Thursday, May 9, 2013

T.O.D.A.Y

syukur alhamdulillah, seperti yang dirancang, hari ini keputusan peperiksaan bagi diploma uitm dah pun keluar.and mine, syukur alhamdulillah.....walaupun tak sehebat seperti kawan-kawan yang lain, bersyukur ja laa...tak gitu?tak kena repeat pun dah besar rahmat.terima kasih ya Allah....to friends, congratulation iols ucapkan yaa

okay, today takmau cerita pasai result walaupun trend untuk hari ini mengenai keputusan.em ni nak cerita sikit ni.nak tau dak?kalau nak tau, teruskan pembacaan.kalau takmau, stop ja lah.okay? tak paksa pun...hehe

em tadi kan, matul on fb lepas tu ternampak somebody ni.okay out of the blue, my jari terclick masuk ke profile beliau.ok tunggu lagi, matul pun mulalah untuk stalk beliau.ok, she is a girl.yes, young girl.cute girl, and brilliant girl. she is my 'ex-honey'.maybe.hahahahahahahaha actually not honey lah sbb tak pernah hdup bermadu pun.ok don't worry.hahaha

ok, dijadikan cerita.......
I miss him.ohmaigod,him?sapa tu?ok3, my ex-boyfriend. hahah poyo ja semua ni.boyfriend lah sangat.amboi halimatul, dah pandai bercinta yaa.okay, takdak maknanya nak bercinta cinta ni.waste time only! okayyyyyy waste time! ops, sorry reader(S) yang sedang bercinta......tak niat pun nak cakap macam tu.but its for me lah....

takdak lah rindu apa pun sebenaqnya.....cuma tiba-tiba teringat jaaaa.mujurlah dia pun dah takdak blog so impossible lah kan dia akan baca ni.hahahaha heyyyy! kalau dia baca pun tak salah hah. memang nak kata kat dia pun.so kalau dia baca, at least dia tau apa perasaan aku.kan?okaylah, semoga awak baca ni dan awak terasa lah yaa.hihihi

sebenarnya, saya rindu zaman sekolah....... dulu time form 1-4 saya gila! gila bayang.maybe.hahahahahha eeeeeee geli pulak bila cakap gila bayang.hahahaha I have crush on someone. but...eh yang tu panjang pulak ceritanya nanti.takpalah straight to the point terus lah yaa.okay, form 5. di laman sesawang jugak. I met him.but time tu baru sedaq yang di alam realiti pun aku pernah jumpa dia.tapi tu lah kan, kita ni hanya manusia biasa.mana nak perasan each others time tu. berkat usaha gigih aku atas pertolongan my friends, akhirnyaaaaaaaa! jeng3, maka terbina lah blog ini.hahahahahahahahahhaha

okay, sebenarnya.........saya rindu nak belajar sama-sama dengan awak ja.tadi lepas stalk your future wife,  saya sembang dengan ibu.then tiba-tiba teringat time ibu tanya tentang awak dulu.yalaa masa tu kan my mother still care about you sebab awak dah buat anak dia banyak berubah ke arah kebaikan.ceh, berubah laa sangat.okay laa okay laaa thanks sebab dah ubahkan saya ke arah kebaikan.....ohyaaaa, tadi saya kemas almari then terrrrrrjumpak awak punya hadiah berserta surat cinta yang awak bagi dekat saya dulu.wuwuwuwuwu apalah nasib saya hari yaaa.asyik dok jumpa tentang awak ja ni.haihhhh

okay, saya mengaku......bila baca balik surat tu.....okay, sebak terus menguasai diri,dan terus perasaan tak suka dekat awak pun menjalar perlahan-lahan.okay, awak nak tau kenapa saya tak suka dekat awak?okay, baca lagi....nanti saya cerita.ni nak cerita tentang kenangan dulu.hahahahahhaha *******

