Monday, November 28, 2011

random

assalamualaikum w.b.t to all my readers.thank you coz drop by to my blog.a simple blog.very simple.okay, today i wanna talk about what had happened towards my life recently. *sorry broken english*

NEW LIFE
okay, as a one of university students, my new life just began. "new sem new life" if you sit on my bed at college, you can see a sheet of paper under my bed, HAHAHA that is my mission but sometimes could be my vission too. as we all know, mission is about short term while vission is for long term.my life just began as a student in uitm since 20th november ago after semester break. okay, i'm rather tired..but life must go on. i have a very long way to go! go halimatul go! don't ever look back

LEARNING
okay sem2 ni subjek semakin tough.so aku kena lah study lebih sikit kalau nak nama dalam DEAN LIST. hhu first week masuk class, takdak lagi 'homework' segala. tapi 'homework' akan menanti aku selepas minggu ke2. percaya ? okay, itu FACT ! NOT fake! okay aqilah, farah and my friendssssss. marilah kita sama2 belajar dan mengajar supaya kita sama2 naik pentas lagi next sem! HAHAHAHA

FRIENDSsssssss
syukur alhamdulillah aku dapat kolej dan bilik yang sama serta roomate yang sama.my roomates (jaja,wahie,dina) jumpak hampa lagi. hahaha buat habis ayaq mata aku ja teqiak last sem buat drama.kononnya nak berpisah laaaaaa -.- HAHAHAHA bongek sungguh bila ingat balik. ok classmates pulak kebanyakan masih bersama tetapi ada jugak yang dah tukar class. tp tkpaaa. dduk mana2 pun, jumpak lagi.haha insyaAllah, okay, aku jumpak lagi aqilah ngn farah adibah. hari2 gaduh lagi as usual. *sehari tak gaduh ngn aqilah, taksah* bak kata farah, "celik2 bijik mataaaaa, gaduh"

CRUSHING
hahahahahahahahha tadi cerita pasai friendsss. what about my crush ? oh my god.HAHAHA okay goodbye my old crush. you are not in my heart anymore. thank you :) skarang ni aku dah jatuh cinta dengan buku2 ja. oh my MR.B i love you, ok ? *kalau qila baca ni, mesti dia kata smthng* hahaha alhamdulillah aku dapat lupakan dia dah, dia kawan aku bukan lagi 'kekasih dalaman' aku. get it ? good~

WEDDING
sepertimana kita sedia maklum, cuti sekolah sudah bermula! maka bermula lah kenduri kendara sana sini.okay, this recently, cousin aku kawen.okay congratulations enck abdul mutalib dgn pasangan, puan halimatus saadiah. *nama mcm aku* alhmdulillah segalanya berjalan dgn lancar....dan selamat pengantin baru kepada semua pengantin or bakal pengantin..semoga berbahagia selalu hingga ke akhir hayat.aminnnnn, (sekarang aku ucap dkat org, manalah tahu nanti org pulak ucap dkat aku.kih3 ok gataiii dahhhhh)

CIRCUMCISION
hahahahaha, bukan wedding ja penuh circumcision pun penuh aih.hhu kepada adik2, selamat yaa :) hua3 okay kpada dekwan, selamat menjalani hidup baru lepas ni. HAHAHAHAHA dekwan tu sepupu aku dia dah selamat menjalani circumcision hari sabtu lepas, 26/11/2011. dia kata "tak sakit" dan motif utama dia berkhatan is : nak beli psp.mangkuk betoi budak tuu. huahuahua

okaylah, that's all for today, thank you :)
*aku mmg over pun*

Thursday, November 17, 2011

cheese cake + lembu

okay, aku baru ja lepas makan cheese cake akibat lapar sangat
time sekarang about 3.45 am
pabila aku telan cake tu,
aku rasa mcm lain
okay, aku pun telan lah lagi
errmmm,
aku rasa cake tu dah basi kot
huhu
tiba2 aku pi muntah,
okay,
lepas gosok gigi
mulut aku rasa lembu
eeeeeeeeeeeeeeee
gila tak gila !
wekkk!!!!! wekkk!!!!! wekkkk!!!!!

motif: nk bgtau yg tadi mulut rasa lembu
okay, goodbyeee :)

Sunday, November 13, 2011

13 november 2011

tadi pagi...aku pi jogging ngn bff aku
em, bila dah ckap pasai bff ni, hmpa fham2 laa noh ?
bff ----> aqilah hanan aku
hri ni aku bgn agak lewat akibat semalam aku tk blh tdur
hehehe :D
dah bgn tuu, aku terus call qila hanan sruh bgn
dah siap2 tu,
about 7.13 am aku pi amek qila,
then hanan
dan terus pi taman jubli perak :)
okay, hari ni aku drive sgt careless!
bengong betoi -.-
dah sampai tuuu,
kami pun jog lah,
huhu
asal not skali, tp dia tak bgn kotttt
aku pulak tak bawa phone nak cntact2,
tp tkpalaaa.
ahhaaa
next time!

