Thursday, December 12, 2013

wira hatiku

IBU........
engkau lah wira di hatiku.....
ibu, adik tahu ibu sedang lemah.tapi ibu sedang berpura-pura untuk kuat.ibu, adik anak kandung ibu.adik rasa apa yang ibu sedang rasa.walaupun adik tak sepenuhnya rasa apa yang ibu sedang alami..... ibu.... ibu sebenarnya kuat.adik percaya dan yakin terhadap ibu.adik tau ibu seorang yang kuat, pantang menyerah kalah.ibu, ibu dah banyak mengajar adik untuk hidup berdikari.ibu selalu ajar adik untuk sentiasa bersedia walau dalam apa keadaan sekalipun.ibu..... adik minta maaf sebab selama adik hidup, adik belum berjaya buat ibu senang dan bahagia. setiap doa, adik dengar tangisan ibu.ibu.... walaupun ibu sembunyi kesedihan ibu daripada anak-anak, adik tahu ibu...... adik rasa ibu.....
ibu pura-pura kuat di depan orang terutama di hadapan anak-anak.ibu tak mau lumpuhkan semangat anak-anak. besar sungguh pengorbananmu wahai ibuku......tapi sampai bila ibu..... adik tak sanggup tengok air mata ibu.... yang bertakung di kelopak mata setiap kali malam menjelma.adik nak ibu seperti dulu....yang kaya dengan gelak tawa guarauan manja....adik rindu ibu yang dulu....ibu yang badannya berisi...hehehe sentiasa sihat.....selalu lawan dengan sakit....sehinggakan sakit tu pun lari dan takut untuk datang kembali...hahaha
ibu..... adik nampak setiap sendu di mata ibu.... ibu boleh kaburkan dari pandangan orang tapi ibu tak boleh kaburkan dari pandangan adik... kalau boleh, setiap saat adik nak hapuskan sendu di mata ibu tu...tapi....... adik sendiri tak kuat ibu.....ibu.....terima kasih sebab selalu kuatkan untuk adik...untuk abang....untuk kakak semua....dan yang paling penting, untuk ayah...... ibu.... terima kasih sebab setiap masa tanpa ibu sedar, ibu selalu bagi aku kekuatan untuk teruskan hidup ini....adik tak boleh bayangkan hidup adik tanpa kehadiran ibu di sisi.....ibu.... walau apa pun, adik akan ingat ayat ibu.ibu pernah kata dekat adik "adik...adik kuat yaaa.adik kuat sama-sama dengan ibu...tolong ibu yaa adik" ibu, adik takkan lupa ayat ibu tu dan adik takkan lupa peristiwa yang terjadi pada keluarga kita pada bulan Ramadhan tahun 2013.ADIK TAKKAN LUPA.sebab adik sendiri sama-sama mengalami peristiwa tersebut.disebabkan peristiwa yang berlaku pada bulan Ramadhan yang lepas, adik dah banyak belajar erti kehidupan dan hidup berdikari. Allah Maha Adil ibu....Allah Maha Mengetahui.....


AYAH.........
Allah sedang mengujimu wahai ayahku..... tabahkan hatimu....kuatkan semangatmu..... adik tau ayah memang kuat.sebab ayah kan superhero adik! selama adik hidup 20tahun ni, ayah lah satu-satunya hero yang adik ada! adik sayang ayah sangat...... ayah teruskan kuat yaa. ayah tak boleh lemah.sebab kekuatan adik ada pada ayah dan ibu.... kalau ayah dengan ibu tak kuat, macam mana adik nak kuat..... adik sangat lemah ayah.....adik sangat rapuh..... tolong adik untuk sama-sama kita kuat yaa ayah....
ayah....ayah sembunyikan kesakitan ayah dari pengetahuan orang lain.... di mata orang ramai, ayah adalah 'pakya' yang sentiasa sihat, happy, ceria, bahagia... tapi hanya Allah yang Mengetahui apa yang ayah alami.... ayah seorang ayah yang kuat....cekal.... ayah gagahi jugak untuk ke masjid walaupun adik tau ayah tak sihat... semoga Allah merahmatimu wahai wira hatiku......
bila siang, ayah seoarang yang kuat...lakukan aktiviti seperti tiada apa yang berlaku....ayah teruskan hidup ayah dengan senyuman walaupun pahit.adik tau ayah..... ayah seperti ibu... walau apa pun keadaan sekalipun....ayah tetap tersenyum... ayah masih lagi seperti sebelumnya...masih lagi dengan gelak tawa ayah... tapi disebalik gelak tawa ayah tu....adik tau..... ayah sedang simpan beribu-ribu kesakitan serta kesedihan.... ayah takmau orang tengok ayah dalam keadaan ayah yang kurang sihat. ayah takmau bagi anak-anak risau.... ayah boleh tipu abang2 dan kakak2. tapi ayah tak boleh tipu adik.. adik dah tau segalanya.....
adik dah tengok sendiri macam mana keadaan ayah bila ayah sendirian dengan ibu.
ya Allah....... berikanlah kekuatan kepada ayah dan ibuku......sesungguhnya, matun tak sanggup tengok ayah menahan kesakitan tersebut....semoga ayah diberikan kesembuhan... semoga ayah dan ibu sentiasa kuat untuk tempuhi ujian ini.....


perkara yang paling aku takut dalam hidup sejak kebelakangan ni ialah KEHILANGAN..... sesungguhnya, aku tak sanggup dan masih belum bersedia...... aku tak bersedia untuk kehilangan mereka-mereka yang aku cintai di dunia dan di akhirat kelak. walaupun aku pernah hilang orang yang aku sayang.....
ibu selalu pesan dekat aku, walau apa pun yang berlaku..... belajarlah untuk menerima qada' dan qadar Allah.... tu semua kententuan Allah....takdir Allah.... insyaAllah ibu ayah.....
semoga ayah dan ibu terus diberikan kekuatan....kesihatan... dipanjangkan umur.... dan semoga Allah beri ganjaran syurga buat para ibu dan para ayah di dunia ini....amin, insyaAllah.... :)


Saturday, December 7, 2013

hallo :)

haiiiiiiiiiiii everybody! hahahahahhahhaaha
sangat lama kan i tak update blog ni
fuhhhhh fuhhhhhh *buang habuk*
hah tudiaaaa banyak cerita ni nak cerita kat hampa semua
tapi tulahhhh,
i busy sangat haa
start dari cuti sem haritu sampai lah dah masuk sem pun,
masih lagi terlalu busy.hahaha
atas permintaan peminat setia i,
i gagahi jugak untuk taip malam ni
i ni bukan apa....i takmau lah kecewakan peminat2 i.
wakakakakahkahkahkahkahkah
thanks supporter(s)!!!!!!! :D
i rasa setakat sini dulu lah...
nanti bila i ada masa yang terluang, i cerita lagi okayyyyyy ;)

*to my loyal fans ------> Q & F....
ni i dah gagahi jugak untuk update blog
special untuk uols...
mohon terharu okayyyyyyy
next time, i free,
i luang lebih banyak masa lagi dekat sini
tunggu i punya next post.coming soon.

sincerely, me ;)

Wednesday, October 30, 2013

hari demi hari

semakin hari kita semakin jauh
aku bersyukur.....
bukan aku tidak sudi denganmu
tapi cukuplah......
cukuplah sekali aku pernah mengharapkanmu
berharap kepadamu telah menghancurkan aku
cukuplah sekadar aku berharap kepada Sang Pencipta
kerna, aku yakin sangat bahawa Dia tidak akan pernah mengecewakan aku.

ya Rabb,
aku bersyukur sangat ya Allah.....
Engkau telah menggantikan orang lain untuk bersama dia suatu ketika
JIKA aku di tempat orang itu,
sudah pasti aku tidak akan menjadi aku seperti hari ini
kuasa Mu ya Allah.....
tidak ada siapa yang boleh menjangka
segala yang berlaku ada hikmah yang tersendiri
sekarang Kau telah tunjuk kepadaku siapa dia yang sebenar
seseorang yang bukan untukku.....

