cerita cinta lagi

hahahahhaha baiklah, minggu ni saya nak cerita al kisah seorang gadis dengan seorang lelaki.yang penting, bukan macam cerita dlm tajuk "LOVE STORY" tu.okay? huhu ^^

baiklah, pada suatu hari....ada seorang lelaki A ni datang ke tempat kerja gadis M.mereka berdua pun menjadi kawan.okay, lama kelamaan....lelaki A ni berani bagi number fon dia kepada gadis M ni....dengan harapan, gadis M akan text dia.tapi, malangnya gadis M lgsung lupa akan perbualan mereka itu.dengan kecewa dan seronok, lelaki A ni pun berusaha mendapatkan number talipon gadis M.dah dapat tu, lelaki A pun text lah gadis M.....dengan rasa terharunya, gadis M pun reply lah.makin msg2, lelaki A berani menyatakan perasaan beliau terhadap gadis M.dengan terkelunya, gadis M speechless.hahahhaha :)) lepas tu, gadis M pun macam malu dan malas nak layan.and then lelaki A xputus asa.beliau meneruskan 'kesukaan'nya itu terhadap gadis M.akhirnya, gadis M ni jahat.gadis M telah kecewakan hati lelaki A....kesiannnnnn lelaki A...kecewa punya pasai, beliau pun pulanglah ke rumah ibu bapanya yang jauh untuk meredakan kegelisahan dan tension teramat itu.hahahahhahha sekarang, barulah gadis M rasa bersalah kerana telah melukakan hati yg suci itu...hehehe (tu pun kena marah dgn kawan2 dia.hahahah) teruk betul gadis M tu.haih,

okay3, pengajarannya......
-jgnlah kita menyakiti hati org sesuka hati
-kita perlulah meminta maaf kpda smua org jika ada buat salah/jahat
-jgn dok buat jahat kat org.nnt dpat balik
-sayangilah org yg menyayangi kita
-kita seharusnya mencintai sesuatu dgn sepenuh hati kita
-cinta tidak boleh dipaksa

saya harap.........lelaki A dan gadis M akan berkawan semula....dan mereka hidup dengan penuh kebahagiaan.hehehe

SMILE ALWAYS :)

Comments

Popular posts from this blog

KOSONG

................................

huhuhu