after that,
kmi bertiga pun pi lah breakfast dkat kopitiam tuu
HAHAHAHA
on our way balik,
kreta tak boleh nak start
kah3
gila memalukan tahap cipan tua
HAHAHAHA
bila start ja,mati
enjin hidup balik,
then mati lagi.
gi-la!!!!
luckily, dkat parking
kalau dkat trffc light ka, apa ka,
jenuh laaa kami,
nak letak mana muka ni ?
hahaha
qila hanan cnfrm lah boleh tunduk2 smbunyi
kalau aku ni ?
takkan nak smbunyi jgak kot ?
HAHAHAHAHA

2nd thing on our way nak balik,
aku hampir nak langgar penunggang motosikal ni
huwaaaaaaaaaa~~~~
nyaris2 kot !
HAHAHAHAHA
i can't imagine kalau aku langgar apek tadi.
gila aku!!!!!
cnfrm mak aku hingaq lagiiiii
huhuhu
then pak aku pulak
cnfrm tk bgi aku bawak dah kereta dia tuu -.-
hahaha
tme tu dkat roundabout pcfic tuuu
gila jammm.
pastu mana lah aku tau apek tu nak terus
aku pun tggu pa lagiii
speedkan lah car tu
tiba2 'HONNNNNNN'
bangang toi aku kena hon!
hahahaha
alhamdulillah sempat break!
kalau dak, mmg dah accdnt td dkat roundabout
fuhhh,
getaq tuuu toksah dok kira ah,
dah kena hon tu lupa pulak nk bg signal
hanan yg dduk depan pun tlg aku bg signal
skali hanan tekan,
terkeluaq wiper
hahahahahahaha
bengong toi,
mmg kalut ah,
hhu

dah smpai rumah,
aku jd bibik pulak.
smpai ke tgh tar uuuuuuu~ i sapuuu!
hahaha
kalau hmpa mai rumah aku hari ni,
blh arr tgk,
daun2 kering dri pkok tkdak dah dkat tar, gate,
hahahaha KOT!
*yalaa, aku sapu time tghri.laani pukul brapa dah.msti daun2 gugur balik*
tgh dok syiok sapu,
tiba2 bibik mckcikma yg sdang sidai kain tegur aku.
hahahaha
terkejut mak!
bila aku cita dkat mak aku,
mak aku kata
'bik ingt kaksu amek org bosnia mai jadi bibik baru kott. tak pernah2 buat kerja kt luaq, tba2 hari ni keluar.dia ingt geng dia laa kot'
haa okay, mak aku sempat kata dekat aku =.=

time tghri, pi amek badak dari tdika dan cik
pastu ada laa,
7 org students AlBukhary International University mai rumah akuuu
masuk minang aku laa!
eh tkdak aih,
depa nak buat research about water pollution
pastu mai pnjam tangga pak aku nak turun sungai
HAHAHHA
aku pun mula lah menyibukkk
pi sembang ngan depa
hahahaha
tak malu gila!
lama gak ah depa berendam dlam sungai tuu
dari pkul 12tghri smpai 2.30 ptg
oh my god!
sangat3 panasssssss~
aku pun tak tahan
tambah laa depa mai dari mana nuh
okay, at last depa panggil aku utk interview
oh, interview lah pulakkkkkkk -.-
hahahahha
serius lawak!
bongek betoi.
dok panggil2 aku sgala *tp bangga.mcm bangang aku*
HAHAHA
ok, dia tnya aku
  1. 2 reasons why the river dirty.
  2. how to overcome the problems

then my answers are bla...bla..bla....
ok, aku rasa mcm ADUAN RAKYAT pulak.
HAHAHAHAHA
gi-la lawak!!!!!
tak larat nak gelak aku smpai skrg bila ingt balik
ok ni lah wajah2 suci mereka :)
errrr,


yg lelaki bpakaian merah memegang umbrella tu from Bangladesh.
next the girl tu not sure from where.HAHAHA
next, tdung hitam tu from Vietnam.
next, tdung pink tu from Filipina.
yg depan tuuuu
the white boy, from..errr, not sure London.KOT.HAHAHA
the blue one, from Nigeria.
the head aku tak amek pun gmbaq dia.sbb dia dduk atas darat sblah aku.okay, aku overr. hahaha dia pkai t-shirt merah from Yamen.
*comel kan white boy tu?hahaha but dia quite shy.and very silence.but he always smile and stared at me*hahaha bangang aku! perasan! okaylah,
...THE END...

