Monday, August 30, 2010

yeaahh...


hah sudah sekian lama aku tidak mengupdatekan blog.alhamdulillah, malam ni sempat jugak.hik3, erm skang ni aku hanya merisaukan mengenai akaun ngan eko.aku nak jawab apa laa nanti...haih, hari ni, first time in my life, aku xpi skola sebab, xdak sebab...haha, em terpengaruh ngan rakan sebaya nih...aduh, xbaik lah menyalahi orang lain...xdak lah..bukan salah sapa2 pon..dah mmg aku maleh.adeh, hari ni xdak paper..haha, hari ni aku pi lib..keh3, study account ngan kawan2.huhu ^^ yang heran tuh..mak aku bagi pulakk.kalo dak, nak kuaq umah pon susah...huu hari ni jumpak ramai sangat orang yang aku kenali...heheh, tadi kat lib bnyak sgt perkara yang telah berlaku yang telah membuatkan aku happy.hee ;) tadi balik, aku pi umah cikanan dengan cikalah.haha, cikanan xleh masok umah dia...wuwu hari ni, semua datang bukak posa kat umah aku...hrmm, semua ni gang keluarga aku.kecuali kakak dan abang iparku ja xdak..heheh, malam pulak pi tusyen.heh geram betoi malam ni.tapi xpaa...aku dah faham..haha, malam ni pulak aku gadoh ngan ckjoi.dok men2 contiang tgn ngn highlighter.cam ngan pa gi.at last, qila marah kami dua..uwaa :( dan2 baik balikk..haha, cikanan dok blakang malam nih...dok ngn cik siti. ;) kes nak tgk 'cinta dalam hati' nya..huu

hah MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!
yuhuu~ sedaq tak sedaq....dah 53 tahun Tanah Melayu telah bebas daripada cengkaman penjajah...uih, sejarah la pulakk..kih3, hah baru sekarang aku tersedaq bahawa untuk mendapatkan kemerdekaan ini sgt susah...alhamdulillah...sekarang negara aman..mcm abg aku 'aman'..kua3 ;) aku tersedaq nih kes pada suatu malam,baru2 ni laa...aku asyik membaca buku teks sejarah tingkatan4&5 dan buat latihan sejarah. *tu pon kes nak trial..huhu hah cena xtau, aku terrlena...mmg xsedaq cena aku boleh lena..tetiba, aku dapat mimpi.agak ngeri.mmg ngeri.tu bg aku lah...mimpi tu lah yg tlah menyedarkan aku bhwa aku,kami,KITA, perlu bersyukur sebab mmg dah dilahirkan dalam ngra yg aman ni..persoalannya,hrmm, aman kah? no comment.haha, heh mai ni nak pendekkan cita.aku mimpi yg aku sedang berada dalam zaman TM sedang dikuasai oleh anasir2 pnjajah...eee takot gilaa...depa suma(komunis) tinggi2.besaq2 pulak tu.dlm tu ada sir harold macmichael ngan vyner brooke .GILOS.em cita dia lagu nih...vynerbrooke dok atas bumbung bangunan blakang umah aku..dia dok tgk aku..time tu aku ngn ehem2 aku dok cakap pasai merdeka.(tertnya2 bila nk berakhir kekejaman ni..) tetiba sir harold macmichael pi kt vyner brooke.vyner brooke kata pa xtau kt sir haraold macmichael tu.tiba2 sir harold macmichael pon mai kat aku...dia marah2 ehem2aku suruh buat keja..dia pon buat lah..kalo xikot cakap depa..nnt depa bunuh...pehtu sir harold macmichael kata kat aku "kenapa kecoh2 ni?xada keja lain ka?pergi buat kerja kamu.atau saya kurung kamu" dgn rasa takot aku bgtau dia mcm ni, "errr tuan...sungai kita ni xdak pagar..bahaya utk kanak2..apa kata tuan pasang pagar ni?kami xdak duit.." pehtu dia reply. "oh kamu mahu saya bagi pagar ya? mahu saya bunuh suami kamu?" (sambil memegang ehem2 tu.act mcm nk blasah laa) dgn cepat2 aku kata, "eh tuan..tolonglah...janganlah bunuh dia...tidak2...saya janji saya xminx dah..." pehtu dia kata "bagus.jgn kamu cuba utk meminta apa2 dari saya.atau saya bunuh kalian."ada lagi...tapi dah arr tuh...aku xlarat nak taip dah..haha,

