Posts

Showing posts from 2013

wira hatiku

IBU........
engkau lah wira di hatiku.....
ibu, adik tahu ibu sedang lemah.tapi ibu sedang berpura-pura untuk kuat.ibu, adik anak kandung ibu.adik rasa apa yang ibu sedang rasa.walaupun adik tak sepenuhnya rasa apa yang ibu sedang alami..... ibu.... ibu sebenarnya kuat.adik percaya dan yakin terhadap ibu.adik tau ibu seorang yang kuat, pantang menyerah kalah.ibu, ibu dah banyak mengajar adik untuk hidup berdikari.ibu selalu ajar adik untuk sentiasa bersedia walau dalam apa keadaan sekalipun.ibu..... adik minta maaf sebab selama adik hidup, adik belum berjaya buat ibu senang dan bahagia. setiap doa, adik dengar tangisan ibu.ibu.... walaupun ibu sembunyi kesedihan ibu daripada anak-anak, adik tahu ibu...... adik rasa ibu.....
ibu pura-pura kuat di depan orang terutama di hadapan anak-anak.ibu tak mau lumpuhkan semangat anak-anak. besar sungguh pengorbananmu wahai ibuku......tapi sampai bila ibu..... adik tak sanggup tengok air mata ibu.... yang bertakung di kelopak mata setiap kali mala…

hallo :)

haiiiiiiiiiiii everybody! hahahahahhahhaaha
sangat lama kan i tak update blog ni
fuhhhhh fuhhhhhh *buang habuk*
hah tudiaaaa banyak cerita ni nak cerita kat hampa semua
tapi tulahhhh,
i busy sangat haa
start dari cuti sem haritu sampai lah dah masuk sem pun,
masih lagi terlalu busy.hahaha
atas permintaan peminat setia i,
i gagahi jugak untuk taip malam ni
i ni bukan apa....i takmau lah kecewakan peminat2 i.
wakakakakahkahkahkahkahkah
thanks supporter(s)!!!!!!! :D
i rasa setakat sini dulu lah...
nanti bila i ada masa yang terluang, i cerita lagi okayyyyyy ;)

*to my loyal fans ------> Q & F....
ni i dah gagahi jugak untuk update blog
special untuk uols...
mohon terharu okayyyyyyy
next time, i free,
i luang lebih banyak masa lagi dekat sini
tunggu i punya next post.coming soon.

sincerely, me ;)

hari demi hari

semakin hari kita semakin jauh
aku bersyukur.....
bukan aku tidak sudi denganmu
tapi cukuplah......
cukuplah sekali aku pernah mengharapkanmu
berharap kepadamu telah menghancurkan aku
cukuplah sekadar aku berharap kepada Sang Pencipta
kerna, aku yakin sangat bahawa Dia tidak akan pernah mengecewakan aku.

ya Rabb,
aku bersyukur sangat ya Allah.....
Engkau telah menggantikan orang lain untuk bersama dia suatu ketika
JIKA aku di tempat orang itu,
sudah pasti aku tidak akan menjadi aku seperti hari ini
kuasa Mu ya Allah.....
tidak ada siapa yang boleh menjangka
segala yang berlaku ada hikmah yang tersendiri
sekarang Kau telah tunjuk kepadaku siapa dia yang sebenar
seseorang yang bukan untukku.....

tragedi Oktober

Image
Haiiiiii :)
Syukur alhamdulillah Hidup ku makin hari makin ceria.
Hahahahahahaha

Ok, pada 19 Oktober yang lalu,
Birthday acik.
Happy birthday acikkkkkkkk :)

Esoknya pulak,
20 Oktober, birthday ibu
Happy birthday ibuuuuuu!
Adik sayang ibu sangat tauuuuu
Terima kasih untuk segalanya buuu ;)
Mesti ibu terharu kan pagi2 lagi adik dah buat surprise!
Hahahaha

Acik ni sebenarnya adik ibu.adik second last ibu.ibu ni anak ketiga dalam family.ramaiiiiiiii siblings ibu.makna kata ibu ada ramaiiiiiiiii adik.ahaks

