Tuesday, August 27, 2013

great weekend!

Pada hujung minggu haritu, aku balik rumah tak sampai 24jam pun. aku balik rumah pada hari Jumaat petang lepas test FIN327. Lepastu, aku balik arau semula pada hari sabtu about 4pm.aku balik ambil Baju raya lerrr hihihi

Pada pagi hari Ahad, aku dan addina bangun awal pagi Dan pergi jog.he he kami pusing keliling UiTM. Kami start Dari kolej Dahlia 2 -> court tennis -> ladang -> tasik ilham ->sport comp -> padang kawat kesatria -> dewan sri semarak ->Oren ->dahlia 2.hahaha OK aku poyos kan? Ahh lantak ahh hahaha


Okayyyy we start our journey then :D


                           
Ni ladang lembu hoiiii. Nampak dak tu lembu banyak2? Haha


Tiba-tiba dalam ladang terjumpa dengan kereta ni



Okay, ni dekat sport comp. 


Dari oren, alhamdulillah kami Sudah kekenyangan..
Tummy is happy :-) 



Padang depan cengal.tah nama apa taktau padang tu.lupa dah aku.hehe


We are going back to dahlia :-) 


Okayyy we are done! Hahaha



Sekian, habis Sudah cerita di pagi ahad.ada lagi sambungannya.... Pergi kedai beli ais Krim keladi, ada masa kita jumpa lagi... Insya' Allah kalau ada jodoh tak kemanalah..... Have a nice day everybody! :)



Thursday, August 22, 2013

DON'T

DON'T 

think

OVER 

PEOPLE

WHO 

DOESN'T

think

ABOUT

YOU !


Wednesday, August 21, 2013

today

hari ni....kehidupan ku bermula seperti biasa....
hari ni, (20/8/2013 bersamaan hari Selasa) merupakan birthday adik ku si Faizah.
happy birthday pieja! may Allah always bless you dear :)
aku bangun awal seperti biasa sebab ada class kan
pagi ni aku rasa lain...lain sangat......
aku rasa macam sedih sangat......
hmmm, aku rindu someone ni
but it's okay... never mind :)
bangun pagi tadi, aku terus teringat.
hmmm dia dah  lupa aku!
uwaaaaaaaaaa :((
but it's OKAY :)
i am nobody kan.....
aku dah nekad akan terus berjalan dan terus berjalan....
tanpa menoleh ke belakang.
i hope dia di sana baik-baik sahaja
walaupun dia dah lupa aku,
aku tak pernah lupa dia.
sebab bagi aku,
SEKALI BERKAWAN BERMAKNA KAWAN UNTUK SELAMANYA 
awak.....jaga diri baik baik.saya ingat dekat awak ni.tapi tak mengapa......masing-masing busy kan....good for you.good for me.good for us. :)
assalamualaikum! :)

Friday, August 16, 2013

brokenhearted.

after 3 years.......

I am being so heartless.
and 
WHY ??!
nowadays, recently......
hmmmmm

I think I'm fell in love with you.
yes, YOU!
you took my heart.
you drive me crazy.
you made my day.
only you.
but, silly me...
I give all my heart to you
I give my attention to you
BUT.........you don't notice it
why?! why?! why?!
can't you feel that?!
can't you feel me??!
oh god.........
silly me :'(

I'm hoping for the wrong person!

at last diri sendiri yang merana!
kecewa sorang-sorang!
sedih sorang-sorang!
bodohnya aku ni......
macam mana laaa aku boleh suka dia yaaa
:/
memalukan betul lah.

dah lama aku hidup dalam dunia yang takda perasaan.selepas ditipu, ditinggalkan....hmm sedihnya ayat ditinggalkan.hahahaha ah tak kisah lah.aku terus takut untuk mendekati orang.aku takut akan dikecewakan lagi.dulu aku kuat semangat....tapi tah sekarang ni, kenapa tah.hmm 
aku kata takut dikecewakan kan, aku yang membuatkan diri sendiri kecewa.aku ni terlalu berharap lah.harapan tinggi sangat.haa kan dah kena! kan dah kecewa sorang2, sakit hati sorang2, sedih sorang2.haahaha that guy taktau langsung pun.malah that guy lagi happy ada lah.kihkihkih arggghhhhh!!!
aku rasa kali ni punya heartbroken lagi teruk dari sebelum ni.hahaahaha yalaaa mau tak teruknya....last 3years, kalau aku sakit hati ka apa ka, aku makan.makannnnnnnn! and makannnnnnn again and again.tu yang boleh happy balik. but now, aku sedang kecewa ni, kalau aku baru start makan...tiba-tiba teringat hal tersebut, mesti terus mati selera aku.then macam mana nak sambung makan kan....hahaha hah teruk laaaa, heartbroken sampai berat turun 3kg youuuuu! :o 
mau tak turun berat, setiap masa dok makan hati.tak makan nasi pun.ohmaiiiiii pity on me. :(
aku dapat rasakan, semangat aku pun dah takdak.yalaaa hari-hari lembek.hahaha kesiannya dekat aku. takkan dia tak nampak lagiiiiiiiii betapa sukanya aku dekat dia?! hahaha ok stop it lah matul. nonsense!

