Posts

Showing posts from November, 2011

random

assalamualaikum w.b.t to all my readers.thank you coz drop by to my blog.a simple blog.very simple.okay, today i wanna talk about what had happened towards my life recently. *sorry broken english*
NEW LIFE okay, as a one of university students, my new life just began. "new sem new life" if you sit on my bed at college, you can see a sheet of paper under my bed, HAHAHA that is my mission but sometimes could be my vission too. as we all know, mission is about short term while vission is for long term.my life just began as a student in uitm since 20th november ago after semester break. okay, i'm rather tired..but life must go on. i have a very long way to go! go halimatul go! don't ever look back
LEARNING okay sem2 ni subjek semakin tough.so aku kena lah study lebih sikit kalau nak nama dalam DEAN LIST. hhu first week masuk class, takdak lagi 'homework' segala. tapi 'homework' akan menanti aku selepas minggu ke2. percaya ? okay, itu FACT ! NOT fake! okay aqi…

cheese cake + lembu

okay, aku baru ja lepas makan cheese cake akibat lapar sangat time sekarang about 3.45 am pabila aku telan cake tu, aku rasa mcm lain okay, aku pun telan lah lagi errmmm, aku rasa cake tu dah basi kot huhu tiba2 aku pi muntah, okay, lepas gosok gigi mulut aku rasa lembu eeeeeeeeeeeeeeee gila tak gila ! wekkk!!!!! wekkk!!!!! wekkkk!!!!!
motif: nk bgtau yg tadi mulut rasa lembu okay, goodbyeee :)

13 november 2011

Image
tadi pagi...aku pi jogging ngn bff aku em, bila dah ckap pasai bff ni, hmpa fham2 laa noh ? bff ----> aqilah hanan aku hri ni aku bgn agak lewat akibat semalam aku tk blh tdur hehehe :D dah bgn tuu, aku terus call qila hanan sruh bgn dah siap2 tu, about 7.13 am aku pi amek qila, then hanan dan terus pi taman jubli perak :) okay, hari ni aku drive sgt careless! bengong betoi -.- dah sampai tuuu, kami pun jog lah, huhu asal not skali, tp dia tak bgn kotttt aku pulak tak bawa phone nak cntact2, tp tkpalaaa. ahhaaa next time!
after that, kmi bertiga pun pi lah breakfast dkat kopitiam tuu HAHAHAHA on our way balik, kreta tak boleh nak start kah3 gila memalukan tahap cipan tua HAHAHAHA bila start ja,mati enjin hidup balik, then mati lagi. gi-la!!!! luckily, dkat parking kalau dkat trffc light ka, apa ka, jenuh laaa kami, nak letak mana muka ni ? hahaha qila hanan cnfrm lah boleh tunduk2 smbunyi kalau aku ni ? takkan nak smbunyi jgak kot ? HAHAHAHAHA
2nd thing on our way nak balik, aku hampir nak langgar penunggang motosikal ni h…

star

oh my star... aku dah dapat dia even sikit baru, itsok.. PERMULAAN... hahahaha thank you ? and i love you in my dream ONLY ! okay, bye-bye :)









11.11.2011

lihatlah tarikh di atas....cantik kan ? tapi hanya number saja....yang orang dok bising2 pasai kitab nu laa, kitab ni laa, hampa percaya kah ? ehh, sudah2 laa tuu.think positive cukup! i just wanna wish HAPPY BIRTHDAY for those yang sambut birthday hari ini...and, hari ini hari Jumaat.hari yang penuh keberkatan.bersyukur laa sebab kita masih lagi diberi peluang untuk hidup melihat dunia serta menginsafi kesilapan kita selama ini.saya jugak nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU for those yang kawen hari ini. aku tau, confirm ramai punya lah. hari ni saja bapak aku busy tak balik rumah akibat ada 10 pasangan pengantin nak akad nikah. hahaha lawak,lawak,lawak~ dan bersyukur lah kepda mereka yang ada smthng event yg special utk hari ini...aku ni haa, takdak buat apa pun hari ni :(
pagi tadi mcm biasa, hari ni lunch lewat dgn ibu akibat dok tengok tv sangat lpas makan about pkul3 mcm tu, sdang tgk tv, entah macam mana aku terlena~~~~~ hehehe direct tdoq petang aku haih, apa nak jadi taktau lah lepas t…