20 Oktober yang lalu......
Kami(bff) keluar.jalan2.dah lama tak jumpa dan tak gather together.ahhaaa
Kami keluar pergi tengok cerita insidious chapter 2. Hmm not bad laa cerita tu.tapi, to be honest, the conjuring best SIKIT lah daripada insidious ni...aipppppp tapi ni from my observation lah... Lain orang lain pendapat kannnnn.hahahaha
Mungkin sebab aku tak berapa nak faham jalan cerita dia...dah nak sampai ending baru faham....ohh rupanya cerita pasai roh bertemu roh....haha tapi takpa…

...

pagi tadi, dapat berita kematian kawan baik Addina(my roommate)
innalillahiwainnailaihirojiun...
daripada Allah kita datang dan kepada Allah jualah kita kembali
ya Allah.... menggeletar seluruh tubuh badan aku ni haa
terkejut dengan berita tu, terus aku dapatkan Addina
rupa-rupanya that time, Dina still lagi macam...emmm macam mana tah

ya Allah..... beruntung kawan Dina tu.
Allah ambil dia waktu dia muda lagi
aku ni haaa taktau bila
boleh jadi satgi or esok or bila-bila masa ja

aku doakan semoga roh Ekram di tempatkan di kalangan orang-orang yang soleh...
semoga Ekram tenang dan bahagia di 'sana'
amin....
al-fatihah.

http://ondscene.my/kemalangan/no-u-turn-penunggang-maut-rempuh-exora

ni link cerita tentang arwah Ekram.

gelap

ku berjalan di dalam gelap....
terkial-kial mencari cahaya
ku tertanya-tanya,
adakah aku akan menemui cahaya itu
hidupku sepi dan kosong
adakah selamanya akan gelap begini.....
sampai bila aku harus hidup dalam kegelapan ini.....
sebuah pertanyaan yang belum aku jawab

sudah......

Aku sendirian
Sedang Cuba untuk bangun
Bangun dengan kaki aku sendiri
Telah lama aku hanyut
Hanyut ditenggelami perasaan
Perasaan yang sangat menyakitkan
Dah lama aku tak rasa sakit begini
Sekarang, aku sedang berjuang
Berjuang untuk menyembuhkan hati INI

Dia  datang dan pergi begitu saja
Sudah tentu ini semua bukan salah dia
aku mengaku,
Apa  yang sedang terjadi terhadap diri aku ini
Semuanya berpunca daripada diri aku sendiri
aku biarkan dia masuk dalam hati aku
Setiap masa aku asyik memikirkan tentang dia
Bodohnya aku.........

Rasa yang sama seperti beberapa tahun yang lalu
Cuma, orang yang berlainan
Tapi aku dapat merasakan,
Kali INI punya kesakitan melebihi daripada tahun sebelumnya
Sakit ini membuatkan aku terus terduduk dan memikirkan perasaan sendiri
Pernah aku tertanya-tanya ,mengapa aku sering menjadi mangsa
Tapi aku sendiri tiada jawapan untuk soalan tersebut

Aku pernah suka dia dan aku masih menyukai dia
Walaupun aku tahu ini amat menyakitkan aku,
Aku masih suka dia
Setiap…

AKU

Aku manusia biasa

Yang takkan pernah dapat lari daripada melakukan kesilapan

aku manusia biasa

aku juga ada hati dan perasaan

sama saja macam orang Lain

aku tak sempurna

aku tau aku bukan siapa siapa

Tapi aku adalah aku

Get a life people ! And don't forget to Live your life

great weekend!

Image
Pada hujung minggu haritu, aku balik rumah tak sampai 24jam pun. aku balik rumah pada hari Jumaat petang lepas test FIN327. Lepastu, aku balik arau semula pada hari sabtu about 4pm.aku balik ambil Baju raya lerrr hihihi

Pada pagi hari Ahad, aku dan addina bangun awal pagi Dan pergi jog.he he kami pusing keliling UiTM. Kami start Dari kolej Dahlia 2 -> court tennis -> ladang -> tasik ilham ->sport comp -> padang kawat kesatria -> dewan sri semarak ->Oren ->dahlia 2.hahaha OK aku poyos kan? Ahh lantak ahh hahaha


Okayyyy we start our journey then :D


Ni ladang lembu hoiiii. Nampak dak tu lembu banyak2? Haha

Tiba-tiba dalam ladang terjumpa dengan kereta ni


Okay, ni dekat sport comp. 

