Tuesday, July 31, 2012

sunny Tuesday

hari ni aku letih sangat :(
pagi tadi sepatutnya jumpa Fahmi pkul 9am
tapi aku TERoverslept
sorry Fahmi, kesian dekat hg kena tggu lama.berjam-jam :/
tu kira okay aku suruh mysha & filah pi ambik.hahaha

dah laa tu,
kalot ah pi mushroom.
tgk2! purse pulak tak bawak...
alhmdulillah ada org tlg byarkan
and then berjalan kaki pi star comp laa,
lpas tu lari pi block C,
and then pi mushroom,
lari pi block C balik.
nk balik tu, pi hep
lpas tu pi mushroom nk beli juadah berbuka puasa.tp apakan daya, aku mana ada duit....guna duit Qila Farah dlu laaaa balik nnt aku byarkan balik laa!
and then star comp
terus balik kolej!
dh smpai dkt tgga, teringat nk pi photostat siap2.
patah balik pi mushroom.
dh nak smpai mushroommmmmmmmmmmm
baru teringat aku tak bawak purse
mcm mna nak bayaq kann
sekupang pun takdak :/
sedih laaaaa,
dgn rasa hampa, kecewa...
aku pun pusing balik kolej.....
ya Allah.........................................

terok betoi laa aku ni,
suka sgt dok kalot dia tuuu!
dgn pelajaran tertinggal :'(
tak kiraaaaaa
hg kena catch up balik
cepatttttt!
kawan2 hg semua dh nak sampai Paris,
hg bru nk terhegeh-hegeh naik flight
tah2 packing pun dak lg..
hmmm,

okaylah, selamat petang kawan2 :)
have a nice day!

Sunday, July 29, 2012

the three of us

the three of us
*nampak tak itu saya yang dibelakang yang kecik tuuu.hehehe*
   from left : HANAN
middle : ME!
           right : AQILAH


okay hye assalamualaikum.....
sebelum tu, saya nak ucap selamat menyambut bulan Ramadhan.bulan yang penuh dgn keberkatan.
ohyaaaaa, pejam celik, pejam celik, dah seminggu kan kita berpuasa.cepat sungguh waktu berlalu.ni mesti dah buat persiapan raya serba sedikit dah kann..haa, okay3, slow2~ better slow than never ok

first of all, sya ada cerita lah sikit yg nak disampaikan mengenai tajuk di atas.tajuk apa dkat atas tu? hah?! yaaa, tajuk 'the three of us' makna kata???!!! hah mestilah nak cerita pasai kami bertiga.hhe ok, for those yg taktau tu, kami bertiga ni, alhamdulillah...merupakan kawan baik untuk selamanya! aminnnnn, 




okay, lets start with hanan.




Name : Nur Hanan Bt Hamzah.
Studying : Dip. In Information Management.
Was graduated from : Tabika Kemas Tmn PKNK.
                                :  SMK Sultanah Bahiyah.
Will graduation : UiTM Merbok, Kedah.                            
I love her because:-she's my best friend forever
                            -she's always be with me no matter what 
                            -always bring me out with her mother's car 
                            -like to pull my ear
                            -love to nag
                            -I like to bully her
                            -happy to see her face when she is ashamed
                            -she's one who are very patience
                            -she is very good-hearted
                            -do understanding me :)

and so on lah kann, takkan nak bgtau semua kann?hahaha kalau nak tau lbh lanjut, blh la tanya saya sndri.hha




okay, lets proceed with Qila



Assalamualaikum, 
name given : Nur Aqilah Binti Azzudin, Nur Aqilah Binti Azzudin. (sunat repeat 2kali nama ni.haha)
course : Dip. In Investment Analysis.
studying : UiTM Arau, Perlis.
Was graduated from : Tadika Ummi.
                                : SMK Sultanah Bahiyah.
Will graduation : UiTM Arau, Perlis.
I love her because : -she is my best friend forever
                              -she is the only one who always tell the truth of me
                                *only herself know this.hahaha*
                              -she's always be with me no matter what 
                              -always bring me out with her mother's car 
                              -love to scold me
                              -she is very good-hearted 
                             -do understanding me
                             -like bullying me
                             -she has a soft heart
                             -love chocolates

haaa same goes with Qila! if you wanna know her better, ask me, hahaha


okay, last but not least....



yeaaahhhhhhhhhhhhhhh
ahlan wa sahlan ya sodiqi & sodiqati :)
it's meeeeee
my name is Halimatul Saadiah Binti Yahaya
studying in Investment Analysis at UiTM Perlis
was graduated from Tabika Kemas Tmn PKNK and SMK Sultanah Bahiyah
same goes to me laaaaa, UiTM Arau di hatiku :)
I am a good person, you know. hah?! you don't know? but you has to know it.hahaha
I'm just a simple person but insyaAllah I'm not a simpler
love making friends
down to the earth 
caring towards friends
a loving person
understand people

rasanya yang tu ja kot....takkan nak bagitau semua kann.nanti jadi riak, takbur pulak kannn, HAHAHAHA okaylah tak larat nak taip dah ni.ehehehe
have a nice day everybody :)

*mesti ada yang kata aku over.kannnn?
katalaaa, tak kisah haaaa,
HAHAHAHA




me love them <3


cikanan :)


cikanan & cikila :)


cikila :)

tuai padi antara masak,
esok jangan layu-layuan,
intai di sini antara nampak,
esok jangan rindu-rinduan.
:)