10 november 2011

syukur alhamdulillah bertemu lagi kita ya ? hehehari ni aku bangun lewat :D lepas lunch, aku tgk tb then online aku tak buat apa2 pun cuma, petang tu jaa ada jugak aktiviti aku utk hari ini dlam pkul 5.30 mcm tu, hanan & qila meh amek aku then pi jalan2 petang tadi, kami pi jumpa neesa, ayu, muna, dibah, najah dkat taman jubli tuuu after that, before nak btolak pi tat nasi ayam...(minum2) kami terjumpa lagi rusni, hamster, ngn shila anim dkat tmpat yg sama semuanya geng skola dulu2 kala emm, rindu lah pulak zaman persekolahan :( okay, dkat tat kami minum2, then kami bertiga pun memohon izin utk pulang sbbnya dah nak maghrib malam pulak, aku mcm biasa ; dgr lagu, tgk tb, makan, onlne
malam ni, aku rasa lain rasa aku pun tak pasti apa yg aku rasa mungkin aku terlalu memikirkan sesuatu yg aku tdak pasti kot. HAHAHAHHA

9 november 2011

hari ni aku bangun agak awal.sebab teman ibu pi beli makanan ayam kesayangan beliau.okay jalan tu sangat lah jam dan aku sangat nervous sebab aku takut terlanggar mana2 kereta.syukur alhamdulillah semuanya okay2 ja. selepas itu, aku bawak ibu pi market after that, kedai dekat pknk terus balik. balik rumah aku mengantuk, tapi aku tak tdur.aku dengar lagu ja sampai lah lepas zohor. dalam pukul 4 ptg, aku baru berjaya habiskan novel aku. then tah macam mana aku terrrrrlena....pastu dlm pkul 5 ptg kot ayah aku call.adoi, dia kata dia saja nak test sound.sabaq ja laa aku.dlm rumah pun nak call aku.then about pkul 5.45 ptg or smthng like that, hanan call aku.aduhhhhh,,,,,, hahaha dia ajak aku pi rumah qila sat dan ke kedai.aku punya lah mengantuk takdak tahap.pastu aku cakap aku takmau keluar sebab nak tidur. *maaf hanan.mengantuk sgt3, dan mmg tak blh nak buka mata time tu* sedang aku bermimpi tiba2 phone aku bunyi lagi.adoiiii, geram sungguh. hahahaha aqilah pulak. dengar suara qila, dia …

MUSE - Unintended

Image
lagu niiiii, aku rindu dekat someone. tapi aku taktau dekat sapa. hahahaha gila aku! mungkin skrg aku sedang berangan menyanyi lagu ni dekat bakal boyfren aku kot. hua3 tp aku tktau apa punca dia. dan mungkin, aku sedang teringat dekat KUNING yg kwan tak brapa kawan tuisyen aku dulu tu... huhu *aku suka tengok kening dia wehhh, lebat semacam ja, hahahahaha serta muka dia yg cute*
okay,akugatal.sekianterimakasih :)

syukur laa,

syukur alhamdulillah facebook aku boleh bukak dah. hahaha okay, aku admit aku mmg pulun. hhu okay bye ! :)

8 november 2011

hari ini, tak jadi pergi jogging sebab... mengantuk....hujan....nak mentelaah.. *sembang* then aku sambung tidoq pastu bangun mentelaah 5, 6 bab... HAHAHA lepas bangun aku bukak youtube mentelaah lagu pulakkk.lagu muse, hehehe *aku suka tengok hidung dia* okay, after zohor aku keluar dgn membe2 aku ; qila hanan ayu peyrah muna . then 'we all' went to round2 merry ground smpai lah lewat petang.petang qila hantar hanan dan aku balik dgn selamatnya dekat rumah. alhamdulillah :) thata tak dapat join event ptg td , okay malam pulak... aku takdak buat apa2 pun. cuma tgk tb, online, dgr lagu, serta upload gmbar ptg td. td sempat berskyping ngn oddy(kakak) aku sattt, rindunya dekat dia......kak uda pun ada... SUKA! SUKA! SUKA! td jgak aku masak utk abg(sbb kna paksa&dia ugut) so aku pun masak lah megi kat dia yg tak sedap tuuu.padan muka dia.tgk, betapa tak sedapnya aku masak, dia pun tak habis makan.aku paksa dia makan, alasan dia 'abang kenyang dah' penipu betoi!!!! melu…

