Posts

huhuhu

salam, hai.... bukan salam uitm k ni salam pembuka kata ja.. hihihi
dah terlalu lama tak update blog. tapi kalau update pun takdak sapa nak baca
so sama ja update ataupun tak. hehehe

syukur alhamdulillah hidup tun dah makin bahagia skrg. ehh mcm la selama ni tak pernah bahagia kan. hahaha
alhamdulillah, kaki dah totally sembuh.. dah boleh jalan, lari, panjat sana sini lagi dah
inshaaAllah Atul akan lbh jaga diri dan kesihatan lepasni

alhamdulillah jugak, habis praktikal terus dapat kerja di tempat praktikal tu jugak. org kata mmg rezeki atul laa dapat sambilan situ. sbb mmg susah nak dapat kerja dekat situ walaupun hanyalah sambilan.

atul rasa alhamdulillah sgt, tahun 2017 atul sgt murah rezeki.. terima kasih ya Allah... Allah hilangkan org2 yg tak sepatutnya ada dgn atul tp Allah gantikan dgn org2 yg baru dan inshaaAllah baik belaka.

Sah pekasam

Image
nama dia Sah. orang panggil dia Sah Pekasam hari-hari gaduh tak pernah baik ada ja benda yang sama-sama nak kutuk jujur la cakap, kadang boring jugak hari-hari dok pandang muka dia ja bukan kadang tapi memang pun! memang boring pun bangun pagi celik bijik mata dah nampak muka dia dalam kampus pun dok nampak dia lagi masuk kelas muka dia nak makan pun kena pandang dia jugak hmmm sampai nak tidoq pun kena tengok dia lagi!!! haha sapa tak boring cek oiiiii
tapi tulaaa tak suka macam mana pun, kawan kan kalau nak tau, dia ni lah kawan pertamaku masa degree  first jumpa dalam bilik kp kot kalau tak silap time tu pulun laa dok berjanji "kalau hampa pi kelas esok habaq ok kita pi sama2" HAHAHAHA
pastu kena pulak group assignment bersama... so lama-lama jadilah kami kawan dalam duri hahahahahaahahahahhhahaha yalaaa nama kawan tapi gaduh tak pernah henti tapi takpa sah... tun tau hang sayang aku kan. hehehehe muah cikit :*
thanks nysah for everything! ok laaa love you too. huhuhu
(d…

Sakit

Orang kata sakit ni kifarah dosa/penghapus dosa kecil kita

Jika benar ya, alhamdulillah.
Aku redha menerimanya.

Tapi...
Persoalannya; bagaimana utk benar2 redha dgn ketentuanNya?

Aku semakin takut sekarang. Fikiran utk masa depan menghantuiku.

Semakin hari semangatku semakin hilang. Ya tuhan, ampunilah segala dosaku

KOSONG

Hatiku terasa kosong
Jiwaku terasa kosong
Mindaku terasa kosong

Mungkin sudah terlalu lama aku pendamkan rasa ini.
Mungkin sudah lama aku rasa semua ini.
Sehingga aku rasa biasa.
Aku sudah terbiasa hidup sebegini.
Ini hidup aku.

Tuhan...
berikan aku kekuatan...
di saat aku jatuh....lemah.....tak berdaya untuk bangkit

sekarang aku sedang jatuh dan tak bisa untuk bangun
tiada siapa di sisi utk bangunkan aku
aku hanya ada Tuhan

aku lagi sedih.....
sedih memikirkan masa depanku yang makin hari makin kabur
masih adakah harapan untuk aku gapai?

aku pandang keliling
tapi KOSONG
kosong sekosong jiwaku saat ini

aku pandang di sekeliling bilik
tapi GELAP
aku tertanya-tanya
adakah selamanya aku akan duduk di dalam kegelapan ini?

aku BUNTU.
buntu memikirkan banyak hal
terlalu banyak sehinggakan aku sendiri menjadi bingung

MASIH..

Aku masih lagi hidup dalam bayangan..
Bayangan si dia yang tak pernah wujud di sekelilingku
Namun dia tetap di sini...
Di dalam hatiku..di segenap fikiranku..
Dia berada di merata-rata tempat yang membuatkan aku masih ingat pada dia.

Kadang aku terfikir,
Sampai bila aku harus hidup begini..?
Yaa aku tau hidup harus diteruskan..
Tapi.....
Kuatkah aku?
Mampukah aku?
Persoalan yang tiada jawapan sampai sekarang..

Semoga engkau berbahagia JJAM....

Hank Locklin - Happy Birthday To Me

HAPPY BIRTHDAY TO ME

I SING THIS SONG SPECIAL FOR ME.HAHAHAHAHA

FOREVER 21 :)