Wednesday, July 18, 2012

yahooo taktau topic apa

intro: assalamualaikum dan salam sejahtera,

okay, firstly
happy birthday to my only one oddy sister
Wahidah bt Yahaya
may God always bless you oddy
haa oddy!
dah tua dah haaa
dah jadi umi pun
dah nak dapat baby pun
dulu paling tak suka baby
sekarang,
hehehehe
:D
okay oddy,
currently
I MISS YOU SO MUCH
seriously,
bunny rindu oddy......
nanti raya oddy balik tau!
hope sihat selalu....
have a nice day
:)
and happy birthday jugak to my old brother,
abg Cik
:)

secondly,
TOKMAN,
out of the blue,
I miss you soooooo much brother
dah lama gi-la kan kita tak jumpa?
adk rasa ada laa dlm 2months+++
kann?
tak rindu adik ka?
-.-
dah laaaa pi berhijrah dekat Thailand takmai pun jumpa adk
since Thailand and Perlis dah dekat sgt,
moh laaaaa visit me
rindu haaaaa,
ok3, sya faham...
awak dlm tu sedang belajar
ok abg, 
semoga awk berjaya dlm hdup awk
em abg nak tau dak,
hari2 ibu dan ayah rindu abg...
hari2 call adk bgtau.
hhu
semoga nnt dpt lah jadi 'ustaz' kpda adik yaaa
alhamdulillah,
adk tau abg dlm tu sdg berusaha mnjadi anak yg soleh
insyaAllah...
niat tu yg pntng.
you told me right?
apa2 pun kita buat niat kerana Allah, insyaAllah Allah akan permudahknnya..
walaupun kita sudah terputus 'connection',
itu tak bermakna kita putus selama-lamanya
kann?
nanti raya balik tau!
I'll be waiting for you
:)
walaupun awk tak boleh nak contact kami di Malaysia ni,
insyaAllah, 
Allah kan ada....
sampaikanlah salam awk tu melalui doa kpda Allah....
:)
*sembang macam jauh sgt kann?
hehehe
ok lah abg,
kalau awak baca ni,
take care of yourself
jgn tinggal solat
doa selalu
semoga berubah mnjadi yg baik kpda yg lg baik
:)

thirdly,
dear ibu&ayah....
yayyyyy nnt adk balik yaaa
dah lama sgt adk tak balik rumah
:(
dah sebulan kann?
sebulan seperti setahun woo
*okay, overrrr dah
nnt blh laa adk teman ibu&ayah sahur dan berbuka puasa
alhamdulillah,
kita sama-sama jumpa lg Ramadhan...
insyaAllah...
ibu&ayah tunggu tauuuuuu
:)

lastly,

I wonder why,
lately aku malas sangatttttttttttttt
sedih betul laaaaaa
*ceh, sembang mcm lah rajin sgt kann
ya Allah.............
tahap kemalasan aku ni mmg tiada bandingnya lah
memang malas sungguh-sungguh hati haa
:'(
lepas tu tak sedaq diri lagi ada test this becoming Friday

conclusion: ya Allah, sempatkanlah KAMI bertemu Ramadhan yang bakal menjelang 2 hari lagi...amin,
           SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK 
kpada semua
:)
have a nice day



ya Allah....

hari ni hidup aku bermula di saat jaja kejut bangun subuh tadi.
ya Allah, mengantuknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
namun aku gagahi jugak utk bgn
entah mengapa hari ini aku tidak bersemangat seperti hari-hari yang semalam
aku dah mula bermalas-malasan!
aissshhhhhhh,
astaghfirullahalazim.......
jangan laaaa nak malas2 Halimatul!dah la semalam test ECO211 kantoi!Jumaat ni test MGT pulok.tak sedar diri tu lagi?!! hah?!!
tak pikiaq ka perasaan ibu ngn ayah dekat rumah tu?
kalau lah ibu dan ayah tau apa yg halimatul buat dekat Arau, 
ya Allah.......sedihnyaaaaaa
haaaaa kalau dah sedar, 
jangan nak malas2 lagi!

okaylah goodbye kawan2 .........................................







Kem Jati Diri

eh assalamualaikum dan selamat hari2,
salam sejahtera buat rakan2 yg sedang baca post ni :)
ok sudah seminggu sy tak update this virtual sheet
kih3
ok lets begin

pada minggu yg lepas,
alhamdulillah aku dan kawan2 seperjuangan yg lain
telah berjaya mendaftar diri ke kem jati diri
yang telah diadakan di Gua Kerbau, Kodiang,Kedah

ok alhamdulillah segalanya telah berjalan dengan lancar
kem this sem sgt sgt sgt lah besttttttt
best?awatnya? haihhhhh,
yalaaaaaaa,
mau tak bestnyaaaaaaa
komander pun tak garang
heheehe :D
aktivi as usual,
takda laaa stress sgt
mmg enjoy laaaaa
ehem, enjoy kah?
oklaaa3, biasa2 jaaaaaa
hahahaha

ok ni ada laaaaa gambar sekeping dua time kem hari tu.nak tengok dak?
for those yg nak tgk, tgk lah yaaaaaa
kalau ada yang takmau tengok tuuuu,
tak payah proceed baca ni tau
ok goodbye dekat sini jaaaa
thnkyou for reading







ehhhh, ada jugakkkkkkk

ok3, I know gambar memang tah apa2, tapi kan........tempat ni agak best laa.best? oh tidakkkkkkkk -.-
okaylah goodbye :)

eh, sebenarnya entry ni telah ditaip pada;
29/6/2012 yang lalu....
tapi hari ni baru berkesempatan utk dipublishedkan.
hee :D
have a nice day