Dari oren, alhamdulillah kami Sudah kekenyangan.. Tummy is happy :-) 


Padang depan cengal.tah nama apa taktau padang tu.lupa dah aku.hehe

We are going back to dahlia :-) 

Okayyy we are done! Hahaha


Sekian, habis Sudah cerita di pagi ahad.ada lagi sambungannya.... Pergi kedai beli ais Kr…

DON'T

DON'T 
think
OVER 
PEOPLE
WHO 
DOESN'T
think
ABOUT
YOU !

today

hari ni....kehidupan ku bermula seperti biasa....
hari ni, (20/8/2013 bersamaan hari Selasa) merupakan birthday adik ku si Faizah.
happy birthday pieja! may Allah always bless you dear :)
aku bangun awal seperti biasa sebab ada class kan
pagi ni aku rasa lain...lain sangat......
aku rasa macam sedih sangat......
hmmm, aku rindu someone ni
but it's okay... never mind :)
bangun pagi tadi, aku terus teringat.
hmmm dia dah  lupa aku!
uwaaaaaaaaaa :((
but it's OKAY :)
i am nobody kan.....
aku dah nekad akan terus berjalan dan terus berjalan....
tanpa menoleh ke belakang.
i hope dia di sana baik-baik sahaja
walaupun dia dah lupa aku,
aku tak pernah lupa dia.
sebab bagi aku,
SEKALI BERKAWAN BERMAKNA KAWAN UNTUK SELAMANYA 
awak.....jaga diri baik baik.saya ingat dekat awak ni.tapi tak mengapa......masing-masing busy kan....good for you.good for me.good for us. :)
assalamualaikum! :)

brokenhearted.

after 3 years.......

I am being so heartless. and  WHY ??! nowadays, recently...... hmmmmm
I think I'm fell in love with you. yes, YOU! you took my heart. you drive me crazy. you made my day. only you. but, silly me... I give all my heart to you I give my attention to you BUT.........you don't notice it why?! why?! why?! can't you feel that?! can't you feel me??! oh god......... silly me :'(
I'm hoping for the wrong person!
at last diri sendiri yang merana! kecewa sorang-sorang! sedih sorang-sorang! bodohnya aku ni...... macam mana laaa aku boleh suka dia yaaa :/ memalukan betul lah.
dah lama aku hidup dalam dunia yang takda perasaan.selepas ditipu, ditinggalkan....hmm sedihnya ayat ditinggalkan.hahahaha ah tak kisah lah.aku terus takut untuk mendekati orang.aku takut akan dikecewakan lagi.dulu aku kuat semangat....tapi tah sekarang ni, kenapa tah.hmm  aku kata takut dikecewakan kan, aku yang membuatkan diri sendiri kecewa.aku ni terlalu berharap lah.harapan ting…

perubahan yang amat memeritkan

hari demi hari kami semakin menjauh
aku sendiri pun tak pasti apa punca kami semakin jauh
aku juga dapat merasakan semakin hari aku semakin takut dengan dirinya dan aku semakin risau jika kami terpisah.
ya, terpisah oleh waktu dan ruang.

hari demi hari, dia makin berubah.
perubahan yang ditonjolkan telah membuatkan aku sedih, perit, menyesakkan dada.
dia terlalu berubah.
dia dah tak seperti dahulu.
sekarang dia dah lain sangat.
ya, aku sangat sedih dan rindu.
aku rindu dia.

dia yang dahulunya selalu bersamaku tak kira apa keadaan sekalipun.
dia yang lebih utamakan aku dalam banyak-banyak hal.
dia yang mengambil berat tentang diri aku.
dia yang sangat prihatin soal makan dan minumku.
dia yang menjagaku setiap masa.
dia yang melayan diriku seperti puteri raja
dan yang lebih penting, dia yang lebih menyayangiku....

