Posts

Showing posts from 2011

it ends tonight

Image
sedar tak sedar, 2011 akan melabuhkan tirainya sebentar ja lagi aku aku rasa macam tak semangat ja errr, i mean tak macam last18 years dulu kalau nak masuk tahun baru ja, fullamak punyalah BAHAGIA hidup weyyyyy ok mungkin salah satu faktor ialah aku dah tinggalkan alam persekolahan hmmmm, persoalannya ; terjejas kah dengan semangat aku ? oh okay, dah lari topic actually hahahaha
walau apa pun, aku bersyukur sangat kepada Allah kerana masih panjangkan umur aku, umur kedua ibu bapaku, umur seluruh keluargaku, kawan2, dan semuanya sehingga penghujung tahun 2011, insyaAllah, alhamdulillah :)
banyak sangat cerita aku yang terukir dalam tahun 2011. biasalah tu, ada suka ada duka. yang sukanya, aku akan keep it up malah dukanya, aku akan belajar dari pengalaman tersebut insyaAllah,
pengalaman yang tak akan aku lupakan pada tahun 2011 ialah aku try kerja sebulan. hahahha baca mcm lawak tp mmg lawak pun huhu ^^ result SPM terkeluar, then aku pi holiday dgn bff dkat lgkawi, bulan5 check UPU masuk u, jumpa kawan2 baru…

31 DISEMBER 2011

syukur alhamdulillah hari ni kerja2 aku berjalan seperti biasa.tghri td aku pi Pendang, ada ptandingan memancing agak best sebab ramai aku tak mancing laa, abang aku yg mancing okay, aku letih dah.. byeeee

lonely

chan lok ter tewarau yu klai hang kan
















ana mushtaqah ilaika :)












21 Disember 2011

sekarang ni, aku sedang rindu dekat ibu ngan ayah aku. aku tak sabar nak balik rumah dah ni. ibu!!!! ayah!!!! nantikan kepulangan adik!!!!! :)

lepas tu, aku rindu dekat kakak aku! oddy, i miss you laaaaa, nanti balik okay ? i'm waiting for you oddy ;)

then, aku rindu dekat abang aku. tokman, lama tak contact dgn tokman. tokman sombong gila dah la ni, serius aku rindu nak gaduh dengan dia.lama gila tak dengar tokman bletiaq dekat aku, jumaat ni adik balik okay ? ^_^

pastu aku teringat dekat lalat, kaklong, umi, apit, lah, ad, badak, lama gila tak jumpa depa. hahahahaha hah lupa plak nak list. dekat CIK! hehehe, walaupun cik baru mesej aku, lama jugak lah aku tak dengar dia bletiaq dekat aku dan jerit panggil aku

last but not least.............
aku teringat dekat HAMBA ALLAH sorang ni...hua3 okay, dua hari berturut-turut aku jumpa dia.eh, aku pulakkk. kami jumpa dia.hmmm, hari ni tak jumpa pun. sedih aku...kih3 okay aku gatai dah,

okay, goodbye :)

19 Disember 2011

di bawah sinaran cahaya mentari yang agak suram, aku terlihat kamu berjalan beriringan bersama teman-temanmu. aduh, betapa bahagianya apabila aku melihat wajah suci mu itu...dunia terasa bagaikan terhenti seketika.melihat akan dirimu, hatiku berasa bagai ditusuk sembilu tidak henti darah mencuak-cuak. aku sendiri tidak tahu mengapa. walaupun ada terselit kebahagiaan, namun ada jugak kesakitan.kebahagiaan itu mungkin disebabkan aku bahagia melihat dirimu serta senyuman manis mu itu... akan tetapi, kesakitan yang aku alami itu mungkin disebabkan aku sakit kerana aku tidak dapat memiliki hati mu sepenuhnya.wahai 'hamba Allah' okay this sem hang jadi sasaran aku. kah3

apabila malam menjelma, dibawah sinaran bulan yang terang-benderang, aku terlihat dirimu sedang mengorder makanan. betapa semartnya pakaianmu sehingga membuatkan hatiku berdegup kencang