Tuesday, October 22, 2013

tragedi Oktober

Haiiiiii :)
Syukur alhamdulillah Hidup ku makin hari makin ceria.
Hahahahahahaha

Ok, pada 19 Oktober yang lalu,
Birthday acik.
Happy birthday acikkkkkkkk :)

Esoknya pulak,
20 Oktober, birthday ibu
Happy birthday ibuuuuuu!
Adik sayang ibu sangat tauuuuu
Terima kasih untuk segalanya buuu ;)
Mesti ibu terharu kan pagi2 lagi adik dah buat surprise!
Hahahaha

Acik ni sebenarnya adik ibu.adik second last ibu.ibu ni anak ketiga dalam family.ramaiiiiiiii siblings ibu.makna kata ibu ada ramaiiiiiiiii adik.ahaks

20 Oktober yang lalu......
Kami(bff) keluar.jalan2.dah lama tak jumpa dan tak gather together.ahhaaa
Kami keluar pergi tengok cerita insidious chapter 2. Hmm not bad laa cerita tu.tapi, to be honest, the conjuring best SIKIT lah daripada insidious ni...aipppppp tapi ni from my observation lah... Lain orang lain pendapat kannnnn.hahahaha
Mungkin sebab aku tak berapa nak faham jalan cerita dia...dah nak sampai ending baru faham....ohh rupanya cerita pasai roh bertemu roh....haha tapi takpaaaa nanti aku kena tengok banyak kali kot baru nak faham.hehee
Sound effect dia bagus....tapi the conjuring lagi banyak lah dia punya suspen tu.
Hmmm pasaipa ah aku tak habis2 nak compare dengan conjuring?!sebab.......
Dalam banyak2 cerita hantu yang aku tengokkkkkkk the conjuring lah yang telah berjaya buat aku tak tidoq malam sebab dok asyik bayang2 ja haa.
Tapi, muka hantu yang dalam insidious lagi seram lah  daripada conjuring.hmm apa 2 pun tak kisah lah.janji bahagiaaaaa!

Okayyyy pada 21 Oktober semalam....
Hanan and me ada buat surprise untuk Qila.kami pergi beli dominos and then drive back to qila's house

22 Oktober....
Happy birthday qilaaaaaaaaaaa!
Semoga menjadi anak yang solehah...hehehehe
Dah lama kita kawan...
Dah  11 tahun dah haa...
Kalau kita ada anak pun, mesti dah besaq
Hahahahaaha
Terima kasih untuk segalanya.....
Semoga persahabatan kita  tiga berkekalan di dunia hingga akhirat
Seperti doa yang aku baca semalam.....kihkihkih
:)


Happy birthday ibuuuuuu!
Adik sayangggggggg ibu!



Darlas day out :)




Celebrating aqi's 



Happy birthday Nur Aqilah bt Azzudin




Semoga persahabatan kita berkekalan....
InsyaAllah...
Mereka lah sahabat sejatiku dunia akhirat



Sunday, September 29, 2013

...

pagi tadi, dapat berita kematian kawan baik Addina(my roommate)
innalillahiwainnailaihirojiun...
daripada Allah kita datang dan kepada Allah jualah kita kembali
ya Allah.... menggeletar seluruh tubuh badan aku ni haa
terkejut dengan berita tu, terus aku dapatkan Addina
rupa-rupanya that time, Dina still lagi macam...emmm macam mana tah

ya Allah..... beruntung kawan Dina tu.
Allah ambil dia waktu dia muda lagi
aku ni haaa taktau bila
boleh jadi satgi or esok or bila-bila masa ja

aku doakan semoga roh Ekram di tempatkan di kalangan orang-orang yang soleh...
semoga Ekram tenang dan bahagia di 'sana'
amin....
al-fatihah.

http://ondscene.my/kemalangan/no-u-turn-penunggang-maut-rempuh-exora

ni link cerita tentang arwah Ekram.

Thursday, September 19, 2013

gelap

ku berjalan di dalam gelap....
terkial-kial mencari cahaya
ku tertanya-tanya,
adakah aku akan menemui cahaya itu
hidupku sepi dan kosong
adakah selamanya akan gelap begini.....
sampai bila aku harus hidup dalam kegelapan ini.....
sebuah pertanyaan yang belum aku jawab

Thursday, September 12, 2013

sudah......

Aku sendirian
Sedang Cuba untuk bangun
Bangun dengan kaki aku sendiri
Telah lama aku hanyut
Hanyut ditenggelami perasaan
Perasaan yang sangat menyakitkan
Dah lama aku tak rasa sakit begini
Sekarang, aku sedang berjuang
Berjuang untuk menyembuhkan hati INI

Dia  datang dan pergi begitu saja
Sudah tentu ini semua bukan salah dia
aku mengaku,
Apa  yang sedang terjadi terhadap diri aku ini
Semuanya berpunca daripada diri aku sendiri
aku biarkan dia masuk dalam hati aku
Setiap masa aku asyik memikirkan tentang dia
Bodohnya aku.........

Rasa yang sama seperti beberapa tahun yang lalu
Cuma, orang yang berlainan
Tapi aku dapat merasakan,
Kali INI punya kesakitan melebihi daripada tahun sebelumnya
Sakit ini membuatkan aku terus terduduk dan memikirkan perasaan sendiri
Pernah aku tertanya-tanya ,mengapa aku sering menjadi mangsa
Tapi aku sendiri tiada jawapan untuk soalan tersebut

Aku pernah suka dia dan aku masih menyukai dia
Walaupun aku tahu ini amat menyakitkan aku,
Aku masih suka dia
Setiap masa aku berdoa agar aku diberi kekuatan untuk melupakan dia
Maksud aku di sini bukanlah lupa untuk selamanya.....
Aku ingin melupakan segala kenangan ketika bersama dia
Kerana setiap detik aku ingat,
Aku menjadi bukan aku
Dan aku sangat tak suka perasaan tu
Ia seolah-olah mentertawakan aku

Walau apa pun yang terjadi,
Dia tetap kawan aku, buddy aku, sahabat aku, reminder aku
Bagi aku, sekali berkawan bermakna kawan untuk selamanya
Aku sangat terharu dan bersyukur kerana aku diberi peluang
Untuk mengenali dirinya
aku mengaku, dia sangat baik, soleh...
Sangat beruntung kepada kekasih hati a.k.a Bakal zaujah dia

Dalam diam, sedikit sebanyak,
Dia telah membawa aku mengenali Sang Pencipta dengan lebih dekat lagi
Dalam diam, aku menyukai dia....
Aku suka sifat yang ada pada dia
Dia dah sedarkan aku bahawa tiada tempat Yang paling indah melainkan di atas sejadah
Tiada bahasa yang sangat cantik melainkan ayat-ayat Al-Quran
Tiada Surat yang sangat hebat dibaca melainkan Surat cinta daripada Allah....
Aku mula menyukai dia saat dia ingatkan aku tentang Allah...
Dia dah kembalikan hidup aku...
Dia dah banyak beri aku kesedaran
Tapi, dia tak akan tau.....
And maybe he will know THIS.

Aku, kalau text dengan lelaki....
Jarang akan ada satu perasaan&sifat tu
Tapi bila dengan dia, aku suka.
Aku sangat selesa
aku sangat selesa dengan dia...
Rasa macam mana tah
Aku sendiri pun taktau nak describe macam mana
Yang aku tau,
aku akan senyum dan terus tersenyum........

Tapi itu dulu lah....
Sekarang dah berubah....
Aku sedih......
Sedih sangat.....
Dia dah ada orang Lain........
Hahahahahahaha
Padan muka aku!!!
Dok syok sorang2 lagi.....hehee
Tak apa lah...
Tak ada jodoh....
Jodoh dia dgn org lain...
Bila fikirkan balik,
Betul cakap someone ni.
Kalau betul lah dia betul-betul sukakan aku....
Mesti dia tunggu aku.
Dan akan bagitau aku dari awal...
Salah aku jugak...lewat sangat nak dpat kekuatan nak bgtau dia kata aku suka dia
Kan dah melepas.hahaha
Takpaaaaaaaaaa! Takda jodoh.hahahaha

Aku tak pernah rasa berani sangat mcm ni
Berani maksud aku,
Berani nak bagitau dia yang aku sukakan dia
Dia sendiri lah ni pernah Kata kat aku,
Kalau suka bagitau ja terus.
Aku dah dapat opportunity tuuuuu
Mmg aku nak bagitau dia dah......
Tapi lewat hanya beberapa jam.
MUNGKIN.....
Pada malam yang sama, dia dah ada kekasih....
Ya Allah...........
Rasa macam nak terjun bangunan.seriously,
Aku sangat kecewa dengan dia, kecewa dengn Diri sendiri
Kecewa dgn dia sebab, on that night, aku sanggup stay up sebab nak text dgn dia Dan nak bgtau lah.siap buat ayat semua.aku sanggup tebalkan muka......tapi, on the same time, dia dengan si dia....Dan reply text aku lewat pagi.tapi time tu aku dah tertidur.tah pukul berapa aku tertidur aku pun taktau..
aku rasa macam nak masuk dalam tanah Dan takmau keluaq dah
Punya lah maluuuuuuuuuuu hanya Allah ja yang tau betapa malunya aku dengan diri sendiri.....
Dan aku bersyukur sangat sebab tak sempat nak bagitau dia.
Hahahahaahhahaha

And now, untuk mengelakkan aku daripada dok gila sorang2, aku ambil keputusan untuk post Benda ni.
Aku tak kisah la kalau dia baca or tak.
Kalau tk, lagi bagus.he he
Kalau dia baca, tak kisah lah dia nak marah aku ka apa ka....
Kalau marah cakap yaaaaa...hihihi

Heyyyyyyy sudahhhhhhhhhhhh
Aku rasa dah macam merapu lebih2 pulak....
Minta maaf yaaaaa

aku percaya......
Dia dan aku akan dapat orang yang lebih baik...
InsyaAllah......
Semoga dia kan terus bahagia dengan kehidupan dia
Dan aku akan turut bahagia.....
Letih laaaaa hidup mcm ni
Aku harap lepas aku post benda ni,
Hidup aku akan lebih bermakna.
Hahahahaahahahha

Have a nice day :)


Sunday, September 8, 2013

AKU

Aku manusia biasa

Yang takkan pernah dapat lari daripada melakukan kesilapan

aku manusia biasa

aku juga ada hati dan perasaan

sama saja macam orang Lain

aku tak sempurna

aku tau aku bukan siapa siapa

Tapi aku adalah aku

Get a life people ! And don't forget to Live your life

Tuesday, August 27, 2013

great weekend!