okay, selepas selesai sesi temuramah,
hanan msg kata nak keluar pukul 3 lebih
aku pun okay ja lah sebab time tu pun baru pkul 2 lbh
hhu
tnpa aku sedari,
jam di dinding telah menunjukkan pukul 3 ptg
okay, aku dah mula kalot!
sbb baru nak mandi
huaaaaaaaa
:(
aku mandi, siap apa semua about 3.20 ptg
sedang aku nak pkai tdung,
hnan smpai depan pintu rumah aku dah
hehehehe
so aku pun go on lah pakai tdung dlm kereta
then kami pi round2 merry ground
lepas tu kami pi pusing city plaza sat
after that, kami pi merrybrown :)
okay, makan punya makannn
kami pusing2 dlam giant tuu
happy sangatt!
hahahaha
hampir lewat petang,
kami pun keluar lah
lepas tu sempat pusing2 alor star
barulah hanan hntar aku & qila balikkkkk
malam pulak, aku buat activities yg biasa
hahahahahaha

err, yang ni ja kot yg dapat cerita.conclusionnya, hari ni happy sangat3! thanks qila hanan ?
today was a fairytale :)
goodnight










star











oh my star...
aku dah dapat dia
even sikit baru,
itsok..
PERMULAAN...
hahahaha
thank you ?
and
i love you
in my dream ONLY !
okay,
bye-bye
:)










Friday, November 11, 2011

11.11.2011

lihatlah tarikh di atas....cantik kan ? tapi hanya number saja....yang orang dok bising2 pasai kitab nu laa, kitab ni laa, hampa percaya kah ? ehh, sudah2 laa tuu.think positive cukup! i just wanna wish HAPPY BIRTHDAY for those yang sambut birthday hari ini...and, hari ini hari Jumaat.hari yang penuh keberkatan.bersyukur laa sebab kita masih lagi diberi peluang untuk hidup melihat dunia serta menginsafi kesilapan kita selama ini.saya jugak nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU for those yang kawen hari ini. aku tau, confirm ramai punya lah. hari ni saja bapak aku busy tak balik rumah akibat ada 10 pasangan pengantin nak akad nikah. hahaha lawak,lawak,lawak~ dan bersyukur lah kepda mereka yang ada smthng event yg special utk hari ini...aku ni haa, takdak buat apa pun hari ni :(

pagi tadi mcm biasa,
hari ni lunch lewat dgn ibu
akibat dok tengok tv sangat
lpas makan about pkul3 mcm tu,
sdang tgk tv,
entah macam mana aku terlena~~~~~
hehehe
direct tdoq petang aku
haih, apa nak jadi taktau lah
lepas tu, dlm pukul 6 ptg baru lah aku terjaga
bila aku bangun,
sunyi sangatttttt :(
dalam rumah aku takda sapa2.
ibu duduk luar kot
frdaus n nurul dkat luar jgak lah kot
tggal aku sorang2 dalam rumah
sedih sangattttt
dah laa sedih,
rumah gelap pulak tu
mcm tau2 jaa hati aku sedang kesunyian
uwaaaaa, hahahahaha

aku pun taktau apa jadi dengan aku hari ni
actually perasaan ni telah menghantui aku sejak lewat semalam lagi
aku rasa mcm tak tenang
sebab dok fikir something
tapi aku sendiri pun tak pasti aku yg aku fikirkan
hari ni aku dgn qila hanan takda plan apa2 pun
tu yg dduk rumah ja seharian
lepas bgn tu baru aku teringat yg qila nak pi marrybrown
qila nak fish n chip
aku pulak teringin chcken burger mb dgn mee kari dia
HAHAHAHA
tapi nak buat cena,
time aku msg qila hanan tu pun dah pkul 6 smthng dah
dah lewat ptg pun......
tapi tkpaaa, esok ada lagi.
insyaAllah kalau aku sempat

aku tak faham dgn hati aku ni
asyik berkocak ja di dalam hati ni
aku sendiri tdk tahu menahu
mungkin aku risau pasai abg aku kot
hmmm,
yg tu pun satu
aku tak suka laa perangai dia
tapi nak buat cena,
abg aku jgak.
hahahaha
mau tkmau, trima ja laa
hidup aku rasa sunyi sgtttt
rasa mcm takdak sapa2
tapi hakikatnya,
aku ada semua