15 DISEMBER 2011

hari ini aku bangun awal,lepas subuh tak tidoq balik sebab class pukul 9 am aku online2 ja skrang niiiiii sambil menunggu qila untuk breakfast skali perut aku berkeroncong sudah...... aqilah, pagi2 sebegini apabila melihat ke arah langit, sangat nyaman yaaaa kawan2 udara sangat3 fresh tkpalaaaa, ok byeeeeeeeeee

14 DISEMBER 2011

syukur alhamdulillah bertemu lagi kita pada entry kali ini. fuhh,,, sangat lama saya tidak mengupdatekan blog ini. bukannya apa, saya sangat sibuk sejak2 ni... hahaha saya pun tak tahu nak cerita apa sebabnya banyak sangat cerita sehinggakan tidak tahu hendak memulakan perbualan dari mana.okaylah, let's start.......
UITM DI HATIKU okay sub topic di atas sangat2 tidak sesuai dgn apa yg nak diceritakan pun, tapi takpalaaaaa.i have no ideas in my mind. alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar sejak2 berada di sini.hari ini, sudah 4 minggu sesi pembelajaran berlangsung. ya Allah, cepat sungguh masa berdetik.pejam celik, pejam celik, dah sebulan kami semua belajar dan dah nak exam pun (okay, ada over di situuuuu -.- )
KEM baru2 ni kami pi kem. wow, best gilaaaaaaa!!!! hahahaha mmg pengalaman yang takkan aku lupakanlah.kem tu dekat Gua Kerbau, Kodiang Kedah Darul Aman.....yang tu ja laaaa yg nak bagitau pun....
HOLIDAY okay, aku sangat3 tak sabar nak tunggu 23Disember2011 ni sebabnya ak…

random

assalamualaikum w.b.t to all my readers.thank you coz drop by to my blog.a simple blog.very simple.okay, today i wanna talk about what had happened towards my life recently. *sorry broken english*
NEW LIFE okay, as a one of university students, my new life just began. "new sem new life" if you sit on my bed at college, you can see a sheet of paper under my bed, HAHAHA that is my mission but sometimes could be my vission too. as we all know, mission is about short term while vission is for long term.my life just began as a student in uitm since 20th november ago after semester break. okay, i'm rather tired..but life must go on. i have a very long way to go! go halimatul go! don't ever look back
LEARNING okay sem2 ni subjek semakin tough.so aku kena lah study lebih sikit kalau nak nama dalam DEAN LIST. hhu first week masuk class, takdak lagi 'homework' segala. tapi 'homework' akan menanti aku selepas minggu ke2. percaya ? okay, itu FACT ! NOT fake! okay aqi…

cheese cake + lembu

okay, aku baru ja lepas makan cheese cake akibat lapar sangat time sekarang about 3.45 am pabila aku telan cake tu, aku rasa mcm lain okay, aku pun telan lah lagi errmmm, aku rasa cake tu dah basi kot huhu tiba2 aku pi muntah, okay, lepas gosok gigi mulut aku rasa lembu eeeeeeeeeeeeeeee gila tak gila ! wekkk!!!!! wekkk!!!!! wekkkk!!!!!
motif: nk bgtau yg tadi mulut rasa lembu okay, goodbyeee :)

13 november 2011

Image
tadi pagi...aku pi jogging ngn bff aku em, bila dah ckap pasai bff ni, hmpa fham2 laa noh ? bff ----> aqilah hanan aku hri ni aku bgn agak lewat akibat semalam aku tk blh tdur hehehe :D dah bgn tuu, aku terus call qila hanan sruh bgn dah siap2 tu, about 7.13 am aku pi amek qila, then hanan dan terus pi taman jubli perak :) okay, hari ni aku drive sgt careless! bengong betoi -.- dah sampai tuuu, kami pun jog lah, huhu asal not skali, tp dia tak bgn kotttt aku pulak tak bawa phone nak cntact2, tp tkpalaaa. ahhaaa next time!
after that, kmi bertiga pun pi lah breakfast dkat kopitiam tuu HAHAHAHA on our way balik, kreta tak boleh nak start kah3 gila memalukan tahap cipan tua HAHAHAHA bila start ja,mati enjin hidup balik, then mati lagi. gi-la!!!! luckily, dkat parking kalau dkat trffc light ka, apa ka, jenuh laaa kami, nak letak mana muka ni ? hahaha qila hanan cnfrm lah boleh tunduk2 smbunyi kalau aku ni ? takkan nak smbunyi jgak kot ? HAHAHAHAHA
2nd thing on our way nak balik, aku hampir nak langgar penunggang motosikal ni h…