awak ingat lagi tak, setiap Selasa malam, saya pergi tusyen dan awak belajar dulu dekat rumah sementara tunggu saya balik dari tusyen.maybe.saya pun taktau kenapa, dalam banyak-banyak tusyen malam yang saya pi, hari Selasa lah hari yang paling saya tak sabar dan hari paling saya suka tauuuuuu.kalau pi tusyen hari Selasa malam, ramai kawan-kawan sekolah awak.bila tengok depa semua, teringat dekat awak! hahaha selalu sangat saya tak sabar nak balik.berdebar-debar tau nak tunggu pukul 10.20pm. bila dah habis tusyen ja, my brother akan pi ambik.my brother usually akan naik dia punya scooter buruk tu.yang saya rindu ni, time atas scooter buruk tu, saya sedang bermesej-mesej dengan awak sampai lah sampai rumah.lalalalalala...... ohyaaa bila dekat traffic light jalan Sultanah, mesti bersebelahan dengan shahir,hahahahaha buat malu ja lah -.-

kalau awak tak mesej tepat pukul 10.21pm, awak akan sms saya pukul 10.40pm. see, saya ingat lagi tau.awak mesti dah lupa kan....hahahahha bila saya dah sampai rumah, selalunya saya akan makan.hah time tu laa awak akan mesej saya.about 11pm baru lah kita start study sama-sama.....walaupun kita berjauhan....but still, kita masih lagi belajar sama.okay, my point here is, saya rindu nak belajaq dengan awak.kalau saya malas, awak akan nasihatkan saya supaya belajaq, sama -sama berjaya dalam SPM.kenapa saya suka awak?sebab for me, awak ni seorang manusia, seorang hamba Allah yang taat pada perintah Allah dan ibu...awak anak sulung.awak seorang yang berdisiplin, bertanggungjawab. awak banyak kata-kata.oh my god,banyak kata-kata here mean awak seorang yang pandai berdebat, pandai berdiplomasi dan awak salah seorang yang sering memberi sokongan kepada saya.and that's why I do love you..but it was babe, it was.....

tak habis lagi ni tentang belajaq sama-sama.hahahahha kita selalu belajaq account sama-sama.ohmaiiiiii.walaupun kita belajaq through sms, but ianya berkesan tau.......my mom pun dah tak marah lagi sebab saya selalu pegang phone time belajaq sebab dia always checked on my phone and ternyata kita tak sembang merapu tapi belajar! hahahaha okay, habis dah time belajaq

sekarang saya nak cerita tentang kehidupan hari-hari di sekolah pulak.my friends slalu panggil awak 'dato''.hahahahhaha geli pulak bila ingat balik.okay, everyday saya balik sekolah pukul 5pm.dan time tu awak sedang practise band dekat sekolah awak.about pukul 6pm mcm tu, handphone dah get ready on my hand tauuuuuu.I was waiting for your text.hahahahahahhaha bongok pulak time tu.dah laa sembunyi-sembunyi pulak tu.takut my mom or my dad nampak, depa akan rampas fon tu.dah berapa kali dah fon kena rampas time spm.hahahahha lepas awak habis practise, awak akan text saya sementara tunggu ibu awak or awak baik bas balik rumah.awak selalu dengan adik awak yang angah tu.walaupun saya tak berapa nak kenal dengan adik-adik awak, tapi I know them much better tau.but not so much better lah.....sebabnya, awak tak kenalkan lebih mendalam pun adik-adik awak dekat saya.yeahhhhh, itsok...semua tu ada hikmahnya,hahaha

hmmmm sudah lah.takkan saya nak cerita everything kot...kan? hahahha sorry awak sebab saya cerita yang tak sepatutnya saya bercerita.but its ok lah...bukan awak baca pun.HAHAHAHAHA but seriously saya rindu saat-saat yang saya cerita kat atas ni....okay, back to yang saya cakap saya nak bagitau awak tu....bagitau kenapa saya tak suka awak...lalalalalala.... okay, bukan saya tak suka awak...bukan......saya suka awak as my friend.maksud saya....em awak faham dak? saya harap awak faham lah......

okay, sejujurnya saya cakap, saya tak pernah nak musuhi awak.saya anggap awak macam kawan saya yang lain....tapi terserah awak lah nak anggap saya apa kan.....tapi demi Allah, saya masih anggap awak kawan saya. and now, saya harap awak akan berbahagia dunia akhirat bersama your future wife.based on my observation, she is too nice too kind.awak jaga lah dia elok-elok yaa.jangan pernah sakiti dia....walaupun saya tau yang awak dan si dia sedang berbahagia.....semoga cepat-cepat nikah.hihihihi

mengenai kenapa saya tak suka tu, biarlah.....benda dah jadi....kannnn....saya pun dah lupakan awak pun.hehe yalaa, saya dah lupakan awak macam mana awak dah lupakan saya....and now, kesannya sangat banyak....hahahaha awak dah jumpa suri hidup awak.dan saya.....saya sedang menunggu my 'baby boo' come and take me away....tu pun insya'Allah kalau diberi kesempatan oleh Allah untuk berjumpa......kalau tak jumpa dekat dunia, insya'Allah jumpa di syurga sana...amen,