Pada hujung minggu haritu, aku balik rumah tak sampai 24jam pun. aku balik rumah pada hari Jumaat petang lepas test FIN327. Lepastu, aku balik arau semula pada hari sabtu about 4pm.aku balik ambil Baju raya lerrr hihihi

Pada pagi hari Ahad, aku dan addina bangun awal pagi Dan pergi jog.he he kami pusing keliling UiTM. Kami start Dari kolej Dahlia 2 -> court tennis -> ladang -> tasik ilham ->sport comp -> padang kawat kesatria -> dewan sri semarak ->Oren ->dahlia 2.hahaha OK aku poyos kan? Ahh lantak ahh hahaha


Okayyyy we start our journey then :D


                           
Ni ladang lembu hoiiii. Nampak dak tu lembu banyak2? Haha


Tiba-tiba dalam ladang terjumpa dengan kereta ni



Okay, ni dekat sport comp. 


Dari oren, alhamdulillah kami Sudah kekenyangan..
Tummy is happy :-) 



Padang depan cengal.tah nama apa taktau padang tu.lupa dah aku.hehe


We are going back to dahlia :-) 


Okayyy we are done! Hahaha



Sekian, habis Sudah cerita di pagi ahad.ada lagi sambungannya.... Pergi kedai beli ais Krim keladi, ada masa kita jumpa lagi... Insya' Allah kalau ada jodoh tak kemanalah..... Have a nice day everybody! :)



Thursday, August 22, 2013

DON'T

DON'T 

think

OVER 

PEOPLE

WHO 

DOESN'T

think

ABOUT

YOU !


Wednesday, August 21, 2013

today

hari ni....kehidupan ku bermula seperti biasa....
hari ni, (20/8/2013 bersamaan hari Selasa) merupakan birthday adik ku si Faizah.
happy birthday pieja! may Allah always bless you dear :)
aku bangun awal seperti biasa sebab ada class kan
pagi ni aku rasa lain...lain sangat......
aku rasa macam sedih sangat......
hmmm, aku rindu someone ni
but it's okay... never mind :)
bangun pagi tadi, aku terus teringat.
hmmm dia dah  lupa aku!
uwaaaaaaaaaa :((
but it's OKAY :)
i am nobody kan.....
aku dah nekad akan terus berjalan dan terus berjalan....
tanpa menoleh ke belakang.
i hope dia di sana baik-baik sahaja
walaupun dia dah lupa aku,
aku tak pernah lupa dia.
sebab bagi aku,
SEKALI BERKAWAN BERMAKNA KAWAN UNTUK SELAMANYA 
awak.....jaga diri baik baik.saya ingat dekat awak ni.tapi tak mengapa......masing-masing busy kan....good for you.good for me.good for us. :)
assalamualaikum! :)

Friday, August 16, 2013

brokenhearted.

after 3 years.......

I am being so heartless.
and 
WHY ??!
nowadays, recently......
hmmmmm

I think I'm fell in love with you.
yes, YOU!
you took my heart.
you drive me crazy.
you made my day.
only you.
but, silly me...
I give all my heart to you
I give my attention to you
BUT.........you don't notice it
why?! why?! why?!
can't you feel that?!
can't you feel me??!
oh god.........
silly me :'(

I'm hoping for the wrong person!

at last diri sendiri yang merana!
kecewa sorang-sorang!
sedih sorang-sorang!
bodohnya aku ni......
macam mana laaa aku boleh suka dia yaaa
:/
memalukan betul lah.

dah lama aku hidup dalam dunia yang takda perasaan.selepas ditipu, ditinggalkan....hmm sedihnya ayat ditinggalkan.hahahaha ah tak kisah lah.aku terus takut untuk mendekati orang.aku takut akan dikecewakan lagi.dulu aku kuat semangat....tapi tah sekarang ni, kenapa tah.hmm 
aku kata takut dikecewakan kan, aku yang membuatkan diri sendiri kecewa.aku ni terlalu berharap lah.harapan tinggi sangat.haa kan dah kena! kan dah kecewa sorang2, sakit hati sorang2, sedih sorang2.haahaha that guy taktau langsung pun.malah that guy lagi happy ada lah.kihkihkih arggghhhhh!!!
aku rasa kali ni punya heartbroken lagi teruk dari sebelum ni.hahaahaha yalaaa mau tak teruknya....last 3years, kalau aku sakit hati ka apa ka, aku makan.makannnnnnnn! and makannnnnnn again and again.tu yang boleh happy balik. but now, aku sedang kecewa ni, kalau aku baru start makan...tiba-tiba teringat hal tersebut, mesti terus mati selera aku.then macam mana nak sambung makan kan....hahaha hah teruk laaaa, heartbroken sampai berat turun 3kg youuuuu! :o 
mau tak turun berat, setiap masa dok makan hati.tak makan nasi pun.ohmaiiiiii pity on me. :(
aku dapat rasakan, semangat aku pun dah takdak.yalaaa hari-hari lembek.hahaha kesiannya dekat aku. takkan dia tak nampak lagiiiiiiiii betapa sukanya aku dekat dia?! hahaha ok stop it lah matul. nonsense!

and now, aku cuba untuk pulihkan hati aku ni balik.takmau laa heartbroken lama-lama takut nanti jadi anorexia pulak.hahahahaahahahhaha lagipun, buat apa aku nak sedih2 bagai kalau dia sendiri pun dok bahagia ja haaa.this is unfair okay! UNFAIR! yes, unfair laa kalau kita dok pulun sedih dekat dia tapi dia dok bahagia.hahahaha tapi kan, bukan salah dia pun.langsung bukan salah dia.sebabnya, dia sendiri taktau yang aku suka dia.ehh takkan aku pulak yang nak bagitau dia kan....malu lah aku.tapi kan, sebenarnya kan........

aku dah ada pun kekuatan nak bagitau dia sendiri yang aku suka dia.dah lama aku kumpulkan kekuatan tu.cuma aku tunggu masa yang sesuai ja nak bagitau.bila tiba satu masa.....aku memang dah yakin akan memberitahu perkara sebenar,  hmmm............ pada masa yang sama aku dapat tau yang dia dah ada ehem2 lah. frust gila aku! hahahahahahahahaha memang gila aku jadinya.serious memang gila.makan minum tak terurus terus.hahaha start pada waktu tu, aku terus tak jadi nak bagitau.hahahahahaahhahahha aku malu sangat tahap memang takdak tahap wooo. tapi apa pun, aku sangat bersyukur sebab aku tak sempat nak bagitau dia.kehkehkeh cuba bayangkan kalau aku bagitau dia dulu before dia bagitau aku.ya Allah...........terjun bangunan aku rasa. mesti aku akan malu dengan diri sendiri sampai bila-bila.dah jadi mcm ni pun, aku still malu dgn diri aku sendiri smpai sekarang.hahahahaha ok sudah laaa.aku cerita sini pun dah malu sendiri. hahahahha

okay okay okay, apa-apa pun aku kena kuat kena tabah.hahahhaha kena jugak lalui semua ni.hidup aku masih panjang.cehhhh hahahaha insyaAllah....ohyaaa btw, aku ada quote baru iaitu:
"get up.be strong.move on"
hahahahahahha punya lah sedih sangat....hehehehe
okay lah have a nice day everybody :)

Thursday, August 15, 2013

perubahan yang amat memeritkan

hari demi hari kami semakin menjauh
aku sendiri pun tak pasti apa punca kami semakin jauh
aku juga dapat merasakan semakin hari aku semakin takut dengan dirinya dan aku semakin risau jika kami terpisah.
ya, terpisah oleh waktu dan ruang.

hari demi hari, dia makin berubah.
perubahan yang ditonjolkan telah membuatkan aku sedih, perit, menyesakkan dada.
dia terlalu berubah.
dia dah tak seperti dahulu.
sekarang dia dah lain sangat.
ya, aku sangat sedih dan rindu.
aku rindu dia.