hah aku tau!
aku tau pasaipa aku sedih
hehehehe
mungkin aku asyik pikiaq sgt kot kes nak balik arau tu
hmmmmm, :(
aku rasa mcm tkmau ja balik arau
tp nak buat cena,
hidup harus diteruskan...
aku rasa sedih bila tgk muka ibu & ayah....
aku tak sanggup
HAHAHAHA
*part overrrrr nak mai dah*
aku tau, nnt time beli barang mesti aku sedih lagiiii
lagi, lagi, lagi sedihhhh
tambah2 hari aku dah smpai arau.
cnfrm kes yg sama terulang lagiiiii (aksi sedih laa)
alaaaa, buat teruk betul laa
mcm lah tak boleh balik
hahahaha
lupa pulak aku!
mcm tak biasa pulak dok balik tiap2 weekend
hik3
tapi aku bgtau awal2.
first week tu aku nak balikkkkk
qilaaa~ kita balik tau ?
hahahahaaha
cousin aku kawen *blh jd alasan*
okay, stop about arau.

ni aku nak bukak buku lama satttt,
aku rasa rindu lah pulak dekat mamat ni.
aku pun tak faham,
kenapa dan mengapa
sejak2 kebelakangan ni aku asyik mimpi dia jaaa
huaaaaaaa
dia rindu aku kot!
hehehehe :D
dah lama dah, aku lupakan dia
kalau hmpa baca post2 aku last year punya,
hmpa blh laa baca yg aku nak lupakan si dia ni
syukur sgttt,
aku mmg blh lupakan dia
tapi, alaaa~
normal lah tu kan
kalau smtimes tu teringat
aku pun manusia biasa jaa,
tak mampu nak lupakan segalanya
luka lama aku ni masih lagi terpahat
tapi aku perlu bersyukur laa
sbb dah tak darah dah...hihihi :)
okay, aku doakan dia sentiasa bahagia disisi orang yg dia syg......
aku tak mampu nak buat apa dah,
kecuali berdoa ja lah kat dia
aku harap satu hari nanti Allah temukan aku dgn dia lagi
aminnnn,
walaupun tahun ni (2011) tak jumpa dia lagi,
tapi aku slalu jumpa dia dalam mimpi aku
aku nak ucapkan terima kasih dkat dia
kerana sudi menerjah masuk ke dlm mimpi aku
kalau Allah temukan kami lagi di alam yang nyata,
aku nak minta maaf sgt3 dkat dia,
dan aku nak bayar balik RM5 dia... :(
dan kalau aku tak malu,
aku nak bgtau dia betapa setianya aku menunggu dia
hihihihihihihi *gatai aku*
dan aku nak bgtau dia yg aku masih lagi ingat dia
walaupun dah 3 tahun terputus hubungan.
HAHAHAHAHA
okay, aku tau mesti dia dah lupa aku
hahahahaha
tapi tkpaaaa,
ni semua angan-angan aku ja la !
so, jgn risau ^__^

alhamdulillah apa yang aku merapu dekat atas tu,
dah berjaya mengubati hati aku yang bersedih ni,
walaupun sedikit,
bersyukur laaaaa :)
ok, aku cuma nak bgtau....

hargailah apa yang kita ada sekarang
kerana apa yg kita ada skrg tu
takkan selamanya ada bersama kita utk selamanya
once kita dah hilang benda tu,
dah tak boleh buat apa dah.....
kalau menyesal pun,
dah tak guna.....................................
bak kata pepatah ;
nasik dah jadik bubur
so kita cuma nak menyedapkan lagi lah bubur tu...
buat lah apa yang patut

saya ingin memohon maaf sekiranya saya sudah terlalu jauh merapu malam ni, saya taip semua benda alah ni kerana sekarang saya rasa seperti kehilangan. kehilangan sesuatu yang penting dari hidup saya.tetapi hakikatnya sekarang ni saya masih ada apa yang saya ada. alhamdulillah,

HAPPY FRIDAY
HAVE A NICE DAY
:)


Thursday, November 10, 2011

10 november 2011

syukur alhamdulillah bertemu lagi kita ya ? hehe
hari ni aku bangun lewat :D
lepas lunch, aku tgk tb then online
aku tak buat apa2 pun
cuma, petang tu jaa ada jugak aktiviti aku utk hari ini
dlam pkul 5.30 mcm tu,
hanan & qila meh amek aku then pi jalan2
petang tadi, kami pi jumpa neesa, ayu, muna, dibah, najah dkat taman jubli tuuu
after that, before nak btolak pi tat nasi ayam...(minum2)
kami terjumpa lagi rusni, hamster, ngn shila anim dkat tmpat yg sama
semuanya geng skola dulu2 kala
emm, rindu lah pulak zaman persekolahan :(
okay, dkat tat kami minum2, then kami bertiga pun memohon izin utk pulang
sbbnya dah nak maghrib
malam pulak, aku mcm biasa ;
dgr lagu, tgk tb, makan, onlne

malam ni, aku rasa lain rasa
aku pun tak pasti apa yg aku rasa
mungkin aku terlalu memikirkan sesuatu yg aku tdak pasti kot.
HAHAHAHHA