star

oh my star... aku dah dapat dia even sikit baru, itsok.. PERMULAAN... hahahaha thank you ? and i love you in my dream ONLY ! okay, bye-bye :)









11.11.2011

lihatlah tarikh di atas....cantik kan ? tapi hanya number saja....yang orang dok bising2 pasai kitab nu laa, kitab ni laa, hampa percaya kah ? ehh, sudah2 laa tuu.think positive cukup! i just wanna wish HAPPY BIRTHDAY for those yang sambut birthday hari ini...and, hari ini hari Jumaat.hari yang penuh keberkatan.bersyukur laa sebab kita masih lagi diberi peluang untuk hidup melihat dunia serta menginsafi kesilapan kita selama ini.saya jugak nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU for those yang kawen hari ini. aku tau, confirm ramai punya lah. hari ni saja bapak aku busy tak balik rumah akibat ada 10 pasangan pengantin nak akad nikah. hahaha lawak,lawak,lawak~ dan bersyukur lah kepda mereka yang ada smthng event yg special utk hari ini...aku ni haa, takdak buat apa pun hari ni :(
pagi tadi mcm biasa, hari ni lunch lewat dgn ibu akibat dok tengok tv sangat lpas makan about pkul3 mcm tu, sdang tgk tv, entah macam mana aku terlena~~~~~ hehehe direct tdoq petang aku haih, apa nak jadi taktau lah lepas t…

10 november 2011

syukur alhamdulillah bertemu lagi kita ya ? hehehari ni aku bangun lewat :D lepas lunch, aku tgk tb then online aku tak buat apa2 pun cuma, petang tu jaa ada jugak aktiviti aku utk hari ini dlam pkul 5.30 mcm tu, hanan & qila meh amek aku then pi jalan2 petang tadi, kami pi jumpa neesa, ayu, muna, dibah, najah dkat taman jubli tuuu after that, before nak btolak pi tat nasi ayam...(minum2) kami terjumpa lagi rusni, hamster, ngn shila anim dkat tmpat yg sama semuanya geng skola dulu2 kala emm, rindu lah pulak zaman persekolahan :( okay, dkat tat kami minum2, then kami bertiga pun memohon izin utk pulang sbbnya dah nak maghrib malam pulak, aku mcm biasa ; dgr lagu, tgk tb, makan, onlne
malam ni, aku rasa lain rasa aku pun tak pasti apa yg aku rasa mungkin aku terlalu memikirkan sesuatu yg aku tdak pasti kot. HAHAHAHHA

9 november 2011

hari ni aku bangun agak awal.sebab teman ibu pi beli makanan ayam kesayangan beliau.okay jalan tu sangat lah jam dan aku sangat nervous sebab aku takut terlanggar mana2 kereta.syukur alhamdulillah semuanya okay2 ja. selepas itu, aku bawak ibu pi market after that, kedai dekat pknk terus balik. balik rumah aku mengantuk, tapi aku tak tdur.aku dengar lagu ja sampai lah lepas zohor. dalam pukul 4 ptg, aku baru berjaya habiskan novel aku. then tah macam mana aku terrrrrlena....pastu dlm pkul 5 ptg kot ayah aku call.adoi, dia kata dia saja nak test sound.sabaq ja laa aku.dlm rumah pun nak call aku.then about pkul 5.45 ptg or smthng like that, hanan call aku.aduhhhhh,,,,,, hahaha dia ajak aku pi rumah qila sat dan ke kedai.aku punya lah mengantuk takdak tahap.pastu aku cakap aku takmau keluar sebab nak tidur. *maaf hanan.mengantuk sgt3, dan mmg tak blh nak buka mata time tu* sedang aku bermimpi tiba2 phone aku bunyi lagi.adoiiii, geram sungguh. hahahaha aqilah pulak. dengar suara qila, dia …