dia yang dahulunya selalu bersamaku tak kira apa keadaan sekalipun.
dia yang lebih utamakan aku dalam banyak-banyak hal.
dia yang mengambil berat tentang diri aku.
dia yang sangat prihatin soal makan dan minumku.
dia yang menjagaku setiap masa.
dia yang melayan diriku seperti puteri raja
dan yang lebih penting, dia yang lebih menyayangiku....

kini, aku dapat rasakan kasih sayang yang ditonjolkan selama ini, telah lama pudar sikit demi sedikit.
sekarang, aku rasa dia dah tak jaga aku.
dia dah lepaskan aku.
dia dah tak pedulikan aku.
dia dah tak ambil berat tentang diri aku.
dia yang lebih suka hidup dalam dunia gelapnya sendiri.

ya Allah, aku sangat rindukan dia.
walaupun setiap masa kami bergaduh, tapi matul masih rasa dan yakin dia sayang matul.
sekarang, kami tak ada masa nak bertemu dan bergaduh seperti dahulu.
dia yang telah hanyut dalam dunianya sendiri, makin berjauhan dengan keluarga.
jika diberi pilihan, matul lebih rela gaduh setiap masa daripada berdiam diri sebegini.

selalunya, kalau matul ada masalah,
dia orang pertama yang matul akan rujuk.
sekarang, matul dah taktau nak rujuk sapa dulu.
matul buntu.hanya kepadaMu ya Allah.....
Engkau Maha Mengetahui, Engkau tahu apa yang sedang terjadi..
permudahkanlah segalanya ya Allah.....

perubahan dia sekarang sangat mengecewakan matul.
dahulunya, nak tinggi suara pun dia tak sanggup.
tapi sekarang, dia dah suka marah-marah
dan matul sangat tak suka........
tak suka sebab dia bukan jenis orang yang suka marah-marah.
dia seorang yang sangat cool.
but now, dia dah jadi HOT!
HOT TEMPER! and I am sad....
very sad...very very sad :'(

sekarang matul sorang-sorang
tak ada lagi dah kawan nak gaduh-gaduh
takda lagi dah orang yang nak usik matul
takda dah orang yang ambil tau pasai matul
takda dah orang yang nak jaga matul
ya Allah.............sedihnyaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

"ya Allah, Kau ampunkanlah segala dosa dia.....Kau berilah petunjukMu dan HidayahMu kepada dia...lembutkanlah hati dia ya Allah.....kembalikanlah dia yang dahulunya kepadaku..... sedarkanlah dia ya Allah....semoga dia sentiasa berada di landasan yang betul...amin ya rabbala'lamin....."

Tuesday, July 2, 2013

isi dari hati

dalam kehidupan ni, kita tak boleh mengharapkan orang sekeliling sangat.sebab orang yang sedang berada disekiling kita ni sama ja macam kita.kadang-kadang depa(mereka) boleh naikkan kita malah boleh jatuhkan kita bila-bila masa ja...percaya dengan diri sendiri.kita boleh! heyyyyyy orang lain boleh buat, kenapa kita tak boleh pulak? padahal kita dengan orang lain tu sama ja haa.Allah cipta kita sebagai manusia sama ja...apa yang depa ada, kita ada tak lebih tak kurang.tapi in case yang ada kekurangan atau kelebihan tu, dia punya anugerah lah....nobody perfect haa.Allah Maha Sempurna.

kadang-kadang kita tak boleh terlalu berharap.yaaa harapan itu akan mengundang kesakitan.aku pernah berharap.suatu ketika dahulu.aku berharap agar aku dapat kembali pada masa lampau dan membetulkan keadaan.tapi hakikatnya, harapan itu hanyalah harapan kosong.mana mungkin kita akan kembali pada masa dahulu.lama kelamaan aku semakin sedar betapa bodohnya aku kerana menunggu dan berharap pada yang tak pasti.

aku juga pernah berharap agar keajaiban akan berlaku.mungkin 'keajaiban' itu telah berlaku tanpa aku sedari.aku juga pernah berharap akan 'peluang kedua'.tapi percayalah, peluang yang ke-2 tidak akan sama dengan yang pertama.kadang-kadang peluang kedua akan lebih membahagiakan kita malah akan lebih menderitakan kita.

kita manusia.yaa manusia.manusia mempunyai perasaan.ada hati.ada pepatah yang mengatakan 'ikut hati mati.' tapi apa gunanya kita manusia diberikan akal untuk berfikir tetapi tidak digunakan untuk berfikir?rugi kan? jika hati kita benar, maka benarlah kita.jika hati kita salah maka salahlah kita.apa-apa pun, semuanya bermula daripada hati.jagalah hati kita dengan sebaiknya.dan jangan sampai ianya mati.

ingatlah, Allah Maha Mengetahui...jikalau rasa macam lonely, forever alone tu, hah cepat-cepat bersujud.hihi  Allah rindu nak dengar rintihan kita lah tuuu.kalau rasa macam errrr tu, ceritalah pada Allah.Allah kan ada.tak pernah tinggal kita.Dia selalu dengar.baik kan Allah?yaa sangat baik. :)


Wednesday, June 26, 2013

kemengantukan

rasa seperti terlalu mengantuk untuk menapak ke kelas pagi ini.class pukul 9am.tapi masih berlagak seperti pukul 11am.hmmm apa nak jadi ni halimatul......kalau asyik nak tidur ja lebih baik tak payah mai belajaq! duduk rumah tidoq ja puas-puas.sudah la semalam tidur paling awal since duduk kat Arau ni.about 11pm dah diulit mimpi nan indah.mesti ada orang cakap, "dah tau mengantuk dok cerita dekat blog buat apa.?macam lah blog ni boleh bagi hilang mengantuk" ok this is my answer. "laaaaaa biaq laa.this is my blog.not yours.nak baca, baca ah.takmau baca sudah.tak suruh pun baca.lagipun memang taip dekat blog ni boleh hilangkan mengantuk.sibuk ja >.< "  okay aku dah mula mengarut.goodbye you all. have a nice day :)

haze day

current issue: HAZE
 okay hai assalamualaikum w.b.t..For a few days ni Malaysia digemparkan dengan perkhabaran jerebu.it begins from selatan tanah air.keadaan di sana agak teruk sehinggakan sekolah pun kena tutup.and now it started spread to kawasan utara.yesterday, haze dah pun sampai ke Arau.and this condition made me sick.not only me.but also my friends.semalam i pun dah mula sakit tekak.seriously, i could saw jerebu everywhere yesterday.i hope today, that haze gonna be fine. syukur alhamdulillah, dengar cerita semalam hujan yaa dekat mana tah.yang penting di kawasan yang kena jerebu lah kan....bersyukur ya kawan-kawan.ni semua dugaan daripadaNya sahaja.ataupun mungkin as 'peringatan' kecil kepada kita.take it positive yaa my dear friends...jaga diri masing-masing yaa.jaga kesihatan.

Sunday, June 23, 2013

weekend

weekend kali ni aku di Arau. this week aku tak balik sebab err sebab aku nak pi pasar malam Arau last Friday.alhamdulillah, pi jugak akhirnya aku.Then sabtunya pulak, aku pi rumah Tam Dah dekat Mata Ayer. seronok lah jugak pi rumah Tam Dah.at least takda la mati kutu aku dekat kolej kan...asal Tam Dah suruh ja aku tidoq situ tapi tulaa tak bawak baju dan peralatan selengkapnya kan...so next time aku pi, aku tidoq lah kat rumah dia.lagipun kakDayah akan balik this 28/6 so boleh lah kak Dayah mai ambik aku.jimat RM18 dari Arau ke Mata Ayer.kehkehkeh *paktam yang kata macam tu*

lepas ni boleh la aku pi bukak puasa dekat rumah Tam dan sahur sana.haaha (in case aku tak balik rumah) yalaaa last puasa dekat Perlis kan...lepas ni taktau dapat mana pulak,hmm hahaha tapi aku ada instinct mengatakan aku akan dapat perlis jugak jaa.kehkeh

okay, sekarang ni hatiku sedang berduka lara,akibatnya, celcom buat hal.hmm takmau lah cerita apa yang celcom dah buat,sebab sedih sangat sehinggakan tak mampu nak menaip haa.haha okay overrrrrrrrr!

i'm sure that mulai esok and afterwards, hidup aku akan bertambah busy and busy and busy again sehinggalah habis.okay, aku rasa sampai sini sahaja coretan ku buat kali ini.walaupun weekend aku dapat 3 hari, tapi satu kerja apa pun aku tak buat.misalnya, mesin baju.dah nak habis weekend baru kalot nak mesin baju.ok tu sebab duit syiling tkdak.ni aku nak pi cari syiling lah ni.byeeeee

have a nice day everybody :)

Friday, June 21, 2013

sebuah penantian....




adakah penantian itu merupakan satu penyeksaan.....

aku masih lagi tertanya-tanya dan masih lagi memikirkan tantang perkara tersebut...

mungkin ya dan mungkin juga tidak...