kini, aku dapat rasakan kasih sayang yang ditonjolkan selama ini, telah lama pudar sikit demi sedikit.
sekarang, aku rasa dia dah tak jaga aku.
dia dah lepaskan aku.
dia dah t…

isi dari hati

dalam kehidupan ni, kita tak boleh mengharapkan orang sekeliling sangat.sebab orang yang sedang berada disekiling kita ni sama ja macam kita.kadang-kadang depa(mereka) boleh naikkan kita malah boleh jatuhkan kita bila-bila masa ja...percaya dengan diri sendiri.kita boleh! heyyyyyy orang lain boleh buat, kenapa kita tak boleh pulak? padahal kita dengan orang lain tu sama ja haa.Allah cipta kita sebagai manusia sama ja...apa yang depa ada, kita ada tak lebih tak kurang.tapi in case yang ada kekurangan atau kelebihan tu, dia punya anugerah lah....nobody perfect haa.Allah Maha Sempurna.

kadang-kadang kita tak boleh terlalu berharap.yaaa harapan itu akan mengundang kesakitan.aku pernah berharap.suatu ketika dahulu.aku berharap agar aku dapat kembali pada masa lampau dan membetulkan keadaan.tapi hakikatnya, harapan itu hanyalah harapan kosong.mana mungkin kita akan kembali pada masa dahulu.lama kelamaan aku semakin sedar betapa bodohnya aku kerana menunggu dan berharap pada yang tak pasti.

kemengantukan

rasa seperti terlalu mengantuk untuk menapak ke kelas pagi ini.class pukul 9am.tapi masih berlagak seperti pukul 11am.hmmm apa nak jadi ni halimatul......kalau asyik nak tidur ja lebih baik tak payah mai belajaq! duduk rumah tidoq ja puas-puas.sudah la semalam tidur paling awal since duduk kat Arau ni.about 11pm dah diulit mimpi nan indah.mesti ada orang cakap, "dah tau mengantuk dok cerita dekat blog buat apa.?macam lah blog ni boleh bagi hilang mengantuk" ok this is my answer. "laaaaaa biaq laa.this is my blog.not yours.nak baca, baca ah.takmau baca sudah.tak suruh pun baca.lagipun memang taip dekat blog ni boleh hilangkan mengantuk.sibuk ja >.< "  okay aku dah mula mengarut.goodbye you all. have a nice day :)

haze day

current issue: HAZE
 okay hai assalamualaikum w.b.t..For a few days ni Malaysia digemparkan dengan perkhabaran jerebu.it begins from selatan tanah air.keadaan di sana agak teruk sehinggakan sekolah pun kena tutup.and now it started spread to kawasan utara.yesterday, haze dah pun sampai ke Arau.and this condition made me sick.not only me.but also my friends.semalam i pun dah mula sakit tekak.seriously, i could saw jerebu everywhere yesterday.i hope today, that haze gonna be fine. syukur alhamdulillah, dengar cerita semalam hujan yaa dekat mana tah.yang penting di kawasan yang kena jerebu lah kan....bersyukur ya kawan-kawan.ni semua dugaan daripadaNya sahaja.ataupun mungkin as 'peringatan' kecil kepada kita.take it positive yaa my dear friends...jaga diri masing-masing yaa.jaga kesihatan.

weekend

weekend kali ni aku di Arau. this week aku tak balik sebab err sebab aku nak pi pasar malam Arau last Friday.alhamdulillah, pi jugak akhirnya aku.Then sabtunya pulak, aku pi rumah Tam Dah dekat Mata Ayer. seronok lah jugak pi rumah Tam Dah.at least takda la mati kutu aku dekat kolej kan...asal Tam Dah suruh ja aku tidoq situ tapi tulaa tak bawak baju dan peralatan selengkapnya kan...so next time aku pi, aku tidoq lah kat rumah dia.lagipun kakDayah akan balik this 28/6 so boleh lah kak Dayah mai ambik aku.jimat RM18 dari Arau ke Mata Ayer.kehkehkeh *paktam yang kata macam tu*

lepas ni boleh la aku pi bukak puasa dekat rumah Tam dan sahur sana.haaha (in case aku tak balik rumah) yalaaa last puasa dekat Perlis kan...lepas ni taktau dapat mana pulak,hmm hahaha tapi aku ada instinct mengatakan aku akan dapat perlis jugak jaa.kehkeh

okay, sekarang ni hatiku sedang berduka lara,akibatnya, celcom buat hal.hmm takmau lah cerita apa yang celcom dah buat,sebab sedih sangat sehinggakan tak mampu …

sebuah penantian....

adakah penantian itu merupakan satu penyeksaan.....
aku masih lagi tertanya-tanya dan masih lagi memikirkan tantang perkara tersebut...
mungkin ya dan mungkin juga tidak...



