Friday, February 25, 2011

................................

setelah sekian lama kami tidak contact, about 3bulan mcm tu...rindu la plak kat dia tu.dia tu, nak habaq mai, dia tu kawan lelaki terbaik aku.kah3 kawan ja naa, aku ngan dia mmg agak rapat even xpernah bertemu.kami just bertemu dekat fb, ym, tu ja lah.kua3 hah aku slalu gak laa rindu kat dia, tapi xmau lah kaco dia kan. sebab dia dah kerja.huhu apabila aku plak yang kerja(dulu laa) kurang lah sikit kerinduan ni.mau dakknya.dok bz memanjang.huhu

hah okaylah.dah lama2 tu...tadiiiii, aku tetiba teringat kat dia.kah3 aku baru niat nak msg dia.(tapi jgn harap laa aku akan msg betoi) ok3, aku rasa mcm nak msg dia nak tnya khabaq dia.mmg smangat nak tau perkembangan dia ni.adoi, crdit plak haa xdak.agak frust laa kan.huhu okay3 xpa3.xleh msg guna fon, kita msg guna fb.hehe okay, aku punya smangat teringat kat dia, xsabaq laa ni nak msg dia.huhu sedang aku leka dok onlne fb, tetiba ada muka dia tu muncul.hah tggu pa gi.aku click terus arr.hehe tgk muka dia, aku ok gak laa.baru ja aku nk send kat inbox dia, aku terrrrbaca dia punya wall post.sedih gak laaaaa.....huhu :(

okay, rupa2nya dia xdak kat sini........................... maksud aku, dia xdak dekat Malaysia ni.....dia sekarang berada di sebuah negara yang suci....okay xpa.aku xkisah...hahaha, aku xkisah sbb xsempat nk say gdbye kat dia....tapi, agak kisah laa..eh, halimatul!!!!menyibuk ja tau.adoi, okay3 aku doakan dia agar dia selamat sampai(pergi dan balik).aku doakan apa yang dia lakukan kat sana, diterima oleh Allah..amin~ walaupun aku xsempat nak minta maaf dekat dia.....tapi, alhmdulillah dalam wall post dia tu, dia ada bgtau yg dia dah maafkan semua kesalahan kwan2 dia.termasuk aku.hmmm, tu pun kalo dia anggap aku kawan lah kan? huhu hmm, xpa lah.kalau dia xanggap aku kawan pun xpa...aku xkisah...yang penting, dia tetap kawan aku.kerana bagi aku, SKALI BERKAWAN...BERMAKNA KAWAN UNTUK SELAMANYA!!!!!

aku harap dia akan jaga kesihatan dia....sebab aku xmau dia sakit balik mcm dulu.aku kesian kat dia...skali lagi, insyaAllah aku akan doakan agar dia dan keluarga sihat sentiasa dan diberkati Allah...semoga apa yg mereka kerjakan di sana diredhai olh Allah...dan dimakbulkan doa mereka.amin~

HAVE A NICE DAY !

Disaat Aku Mencintaimu


lagu ni mengingatkan aku dekat mak(pak bakaq),kaksyiro/kaklong(syira),abanglong(apit).ni lagu saat2 akhir aku dok dekat nelson's.depa bagi lagu ni kat aku.hehe, sedih gila :(

lagu teman


lagu kat atas ni sesuai dengan aku untuk kawan2 aku dekat nelson's giant dan MB nuh.kua3 bila aku rindu kat depa dengar lagu ni pun jadi laa. :(


Wednesday, February 23, 2011

jalan2 cari .......

tadi petang aku pi giant dengan memba aku ni..nama dia yus.okay, aku ajak bff aku but sorang ada kerja sorang lagi xmau. :( okay, xpa laa.nxt time blh pi lagi.huhu okay, perancangan aku dgn yus, nk pi koi 4ptg.xpa laa.kami pi jalan kaki (rumah dekat ja).dlm koi 2 td, aku excited sgt nk pi giant.sebab nk jumpa kwan2 lama.kua3 okay, dlm koi3 lbh tu,aku dah get ready.tetiba aku baring.then baring punya baring..............