random

Image
firstly, i wanna talk about lambang di atas.penipu betul la kalau kawan2 cakap dekat saya yang kawan2 tak tau ... sehinggakan budak2 kecik pun tau kalau tunjuk lambang ni kat depa *based on experience ; sebab anak menakan * okay, tak mau melengahkan lagiiii, hari ni saya hairan dan bingung kenapa yaa facebook saya tak boleh bukak. atau mungkin facebook saya sudah bengong dan telah membuatkan saya bengang macam bangang ! -.- okay, atceli takdak motif pun cerita benda alah ni, dah takdak idea sgt... hehehe :D tp ada gak laa tujuan, tujuan: nak bgtau facebook tak boleh on dan hairan apa masalahnya..kalau click disitu, dia menunjukkan isyarat bahawa password salah.tapi betoi laa, password aku, mesti lah aku tau.dasar bengong! hihihi "relax3~~~ dunia ja semua ni" ^___^



okay, secondly aku nak cerita pasai novel pulakkk.even kat atas ni dah tertulia "this is not a novel" yesssss, bukan satu novel aku dah baca, tapi banyak dah...huhuhu tapi semuanya aku pinjam... aku pinjam d…

4 NOVEMBER 2011

syukur alhmdulillah, hari ni result final exam keluar.so tggu apa lagi masing2 pun check lah, okay, tadi pagi sedang aku dibuai mimpi indah, tiba2 phone aku berbunyi menandakan ada mesej masuk.dengan mengantuknya, aku pun baca lah. okay, msg from qila suruh aku check result. ohmygod, thanks qila !!!!!!!!!!!!!!! kalau dia tak mesej aku, cnfirm aku masih lena dan aku takkan check result. *aku lupa
okay, time untuk check..... hati aku berdebar-debar seoalah-olah aku sedang berada dia 'anjung' untuk mengambil keputusan SPM aku. hahahaha tapi kenyataannya tidakkkkk~ sekarang semuanya sudah pun berubah.sekarang dunia hanya di hujung jari.huhu aku bukak email, tp malangnya, password aku lupa. nah, try dekat portal pulak tak boleh. mmg aku sedih sorang2 lah, about sejam lebih jugak aku try bukak. about email aku tu, syukur alhamdulillah aku dah tukar passwrd baru. hehe hope tak lupa dah la.aminnn~~~ aku tekan aa yang patut dekat portal, at last ada keluar nama aku. nahhhhhhhhhh, getaq …

2/11/2011

HAPPY NEW MONTH my friendssssss :))
sedar tak sedar, kita dah pun sampai ke bulan November. oh ya Allah, cepatnya masa berlalu...hah tu laaa org slalu kata, MASA TAKKAN TUNGGU KITA. MALAH KITA LAH YANG KENA KEJAR MASA. dan ayat yg aku bold tu, merupakan ayat yg aku dh hafal dpda mulut mak aku yang aku paling cintai dlm hdup aku...mak aku slalu pesan macam tu, sebabnya, dia dah tau yg anak dia ni mmg suka buang masa, tangguh kerja, buat kerja last minutes and so on, so on,
wahai kawan2, sedarkah kita bahawa hanya sebulan lagi tahun baru akan menjelma dan akan meninggalkan segala kenangan pada tahun 2011 ini ? uwaaaa :( bersyukur lah wahai kawan2...kerana kita masih diberi masa dan peluang lagi untuk mencoretkan kenangan di dunia yang sementara ini.
cuba bayangkan, hari ini merupakan hari terakhir kita....adakah kita sempat untuk meminta maaf kepada semua orang ? adakah kita sempat untuk ucap terima kasih kpada kedua ibu bapa kita ? adakah kita sempat untuk memohon keampunan kepada Allah …

ayat kursi

KELEBIHAN AYAT KURSI
Baca pada saat keluar rumah, 70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisiBaca saat masuk rumah, kemiskinan tdk akan memasuki rumahmuBaca setelah berwudhu, darjatmu akan dinaikkan 70 tingkatBaca pada saat tidur, malaikat akan menjagamu sepanjang malam ...Baca setelah solat, maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian
Sampaikan kepada orang lain, maka ini adalah sedekah jariah. Dan pada setiap orang yg mengamalkan, kamu akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat....amin,,,