3rd day

:) haiiiii assalamualaikum.syukur alhamdulillah hari ni merupakan hari ke-3 saya berada di Arau. em 3 1/2 hari sebenarnya.ok, cerita tentang semester 5, baru 3 hari aku masuk kelas dan alhamdulillah so far so good. mengenai kelas tak sama dengan qila tu, alhamdulillah ni aku baru balik dari hea dan dah pun tukar group ke group C.so, as conclusion, aku semua group C dah lah.huhu ^^ syukur alhamdulillah.....

ohyaaaa, alhamdulillah aku masih lagi bilik yang sama, roommates yang sama,katil yang sama, locker yang yang sama, tetapi yang berbezanya is meja.addina and I tukaq meja as my requested.sebabnya, last semester aku ada cakap dekat dina yang aku teringin nak duduk belah dalam pulak.and kalau dapat kolej lagi kita tukar yaaa.tengok-tengok rezeki aku kan...hahaha dapat kolej dan dapat lah tukaq meja.emmm, this table agak okay....takda laa aku nak menung sangat tengok bangla dekat dahlia 3 tu dok buat kerja.ahhaaa duduk sini menghadap dinding ja lah..hahaha

timetable class aku tak pack s…

esok balik ARAUSTRALIA

yeayyyyyyyyy!!!!!!!!!
aku tahan nak teriak sebenaqnya ni
hmmmm
pi pun dah dak lagi
aku dah start rindu-rinduan
lepas ni......
no more makan sedap2 ibu masak
no more bangun lambat
no more dengar ibu bletiaq
no more gaduh dengan aman
no more skyping dengan zahra
no more minta ehem2 dekat ayah
no more keluar jalan2
and no moreeeeeee! apa2 ja lah..
takkan aku nak list panjang2.hihihi

i miss my own room,my home already....semoga aku tabah, cekal,kuat dalam menghadapi semester 5 ni.elehhhhhhh dah 20 tahun baru nak berdikari.takkan baru diuji sikit dah nak melatah kot?apalahhhhhh,

apa-apa pun, i'm ready mentallity....but not physically....sebabnya, aku tak packing apa lagi.alah relax ah....esok petang balik Arau.pagi esok ada lagi.hahaha tu pun inshaaAllah kalau Allah bagi chance nak jumpa petang esok.hmm, my friends, see you soon.

to my parents, I miss both of you already.ibu, pleaseeeeeeeeeee.jangan nangis time hantaq esok. I can't watch your tears.your tears make me hurt.pleaseeee…

IBU....

"duhai apakah gerangan budi balasan, bagi insan melahirkan membesarkan, bercucuran air mata bila mengenangkan, betapa gah besar budi ibunda berikan, siang malam menderita hingga entah bila, sungguh besar pengorbanan ibunda berikan..
duhai apakah gerangan budi balasan, bagi insan melahirkan membesarkan, tiada bahgia jika tiada doa puja restu, syurga itu di telapak kaki ibu......"

syurga di telapak kaki ibu.makanya, buat lah baik kepada ibu.hormati dia.ibu lah yang melahirkan kita ke dunia ni.dengan izin Allah, alhamdulillah kita dapat menjengah ke alam ini.tanpa ibu, entah siapalah kita.buat lah baik kepada ibu sementara beliau masih ada.kalau Allah dah jemput ibu balik, nak buat baik pun, dah tak boleh dah.hanya doa sajalah yang mengiringi ibu..layan lah ibu dengan sebaik-baiknya....