"adik!!!!!!!!! kata nak pi giant koi 4 tapi la ni dah 4 suku!!!satgi yusrina tnggu lama plak.blh dok tdoq lagi" masyaAllah!!!aku terlena! ohh tidaaaakkkkkkkkkkkkkkkk!!!! dgn kalot+terkejut(suara mak aku kuat) aku bca msg yg yus hntar tu.yus kata 'matul katna?nak hujan ni' aku dgn mengantuk+kalot pun reply 'so, jadi ka dak?' dok sat yus reply.cepat gila dia reply.dia kata 'awak blh tnya jd ka dak??saya dah terpacak kat kedai ni tp awk xda pun' hah tggu pa lagii.bertambah kalot lah aku.dgn pantasnya aku pun bgn pi mandi.tgk jam dh pkul 4.16ptg.ohh tidakkk!!!

aku mandi cepat2 then tumpang ayah aku yang nak pi masjid tu.aku sruh la ayah aku hntar pi kedai depan tu.hahahahahahaha cerita pasai baju....baju?hahahaha, aku pakai pakai ja baju yang ada.hahahha dok sat cari tdung plak xdak.nasib baik jumpak jugak tdung aku tu.kalo dak, tobat lagi lambat.aduhai, serabut serabai niiii, toksah dok kata laa.sesampainya aku kat kedai..ayah aku pun pi lah masjid.sbb dia pun dah lewat.okay, ada laa yus kat situ.hahahaha kesiaaannnn diaaa.tggu aku punya lama.okay then, dlm pjalanan kami...dia dok hingaq kat aku.dia kata kat aku "nsb baik saya pmpuan mcm awk.buat saya boyfren awk..msti awk dh kena marah2 dgn boyfren awk tu.hahahaha" okay, sepanjang pjalanan kami, kami asyik menceritakan tntang 3 org manusia ni.hehe (bukan mengutuk/mengata naa. puji2 jaa)

okay, apabila kami dah sampai di giant alor star, hahahah yus teman aku pi toilet.pi pebetoi tdung aku yg xbetoi tu.lepas tu, kami masuk giant.then dok pikiaq.nak shpping dulu ka, nak makan dulu.soalnya, yus lapaq kes tunggu aku punya lama.ahhaa, kami meronda satu giant.then pi dekat bear2 tu.huhuhu so, kami pun bukak lah cerita balik kes 3 org manusia tu.hehehe (ada kaitan dengan bear tu) lepas tu, kami pun jalan lah pi nelson.dok lama gak ah kat situ.then si yus ni ajak pi MB.nk jumpa dgn abang dia.okay, kami duduk kat situ mmg lamaaaa.dah petang sgt tu baru lah kami masuk giant pi shopping.kua3 lama gila kami berjalan.

okay, dlm koi 7 lbh tu baru kami berjalan balik.hahahahaha gila anak dara balik lewat2.aku call ayah aku suruh pi amek kat kedai yang dia hantar tadi.nasib baik laa xkena marah sebab balik lambat.huhu

syokk gila sebab dpt jumpa kwan2.hihi dan balik lewat.amboih,

him again!

okay, semalam saya ada cerita pasai saya ada mimpi tentang sorang tu kan? hahahahha pagi tadi, waktu yang sama dengan semalam....saya ada mimpi sorang jejaka ni.aduh, hahahahahhahaha lawak3!!!!! xpernah2 mmpi pasai dia...tetiba ja.aduh, xpaham aku.hehe okay bye (nk habaq tu ja.kih3)

Tuesday, February 22, 2011

suddenly....thinking of you!