MUSE - Unintended

Image
lagu niiiii, aku rindu dekat someone. tapi aku taktau dekat sapa. hahahaha gila aku! mungkin skrg aku sedang berangan menyanyi lagu ni dekat bakal boyfren aku kot. hua3 tp aku tktau apa punca dia. dan mungkin, aku sedang teringat dekat KUNING yg kwan tak brapa kawan tuisyen aku dulu tu... huhu *aku suka tengok kening dia wehhh, lebat semacam ja, hahahahaha serta muka dia yg cute*
okay,akugatal.sekianterimakasih :)

syukur laa,

syukur alhamdulillah facebook aku boleh bukak dah. hahaha okay, aku admit aku mmg pulun. hhu okay bye ! :)

8 november 2011

hari ini, tak jadi pergi jogging sebab... mengantuk....hujan....nak mentelaah.. *sembang* then aku sambung tidoq pastu bangun mentelaah 5, 6 bab... HAHAHA lepas bangun aku bukak youtube mentelaah lagu pulakkk.lagu muse, hehehe *aku suka tengok hidung dia* okay, after zohor aku keluar dgn membe2 aku ; qila hanan ayu peyrah muna . then 'we all' went to round2 merry ground smpai lah lewat petang.petang qila hantar hanan dan aku balik dgn selamatnya dekat rumah. alhamdulillah :) thata tak dapat join event ptg td , okay malam pulak... aku takdak buat apa2 pun. cuma tgk tb, online, dgr lagu, serta upload gmbar ptg td. td sempat berskyping ngn oddy(kakak) aku sattt, rindunya dekat dia......kak uda pun ada... SUKA! SUKA! SUKA! td jgak aku masak utk abg(sbb kna paksa&dia ugut) so aku pun masak lah megi kat dia yg tak sedap tuuu.padan muka dia.tgk, betapa tak sedapnya aku masak, dia pun tak habis makan.aku paksa dia makan, alasan dia 'abang kenyang dah' penipu betoi!!!! melu…

random

Image
firstly, i wanna talk about lambang di atas.penipu betul la kalau kawan2 cakap dekat saya yang kawan2 tak tau ... sehinggakan budak2 kecik pun tau kalau tunjuk lambang ni kat depa *based on experience ; sebab anak menakan * okay, tak mau melengahkan lagiiii, hari ni saya hairan dan bingung kenapa yaa facebook saya tak boleh bukak. atau mungkin facebook saya sudah bengong dan telah membuatkan saya bengang macam bangang ! -.- okay, atceli takdak motif pun cerita benda alah ni, dah takdak idea sgt... hehehe :D tp ada gak laa tujuan, tujuan: nak bgtau facebook tak boleh on dan hairan apa masalahnya..kalau click disitu, dia menunjukkan isyarat bahawa password salah.tapi betoi laa, password aku, mesti lah aku tau.dasar bengong! hihihi "relax3~~~ dunia ja semua ni" ^___^



okay, secondly aku nak cerita pasai novel pulakkk.even kat atas ni dah tertulia "this is not a novel" yesssss, bukan satu novel aku dah baca, tapi banyak dah...huhuhu tapi semuanya aku pinjam... aku pinjam d…

4 NOVEMBER 2011

syukur alhmdulillah, hari ni result final exam keluar.so tggu apa lagi masing2 pun check lah, okay, tadi pagi sedang aku dibuai mimpi indah, tiba2 phone aku berbunyi menandakan ada mesej masuk.dengan mengantuknya, aku pun baca lah. okay, msg from qila suruh aku check result. ohmygod, thanks qila !!!!!!!!!!!!!!! kalau dia tak mesej aku, cnfirm aku masih lena dan aku takkan check result. *aku lupa
okay, time untuk check..... hati aku berdebar-debar seoalah-olah aku sedang berada dia 'anjung' untuk mengambil keputusan SPM aku. hahahaha tapi kenyataannya tidakkkkk~ sekarang semuanya sudah pun berubah.sekarang dunia hanya di hujung jari.huhu aku bukak email, tp malangnya, password aku lupa. nah, try dekat portal pulak tak boleh. mmg aku sedih sorang2 lah, about sejam lebih jugak aku try bukak. about email aku tu, syukur alhamdulillah aku dah tukar passwrd baru. hehe hope tak lupa dah la.aminnn~~~ aku tekan aa yang patut dekat portal, at last ada keluar nama aku. nahhhhhhhhhh, getaq …

