Posts

Showing posts from February, 2012
he's too good for me :)









Sami Yusuf - Healing

Image

bertakhta di hati-faradhiya with lyrics

Image

Tangisan Dalam Kerinduan- Farah

Image

the trio bongsu

lepas post pasai the 5 of us tu, aku rindu pulak dekat bff aku. hanan dan aqila :) semalam, kami tak sempat berjumpa. menyesal lah pulak sebab tak keluar semalam. aqilah, hanan, i'm so sorry ? serious rasa rugi sebab tak keluar. bukannya apa, serious takdak seluar.hmmm :( aku rindu dekat hampa dua. hanan, maaf naa ? bukan niat aku saja2 tkmau keluar. :( aqilah, maaf naa, sungguh3 tak dak seluar :(

the 5 of us

Image
tiba-tiba aku merindukan KAMI. dulu, KAMI slalu bersama no matter what. susah senang bersama.tapi sekrang, tidak lagi...aku rindu sangat saat-saat tu.yalaaa, masing2 dah ada haluan hidup masing2 kan, sejak2 kebelakangan ni, kami makin jauh, makin jauh, makin jauh.Ya Allah, jangan lah jauhkan kami ya Allah....aku rindu nak gathering bersama.dulu, kalau kami keluar, mesti berlima..ataupun bertujuh. hahaha em KAMI yang aku maksudkan tu, bukan sapa2 pun, kawan baik aku jaa. AQILAH, HANAN, FARIZUL, IZZAT and HALIMATUL (aku laa tuuu). kepada mereka yang namanya di atas... aku rindu dekat hampa.goodluck in your life my good friends :)


jika aku jatuh hati ya Allah.......

Bismillahirrahmanirrahim.......
ya Allah, jika aku jatuh cinta ya Allah, cintakanlah aku kepada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu... agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu....
ya Muhaimin, jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu.. agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu....
ya Rabbana, jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu...
ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu...
ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasihaMu... janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu.....
ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasihMu... jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu....
ya Allah, jika kau halalkan aku merindui kekasihMu... jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu....
Amin........





salam Maulid…

3 Februari 2012

assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers ..... :) firstly,
happy birthday to ayah :) hadiah untuk ayah this year ialah, adik balik rumah & buku motivasi tu ja hahaha tak mampu nak bagi lebih2 doa ja yang termampu ayah... semoga ayah dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan sebagainya.... :) i love you ayah !
secondly, out of the blue, aku teringat dekat pinje HAHAHAHA pinje ni kawan aku, org klate taktau lah pasaipa yg blh ingt kt dia hhu ^^ dlm dok ingt pinje ni, aku tak lupa eh dkat bulu bulu ni pulak kawan pinje bulu ni laa hmba Allah yg aku pernah mentioned dlm post lpas2 *check balikkkkk. kalau lah rajin
okaylah, bye. HAHAHAHA :))