Allah berfirman;
Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibubapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusun…

:D

assalamualaikum...haiiiii memang dah lama aku tak update blog ni.kan?alah tapi tak apalah, bukan ada orang nak baca pun.kihkihkih ohyaaa, syukur alhamdulillah...pada tanggal 13Mei 2013;9.48am, genap lah umur aku 20tahun.hehe okay, dah matang pun.hihi alhamdulillah aku dapat banyak hadiah.walaupun umur dah tua, aku tetap dapat hadiah hah.hahaha hadiah paling bermakna dalam hidup aku ialah hadiah dari Aeril Zafrel.kahkahkah ohmaigod, aku ada tweet smething dekat aeril dengan harapan he will wishing me happy birthday.just a second, he wished me.ya Allah............menggeletar badan ni haa.haaha tunggu apa lagi, terus call bff cerita sambil tangan kaki sejuk menggeletar.bongok gila aku malam tu.kahkahkah next present,yang aku paling suka is from bff. they gave me a frame of our picture.nak nangis aku time dapat tu.terharu punya pasai.sayang jugak depa kat aku naa,hahaha the most unforgettable present adalah from my beloved sister and family.they (my sister and brother) gave me holiday pac…

Maher Zain For The Rest Of My Life Lyrics English & Arabic

wahai bakal penuntun syurgaku.....
saya harap one day,
bila DAH TIBA masanya nanti............
you! WILLINGNESS
akan nyanyikan lagu ni khas untuk saya.....
hahahahaahahahaha
*dreaming of the day*
>____________<


*ni kalau kakak aku baca ni,  habis lahhhhhhhhhh -.- *

T.O.D.A.Y

Image
syukur alhamdulillah, seperti yang dirancang, hari ini keputusan peperiksaan bagi diploma uitm dah pun keluar.and mine, syukur alhamdulillah.....walaupun tak sehebat seperti kawan-kawan yang lain, bersyukur ja laa...tak gitu?tak kena repeat pun dah besar rahmat.terima kasih ya Allah....to friends, congratulation iols ucapkan yaa

okay, today takmau cerita pasai result walaupun trend untuk hari ini mengenai keputusan.em ni nak cerita sikit ni.nak tau dak?kalau nak tau, teruskan pembacaan.kalau takmau, stop ja lah.okay? tak paksa pun...hehe

em tadi kan, matul on fb lepas tu ternampak somebody ni.okay out of the blue, my jari terclick masuk ke profile beliau.ok tunggu lagi, matul pun mulalah untuk stalk beliau.ok, she is a girl.yes, young girl.cute girl, and brilliant girl. she is my 'ex-honey'.maybe.hahahahahahahaha actually not honey lah sbb tak pernah hdup bermadu pun.ok don't worry.hahaha

ok, dijadikan cerita.......
I miss him.ohmaigod,him?sapa tu?ok3, my ex-boyfriend. hah…

halloooooo

halloooo :)
syukur alhamdulillah, walaupun aku risau sangat semalam,
eh silap....pagi tadi.....
em risau apa ya?
alah risau yang takut bangun lambat tu laaa
akibat tidoq lambat,
alhamdulillah,
awal jugak aku bangun haa
itu pun atas usaha kerjasama ibu dan ayah
menjerit suruh aku bangun
kalau dak, memang dah lepas aku ke selatan dunia hah

okay, tadi WE (bff-hanan,aqilah,me) pi LPPKN
suntik HPV dose ke-3
alhamdulillah, selesai sudah suntikan tu
after that,
we went to facial treatment
ohmannnnnnnnnnn,
soooooo heaven!!!!!!
hahaahahaha :))
then, we all went to AS Mall.
yeahhhh chatimeeeee!
hehe :D
anddddddddd.
I am a happy kid!
happy sangat
syukur, alhamdulillah.......

but unfortunately,
langit tak selalunya terang
kebahagiaan dan keceriaan aku telah diragut dalam sekelip mata
jika teringatkan bahawa esok
merupakan 9/5/2013 bersamaan hari Khamis
merupakan hari bersejarah sekali lagi
buat UiTM students all over the world.
ceewah ayattttt.hehe
hmm hmmm
esok result keluar lah.
okaylah.goodbye!