okay, setelah sekian lama dia dan aku menyepi....tetiba saja pagi tadi, aku mimpi akan dirinya.aduhai, kali ini serius mimpi dia.dlm mimpi aku tu, aku dapat lihat wajah dia dengan lebih dekat.ohh tidakkk!!!! dlm mmpi tu jugak ada mak ayah dia, adik dia had form4 skang ni...hahahaha lawak gila mmpi tu.tapi agak sedih.mimpi tu jugak telah menyedarkan aku utk bgn smayang subuh.huhu alhmdulillah, bgn2 td...aku terkejut gila!!!!! adoi, awat laa yg hg mai balik dlm hidup aku?dah aku lupa hg....hg mai kat aku.tme aku dok rindu kat hg.....lgsung xmuncul pun.pelek hg ni.dah3 jgn mai dah.huhu

Wednesday, February 16, 2011

cerita cinta lagi

hahahahhaha baiklah, minggu ni saya nak cerita al kisah seorang gadis dengan seorang lelaki.yang penting, bukan macam cerita dlm tajuk "LOVE STORY" tu.okay? huhu ^^

baiklah, pada suatu hari....ada seorang lelaki A ni datang ke tempat kerja gadis M.mereka berdua pun menjadi kawan.okay, lama kelamaan....lelaki A ni berani bagi number fon dia kepada gadis M ni....dengan harapan, gadis M akan text dia.tapi, malangnya gadis M lgsung lupa akan perbualan mereka itu.dengan kecewa dan seronok, lelaki A ni pun berusaha mendapatkan number talipon gadis M.dah dapat tu, lelaki A pun text lah gadis M.....dengan rasa terharunya, gadis M pun reply lah.makin msg2, lelaki A berani menyatakan perasaan beliau terhadap gadis M.dengan terkelunya, gadis M speechless.hahahhaha :)) lepas tu, gadis M pun macam malu dan malas nak layan.and then lelaki A xputus asa.beliau meneruskan 'kesukaan'nya itu terhadap gadis M.akhirnya, gadis M ni jahat.gadis M telah kecewakan hati lelaki A....kesiannnnnn lelaki A...kecewa punya pasai, beliau pun pulanglah ke rumah ibu bapanya yang jauh untuk meredakan kegelisahan dan tension teramat itu.hahahahhahha sekarang, barulah gadis M rasa bersalah kerana telah melukakan hati yg suci itu...hehehe (tu pun kena marah dgn kawan2 dia.hahahah) teruk betul gadis M tu.haih,

okay3, pengajarannya......
-jgnlah kita menyakiti hati org sesuka hati
-kita perlulah meminta maaf kpda smua org jika ada buat salah/jahat
-jgn dok buat jahat kat org.nnt dpat balik
-sayangilah org yg menyayangi kita
-kita seharusnya mencintai sesuatu dgn sepenuh hati kita
-cinta tidak boleh dipaksa

saya harap.........lelaki A dan gadis M akan berkawan semula....dan mereka hidup dengan penuh kebahagiaan.hehehe

SMILE ALWAYS :)

Sunday, February 13, 2011

love story part 3

okay3 lama dah xsambung cita...kerana saya sngt sibuk yaa? hah oklah kita smbung sekrang.hermm, lelaki C dah pergi tinggalkan gadis A.(dah berhenti kerja) okay, itulah last day mereka bertemu.huhu hmm, skrang ni gadis A.......xtau kat dia.jadi apa pun xtau.hahaha skang ni gadis A pulak nak berhenti kerja.so, tinggallah kawan2 dia yang lain di sana.....

ermm, nak sambung cerita ni pun xtau nak start dekat mana.dan, saya pun dah xlarat nak taip cerita muhong ni lagi.hahaha, boleh dak saya stop kan cerita ni? kita tutup cerita ni dan bukak cerita baru.hahahha boleh dak?boleh laa, naa? naa?

okay, cerita di tutup.no more story about gadis A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z dan lelaki B C D E G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z.hahahaha :))

takecare everybody!
jadikan hari ini lebih baik dari hari semalam :)