Wednesday, June 12, 2013

3rd day

:) haiiiii assalamualaikum.syukur alhamdulillah hari ni merupakan hari ke-3 saya berada di Arau. em 3 1/2 hari sebenarnya.ok, cerita tentang semester 5, baru 3 hari aku masuk kelas dan alhamdulillah so far so good. mengenai kelas tak sama dengan qila tu, alhamdulillah ni aku baru balik dari hea dan dah pun tukar group ke group C.so, as conclusion, aku semua group C dah lah.huhu ^^ syukur alhamdulillah.....

ohyaaaa, alhamdulillah aku masih lagi bilik yang sama, roommates yang sama,katil yang sama, locker yang yang sama, tetapi yang berbezanya is meja.addina and I tukaq meja as my requested.sebabnya, last semester aku ada cakap dekat dina yang aku teringin nak duduk belah dalam pulak.and kalau dapat kolej lagi kita tukar yaaa.tengok-tengok rezeki aku kan...hahaha dapat kolej dan dapat lah tukaq meja.emmm, this table agak okay....takda laa aku nak menung sangat tengok bangla dekat dahlia 3 tu dok buat kerja.ahhaaa duduk sini menghadap dinding ja lah..hahaha

timetable class aku tak pack sgt.kelas dok start lewat, habis agak awal dan gap yang agak lama.hahaha dan yang paling penting,  there is no class on FRIDAY. hahahahahahha memang heaven gila! dari part2 dok dambakan kelas hari jumaat takdak.at last dapat jugak pada semestet 5.hihihi syukur alhamdulillah.......

rasanya dekat sini saja kot...taktau nak cita apa dah..huhu ohyaaaa, this one for aqi and farah.sorry sebab aku buat perangai kes tak boleh bukak group.hehehe :D

HAVE A NICE DAY EVERYBODY :)

Saturday, June 8, 2013

esok balik ARAUSTRALIA

yeayyyyyyyyy!!!!!!!!!
aku tahan nak teriak sebenaqnya ni
hmmmm
pi pun dah dak lagi
aku dah start rindu-rinduan
lepas ni......
no more makan sedap2 ibu masak
no more bangun lambat
no more dengar ibu bletiaq
no more gaduh dengan aman
no more skyping dengan zahra
no more minta ehem2 dekat ayah
no more keluar jalan2
and no moreeeeeee! apa2 ja lah..
takkan aku nak list panjang2.hihihi

i miss my own room,my home already....semoga aku tabah, cekal,kuat dalam menghadapi semester 5 ni.elehhhhhhh dah 20 tahun baru nak berdikari.takkan baru diuji sikit dah nak melatah kot?apalahhhhhh,

apa-apa pun, i'm ready mentallity....but not physically....sebabnya, aku tak packing apa lagi.alah relax ah....esok petang balik Arau.pagi esok ada lagi.hahaha tu pun inshaaAllah kalau Allah bagi chance nak jumpa petang esok.hmm, my friends, see you soon.

to my parents, I miss both of you already.ibu, pleaseeeeeeeeeee.jangan nangis time hantaq esok. I can't watch your tears.your tears make me hurt.pleaseeeeeeee ibu pleaseeeeeeeeee.don't cry...okay? :)

and ayah too.don't cry pleaseeeeeeeeeeeeee. :)

and aman, it's time for me to leave home.and you'll becoming 'anak tunggal' lagi.....thanks for the songs that you sang to me.I'm very touched.ohyaaaa, abang aku ni, dah tau malam ni aku sedih-sedihan, boleh pulak dia bagi lagu sedih-sedih dekat aku.nak bagi aku terharu lah tuuuuuuu.kihkihkih yessssss, memang terharu sangat pun.thanks :)

to akak, thanks for all what you did to me before. I won't easily forget what you already did to me when i went to your place.really love you akak.you're my very best sister in this earth.don't you forget it. YOU ARE THE BEST SISTER IN THIS EARTH :)

aku juga merindui Beah....my little sister(Cat)...beah ni dari siang asyik duduk dengan aku ja....and i can see her eyes.macam berair ja,beah sedih ka aku nak balik arau dah?hmm mungkin.

memandangkan, tonight is the last night aku tidoq dekat bilik, so i decided untuk tdoq awal malam ni.wehuuuuu~! see you reader(s)

HAVE A NICE DAY :)



IBU....

"duhai apakah gerangan budi balasan,
bagi insan melahirkan membesarkan,
bercucuran air mata bila mengenangkan,
betapa gah besar budi ibunda berikan,
siang malam menderita hingga entah bila,
sungguh besar pengorbanan ibunda berikan..

duhai apakah gerangan budi balasan,
bagi insan melahirkan membesarkan,
tiada bahgia jika tiada doa puja restu,
syurga itu di telapak kaki ibu......"


syurga di telapak kaki ibu.makanya, buat lah baik kepada ibu.hormati dia.ibu lah yang melahirkan kita ke dunia ni.dengan izin Allah, alhamdulillah kita dapat menjengah ke alam ini.tanpa ibu, entah siapalah kita.buat lah baik kepada ibu sementara beliau masih ada.kalau Allah dah jemput ibu balik, nak buat baik pun, dah tak boleh dah.hanya doa sajalah yang mengiringi ibu..layan lah ibu dengan sebaik-baiknya....


Allah berfirman;

Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibubapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya), dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepada-Ku dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan). [Luqman 31:14]

maka.....sayangilah ibu anda sepertimana beliau menyayangi dan mencintai anda sejak kecil...doakan kepada ibu dan ayah selalu....

doa untuk kedua ibu bapa
Bismillahirrahmanirrahim.....

"Allahhummaghfirli dzunubi waliwalidayya warhamhuma kama robbayani soghiro"

maksud: Ya Allah ampunilah dosa-dosaku serta kedua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.... 

aminnnnn.....ya robbala'lamin......

dan jangan lupa, katakan I LOVE YOU IBU!!!! everyday yaa. :)




:D

assalamualaikum...haiiiii memang dah lama aku tak update blog ni.kan?alah tapi tak apalah, bukan ada orang nak baca pun.kihkihkih ohyaaa, syukur alhamdulillah...pada tanggal 13Mei 2013;9.48am, genap lah umur aku 20tahun.hehe okay, dah matang pun.hihi alhamdulillah aku dapat banyak hadiah.walaupun umur dah tua, aku tetap dapat hadiah hah.hahaha hadiah paling bermakna dalam hidup aku ialah hadiah dari Aeril Zafrel.kahkahkah ohmaigod, aku ada tweet smething dekat aeril dengan harapan he will wishing me happy birthday.just a second, he wished me.ya Allah............menggeletar badan ni haa.haaha tunggu apa lagi, terus call bff cerita sambil tangan kaki sejuk menggeletar.bongok gila aku malam tu.kahkahkah next present,yang aku paling suka is from bff. they gave me a frame of our picture.nak nangis aku time dapat tu.terharu punya pasai.sayang jugak depa kat aku naa,hahaha the most unforgettable present adalah from my beloved sister and family.they (my sister and brother) gave me holiday package 4days 3nights at Terengganu and Kelantan.memang seronok dapat percutian free! kan? apa-apa pun, terima kasih kepada semua yang telah beri hadiah, and all the wishes from all of you.ceh ayat macam artis.hihi

okay, pejam celik pejam celik, esok semester's break akan melabuhkan tirainya.ohmaiiiiiii, semester 5 here we goooooo! my friends and I are ready to face you semester 5! 0ne year left. :D
hatiku penuh riang nak jelajah ke semester 5.tapi bila mengenangkan aku bakal menjadi ahli group D, aku jadi sedih...wuwuwuwu group C dah penuh so i have to join another group,lepas ni dah tak boleh jalan kaki sama-sama dengan Qila and Farah....timetable pun mesti tak sama dah...hmm, semoga tabah wahai hati untuk menempuhi semester 5 :) apa pun yang datang, aku akan kuat dan kena kuat.ahhaaa pi mai pi mai, bilik dekat ja dengan qila.duduk satu uni,sat kos,satu fakulti,satu uitm.huhu AQIIIIIIIIIII !!!!! sedih haaaa.huhu


Thursday, June 6, 2013

Maher Zain For The Rest Of My Life Lyrics English & Arabic



wahai bakal penuntun syurgaku.....
saya harap one day,
bila DAH TIBA masanya nanti............
you! WILLINGNESS
akan nyanyikan lagu ni khas untuk saya.....
hahahahaahahahaha
*dreaming of the day*
>____________<