sepi pagi

haiiiiiii di sepi pagi ini...tiba-tiba ada mood pulak nak taip panjang-panjang. ok nanti pagi, about 10+++ am nak keluar dengan darlas. tapi now, 3am tak tidoq lagi.memang bangun lambat lah esok.ohmygod.it cannot be. walau bagaimanapun, aku kena jugak bangun awal.itu azam aku.okaylah, good night reader(s) :)

:D

done skyping with akak
lamanyaaaaaaa tak skype sambil gelak-gelak
em rindu akak sebenarnya
taktau lah...
rasa macam rindu semacam ja
hehehe
bukannya pakwa makwa
eh apa pulak macam tu....

em tadi aku tanya ibu lagi pasai imam tu
hihihihihihihhihihihi :))
ibu dengan ayah pun layan jaaaaa
ayah cakap,
imam tu dah bertunang dekat Mesir before balik Malaysia tu
hmmmmm
kecewa lah sikit kan
tapi nak buat macam mana,
dah takdak jodoh....
MAYBE,
hahahahhahaha
sebab akak cakap,
"alah tunang ja baru.belum kahwin lagi"
hahahhaha
kalau ikut cakap akak memang merapu meraban
tapi, ayah tak kata apa pun,
dia pun dok sengih-sengih ja haa
mesti dok berkenan dekat imam tu jugak
nak buat menantu
kihkihkih
adoi, apalah aku ni
memang terlebih kuah dari sudu dah ni
tak sedaq diri pulak tu

bak kata ibu,
"eh eh setakat awak tu, sapalah nak pandang.
imam tu mestilah nak cari orang yang macam dia,
yang pakai tudung melepasi dada, tutup aurat, solehah
and blablablabla........."
okay ibu, okayy…

setelah sekian lamanya....

assalamualaikum haiiiiiii. syukur alhamdulillah semester 4 dah pun melabuhkan tirainya pada 13/4/2013 yang lalu...so now, its time for HOLIDAY!!!!! hooreeeyyy!

terlalu banyak cerita yang nak disampaikan sehinggakan tak tau nak mula daripada mana....
ohyaaaaaa first of all, I have to hide everything about me because someone is crazy and he is trying to find my blog.if he could find, he will expose to the world at large. HAHAHAHAHAAHHA so funny he is
oh okayyy, let's start my story then

I just found his(A's) photo a few hours ago.
unfortunately, it was made me turned to so sad
bila dah ok dari ingat dia,
tiba-tiba muncul lah pulak....
itu yang sakit sangat tu.
when I was thinking of him,
suddenly hati ni akan jadi sebak.
ohmaigod.
kalau kakak aku baca ni, habislah.......
HAHAHHAHAHA
ok lah cannot continue anymore
sesak di dada memikirkan
aceewah, hahahaha

and I just knew that one of my friends
going to 'somewhere'
so I wanna wish him/her
have a safe journey

duduk rumah n…

I choosed to be HAPPY :)

I woke up early in the morning with FAKE SMILES and STUPID LIES so that people won't see my pain inside. I'd rather to be alone than showing everywhere. unless! haa unless, till the time I can't handle my emotional anymore. everyday I feel the same kind of feeling. I know, my life is so fun! because I have it all.in one day. I could be happy, then I turned to depressed, then turned to sad, then happy again. yeahhhh that's my emotional cycle. Nobody knows I hide in inside...Nobody cares bout me. But I do cares about them.yes maybe I'm such a 'busybody' person. And they can't stand with my odd behavior anymore.right?! who knows?! HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA

sometimes it feels like nobody gets me....sometimes I feel like I'm trapped in a world where everyone hates me....there's so much that I'm going through.but if I think back, life is so interesting if you know how to use your life wisely. for me, I'm using my life happily because I enjoyed eve…

Sunday

Image
Rajah 1
adakah hatiku sedang terluka dan sedang terkoyak seperti gambar rajah di atas?  hahahahhahahahhaaha okayyyyyy bongok sangat ok bongok -.-
happy Sunday semua :) enjoy your weekend




:')