2/11/2011

HAPPY NEW MONTH my friendssssss :))
sedar tak sedar, kita dah pun sampai ke bulan November. oh ya Allah, cepatnya masa berlalu...hah tu laaa org slalu kata, MASA TAKKAN TUNGGU KITA. MALAH KITA LAH YANG KENA KEJAR MASA. dan ayat yg aku bold tu, merupakan ayat yg aku dh hafal dpda mulut mak aku yang aku paling cintai dlm hdup aku...mak aku slalu pesan macam tu, sebabnya, dia dah tau yg anak dia ni mmg suka buang masa, tangguh kerja, buat kerja last minutes and so on, so on,
wahai kawan2, sedarkah kita bahawa hanya sebulan lagi tahun baru akan menjelma dan akan meninggalkan segala kenangan pada tahun 2011 ini ? uwaaaa :( bersyukur lah wahai kawan2...kerana kita masih diberi masa dan peluang lagi untuk mencoretkan kenangan di dunia yang sementara ini.
cuba bayangkan, hari ini merupakan hari terakhir kita....adakah kita sempat untuk meminta maaf kepada semua orang ? adakah kita sempat untuk ucap terima kasih kpada kedua ibu bapa kita ? adakah kita sempat untuk memohon keampunan kepada Allah …

ayat kursi

KELEBIHAN AYAT KURSI
Baca pada saat keluar rumah, 70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisiBaca saat masuk rumah, kemiskinan tdk akan memasuki rumahmuBaca setelah berwudhu, darjatmu akan dinaikkan 70 tingkatBaca pada saat tidur, malaikat akan menjagamu sepanjang malam ...Baca setelah solat, maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian
Sampaikan kepada orang lain, maka ini adalah sedekah jariah. Dan pada setiap orang yg mengamalkan, kamu akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat....amin,,,

lalalala~~

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat semua.apa khabar? harap2 sihat walafiat di samping manusia tersayang hehe, okaylah, dah lama aku tak update blog ni bukan takmau, tapi tak sempat... hehe, aku busy sikit sejak2 kebelakangan ini bukan apa, aku malas nak taip atceli tapi takpalah, tak kisah....... yang penting skarang ni aku nak bgtau yang aku rindu ibu dan ayah... huhu sekrang aku dgn kakak aku sedang holiday di somewhere okaylah have a nice day :)

22/10/2011

assalamualaikum,entry aku untuk 21/10 aku tak sempat nak update.. hehehe semalam aku takdak buat apa pun...... just nganga dekat rumah sajaaaa~~~
ok3, today aku pun takdak buat apa2 pun just keluar dgn kakak dan kwn2 kakak kawan kakak best~~~~~ >kak uda & kak nik<
tkpalah, taktau nak crita apa dah, hehe
goodnight <3

20/10/2011

hari ini, birthday mak aku
HAPPY BIRTHDAY IBU !!!!! OKAY, I LOVE YOU SO MUCH IBU IBU, THANKS FOR EVERYTHING AND, I'M SO SORRY =.=
hari ni, mcm biasa ah kehidupan aku cuma tadi petang aku, qila, hanan keluar bersama okay3, qila, hanan thanks sgt3 sbb dah teman eton hahaha, td ptg kami bertiga pi giant beli barang2 spageti aku seperti yg dirancang, aku masak spageti tapi time malam sebabnya, kalau masak esok, hanan tak sempat nak rasa okay, lepas tu kami jalan2 sambil mencari topup hanan dah sampai dekat kedai2 depan rumah kami bertiga, hanan turun cari topup yang tinggal aku dan qila dalam kreta aku tersalah parking sebabnya, pi parking blakang kreta lain *mentang2 laa dia kreta kancil ok, sedang aku nak ke belakang balik..... tiba-tiba........................... kereta 'terstuck' tgh jalan ! nahhhhhhhhh,,,,,,,,,,, malu gila kottttttttttttt dah laaa lama, aku try jugak3 start enjin tapi tak boleh2, last skali, aku tak berputus asa, aku terus hidupkan enjin dan terus hidup sampai lah okay balik....... okay…