*ni kalau kakak aku baca ni, 
habis lahhhhhhhhhh -.- *


Thursday, May 9, 2013

T.O.D.A.Y

syukur alhamdulillah, seperti yang dirancang, hari ini keputusan peperiksaan bagi diploma uitm dah pun keluar.and mine, syukur alhamdulillah.....walaupun tak sehebat seperti kawan-kawan yang lain, bersyukur ja laa...tak gitu?tak kena repeat pun dah besar rahmat.terima kasih ya Allah....to friends, congratulation iols ucapkan yaa

okay, today takmau cerita pasai result walaupun trend untuk hari ini mengenai keputusan.em ni nak cerita sikit ni.nak tau dak?kalau nak tau, teruskan pembacaan.kalau takmau, stop ja lah.okay? tak paksa pun...hehe

em tadi kan, matul on fb lepas tu ternampak somebody ni.okay out of the blue, my jari terclick masuk ke profile beliau.ok tunggu lagi, matul pun mulalah untuk stalk beliau.ok, she is a girl.yes, young girl.cute girl, and brilliant girl. she is my 'ex-honey'.maybe.hahahahahahahaha actually not honey lah sbb tak pernah hdup bermadu pun.ok don't worry.hahaha

ok, dijadikan cerita.......
I miss him.ohmaigod,him?sapa tu?ok3, my ex-boyfriend. hahah poyo ja semua ni.boyfriend lah sangat.amboi halimatul, dah pandai bercinta yaa.okay, takdak maknanya nak bercinta cinta ni.waste time only! okayyyyyy waste time! ops, sorry reader(S) yang sedang bercinta......tak niat pun nak cakap macam tu.but its for me lah....

takdak lah rindu apa pun sebenaqnya.....cuma tiba-tiba teringat jaaaa.mujurlah dia pun dah takdak blog so impossible lah kan dia akan baca ni.hahahaha heyyyy! kalau dia baca pun tak salah hah. memang nak kata kat dia pun.so kalau dia baca, at least dia tau apa perasaan aku.kan?okaylah, semoga awak baca ni dan awak terasa lah yaa.hihihi

sebenarnya, saya rindu zaman sekolah....... dulu time form 1-4 saya gila! gila bayang.maybe.hahahahahha eeeeeee geli pulak bila cakap gila bayang.hahahaha I have crush on someone. but...eh yang tu panjang pulak ceritanya nanti.takpalah straight to the point terus lah yaa.okay, form 5. di laman sesawang jugak. I met him.but time tu baru sedaq yang di alam realiti pun aku pernah jumpa dia.tapi tu lah kan, kita ni hanya manusia biasa.mana nak perasan each others time tu. berkat usaha gigih aku atas pertolongan my friends, akhirnyaaaaaaaa! jeng3, maka terbina lah blog ini.hahahahahahahahahhaha

okay, sebenarnya.........saya rindu nak belajar sama-sama dengan awak ja.tadi lepas stalk your future wife,  saya sembang dengan ibu.then tiba-tiba teringat time ibu tanya tentang awak dulu.yalaa masa tu kan my mother still care about you sebab awak dah buat anak dia banyak berubah ke arah kebaikan.ceh, berubah laa sangat.okay laa okay laaa thanks sebab dah ubahkan saya ke arah kebaikan.....ohyaaaa, tadi saya kemas almari then terrrrrrjumpak awak punya hadiah berserta surat cinta yang awak bagi dekat saya dulu.wuwuwuwuwu apalah nasib saya hari yaaa.asyik dok jumpa tentang awak ja ni.haihhhh

okay, saya mengaku......bila baca balik surat tu.....okay, sebak terus menguasai diri,dan terus perasaan tak suka dekat awak pun menjalar perlahan-lahan.okay, awak nak tau kenapa saya tak suka dekat awak?okay, baca lagi....nanti saya cerita.ni nak cerita tentang kenangan dulu.hahahahahhaha *******

awak ingat lagi tak, setiap Selasa malam, saya pergi tusyen dan awak belajar dulu dekat rumah sementara tunggu saya balik dari tusyen.maybe.saya pun taktau kenapa, dalam banyak-banyak tusyen malam yang saya pi, hari Selasa lah hari yang paling saya tak sabar dan hari paling saya suka tauuuuuu.kalau pi tusyen hari Selasa malam, ramai kawan-kawan sekolah awak.bila tengok depa semua, teringat dekat awak! hahaha selalu sangat saya tak sabar nak balik.berdebar-debar tau nak tunggu pukul 10.20pm. bila dah habis tusyen ja, my brother akan pi ambik.my brother usually akan naik dia punya scooter buruk tu.yang saya rindu ni, time atas scooter buruk tu, saya sedang bermesej-mesej dengan awak sampai lah sampai rumah.lalalalalala...... ohyaaa bila dekat traffic light jalan Sultanah, mesti bersebelahan dengan shahir,hahahahaha buat malu ja lah -.-

kalau awak tak mesej tepat pukul 10.21pm, awak akan sms saya pukul 10.40pm. see, saya ingat lagi tau.awak mesti dah lupa kan....hahahahha bila saya dah sampai rumah, selalunya saya akan makan.hah time tu laa awak akan mesej saya.about 11pm baru lah kita start study sama-sama.....walaupun kita berjauhan....but still, kita masih lagi belajar sama.okay, my point here is, saya rindu nak belajaq dengan awak.kalau saya malas, awak akan nasihatkan saya supaya belajaq, sama -sama berjaya dalam SPM.kenapa saya suka awak?sebab for me, awak ni seorang manusia, seorang hamba Allah yang taat pada perintah Allah dan ibu...awak anak sulung.awak seorang yang berdisiplin, bertanggungjawab. awak banyak kata-kata.oh my god,banyak kata-kata here mean awak seorang yang pandai berdebat, pandai berdiplomasi dan awak salah seorang yang sering memberi sokongan kepada saya.and that's why I do love you..but it was babe, it was.....

tak habis lagi ni tentang belajaq sama-sama.hahahahha kita selalu belajaq account sama-sama.ohmaiiiiii.walaupun kita belajaq through sms, but ianya berkesan tau.......my mom pun dah tak marah lagi sebab saya selalu pegang phone time belajaq sebab dia always checked on my phone and ternyata kita tak sembang merapu tapi belajar! hahahaha okay, habis dah time belajaq

sekarang saya nak cerita tentang kehidupan hari-hari di sekolah pulak.my friends slalu panggil awak 'dato''.hahahahhaha geli pulak bila ingat balik.okay, everyday saya balik sekolah pukul 5pm.dan time tu awak sedang practise band dekat sekolah awak.about pukul 6pm mcm tu, handphone dah get ready on my hand tauuuuuu.I was waiting for your text.hahahahahahhaha bongok pulak time tu.dah laa sembunyi-sembunyi pulak tu.takut my mom or my dad nampak, depa akan rampas fon tu.dah berapa kali dah fon kena rampas time spm.hahahahha lepas awak habis practise, awak akan text saya sementara tunggu ibu awak or awak baik bas balik rumah.awak selalu dengan adik awak yang angah tu.walaupun saya tak berapa nak kenal dengan adik-adik awak, tapi I know them much better tau.but not so much better lah.....sebabnya, awak tak kenalkan lebih mendalam pun adik-adik awak dekat saya.yeahhhhh, itsok...semua tu ada hikmahnya,hahaha

hmmmm sudah lah.takkan saya nak cerita everything kot...kan? hahahha sorry awak sebab saya cerita yang tak sepatutnya saya bercerita.but its ok lah...bukan awak baca pun.HAHAHAHAHA but seriously saya rindu saat-saat yang saya cerita kat atas ni....okay, back to yang saya cakap saya nak bagitau awak tu....bagitau kenapa saya tak suka awak...lalalalalala.... okay, bukan saya tak suka awak...bukan......saya suka awak as my friend.maksud saya....em awak faham dak? saya harap awak faham lah......

okay, sejujurnya saya cakap, saya tak pernah nak musuhi awak.saya anggap awak macam kawan saya yang lain....tapi terserah awak lah nak anggap saya apa kan.....tapi demi Allah, saya masih anggap awak kawan saya. and now, saya harap awak akan berbahagia dunia akhirat bersama your future wife.based on my observation, she is too nice too kind.awak jaga lah dia elok-elok yaa.jangan pernah sakiti dia....walaupun saya tau yang awak dan si dia sedang berbahagia.....semoga cepat-cepat nikah.hihihihi

mengenai kenapa saya tak suka tu, biarlah.....benda dah jadi....kannnn....saya pun dah lupakan awak pun.hehe yalaa, saya dah lupakan awak macam mana awak dah lupakan saya....and now, kesannya sangat banyak....hahahaha awak dah jumpa suri hidup awak.dan saya.....saya sedang menunggu my 'baby boo' come and take me away....tu pun insya'Allah kalau diberi kesempatan oleh Allah untuk berjumpa......kalau tak jumpa dekat dunia, insya'Allah jumpa di syurga sana...amen,

