Posts

Showing posts from August, 2010

yeaahh...

Image

puasa.business.study.haha

em bulan puasa merupakan bulan yang paling sibuk bagi mak aku...keh3, ehem salam semua...dah lama aku tak update blog..heheh, em sambung cita...walaupun every year sibuk...tapi, this year lagi lah sibuk...but i enjoyed it! hik3, tahun ni mak aku dapat banyak sangat tempahan....em kalo bukan aku, siapa lagi yang nak tolong? betoi dak? ahhaa, tapi mak aku seorang yang memahami....dia tau aku balik sekolah lambat.then bila aku nak tolong dia, dia suruh aku study.haha, so aku xbapa nak tolong lah...kih3, eh3, dah la tuh....em i have no point atceli...tapi jari ni galok sangat nak taip malam ni..tu yang TERRRtaip jugak..hik3, :D trial lagi bapa jam ja lagi~ uwaaa :(( okaylah.aku nak pi bersedia sat.em kan nak pi berperang...before perang, mestilah kena bersedia...kalo xbersedia nanti musuh akan menang lah...haih...it cannot be! i must strive for it! ceewah, huhu salam satu dunia semua. ;)

G I L O S !

Image
BANG***!!!!!! betoi la abg aku ni... phone dia rosak dok marah2 aku. gila! tau la xsahur pon pagi tadi... relex sudah laa... dia buat cam ngan dia sorang dok posa... adeh,, dah dia nak guna phone aku... okay, fine. aku bagi... sebab aku ingat banyak sangat jasa dia kat aku... dah aku bagi tu,, kot la nak kata 'terima kasih' ni dakk.... dah xtau nak guna tuh... tnya la leklok...ni dakk...... tanya marah2.mau aku x bengang!!!! grrr~ aku terkuat suara,dia kata aku marah dia. bengong.!!.
~!@#$%^&*(^;^){+_+}{":?)>.<
free2! ja dosa aku dapat... sebab mengata abg aku dari blakang.. dah aku geram sgt! erm,aku dok taip ni... lega la sikit....huhu ^^ sorry noh abg?xsengaja... maaf zahir & batin...

s.m.i.l.e. a.n.d. t.a.l.k. i.s. g.o.o.d. f.o.r. h.e.a.l.t.h.

Image
smile..an everlasting smile
a smile can bring you near to me...
don't ever let me find you gone cause that would bring a tear to me..
this world has lost it's glory
lets start a brand new story now my love...
you think that i don't even mean a single word i say...
it's only words..and words are all i have to take your heart away...

talk...in everlasting words
and dedicate them all to me..
and i will give you all my life
i'm here if you should call to me...
you think that i don't even mean a single word i say.....
it's only words and words are all i have to take your heart away...

bulan keberkatan~

hari semalam,aku bnyak belajar walaupon xblajar.
semalam alhamdulillah aku da dapat hala tuju aku lepas spm nnt..
dan insyaAllah aku dapat..
sebab aku mmg nak sangat...
nak sangat2!!! dan aku akan pastikan yg aku akan jadi lebih hebat dari tu...huu
setelah mendapat suntikan daripada pngetua ku tercnta...
aku rasa lagi semngat! haha,
thanks sgt...em aku suka bila pngetua aku bercakap.
kata2 dia mmg power gila lah!
no wonder lah dia pengetua...aku bangga terhadap beliau. :)
hari ni aku bnyak blajar pkataan baru...bnyak sgt...
fr exmples: integriti---> buat sesuatu dgn betul.
laqa ---> lalai
em had tu ja lah yg blh aku share pon...heheh,

bukan stakat pkataan jaa...
melalui pbuatn pon aku blajar.
em semalam was a wonderful day!
kjadian semalam tdak sama sprti last year.
kalo last year,b4 posa,
KAMI...em 'KAMI' means >aku,qila,fizul,hanan,jart<
cukup 5! 6 xpenah wujud...haha,
tapi hari tu wujud sat..la dak dah...kih3
em sambung cita.last year, kami tgk movie..haha
this year agak …

KINI..............

puasku pertahankan cinta kita sejak dulu...
tapi sayang.....sikit pun tidak terpahat di jiwamu
sia-sia saja pengorbanan dan kesetiaanku ini.....
ku sangka kau permata....
rupanya..........
engkau duri paling berbisa....
ku pasrah di jiwaku...
oh, tetapi bagaimana nak ku rawat jiwa yang seksa...?
ke mana arah ku tuju..?
bila hatiku rindu padamu.......