...

ada orang tanya aku,
orang pertama: "hang sejak bila suka masak2 ni?"
orang kedua: "sejak hang baca novel tu ka yang hang masak?"
orang ketiga: "nak kawen dah ka?"
orang keempat: "awat hang dok masak laa ni? dulu ......."







jawapan aku untuk org first, SEJAK KEBELAKANGAN NI LAAA,
jawapan aku untuk orang kedua, HAHAHAHAHA...TULAA, TUN BACA NOVEL TU, RASA MACAM SYOKNYAA MASAKKK...BUKAN APA, SENANG LAKI I NANTI
jawapan untuk orang ketiga, ASAL MASAK JA KAWEN.AWAT ORANG MASAK UNTUK KAWEN JA KA??? *soalan dibalas soalan
jawapan untuk orang keempat, BIAQ PI KAT AKU LAAA, AKU SUKA MASAK DAH LAA NI, NAK BLAJAQ, NANTI KAWEN SENANG~~~~~~ hua3 :D



motif: takdak motif saja laa, bosan nak habaq, cek suka masak dah laa ni hehehehehe :)))))))

19/10/2011

okay3, hari ni aku bangun agak awal... *tak pukul 11.30 dahaku teman ibu pi beli barang, pastu ibu teman aku pulak pi beli 'barang' aku destinasi kami ialah giant (ibu pi market dulu baru masuk giant laa) aku beli benda2 yang nak masak hehehe hari ni aku buat cocktail fullamak, mmg excited gila ah tapi tak berapa nak jadi tapi sedap wooo ! so segan ah nak bagi qila ngn hanan rasa hua3 :D *sorry qila, hanan....bukan tkmau bg, kan i dah bgtau both of you tp tk bg.bkn apa, segan laa tak brapa nak jadi sgt.hehe esok aku nak buat spageti pulak sempena birthday ibu aku, hahahhahha *tkdak motif
okaylah, bye! malas nak taip ; fikiran serabut macam ribut goodnight :)

tengah pagi

hye cicak kobeng ! haa, jgn marah saya saya tak panggil tu dekat awak =.= ish, aku rindu awak laaa mangkuk ayun hoi, alangkah seronoknya jika apa yang kita bayangkan, berimaginasi, akhirnya menjadi satu kenyataan ? hehehe :D okay3, sekarang ni aku sedang bermain dengan imaginasi aku ni usahlah dikau bermasam muka dengan aku wahai mangkuk, aku rindu sangat dekat hang ni, hang tau dak????? tak tau kan????!!!!! meh sini nak bagitau................... muhammad d****, aku rindu dekat hang la!!!!! bila nak muncul ni ? sampai bila nak menyorok ? hahahahahaha
yes, memang aku gila aku dok tunggu hang muncul tau dak HAHAHAHAHAHHA dah la aku gila, dok buat pulak kerja gila padan muka hang ! sapa suruh aku tergilakan hang ?! hua3
tobat aku tak baca da eh novel tu *insyaAllah you know what ? awak dah buat saya gila tau dakkkkk every single of minutes i'm always thinking about you SAHAJA i'm such a silly girl who always hoping the matter that will never happen in my life and always hoping for someone like you for me, you are su…