Sharkspai, em tu pun kalau awak ingat lah perkataan ni........ kalau betul-betul awak baca, saya minta maaf yaa.saya tak niat apa pun.....tak niat langsung nak buruk-burukkan awak.......I just miss you.not miss you actually.miss all the moments with you.very sweet memories to me.but time I taip ni laaaaaaa.TODAY.okayyyyy TODAY.THIS TIME,THIS MOMENT.maybe time awak baca ni....saya sedang bergembira dan tak ingat awak pun....huahuahua saya minta maaf sekali lagi....kalau awak terasa hati or what so ever....saya taip ni saja suka-suka ja....as I told you, tiba-tiba teringatkan awak selepas baca balik surat yang awak pernah bagi saya dulu.....

saya harap awak baik-baik saja di luar sana.....yes, I know awak memang sedang baik-baik ja kan.....saya ni ja yang gila tah macam mana....haihhhhhhhhhh sometimes kan, saya rasa macam hidup ni tak adil untuk saya.terutamanya waktu mula-mula nak terima hakikat yang awak dengan si dia dah mula bercinta.....it took me few months to recover my heart tau.ceeee ayat.....macam lah patah hati terok.hahahahhaa but like seriously, I told ya, memang I patah hati terok sangat time tu.hahahaha awak tipu saya!!!!!!! awak cakap nak focus lah...nak buktikan lah......apa lah....and silly me.percaya cakap awak.....wuwuwu tapi not 100% I trust you babe.kan awak ada cakap, you'll looking for me right after SPM......you as a LELAKI, sendiri yang buktikan bahawa lelaki tak boleh dipercayai.never! ever! trust a boy! but........ I do believe that..... bukan semua lelaki macam tu....kalau betul lah lelaki memang tak boleh percaya, how come I nak trust my own father right.....?

eh eh, niat di hati nak stop dah...tapi ter-emo pulak tiba-tiba.hahahahahha maaf sekali lagi eh? dulu saya tak sempat nak ucapkan terima kasih dekat awak...so saya harap this time saya sempat ucapkan.okay, dari lubuk hati yang suci murni ini....saya nak ucapkan TERIMA KASIH banyak-banyak dekat awak sebab pernah bagi semangat dekat saya suatu ketika dahulu.....jujur saya cakap...saya tertarik dengan kata-kata awak...sebab bagi saya,setiap kata-kata dari awak merupakan semangat saya. and that's why bila malam kita clash tu, I felt like...........hmmmmmm okay that's enough.

dan saya nak MINTA MAAF sebab saya taip panjang-panjang ni pasai awak.you know kan my bad apa, suka sangat minta maaf,hahahaha em tu pun kalau ingat lah....... -.-  kalau suka buat terok? awak ingat dak?hahahahaha confirm tak ingat! it's okay.......saya bukan siapa-siapa pun untuk awak ingat.hahahaha okaylah...dah sudah lah.........bye!

££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

em rasa macam bodoh sorang-sorang pulak taip benda alah ni panjang-panjang.bukannya ada orang baca pun.kan?hahahahahhahaha dok syok sendiri ja time taip ni.hahahahaha
to reader(s)........
maaf laaaa.......takdak point pun dalam cerita ni....saja laaa syok sendiri....hehe sapa suruh continue baca kan?! hahahahahaha
okaylah.....HAVE A NICE DAY :)

ehhhhh! tunggu dulu! Mr. yshm, errrr......... I bought this silly thing special for you on your birthday once upon a time...........but it seems benda ni dah jadi I punya.sebab sampai sekarang I tak terbagi dekat awak.tapi kalau nak bagi pun,,,,macam lah awak sudi terima.kan kan kan.so I just keep it..walaupun benda ni agak macam emmm idiot sikit, tapi benda ni banyak maksud tau......hanya saya ja yang tau.dan awak....tu pun kalau awak masih ingat lagi lah.......huhu ^^

-sharkspai-




Wednesday, May 8, 2013

halloooooo

halloooo :)
syukur alhamdulillah, walaupun aku risau sangat semalam,
eh silap....pagi tadi.....
em risau apa ya?
alah risau yang takut bangun lambat tu laaa
akibat tidoq lambat,
alhamdulillah,
awal jugak aku bangun haa
itu pun atas usaha kerjasama ibu dan ayah
menjerit suruh aku bangun
kalau dak, memang dah lepas aku ke selatan dunia hah

okay, tadi WE (bff-hanan,aqilah,me) pi LPPKN
suntik HPV dose ke-3
alhamdulillah, selesai sudah suntikan tu
after that,
we went to facial treatment
ohmannnnnnnnnnn,
soooooo heaven!!!!!!
hahaahahaha :))
then, we all went to AS Mall.
yeahhhh chatimeeeee!
hehe :D
anddddddddd.
I am a happy kid!
happy sangat
syukur, alhamdulillah.......

but unfortunately,
langit tak selalunya terang
kebahagiaan dan keceriaan aku telah diragut dalam sekelip mata
jika teringatkan bahawa esok
merupakan 9/5/2013 bersamaan hari Khamis
merupakan hari bersejarah sekali lagi
buat UiTM students all over the world.
ceewah ayattttt.hehe
hmm hmmm
esok result keluar lah.
okaylah.goodbye!
have a nice day reader(s)
:)

sepi pagi

haiiiiiii di sepi pagi ini...tiba-tiba ada mood pulak nak taip panjang-panjang. ok nanti pagi, about 10+++ am nak keluar dengan darlas. tapi now, 3am tak tidoq lagi.memang bangun lambat lah esok.ohmygod.it cannot be. walau bagaimanapun, aku kena jugak bangun awal.itu azam aku.okaylah, good night reader(s) :)

Friday, May 3, 2013

:D

done skyping with akak
lamanyaaaaaaa tak skype sambil gelak-gelak
em rindu akak sebenarnya
taktau lah...
rasa macam rindu semacam ja
hehehe
bukannya pakwa makwa
eh apa pulak macam tu....

em tadi aku tanya ibu lagi pasai imam tu
hihihihihihihhihihihi :))
ibu dengan ayah pun layan jaaaaa
ayah cakap,
imam tu dah bertunang dekat Mesir before balik Malaysia tu
hmmmmm
kecewa lah sikit kan
tapi nak buat macam mana,
dah takdak jodoh....
MAYBE,
hahahahhahaha
sebab akak cakap,
"alah tunang ja baru.belum kahwin lagi"
hahahhaha
kalau ikut cakap akak memang merapu meraban
tapi, ayah tak kata apa pun,
dia pun dok sengih-sengih ja haa
mesti dok berkenan dekat imam tu jugak
nak buat menantu
kihkihkih
adoi, apalah aku ni
memang terlebih kuah dari sudu dah ni
tak sedaq diri pulak tu

bak kata ibu,
"eh eh setakat awak tu, sapalah nak pandang.
imam tu mestilah nak cari orang yang macam dia,
yang pakai tudung melepasi dada, tutup aurat, solehah
and blablablabla........."
okay ibu, okayyyyyyyyyy
tapi.............................
salah ka org yg mcm sy ni nak dapat imam?
sepatutnya, org mcm saya ni lah yg perlu dibimbing olh imam.
kakakakakkakkakakakakkaka........

tadi pi masjid, imam ehem yang imamkan.
sayu ja hati ni haaaa
bila ingat balik conversation between ibu,ayah, and me tentang imam tu
hahahahahahahha
astaghfirullahalazim..................
apa lah aku ni...
makin terok dah ni -.-
astaghfirullahalazim..............................
hehehehe

takpalah imam,
saya redha.....
saya doakan yang imam bahagia dengan 'zaujah' tercinta
maaf lah imam,
saya dah TERjatuh hati bila dengar suara imam
mengimamkan solat isya' suatu ketika dahulu
ahhaaaaa
alhamdulillah imam taktau tentang ni
hahahahahhahaa
dan tak mungkin ayah saya akan bagitau imam kan,
hahaha
maaf yaaaaaaaa :D

sorry readers.terangau pulak tiba-tiba
biasa laaa, time cuti-cuti ni,
hormon gatal menguasai diri
hehehe
assalamualaikum! :)

Sunday, April 28, 2013

setelah sekian lamanya....

assalamualaikum haiiiiiii. syukur alhamdulillah semester 4 dah pun melabuhkan tirainya pada 13/4/2013 yang lalu...so now, its time for HOLIDAY!!!!! hooreeeyyy!

terlalu banyak cerita yang nak disampaikan sehinggakan tak tau nak mula daripada mana....
ohyaaaaaa first of all, I have to hide everything about me because someone is crazy and he is trying to find my blog.if he could find, he will expose to the world at large. HAHAHAHAHAAHHA so funny he is
oh okayyy, let's start my story then

I just found his(A's) photo a few hours ago.
unfortunately, it was made me turned to so sad
bila dah ok dari ingat dia,
tiba-tiba muncul lah pulak....
itu yang sakit sangat tu.
when I was thinking of him,
suddenly hati ni akan jadi sebak.
ohmaigod.
kalau kakak aku baca ni, habislah.......
HAHAHHAHAHA
ok lah cannot continue anymore
sesak di dada memikirkan
aceewah, hahahaha

and I just knew that one of my friends
going to 'somewhere'
so I wanna wish him/her
have a safe journey

duduk rumah ni,
activity yang biasanya
sudah menjadi kebiasaannya semula.....
iaitu duduk rumah, baca novel, surf internet, makan, tdoq tu yg penting
ok, ingat nak cari kerja lah
dapat jugak experience
hahahahhahaha
tapi tu pun inshaaAllah lah yaa

okaylah,
have a nice day everybody  :)