*kata2 ni aku amek kat meja kawan aku...haha,dia tulis kt situ...then atun copy and paste jo lah..heheh,
*bkan xleh pkiaq sndri..tp masa xizinkan..
*em banyak maksud yang tersurat dan tersirat dlm kata2 ni...
*xdak kaitan dgn yang hidup dan yg telah xdak...
*tapi ada gak ah kaitan ngan diriku....ahhaa,
*time dok taip ni,tetiba tingat kenangan lama....tu yg gagah cari lagu adamaya ni jugak2.haha, em ada la kaitan ngn lagu ni... :(
xpalah.benci da aih.sikit2 dok layan prasaan...haha,

every ticking of clock is gold!

Image
menghitung hari detik demi detik masa ku nanti kini akan tiba.....
sebelum aku akhiri segala-galanya, meh nak cita buat kali terakhir...
ceewah,haha3... em i have no point atceli....xtau nak cita pa...tapi xpa lah....mai nak habaq serba sikit...skang ni aku dah xsuka dia dah...dah benci pon ngan dia...haha, ish,sudah la....malas la nak cita pasai dia ni....buat semak pala hotak aku jaa.....yang penting la nih....aku sedang menuju ke depan! tidak lagi toleh ke belakang.....xmau toleh blakang dah....sebab satgi nampak hantu! sebab dah ada orang pesan kat aku... "JANGAN PANDANG BLAKANG!!!!" haha,erm ni nak share la sikit....huhu,time aku dwnload gamaq ni pon aku kecut gak sikit...tapi aku berani.hahhaha, okaylah.nasihat aku pada diriku ialah.....jgn buang masa lagi.biaq lah kat si T**A* tu....janji dia bahagia! eh dakk...yang penting aku bahagia ngn hidup aku skang...ingt,,,dia tak lah sehebat ngan org yg hg akan jumpak nanti...kah3 :D all the best! wee ;)

KEDAMAIAN.........

sahabat....
duniaku kini tiada ceria...
hilang entah ke mana...
detik2 yg ku lalui...
penuh duri....
bilakah segalanya akan berakhir...
kedamaian akan muncul kembali...
mengapa tangisan itu...
masih terdengar lagi....
adakah tiada siapa peduli......
sahabatku....
bersabarlah dengan ujian tuhan....
natijahnya kealpaan...
kepahitan yg kau lalui pasti berakhir....
kedamaian akan muncul kembali...

alhamdulillah :)

hari ni skali lagi dugaan kepadaku dan teman....
em dalam surau pon boleh gadoh gi ngn 'girl' ni.
nak kata 'pompuan' agak kasaq...
so, 'girl' jo lah...lembut sikit... :D
haih...sehingaq-hingaq aku...
xdalah sampai jadi mcm dia tuh....
em aku kata tiga patah perkataan,
dia reply 300 patah.
aku kata 30 patah,
dia reply 3000 patah...
xpaham lah aku ngn dia ni....
aku nk smayang pon dan lagi perang mulut...
dh la time dia berkata-kata tu,aku nk tegelak ngn cara dia...
(seolah-olah loyar yg sedang berdebat di tepi pantai dgn berpakaian ..............................)
em xmau lah sebutkan...
dosa aku bnyak dh hari ni...
xmau lah tambahkan lagi...
em biaq kat dia lah...
tu hidup dia.
setiap orang ada persepsi masing2..
em dia nak bangga ka apa ka,
tu dia punya pasai.xdak kena mngena ngn aku pon...
suka hati dia lah...
dah dia mampu untuk berkata-kata...
yg pentng,dia dgn hdup dia..
aku ngn hdup aku.... ;)