18/10/2011

hari ini seperti biasa,pkul 12 amek badak (ayie) dari tadika lepas tu, tolong2 mak lepas tu, NGANGA MAIN GAME DENGAQ LAGUUU and so onnnnnn............
aku boring duduk nganga banyak2 kat rumah nak ajak qila hanan keluaq pun, AKU MALASSSSSSSS aku pun taktau pasaipa yang malaih sgt ni, aduhai,,,,,,,,,, teruk kan? *qila cukup marah kalau aku kata benda ni, mungkin intonasi nada suara aku lembut kot, hehehe err, aku not sure sama ada ayat aku betul ka tak atas tu kalau salah maaf yaa ? >>>> ayat intonasi nada suara
time malam lagi lah aku tak buat apa2, cuma main game lagi tengok tb makan nyanyi teman nurul study *esok exam tidurrrrrrrrrrrrrrr
okaylah, sweetdreamsssssss :)

17.10.2011

Image
hari ini aku tak buat apa2 pun. macam biasa, tidoq pukul 3 pagi lepas subuh lena balik -.- pukul 11.30 bangun, mandi, siap dan terus buat rutin harian aku ; amek si ayie dari tadika dah sampai rumah, aku online sampai zohor aku tak buat apa pun time online tu boring dah online,aku main game ja haa dah tu, makan dengan nurul, and fdaus a.k.a 'lalat', hehehehhe aku suka panggil fdaus ni lalat. huhuhu lepas tgk crita sinetron tb3 tu, aku masuk bilik main game lagi sampai lah asar time asar tadi, hujan lebat sangat sangat3 lebat hujan niat aku pun terbatal lah ehem, aku berniat dah nak pi bagi novel qila kat hanan sebab aku dah habis baca semalam dah hujan lebat berserta guruh, kilat, tak jadi ah i'm sorry qila? i'm sorry hanan? petang tadi, rumah aku blackout sbbnya kilat. hahahahahhaha aku had tengah dok syiok main game ni punya la terkejut aku tutup semua, aku duduk luar tgk hujan turun tudia, tiba2 belakang rumah aku banjir hal ini demikian kerana, longkang tersumbat sungai penuh ayaq, longkan…

nanananananannana

mata dah mengantuk....tapi hati masih tetap nak 'search' about him entah kenapa hari ini aku rindukan dia mungkin penyebabnya ialah..... aku baca novel cinta dan aku berharap akan jadi mcm PRINCESS dalam cerita tu hehehehehe
yes, memang aku gatai ! so ? hahahahha aku teringin sangattttt huaaarrrrgggggghhhhhhhhh " ibu!!!!!!!!!!!! nak kawennnnnnnnnnn "

opssssssssssssssss~~~~~~~~~~~~!!!!! >.<

ahhaaa, syukurrrrr mak aku tak tau blog2 ni kalau dakkkkkkkkkkkkkkk fuhhhh, boleh terbalik taman pknk ni dibuatnya
alahai, main2 saja ibu jangan risau lah hehehe
goodnight :)

......................

hari demi hari aku dapat rasakan diri aku ni tak berguna lagi untuk dia....mungkin khayalan aku saja. tapi tak tau lah kan.....malam ni, aku rasa sedih sangat.... mungkin disebabkan markah aku. okay, seriously aku sangat takut dan sangat risau about final aku. hari ni start final exam. the first subject for today was bel120. pagi tadi aku okay lagi, start nak masuk dalam dewan exam, 'penyakit' lama aku menyerang.oh my god, tnggu apa lagiiiiiiiii..............mmg tak boleh duduk diam ah.time aku jawab tu, aku jawab dalam keadaan yang sangat nervous aku tak dapat nak kawal nervous aku..time buat essay, mcm biasaaaaa.....i have not enough points. -.- sedih sangatttttt....aku tak berapa nak boleh jawab sbb aku jadi blurrr and out of the blue otak aku jd blank.esok exam ctu101 pulak. aku lagi nervoussssss~~~~~
sekarang, aku amat merindui ibu, ayah, kakak, abang, qila, hanan, umie, dan semua keluarga aku.aku pun taktau kenapa.......aku sgt rindu ibu...ayah...kakak....umie.... umie....…