Sharkspai, em tu pun kalau awak ingat lah perkataan ni........ kalau betul-betul awak baca, saya minta maaf yaa.saya tak niat apa pun.....tak niat langsung nak buruk-burukkan awak.......I just miss you.not miss you actually.miss all the moments with you.very sweet memories to me.but time I taip ni laaaaaaa.TODAY.okayyyyy TODAY.THIS TIME,THIS MOMENT.maybe time awak baca ni....saya sedang bergembira dan tak ingat awak pun....huahuahua saya minta maaf sekali lagi....kalau awak terasa hati or what so ever....saya taip ni saja suka-suka ja....as I told you, tiba-tiba teringatkan awak selepas baca balik surat yang awak pernah bagi saya dulu.....

saya harap awak baik-baik saja di luar sana.....yes, I know awak memang sedang baik-baik ja kan.....saya ni ja yang gila tah macam mana....haihhhhhhhhhh sometimes kan, saya rasa macam hidup ni tak adil untuk saya.terutamanya waktu mula-mula nak terima hakikat yang awak dengan si dia dah mula bercinta.....it took me few months to recover my heart tau.ceeee ayat.....macam lah patah hati terok.hahahahhaa but like seriously, I told ya, memang I patah hati terok sangat time tu.hahahaha awak tipu saya!!!!!!! awak cakap nak focus lah...nak buktikan lah......apa lah....and silly me.percaya cakap awak.....wuwuwu tapi not 100% I trust you babe.kan awak ada cakap, you'll looking for me right after SPM......you as a LELAKI, sendiri yang buktikan bahawa lelaki tak boleh dipercayai.never! ever! trust a boy! but........ I do believe that..... bukan semua lelaki macam tu....kalau betul lah lelaki memang tak boleh percaya, how come I nak trust my own father right.....?

eh eh, niat di hati nak stop dah...tapi ter-emo pulak tiba-tiba.hahahahahha maaf sekali lagi eh? dulu saya tak sempat nak ucapkan terima kasih dekat awak...so saya harap this time saya sempat ucapkan.okay, dari lubuk hati yang suci murni ini....saya nak ucapkan TERIMA KASIH banyak-banyak dekat awak sebab pernah bagi semangat dekat saya suatu ketika dahulu.....jujur saya cakap...saya tertarik dengan kata-kata awak...sebab bagi saya,setiap kata-kata dari awak merupakan semangat saya. and that's why bila malam kita clash tu, I felt like...........hmmmmmm okay that's enough.

dan saya nak MINTA MAAF sebab saya taip panjang-panjang ni pasai awak.you know kan my bad apa, suka sangat minta maaf,hahahaha em tu pun kalau ingat lah....... -.-  kalau suka buat terok? awak ingat dak?hahahahaha confirm tak ingat! it's okay.......saya bukan siapa-siapa pun untuk awak ingat.hahahaha okaylah...dah sudah lah.........bye!

££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££££
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

em rasa macam bodoh sorang-sorang pulak taip benda alah ni panjang-panjang.bukannya ada orang baca pun.kan?hahahahahhahaha dok syok sendiri ja time taip ni.hahahahaha
to reader(s)........
maaf laaaa.......takdak point pun dalam cerita ni....saja laaa syok sendiri....hehe sapa suruh continue baca kan?! hahahahahaha
okaylah.....HAVE A NICE DAY :)

ehhhhh! tunggu dulu! Mr. yshm, errrr......... I bought this silly thing special for you on your birthday once upon a time...........but it seems benda ni dah jadi I punya.sebab sampai sekarang I tak terbagi dekat awak.tapi kalau nak bagi pun,,,,macam lah awak sudi terima.kan kan kan.so I just keep it..walaupun benda ni agak macam emmm idiot sikit, tapi benda ni banyak maksud tau......hanya saya ja yang tau.dan awak....tu pun kalau awak masih ingat lagi lah.......huhu ^^