Image
assalamualaikum dan hai semua :) lama naa tak update blog ni.ahhaaa i've been soooooo busy lately.haha banyak sangat assignments, tests , quizzes, and so on.ok normal lah tu...dah nama pun student.menipu lah tak busy kan...ohyaaaa this becoming Wednesday iols ada job interview.ya Allah, tak prepare apa2 pun lagi.hmm risau lah pulak.em, tak sabar rasanya hati ni nak habiskan sem 4 ni cepat-cepat. :( tapi, sementara nak habis tu, kena lah tempuh dulu onak duri sepanjang sem ni.haha cepatnyaa masa dah nak habis pun.walhal baru ja rasa macam beberapa minggu yang lepas ja mai uitm ni.okay, semoga tabah wahai hati kecilku. be strong. always stay with Allah, inshaaAllah happy ja hidup ni haa.

rindu pulak dekat sin chan ni... lambat lagi lah yaa kita jumpa  Ara :'()

broken angel

sometimes  I need 'my space'
pleaseeeeeeeeeeeee!!
do understand me :'(
I don't ask too much
I only ask for your consideration...
PLEASE :(
sincerely, - ME - 



happy WEDNESDAY :)

Image
cuaca hari ini sepanas hatiku yang telah diusik oleh angin yang kencang.hahahhahahaha okay this is crazy okayyyyy.oh yaaa assalamualaikum dan salam sejahtera kepada readers sekalian :) first of all, thank you so much sebab sudi baca blog ni.maaf lah yaa post2 sya mmg suka merapu mengarut.kalau dalam bahasa  rakan-rakan saya, post 'syok sendiri' eh ada jugak post syok sendiri kan.....hahahaha okay lah sebelum kita membuang banyak masa dekat introduction saja, marilah kita mulakan pembacaan kita.

okay, happy birthday yang ke-seminggu wahai baby Ara syg, acu miss you babyyyyyyyy. and acu can't wait to meet you.baby Ara, acu nak tell you something ni.okay acu tau you mmg tak blh baca post ni.tapi acu tau dan yakin yang umi awak tu sedang baca ni.hahahaha okay, i love you ara.dlu acu takmau sekarang acu dah sayang awak haaaa.jadi anak yang solehah yaa sayang.nnt acu bawak gi jalan2 mcm acu bawak along dgn kak umi naa.tapi kena tunggu ara besar dulu lah :) ok acu sangat tak saba…

Shades - Jangan Kau Ucap Selamat Tinggal

Image

ceritera hidupku - 2012

Assalamualaikum kawan-kawan semua dan salam sejahtera apa khabar? ecehhh, dah macam apa lagi.hhu takpalah tak kisah lah... ohyaaa, seperti yang kita tahu hanya tinggal beberapa minit sahaja lagi tahun 2012 akan pergi meninggalkan kita semua errrrr, okay ....... hari ni merupakan hari terakhir daku dan rakan-rakan yang lain  batch 1993 berumur belasan tahun! genapnya pukul 12am nanti, maka bertukar lah kita menjadi puluhan wahai rakan........
tak sanggup rasanya >.<
seperti yang saya tahu dalam tahun 2012, banyak sangat al kisah yang telah berlaku dari start 1/1/2012 sehinggalah pada hari ini iaitu 31/12/2012 okay, banyak sangat suka dan duka yang telah aku tempuhi sepanjang tahun ini antara ceritera suka aku ialah, aku dah berjaya habiskan 2 sem dalam satu tahun.hahahahapergi holiday ! hahahahahhahagain more experiences dalam hiduplearnt how to organize somethingdapat kesempatan dan peluang untuk berpuasajoint event PROSTAR - Majlis Berbuka Puasa bersama Kanak-kanak Araubertemu …

today

what??!!!! we are just friend? oh okayyyyyy I don't mind as long as you wanna be friend with me thank you for everything sorry cause disturbing you all the times now I'll try to stay away from you because I want to heal my deep of heart ALONE hahaha this is my fault too because I like you, then i got the pain hahahahaha nice right? itsok.... I'm okayyyyyyyyy may God always bless you my friend hope you will achieve what you wish hope you can catch HER into your life  one fine day.... :)


HAPPY ANNIVERSARY to my dearest sister and my brother-in-law may God always bless your family it's been 3years both of you had survived in defend your marriage alhamdulillah, adik hope the baby who will come out sooner will be the shine in your marriage happy always sis and bro adik love you :)