Wednesday, March 20, 2013

I choosed to be HAPPY :)

I woke up early in the morning with FAKE SMILES and STUPID LIES so that people won't see my pain inside. I'd rather to be alone than showing everywhere. unless! haa unless, till the time I can't handle my emotional anymore. everyday I feel the same kind of feeling. I know, my life is so fun! because I have it all.in one day. I could be happy, then I turned to depressed, then turned to sad, then happy again. yeahhhh that's my emotional cycle. Nobody knows I hide in inside...Nobody cares bout me. But I do cares about them.yes maybe I'm such a 'busybody' person. And they can't stand with my odd behavior anymore.right?! who knows?! HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA

sometimes it feels like nobody gets me....sometimes I feel like I'm trapped in a world where everyone hates me....there's so much that I'm going through.but if I think back, life is so interesting if you know how to use your life wisely. for me, I'm using my life happily because I enjoyed every moment happened without skip any chapter that I've done whether it's useful or useless.As long as I'm not fall asleep, that is time for me to strive my life.

in our life, we have to be STRONG. yes, HAVE TOO. who else gonna be strong for us if not ourselves first? I start my life with a thousand smiles and then I put my target for today. my everyday target, it won't change until I die.perhaps so.HAHA okay, my target is 'I CHOOSED TO BE HAPPY TODAY'  then, I will strive my life to be happy as much as I could. friends, don't forget live your life and be happy. 

it seems I'm fooling a lot.so can I stop now? last but not least, I'm sorry I can't be perfect...
enjoy your life friends :)

Sunday, March 17, 2013

Sunday





Rajah 1

adakah hatiku sedang terluka dan sedang terkoyak seperti gambar rajah di atas? 
hahahahhahahahhaaha
okayyyyyy
bongok sangat ok
bongok -.-

happy Sunday semua :)
enjoy your weekend





Tuesday, March 5, 2013

:')

assalamualaikum dan hai semua :) lama naa tak update blog ni.ahhaaa i've been soooooo busy lately.haha banyak sangat assignments, tests , quizzes, and so on.ok normal lah tu...dah nama pun student.menipu lah tak busy kan...ohyaaaa this becoming Wednesday iols ada job interview.ya Allah, tak prepare apa2 pun lagi.hmm risau lah pulak.em, tak sabar rasanya hati ni nak habiskan sem 4 ni cepat-cepat. :( tapi, sementara nak habis tu, kena lah tempuh dulu onak duri sepanjang sem ni.haha cepatnyaa masa dah nak habis pun.walhal baru ja rasa macam beberapa minggu yang lepas ja mai uitm ni.okay, semoga tabah wahai hati kecilku. be strong. always stay with Allah, inshaaAllah happy ja hidup ni haa.

rindu pulak dekat sin chan ni...
lambat lagi lah yaa kita jumpa  Ara :'()

Friday, February 15, 2013

broken angel


sometimes 
I need 'my space'

pleaseeeeeeeeeeeee!!

do understand me
:'(

I don't ask too much

I only ask for your consideration...

PLEASE :(

sincerely,
- ME - 




Wednesday, February 6, 2013

happy WEDNESDAY :)

cuaca hari ini sepanas hatiku yang telah diusik oleh angin yang kencang.hahahhahahaha okay this is crazy okayyyyy.oh yaaa assalamualaikum dan salam sejahtera kepada readers sekalian :) first of all, thank you so much sebab sudi baca blog ni.maaf lah yaa post2 sya mmg suka merapu mengarut.kalau dalam bahasa  rakan-rakan saya, post 'syok sendiri' eh ada jugak post syok sendiri kan.....hahahaha okay lah sebelum kita membuang banyak masa dekat introduction saja, marilah kita mulakan pembacaan kita.

okay, happy birthday yang ke-seminggu wahai baby Ara syg, acu miss you babyyyyyyyy. and acu can't wait to meet you.baby Ara, acu nak tell you something ni.okay acu tau you mmg tak blh baca post ni.tapi acu tau dan yakin yang umi awak tu sedang baca ni.hahahaha okay, i love you ara.dlu acu takmau sekarang acu dah sayang awak haaaa.jadi anak yang solehah yaa sayang.nnt acu bawak gi jalan2 mcm acu bawak along dgn kak umi naa.tapi kena tunggu ara besar dulu lah :) ok acu sangat tak sabar nak balik jumpa awak baby ara, tunggu acu tau.esok atau jumaat acu balik naa


Zahra Zulaikha binti Febrianshah

okay next, happy birthday to my super duper hero!!!!!!! AYAH........ :) ayah pada 3/2/2013 hari tu.......

ohyaaaaa tak lupa juga kepada my lovely brother-in-law,Febrianshah.....hari ni birthday beliau okay, 6/2/2013

okaylah, stop lah cerita birthday2 ni.huhu okay ni kita ke sesi luahan perasaan pulak yaa kawan2 sekalian. hmm i was used to tell you everything about my problems.but i don't know why this sem it seems we were far apart and trying to avoid from each others.do i wrong? hmm, mungkin dah lama kot saya dok susahkan awak.and now sya takmau susahkan awak lagi.lagipun...hmmm tah la nak cakap mana.biarlah...... i'm sorry for everything :)






















Tuesday, January 8, 2013

ceritera hidupku - 2012

Assalamualaikum kawan-kawan semua
dan salam sejahtera
apa khabar?
ecehhh, dah macam apa lagi.hhu
takpalah tak kisah lah...
ohyaaa,
seperti yang kita tahu
hanya tinggal beberapa minit sahaja lagi
tahun 2012 akan pergi meninggalkan kita semua
errrrr, okay .......
hari ni merupakan hari terakhir daku dan rakan-rakan yang lain 
batch 1993
berumur belasan tahun!
genapnya pukul 12am nanti,
maka bertukar lah kita menjadi puluhan wahai rakan........
tak sanggup rasanya >.<

seperti yang saya tahu
dalam tahun 2012,
banyak sangat al kisah yang telah berlaku
dari start 1/1/2012 sehinggalah pada hari ini iaitu 31/12/2012
okay, banyak sangat suka dan duka yang telah aku tempuhi sepanjang tahun ini
antara ceritera suka aku ialah,
  • aku dah berjaya habiskan 2 sem dalam satu tahun.hahahaha
  • pergi holiday ! hahahahahhaha
  • gain more experiences dalam hidup
  • learnt how to organize something
  • dapat kesempatan dan peluang untuk berpuasa
  • joint event PROSTAR - Majlis Berbuka Puasa bersama Kanak-kanak Arau
  • bertemu seseorang di event tersebut :D -----> PURPLE 
  • boyfriends aku semuanya dah sunat ---> anak sedara aku laaaaaaaa!
  • live happily with my dearest friendsssssssssssssss
  • camp yang syok (dkat Gua Kerbau sem3)
  • time celebrated birthday aku haritu ada bff
  • meredah hujan panas bersama-sama ke 
  • alhamdulillah, Allah dah bagi aku hidup untuk habiskan tahun 2012
okay now ceritera duka pulak :)
  • dalam tahun ni aku dapat banyak ujian dan dugaan daripada Allah... :)
  • aku jugak sering dikecewakan.hahahahahha
  • okay yang ni mmg aku tak lupa, aku gaduh dengan kawan aku tapi laa ni ok dh laa haha
  • disebabkan aku dok buat kerja tah apa2, aku slalu dok stress dorang2.hmm mcm org gila pun ada
  • dan satu lagi, aku slalu buat kerja tak konsisten
  • aku main2 sgt tahun 2012

aku harap tahun 2013 ni boleh meningkatkan amalan lah yaa setanding dgn peningkatan umur ku.haha
okaylah, sampai di sini sajalah...jumpa lagi, byeeeee :)

welcome 2013 sayang :)

today



what??!!!!
we are just friend?
oh okayyyyyy
I don't mind
as long as you wanna be friend with me
thank you for everything
sorry cause disturbing you
all the times
now I'll try to stay away from you
because I want to heal my deep of heart
ALONE
hahaha
this is my fault too
because I like you,
then i got the pain
hahahahaha
nice right?
itsok....
I'm okayyyyyyyyy
may God always bless you my friend
hope you will achieve what you wish
hope you can catch HER into your life 
one fine day....
:)



HAPPY ANNIVERSARY
to my dearest sister
and my brother-in-law
may God always bless your family
it's been 3years
both of you had survived in defend your marriage
alhamdulillah,
adik hope the baby who will come out sooner
will be the shine in your marriage
happy always sis and bro
adik love you
:)