today

cuaca petang ini sangat redup seredup hatiku yang sedang risau ini lihatlah langit di atas sana seolah-olah sedang menanti mutiara untuk turun membasahi bumi agar penghuni alam rasa gembira dan bahagia serta bersyukur sekarang aku sedang tidak melakukan apa-apa selain menaip blog yang merapu ini bukan blog yang merapu for all blogger jangan salah faham ya bukan blog merapu maksud saya saya punya post-post tu yang merapu maklumlah saya memang suka merapu pun di saat ini saya sedang menikmati langit yang redup sambil menaip dan juga sambil dengar lagu yang sedih-sedih almaklumlah sebentar lagi saya akan menjawab test management (mgt 162) hanya kawan-kawan aku serta family aku ja yang tau apa akan jadi terhadap aku ketika nak jawab test oh tidakkkkk always jadi macam ni sekarang ni saya berasa agak sedih dan pilu saya pun bingung kenapa dan mengapa jadi begini mungkin kerana satu hal ini saya berasa sangat bersalah terhadap kawan-kawan saya aduh saya tahu memang saya pulun gila bangang d…
malam ini, ada test MGT162 i'm not ready yet sekarang dah pukul 6.28 pm oh my god ! resah gelisah sungguh hatiku ini



























moral for today is


KERANA MULUT BADAN BINASA
kenyataan hari ini adalah mimpi hari kelmarin

dan

impian hari ini adalah kenyataan hari esok

:-/

aku sedih malam nisedihhhhhhhhhh sangattttttttttt aku merajuk dengan kakak aku ni haa tahun ni dia tak dapat raya sekali sedih sangat memang tak syok lah kalau tak cukup sorang :( dah la aku rindu dia hari tu dia balik, aku pulak busy sekarang aku free, dia yang busy time memang tak clash betoi kakak, adik rindu kakak............ rindu sangat3 kenapa kakak kawen? tak syok betoi kalau kakak tak kawen, mesti kakak balik kedah kan? -.- rindu la pulak kalau tak sebelum ni setiap kali malam raya ja mesti kita duduk luar main mercun, main pelita, dengar takbir, makan ketupat dan tengok kakak iron baju kami semua tgh malam smpai adik terlena, gaduh tgh2 malam, adik record kakak tgh tdoq nyenyak and so on sejak kakak kawen, smua tu dah takdak lagi............ adik sedih kak tau dak ? kak taktau kan? tapi takpalah, ibu cakap, jodoh kakak dah sampai nanti jodoh adik pulak tapi, adik takmau lah kalau kawen mesti tak boleh buat apa yang adik akan buat sebelum kawen uwaaaaa :'( kalau tak mesti kita tidoq sama2 tapi sejak kak ka…

happy birthday

since today is his birthday, so i wanna wish him happy birthday boy
okay, hope today will be your best day may god always bless you my dear friend
mr.A, if you read this, i just want you to know that i'll never forget your birthday even we were lost contact about 3 years i'm still remember you until today
see, how muchi love youuu okay, let me tell you everyday i'm waiting for you lah but i know it just wasting my time and i'm such a silly girl who always hope something will happens in miracle even that's never happen ^^ i repeatttt NEVER okay, never !

okaylah, i hope you will always happy with your life even i know you are live in happily life now ! last but not least, i wanna wish you selamat hari raya too and also selamat menyambut hari kemerdekaan
dear my heart friend, let me tell you whats in my mind right now okay, 1st ; I MISS YOU
2nd; PLEASE FORGIVE ME
3rd; DO YOU KNOW ME?
"hahahahahahhaahaha" okay im kinda crazy *ignore me >.<
byeeeee.........................................
spe…
Image
hari ni sahur aku makan 8 keping biskut saja :( apabila tengahari tiba, perut aku pun keroncong 'krukk krukk krukk' dan aku pun jadi lembek.
pagi : tadi FARAH ADIBAH AZIZ jatuh sakit. kesian diaaa. :'( syaza cakap dekat farah " tulaaaaaaaa, org dah suruh makannnnnn........padan mukaaaa"
qila pulak tak sahur pagi tadi. fullamak, lagi syiokkkkk! hahahaha kesiannnnnn qilaaaaa :)
petang : kami (qila, syaza, farah and me) were went to KFC !!!!!!!! ARAU. hahahaha kami beli macam2 woo~~~~ sampai tak larat nak makannnnnnnn :D
ole! pocketful
pepsi and so on