Friday, February 4, 2011

ku bahagia!!! hahahha

yoo! Haha alhamdulillah, selepas kejadian yang memalukan itu...aku dah boleh lupakan dia.kah3 kejadian memalukan?apa? haha xyah tau laa,,, >.<

okay, cerita baru! Aku agak terkejut dgn perubahan ini.hik3 sekarang ni....aku dah mula baca novel.hehe kalo x dulu asyik komik3! Skang ni aku ‘gila’ novel plak.huhu mgkin ni balasan dr apa yg aku dah kata kat kwan aku kot..hihihi dulu aku slalu kata kat kwn2 aku yg cnta novel mcm ni “haih, novel!novel!novel! xdak cita lain dah ka??” hah tudia, laa ni,(sejak abeh spm) aku dah mula berjinak dgn novel.hehe

okay, first time aku baca nvel tahun 2005 *lepas upsr. Time tu, aqilah ngn hanan ‘gila’ baca novel.hahahaha depa dok suuuuruh aku try.then aku pon try lah.dgn semangatnya, hanan bg pnjam sebuah novel dia(xtebal sgt xnipis sgt) okay, aku pon baca lah.hahahha aku dah lupa laa tajuk dia apa.huhu ^^ hah tu lah kali pertama aku baca novel...hehe

okay, 2nd time aku baca novel pada tahun 2008.*lepas pmr. Betoi2 abeh pmr ja, mlm tu jugak aku baca.hahaha ni xpnjm dah.hehe (pnjam gak laa.sbb aku curi novel tu.curi dr kakak.smpai skang dia xtau.huhu) hah tajuk nvel tu ialah HANYA KITA BERDUA by AINA EMIR.hehe fuhh, sedih gila cita tu.gila punya sedih.smpai aku teriak pukul 3pagi lah.hahaha xdak kerja betul.

haa lepas dah abeh cita tu, qila bg pnjam nvel dia tajuk BICARA HATI.hahahaha bestt gila cita ni..hihihi : )) aku sanggup khatam woo (tebal gila buku tu)

lepas tu aku xbaca dah..smpai lah form5.cuti bulan 6 tahun 2010 kot(time world cup).aku pi rumah kakak then boring gila babun.xtau dah nak buat apa.tiba2 aku nampak sebuah novel tebal ni kat rak buku3 dia.then aku pon amek lah baca..tu lah kali ke-4 aku baca novel.tajuk dia, MENANTI KASIH by NORZAILINA NORDIN.hah tu pon aku mcm terpaksa baca bagi memenuhi masa lapangku.hik3 tapi baca suku buku ja.dah balik rumah aku, xbaca da aih..haha hah lepas abeh spm, baru aku sambung baca buku tu smpai abeh.hahahha :D

dah abeh buku tu....aku bosan lagi..sebab malam2 aku xleh tdoq.so, aku amek keputusan nak ulang novel yang sedih tu..(HANYA KITA BERDUA) kali ni lagi aku gila! Sedih gila babun.smpai tdoq termimpi-mimpi pasai novel tu laa, gila kan?aku dok sorang2 mesti tingat kes sedih tu..bila tingat mesti aku teriak.bangla betoi.haha, kalo teriak sikit2 xpa.ni dakk..kalo boleh tu, sampai teresak-esak.haih, malam2 xleh tdoq.dok teringat.apa laa,

jeng3! Bagi mengurangkan kesedihan hati aku...aku kena baca komik! Hahaha even aku dok try baca novel, aku tetap xkan lupakan komik aku tu....aku nak beli komik baru.hik3 biarlah mak aku nak marah pon...spm abeh dah.hua3 :D (kurang ajar punya anak! Haih,)

erm, mmg aku pulon sikit.eh bukan sikit.tapi banyak..huhu tapi xpa kan if aku nak share pengalaman..hehehehe :))