Wednesday, November 9, 2011

9 november 2011

hari ni aku bangun agak awal.sebab teman ibu pi beli makanan ayam kesayangan beliau.okay jalan tu sangat lah jam dan aku sangat nervous sebab aku takut terlanggar mana2 kereta.syukur alhamdulillah semuanya okay2 ja. selepas itu, aku bawak ibu pi market after that, kedai dekat pknk terus balik. balik rumah aku mengantuk, tapi aku tak tdur.aku dengar lagu ja sampai lah lepas zohor. dalam pukul 4 ptg, aku baru berjaya habiskan novel aku. then tah macam mana aku terrrrrlena....pastu dlm pkul 5 ptg kot ayah aku call.adoi, dia kata dia saja nak test sound.sabaq ja laa aku.dlm rumah pun nak call aku.then about pkul 5.45 ptg or smthng like that, hanan call aku.aduhhhhh,,,,,, hahaha dia ajak aku pi rumah qila sat dan ke kedai.aku punya lah mengantuk takdak tahap.pastu aku cakap aku takmau keluar sebab nak tidur. *maaf hanan.mengantuk sgt3, dan mmg tak blh nak buka mata time tu* sedang aku bermimpi tiba2 phone aku bunyi lagi.adoiiii, geram sungguh. hahahaha aqilah pulak. dengar suara qila, dia jerit3 suruh aku bangun.blakang tu ada lg suara dan aku tau qila bsama hanan. aku rasa mcm nak blasah depa dua time tu.sebabnya,,, aku ngantukkkkk dok kacau aku tdoq. hehehe at last tak jadik jugak aku nak sambung tdoq. tgk2 qila ngn hanan dh smpai depan rumah aku...okay, aku cepat2 bgn, gosok gigi, buat apa yg patut, pakai tdung, keluar. hahaha mcm gi-la! nasib baik dduk dlm kreta ja.depa bawak aku jalan2. -.- sempat laa pusing taman rimba tu sekali lalu then trus hantaq aku balik.sembang2 lah sat depan rumah aku sblum hanan hntar qila pulak.alaaa, rumah kami bertiga kan dekat ja, dekat sgt3 :) thankyou qila hanan.....sbb dah kacau aku tdoq ptg tadi....kalau dak, cnfirm smpai lebam mata ni asyik tdoq jaa. malam pulak, aku takda buat apa2, mcm biasa, dengar lagu, tgk tb, online, tapi lepas ni kalau rajin aku nak buat revision balik novel 'cinta kontrak' qilah tu... hehehe gila syiokkkk crita tu. nak baca, pi beli. tak menyesal punyaaa. kan qila kan? tak menyesal kan qila beli novel 'cinta kontrak' tu ? matul ngn hanan pun tak menyesal baca lagi..huhu *hanan revised dua kali dah* TERIMA KASIH QILA :) ok back to the point. ataupun aku nak tgk movie ja. tadi aku bg idea dkat wan suruh tgk movie, tiba2 aku jd boring dan nak tgk jgak. hahahaha okaylah, setakat ini ja lah coretan kasih sayang saya untuk hari ini, trima ksh krana sudi mmbaca.....

goodnight :)







MUSE - Unintended


lagu niiiii, aku rindu dekat someone. tapi aku taktau dekat sapa. hahahaha gila aku! mungkin skrg aku sedang berangan menyanyi lagu ni dekat bakal boyfren aku kot. hua3 tp aku tktau apa punca dia. dan mungkin, aku sedang teringat dekat KUNING yg kwan tak brapa kawan tuisyen aku dulu tu... huhu *aku suka tengok kening dia wehhh, lebat semacam ja, hahahahaha serta muka dia yg cute*

okay,akugatal.sekianterimakasih :)

syukur laa,

syukur alhamdulillah facebook aku boleh bukak dah. hahaha okay, aku admit aku mmg pulun. hhu okay bye ! :)