tuntasnya, marilah kita bersama2 mnjga ngra Mlaysia ni...agar tdk lg jatuh ke tgn pnjajah...em mgkin apa yg aku cita kat atas tu mmg xdak reaksi apa kpd hmpa suma..sbb mst hmpa rasa cam, "padea lah budak ni dok cita.aku xpham pa pon." "pa budak ni dok ngarot?tah papa arr.. mai2 vyner brooke ngn harold." or "boo~~ nak cita pa sebenaqnya nih?xdak msg pa pon...." tapi alangkah bagusnya kalo hmpa suma dpt mngalami mimpi yg sama mcm aku alami tuh....mesti hmpa sokong apa yg aku kata...wakakaka :D *insyaallah.dgn ni aku nk ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN TANAH AIR YANG KE-53 TAHUN.aku harap kita suma sbgai rkyat m'sia, dpt hdup dlm keadaan bsatu padu, hrmoni,kjasama, dn sbgainya...marilah kita menjayakan viksi kudsi wawasan 2020 agar dapat menjulang nama negara Malaysia ke puncak jagat spya duduk sama rndah, diri sama tnggi setanding dgn ngra2 maju yang lain....

*ayat ala2 bm tu, mmg ayat karangan pon..aku petik dpd frasa menarik yg tlah aku hapai utk trial hari tuh..dan aku akan guna utk selamanya... ;) insyaallah.sekarang, aku dah mulai faham akan sejarah.dah mulai meminati sejarah.dah mulai suka akan subjek sejarah.dah mulai sayang akan sejarah.dah mulai cinta akan sejarah.sekian sahaja, wassalam.....

*maaf jika ada tersasul bahasa...tersilap kata..or papaja lah....salam, ;)
HAVE A NICE DAY YEAAHH... ^^

Thursday, August 19, 2010

puasa.business.study.haha

em bulan puasa merupakan bulan yang paling sibuk bagi mak aku...keh3, ehem salam semua...dah lama aku tak update blog..heheh, em sambung cita...walaupun every year sibuk...tapi, this year lagi lah sibuk...but i enjoyed it! hik3, tahun ni mak aku dapat banyak sangat tempahan....em kalo bukan aku, siapa lagi yang nak tolong? betoi dak? ahhaa, tapi mak aku seorang yang memahami....dia tau aku balik sekolah lambat.then bila aku nak tolong dia, dia suruh aku study.haha, so aku xbapa nak tolong lah...kih3, eh3, dah la tuh....em i have no point atceli...tapi jari ni galok sangat nak taip malam ni..tu yang TERRRtaip jugak..hik3, :D trial lagi bapa jam ja lagi~ uwaaa :(( okaylah.aku nak pi bersedia sat.em kan nak pi berperang...before perang, mestilah kena bersedia...kalo xbersedia nanti musuh akan menang lah...haih...it cannot be! i must strive for it! ceewah, huhu salam satu dunia semua. ;)

Saturday, August 14, 2010

G I L O S !

BANG***!!!!!! betoi la abg aku ni...
phone dia rosak dok marah2 aku.
gila!
tau la xsahur pon pagi tadi...
relex sudah laa...
dia buat cam ngan dia sorang dok posa...
adeh,,
dah dia nak guna phone aku...
okay, fine.
aku bagi...
sebab aku ingat banyak sangat jasa dia kat aku...
dah aku bagi tu,,
kot la nak kata 'terima kasih'
ni dakk....
dah xtau nak guna tuh...
tnya la leklok...ni dakk......
tanya marah2.mau aku x bengang!!!! grrr~
aku terkuat suara,dia kata aku marah dia.
bengong.!!.

~!@#$%^&*(^;^){+_+}{":?)>.<

free2! ja dosa aku dapat...
sebab mengata abg aku dari blakang..
dah aku geram sgt!
erm,aku dok taip ni...
lega la sikit....huhu ^^
sorry noh abg?xsengaja...
maaf zahir & batin...


Friday, August 13, 2010

s.m.i.l.e. a.n.d. t.a.l.k. i.s. g.o.o.d. f.o.r. h.e.a.l.t.h.


smile..an everlasting smile
a smile can bring you near to me...
don't ever let me find you gone cause that would bring a tear to me..
this world has lost it's glory
lets start a brand new story now my love...
you think that i don't even mean a single word i say...
it's only words..and words are all i have to take your heart away...


talk...in everlasting words
and dedicate them all to me..
and i will give you all my life
i'm here if you should call to me...
you think that i don't even mean a single word i say.....
it's only words and words are all i have to take your heart away...