-sharkspai-




Wednesday, May 8, 2013

halloooooo

halloooo :)
syukur alhamdulillah, walaupun aku risau sangat semalam,
eh silap....pagi tadi.....
em risau apa ya?
alah risau yang takut bangun lambat tu laaa
akibat tidoq lambat,
alhamdulillah,
awal jugak aku bangun haa
itu pun atas usaha kerjasama ibu dan ayah
menjerit suruh aku bangun
kalau dak, memang dah lepas aku ke selatan dunia hah

okay, tadi WE (bff-hanan,aqilah,me) pi LPPKN
suntik HPV dose ke-3
alhamdulillah, selesai sudah suntikan tu
after that,
we went to facial treatment
ohmannnnnnnnnnn,
soooooo heaven!!!!!!
hahaahahaha :))
then, we all went to AS Mall.
yeahhhh chatimeeeee!
hehe :D
anddddddddd.
I am a happy kid!
happy sangat
syukur, alhamdulillah.......

but unfortunately,
langit tak selalunya terang
kebahagiaan dan keceriaan aku telah diragut dalam sekelip mata
jika teringatkan bahawa esok
merupakan 9/5/2013 bersamaan hari Khamis
merupakan hari bersejarah sekali lagi
buat UiTM students all over the world.
ceewah ayattttt.hehe
hmm hmmm
esok result keluar lah.
okaylah.goodbye!
have a nice day reader(s)
:)

sepi pagi

haiiiiiii di sepi pagi ini...tiba-tiba ada mood pulak nak taip panjang-panjang. ok nanti pagi, about 10+++ am nak keluar dengan darlas. tapi now, 3am tak tidoq lagi.memang bangun lambat lah esok.ohmygod.it cannot be. walau bagaimanapun, aku kena jugak bangun awal.itu azam aku.okaylah, good night reader(s) :)

Friday, May 3, 2013

:D

done skyping with akak
lamanyaaaaaaa tak skype sambil gelak-gelak
em rindu akak sebenarnya
taktau lah...
rasa macam rindu semacam ja
hehehe
bukannya pakwa makwa
eh apa pulak macam tu....

em tadi aku tanya ibu lagi pasai imam tu
hihihihihihihhihihihi :))
ibu dengan ayah pun layan jaaaaa
ayah cakap,
imam tu dah bertunang dekat Mesir before balik Malaysia tu
hmmmmm
kecewa lah sikit kan
tapi nak buat macam mana,
dah takdak jodoh....
MAYBE,
hahahahhahaha
sebab akak cakap,
"alah tunang ja baru.belum kahwin lagi"
hahahhaha
kalau ikut cakap akak memang merapu meraban
tapi, ayah tak kata apa pun,
dia pun dok sengih-sengih ja haa
mesti dok berkenan dekat imam tu jugak
nak buat menantu
kihkihkih
adoi, apalah aku ni
memang terlebih kuah dari sudu dah ni
tak sedaq diri pulak tu

bak kata ibu,
"eh eh setakat awak tu, sapalah nak pandang.
imam tu mestilah nak cari orang yang macam dia,
yang pakai tudung melepasi dada, tutup aurat, solehah
and blablablabla........."
okay ibu, okayyyyyyyyyy
tapi.............................
salah ka org yg mcm sy ni nak dapat imam?
sepatutnya, org mcm saya ni lah yg perlu dibimbing olh imam.
kakakakakkakkakakakakkaka........

tadi pi masjid, imam ehem yang imamkan.
sayu ja hati ni haaaa
bila ingat balik conversation between ibu,ayah, and me tentang imam tu
hahahahahahahha
astaghfirullahalazim..................
apa lah aku ni...
makin terok dah ni -.-
astaghfirullahalazim..............................
hehehehe

takpalah imam,
saya redha.....
saya doakan yang imam bahagia dengan 'zaujah' tercinta
maaf lah imam,
saya dah TERjatuh hati bila dengar suara imam
mengimamkan solat isya' suatu ketika dahulu
ahhaaaaa
alhamdulillah imam taktau tentang ni
hahahahahhahaa
dan tak mungkin ayah saya akan bagitau imam kan,
hahaha
maaf yaaaaaaaa :D

sorry readers.terangau pulak tiba-tiba
biasa laaa, time cuti-cuti ni,
hormon gatal menguasai diri
hehehe
assalamualaikum! :)