Tuesday, November 8, 2011

8 november 2011

hari ini, tak jadi pergi jogging sebab... mengantuk....hujan....nak mentelaah.. *sembang* then aku sambung tidoq pastu bangun mentelaah 5, 6 bab... HAHAHA lepas bangun aku bukak youtube mentelaah lagu pulakkk.lagu muse, hehehe *aku suka tengok hidung dia* okay, after zohor aku keluar dgn membe2 aku ; qila hanan ayu peyrah muna . then 'we all' went to round2 merry ground smpai lah lewat petang.petang qila hantar hanan dan aku balik dgn selamatnya dekat rumah. alhamdulillah :) thata tak dapat join event ptg td , okay malam pulak... aku takdak buat apa2 pun. cuma tgk tb, online, dgr lagu, serta upload gmbar ptg td. td sempat berskyping ngn oddy(kakak) aku sattt, rindunya dekat dia......kak uda pun ada... SUKA! SUKA! SUKA! td jgak aku masak utk abg(sbb kna paksa&dia ugut) so aku pun masak lah megi kat dia yg tak sedap tuuu.padan muka dia.tgk, betapa tak sedapnya aku masak, dia pun tak habis makan.aku paksa dia makan, alasan dia 'abang kenyang dah' penipu betoi!!!! meluat aku.dah la td aku pulun dok cari usb dia buat taktau.padahal dia yg amek smpan.tgk aku peluh2 bebai2 baru nak bgtau.tgh malam pulak, berok tu dok text aku lagi.tak cukup lg kot dok maki2 aku dulu -.- dan tak serik lg kot kena maki balik dgn aku. hahaha, aku tau dia dah pun minta maaf...hmmm, aku tau!!!!!!! tu msti cara dia nak kawan balik laa tu...aduhai, wahai encik berok, nsb baik aku anggap hg manusia.kalau dak mmg dah lama hg jd berok betoi kot *aku crita pa pun aku taktau* ok kwan aku sorang lg tuuuu hilang pi mana dah taktau. tgh dok text elok2 hilang. hahahaha tkpalah wan... goodnight

okay, goodbye :)

random



firstly, i wanna talk about lambang di atas.penipu betul la kalau kawan2 cakap dekat saya yang kawan2 tak tau ... sehinggakan budak2 kecik pun tau kalau tunjuk lambang ni kat depa *based on experience ; sebab anak menakan * okay, tak mau melengahkan lagiiii, hari ni saya hairan dan bingung kenapa yaa facebook saya tak boleh bukak. atau mungkin facebook saya sudah bengong dan telah membuatkan saya bengang macam bangang ! -.-
okay, atceli takdak motif pun cerita benda alah ni, dah takdak idea sgt... hehehe :D
tp ada gak laa tujuan,
tujuan : nak bgtau facebook tak boleh on dan hairan apa masalahnya..kalau click disitu, dia menunjukkan isyarat bahawa password salah.tapi betoi laa, password aku, mesti lah aku tau.dasar bengong! hihihi
"relax3~~~ dunia ja semua ni"
^___^



okay, secondly aku nak cerita pasai novel pulakkk.even kat atas ni dah tertulia "this is not a novel" yesssss, bukan satu novel aku dah baca, tapi banyak dah...huhuhu tapi semuanya aku pinjam... aku pinjam dekat qila, hanan...hanan punya novel aku pinjam utk pertama kalinya aku membaca novel.hahaha depa dua laa, dok buat 'ulat buku' apa taktau....zaman dulu2 kala~ hehe then had budak ni pun teringin laaaa,,,,,, nak baca novel, novel takdak kat rumah time tu banyak komikssssss lagi....pastu depa pun bgi lah pinjam. *kesian kot* :( tapi aku bnyak culik novel si aqilah arr, (sapa suruh qila bagi. hhu ) bg pnjam ja laa~~~ okay terima kasih aqilah dan hanan...jasa hampa dua tetap akan ku kenang sampai bila2.aminn, hehe
okay, this recently.....
for the FIRST TIME IN MY LIFE (saja buat teruk) aku beli novel sendiri. hahahaha mesti ada jugak pihak yang kata ;
  • "eeeeeee...pulunnyaaaaa.....beli novel pun nak bising2."
  • "tudiaaaa, serius budak ni pulun!!!!!!mcm lah org tak pernah beli"
  • "saja nak show off lah tu......."
  • "okay, dia sorang ja boleh beli novel orang lain tak boleh"
  • "mengada! baru first time beli dok buat hingaq pa weyyyy???!!! blah ah"
  • "org lain beli berlori2 tak bising punnnnnnnnnnnnnn"
  • "boooooooooooooo!!!!!"
  • "overrrrrrrrrrr!"
  • dan seterusnyaaaaaaaaaaaaa..................
HAHAHAHAHHA~~~~~
okay, aku tktau nak cerita apa dah,
ok bye2