and now, aku cuba untuk pulihkan hati aku ni balik.takmau laa heartbroken lama-lama takut nanti jadi anorexia pulak.hahahahaahahahhaha lagipun, buat apa aku nak sedih2 bagai kalau dia sendiri pun dok bahagia ja haaa.this is unfair okay! UNFAIR! yes, unfair laa kalau kita dok pulun sedih dekat dia tapi dia dok bahagia.hahahaha tapi kan, bukan salah dia pun.langsung bukan salah dia.sebabnya, dia sendiri taktau yang aku suka dia.ehh takkan aku pulak yang nak bagitau dia kan....malu lah aku.tapi kan, sebenarnya kan........

aku dah ada pun kekuatan nak bagitau dia sendiri yang aku suka dia.dah lama aku kumpulkan kekuatan tu.cuma aku tunggu masa yang sesuai ja nak bagitau.bila tiba satu masa.....aku memang dah yakin akan memberitahu perkara sebenar,  hmmm............ pada masa yang sama aku dapat tau yang dia dah ada ehem2 lah. frust gila aku! hahahahahahahahaha memang gila aku jadinya.serious memang gila.makan minum tak terurus terus.hahaha start pada waktu tu, aku terus tak jadi nak bagitau.hahahahahaahhahahha aku malu sangat tahap memang takdak tahap wooo. tapi apa pun, aku sangat bersyukur sebab aku tak sempat nak bagitau dia.kehkehkeh cuba bayangkan kalau aku bagitau dia dulu before dia bagitau aku.ya Allah...........terjun bangunan aku rasa. mesti aku akan malu dengan diri sendiri sampai bila-bila.dah jadi mcm ni pun, aku still malu dgn diri aku sendiri smpai sekarang.hahahahaha ok sudah laaa.aku cerita sini pun dah malu sendiri. hahahahha

okay okay okay, apa-apa pun aku kena kuat kena tabah.hahahhaha kena jugak lalui semua ni.hidup aku masih panjang.cehhhh hahahaha insyaAllah....ohyaaa btw, aku ada quote baru iaitu:
"get up.be strong.move on"
hahahahahahha punya lah sedih sangat....hehehehe
okay lah have a nice day everybody :)

Thursday, August 15, 2013

perubahan yang amat memeritkan

hari demi hari kami semakin menjauh
aku sendiri pun tak pasti apa punca kami semakin jauh
aku juga dapat merasakan semakin hari aku semakin takut dengan dirinya dan aku semakin risau jika kami terpisah.
ya, terpisah oleh waktu dan ruang.

hari demi hari, dia makin berubah.
perubahan yang ditonjolkan telah membuatkan aku sedih, perit, menyesakkan dada.
dia terlalu berubah.
dia dah tak seperti dahulu.
sekarang dia dah lain sangat.
ya, aku sangat sedih dan rindu.
aku rindu dia.

dia yang dahulunya selalu bersamaku tak kira apa keadaan sekalipun.
dia yang lebih utamakan aku dalam banyak-banyak hal.
dia yang mengambil berat tentang diri aku.
dia yang sangat prihatin soal makan dan minumku.
dia yang menjagaku setiap masa.
dia yang melayan diriku seperti puteri raja
dan yang lebih penting, dia yang lebih menyayangiku....

kini, aku dapat rasakan kasih sayang yang ditonjolkan selama ini, telah lama pudar sikit demi sedikit.
sekarang, aku rasa dia dah tak jaga aku.
dia dah lepaskan aku.
dia dah tak pedulikan aku.
dia dah tak ambil berat tentang diri aku.
dia yang lebih suka hidup dalam dunia gelapnya sendiri.

ya Allah, aku sangat rindukan dia.
walaupun setiap masa kami bergaduh, tapi matul masih rasa dan yakin dia sayang matul.
sekarang, kami tak ada masa nak bertemu dan bergaduh seperti dahulu.
dia yang telah hanyut dalam dunianya sendiri, makin berjauhan dengan keluarga.
jika diberi pilihan, matul lebih rela gaduh setiap masa daripada berdiam diri sebegini.

selalunya, kalau matul ada masalah,
dia orang pertama yang matul akan rujuk.
sekarang, matul dah taktau nak rujuk sapa dulu.
matul buntu.hanya kepadaMu ya Allah.....
Engkau Maha Mengetahui, Engkau tahu apa yang sedang terjadi..
permudahkanlah segalanya ya Allah.....

perubahan dia sekarang sangat mengecewakan matul.
dahulunya, nak tinggi suara pun dia tak sanggup.
tapi sekarang, dia dah suka marah-marah
dan matul sangat tak suka........
tak suka sebab dia bukan jenis orang yang suka marah-marah.
dia seorang yang sangat cool.
but now, dia dah jadi HOT!
HOT TEMPER! and I am sad....
very sad...very very sad :'(

sekarang matul sorang-sorang
tak ada lagi dah kawan nak gaduh-gaduh
takda lagi dah orang yang nak usik matul
takda dah orang yang ambil tau pasai matul
takda dah orang yang nak jaga matul
ya Allah.............sedihnyaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

"ya Allah, Kau ampunkanlah segala dosa dia.....Kau berilah petunjukMu dan HidayahMu kepada dia...lembutkanlah hati dia ya Allah.....kembalikanlah dia yang dahulunya kepadaku..... sedarkanlah dia ya Allah....semoga dia sentiasa berada di landasan yang betul...amin ya rabbala'lamin....."