okay yang terakhir,(insyaAllah..) di kesempatan ini, saya HALIMATUL SAADIAH BINTI YAHAYA ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam...kepada jemaah haji sekalian, semoga selamat pergi dan selamat pulang :) tidak lupa juga kepada sanak saudara, jiran taulan, dan semualah saya doakan juga...(taktau nak buat ayat) okay, aidiladha ni juga simbolik kpada hr rya korban.saya yakin dan pasti kawan2 semua tahu kan disebalik hari raya ini ? yaa sure tau punya lah. so sy pun tkyahlah cerita. hhu okay3, dalam hidup memerlukan pengorbanan. pengorbanan yg suci lahirnya dpda hati yg suci lg murni.serta keikhlasan yang hakiki :) *falsafah sendiri oiii,*
bak kata P.RAMLEE ;

berkorban apa saja
harta ataupun nyawa
itulah kasih mesra
sejati dan mulia

kepentingan sendiri
tidak diingini
bahgia kekasih
saja yang diharapi

#rangkap yang dibold#

untuk menjadi bukti
kasih yang sejati
itulah tandanya
jika mahu diuji

#rangkap yang dibold#

okay, enough for it.aku kalau boleh melalut memang akan berpanjangan... huhu harap2 hayatilah lagu ni :)

baiklah kawan2, saya rasa...........setakat ini sajalah coretan kasih syg sya terhadap kalian. kalau ada jodoh lagi nanti, kita jumpa lagi, okay ? insyaAllah... amin....assalamualaikum, byeeee :)

p/s: sorry and thankyou sgt3 :D

Friday, November 4, 2011

4 NOVEMBER 2011

syukur alhmdulillah, hari ni result final exam keluar.so tggu apa lagi masing2 pun check lah, okay, tadi pagi sedang aku dibuai mimpi indah, tiba2 phone aku berbunyi menandakan ada mesej masuk.dengan mengantuknya, aku pun baca lah. okay, msg from qila suruh aku check result. ohmygod, thanks qila !!!!!!!!!!!!!!! kalau dia tak mesej aku, cnfirm aku masih lena dan aku takkan check result. *aku lupa

okay, time untuk check.....
hati aku berdebar-debar seoalah-olah aku sedang berada dia 'anjung' untuk mengambil keputusan SPM aku. hahahaha tapi kenyataannya tidakkkkk~ sekarang semuanya sudah pun berubah.sekarang dunia hanya di hujung jari.huhu aku bukak email, tp malangnya, password aku lupa. nah, try dekat portal pulak tak boleh. mmg aku sedih sorang2 lah, about sejam lebih jugak aku try bukak. about email aku tu, syukur alhamdulillah aku dah tukar passwrd baru. hehe hope tak lupa dah la.aminnn~~~ aku tekan aa yang patut dekat portal, at last ada keluar nama aku. nahhhhhhhhhh, getaq tu toksah dok kira laa, okay, rupa2nya result aku.

okay, syukur alhamdulillah apa yang ku risaukan selama initidak perlu lagi aku risaukan kerana semuanya telah terbukti.aku bersyukur sangat3!!!!! walaupun result aku tak sehebat mereka >kawan2 aku yang lain< tapi aku bersyukur sangat-sangat lah, kerana aku tidak perlu lagi REPEAT subject for twice next sem. ALHAMDULILLAH YA ALLAH.....REZEKIMU~ okay, perkara kena repeat tu dah lama bermain di benak fikiran ku setiap kali aku selesai menjawab sesuatu paper. hari2 aku diruntuni oleh buah fikiran yang tidak menyenangkan aku. (all the times aku asyik fikir about subject yang aku kena repeat) tapi sekrang, alhamdulillah, hidup aku dah tenang sebab tak yah nak pikiaq about repeat lagi :)

okay, seronok seronok jugakkkk. aku akan pastikan aku akan belajar bersungguh-sungguh agar aku lebih maju berdaya saing sama taraf dengan membe2 aku yang lain agar aku tidak dipandang rendah oleh mereka semua *mentang-mentang aku rendah* errr, maksud aku, aku nakkan improvement laaaaa, ok bukan maksud aku aku tak bersyukur dengan apa yang aku dapat sekarang, kan aku dah bgtau td, aku bersyukur sgt3, tp aku nakkan perubahan!!!! faham dak ??? (kalau qila baca ni, mesti dia kata "hang directttttt~~~~~" huhuhu )biarlah aku BERDIRI SAMA TINGGI, DUDUK SAMA RENDAH bersama kawan-kawan aku sekalian, *walaupun takkan sama tinggi*

walau apa pun, aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada diri aku sendiri, kerana sudi belajar tak tera mana sangat, serta belajar dengan penuh main2 disaat-saat akhir =.= tidak lupa juga kepada ibu&ayah&family aku kerana sudi berdoa pagi petang siang malam, tdak lupa juga kepada kawan2 aku sekalian, terutamanya nur aqilah binti azzudin, farah adibah binti aziz, krana tlah bnyak beri sokongan dan kata2 motivasi(bg smangat) ex roomate aku; nur wahida binti alias, syaza nasuha binti abdul rahman, addina uzzahirah binti abdul hakim, sbb dah faham condition mtn mcm mana kalau nak jwb quizzes/test/exam.dan maaf laa sbb slalu sgt TIBA-TIBA TENSION.hahahahah tidak lupa juga kepada nur hanan binti hamzah, walaupun jauh...tetap juga kirimkan sms kpda aku dan qila....tidak lupa juga kepada classmates aku sekalian... terima kasih sgt3! dan yang paling penting, buat lecturers aku....kalau mereka semua tak mengajar aku, confirm aku takkan reti punya -.- akhir sekali, terima kasih untuk semua pihak lah :D

okay, okay, okay,
aku tau aku memang dah OVERRRRRRR takdak tahap. hehehehe sorry sebab dah terover! hik3 aku pun tak tau knpa, mungkin mood aku nak taip pnjang2 ni dah smpai kot. hahahahhaa kalau tak, aku maleh nak taip tapi tiba2 hari ini aku jadi rajin pulak. bersyukur laaaa, HAHAHAAHAHA :))

okaylah, saya rasa setakat ini sahaja coretan kasih sayang yang dapat saya berikan. sehingga bertemu lagi di lain waktu, di lain lembaran, ingt, berhati-hati di jalan raya; ingatlah manusia yang kita sayang :)

Wednesday, November 2, 2011

2/11/2011

HAPPY NEW MONTH
my friendssssss
:))

sedar tak sedar, kita dah pun sampai ke bulan November. oh ya Allah, cepatnya masa berlalu...hah tu laaa org slalu kata, MASA TAKKAN TUNGGU KITA. MALAH KITA LAH YANG KENA KEJAR MASA. dan ayat yg aku bold tu, merupakan ayat yg aku dh hafal dpda mulut mak aku yang aku paling cintai dlm hdup aku...mak aku slalu pesan macam tu, sebabnya, dia dah tau yg anak dia ni mmg suka buang masa, tangguh kerja, buat kerja last minutes and so on, so on,

wahai kawan2, sedarkah kita bahawa hanya sebulan lagi tahun baru akan menjelma dan akan meninggalkan segala kenangan pada tahun 2011 ini ? uwaaaa :( bersyukur lah wahai kawan2...kerana kita masih diberi masa dan peluang lagi untuk mencoretkan kenangan di dunia yang sementara ini.

cuba bayangkan, hari ini merupakan hari terakhir kita....adakah kita sempat untuk meminta maaf kepada semua orang ? adakah kita sempat untuk ucap terima kasih kpada kedua ibu bapa kita ? adakah kita sempat untuk memohon keampunan kepada Allah s.w.t ? masyaAllah......

okay, back to story! hhe
hari ini, aku takda buat apa2 pun,
bgn tdoq pkul 11pagi *awal lg laa
then terus onlne >>>sbb tktau nak buat apa dah,
pkul 1 mandi dan buat apa yg patut
lepas selesai semua, aku online balik
then bukak youtube
search vdeo pasai IBU
aku rindu dekat ibu actually
then aku tgk vdeo2 tu,
baru lah aku sedar betapa besarnya pengorbanan ibu utk kita semua
hargailah ibu dan ayah kita wahai kawan2.......
dan td aku ada bukak http://www.iluvislam.com
dan ini khas utk sahabat2 aku diluar sana,
aku ni bukanlah sempurna,
ilmu pun masih lg banyak kurang *tak cukup ilmu lagi
tapi masih lagi belajar, mencari ilmu, dan ni aku hanya mampu share ja apa ilmu yg aku dpt, tak salahkan ? hehe, aku tkdak niat apa2 pun, sja2 ja nak share

yang baik tu dtg dari Allah, dan yg kurang itu dari kekurangan saya sendiri

HAVE A NICE DAY KAWAN2 ^__^









*post aku pd kali ni tergantung atceli.tu pun kalau hmpa perasan lah,hahaha bukan apa, tak larat dah nak taip. nnt hmpa meluat nak baca kalau aku merapu. huhu


ayat kursi

KELEBIHAN AYAT KURSI

  • Baca pada saat keluar rumah, 70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi
  • Baca saat masuk rumah, kemiskinan tdk akan memasuki rumahmu
  • Baca setelah berwudhu, darjatmu akan dinaikkan 70 tingkat
  • Baca pada saat tidur, malaikat akan menjagamu sepanjang malam ...
  • Baca setelah solat, maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian

Sampaikan kepada orang lain, maka ini adalah sedekah jariah. Dan pada setiap orang yg mengamalkan, kamu akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat....amin,,,