Tuesday, August 10, 2010

bulan keberkatan~

hari semalam,aku bnyak belajar walaupon xblajar.
semalam alhamdulillah aku da dapat hala tuju aku lepas spm nnt..
dan insyaAllah aku dapat..
sebab aku mmg nak sangat...
nak sangat2!!! dan aku akan pastikan yg aku akan jadi lebih hebat dari tu...huu
setelah mendapat suntikan daripada pngetua ku tercnta...
aku rasa lagi semngat! haha,
thanks sgt...em aku suka bila pngetua aku bercakap.
kata2 dia mmg power gila lah!
no wonder lah dia pengetua...aku bangga terhadap beliau. :)
hari ni aku bnyak blajar pkataan baru...bnyak sgt...
fr exmples: integriti---> buat sesuatu dgn betul.
laqa ---> lalai
em had tu ja lah yg blh aku share pon...heheh,

bukan stakat pkataan jaa...
melalui pbuatn pon aku blajar.
em semalam was a wonderful day!
kjadian semalam tdak sama sprti last year.
kalo last year,b4 posa,
KAMI...em 'KAMI' means >aku,qila,fizul,hanan,jart<
cukup 5! 6 xpenah wujud...haha,
tapi hari tu wujud sat..la dak dah...kih3
em sambung cita.last year, kami tgk movie..haha
this year agak berlainan...
this year kami ni means >aku,hanan,qila,thata,neesha,ieka<
pi mcd.haha, gila.thanks sgt to 'abg kett' haha,
dia lah yg hntaq kami..
em mmg kenangan gila...
xpenah aku naik keta dok depan ngan mak aku sejak besaq nih...
tapi semalam,dah terjadi...kah3
em apa yg aku blajaq mlalui pbuatan?
yeah...it's true....
"muafakat membawa berkat".
saling kongsi2 antara satu sama lain...
em yg plg aku tsedaq is,
"think before you say something."
aku rasa bersalah sgt...
nsb baik tha pi cakap ngn aku time nk balik..
baru aku sedaq apa yg aku kata slama ni...
salah...selfish...(kes semlam).
em pa pon,aku jolly sgt!

sbb aku dapat rasakan yg org2 yg aku syg,dekat dgn aku...
em mmg dekat pon...adeh,,,
eh2,semalam aku jumpak 'kekasih lama' aku dulu3...
hahaha3 :D ingt dak,aku penah cita dulu...pasai dya...kalo nak tau sapa,
check balek. *tu pon kalo rjin.haha,
em xdak maknanya....dia pon da lupakan aku.dan aku pon da lupakan dia.
so,semalam terbongkar lah rahsia aku trhadap tha...
em slama ni tha tnya aku...aku berahsia.semlam tha da tau pasai dia...em dia ni jiran tha ja pon..haha, tu yg aku xmau bgtau tha...so shy~ >.<

semalam aku dapat bnyak msg from kawan2 wish happy fasting day.
haha,semlam aku pi teraweh tapi buat lapan jaa...
pi jumpak cknan.balek ngn dia.qila pi msjd bukhari.
mak aku xbg pi bkhari.sbb lambat.
so aku pi surau blakang ngn cik aku...
aku balek lapan dok umah hnan.sembang2 ngn dia...
cik aku abeh,dia pi amek aku kt umah cknan.*berjalan kaki saja...haha,
sesampainya aku di rumah,aku dpat msg from DIA...
nah,getaq kot..tp aku reply camtu2 jaa...
tp smlam dia cntact aku.haha, lawak ngat aih......

em xpalah....xtau nk cita pa dah..nnt kalo aku rjin,aku cita lagi.haha,
em the cnclusion is, semalam mmg best!
aku harap,aku akan manfaatkan bulan ni sebaik mgkin...
aku bsyukur sgt sbb Allah masih berikan aku dan keluarga chance utk posa tahun ni.
selamat berpuasa semua. ;)

Monday, August 9, 2010

KINI..............

puasku pertahankan cinta kita sejak dulu...
tapi sayang.....sikit pun tidak terpahat di jiwamu
sia-sia saja pengorbanan dan kesetiaanku ini.....
ku sangka kau permata....
rupanya..........
engkau duri paling berbisa....
ku pasrah di jiwaku...
oh, tetapi bagaimana nak ku rawat jiwa yang seksa...?
ke mana arah ku tuju..?
bila hatiku rindu padamu.......

*kata2 ni aku amek kat meja kawan aku...haha,dia tulis kt situ...then atun copy and paste jo lah..heheh,
*bkan xleh pkiaq sndri..tp masa xizinkan..
*em banyak maksud yang tersurat dan tersirat dlm kata2 ni...
*xdak kaitan dgn yang hidup dan yg telah xdak...
*tapi ada gak ah kaitan ngan diriku....ahhaa,
*time dok taip ni,tetiba tingat kenangan lama....tu yg gagah cari lagu adamaya ni jugak2.haha, em ada la kaitan ngn lagu ni... :(
xpalah.benci da aih.sikit2 dok layan prasaan...haha,

Saturday, August 7, 2010

every ticking of clock is gold!

menghitung hari detik demi detik masa ku nanti kini akan tiba.....
sebelum aku akhiri segala-galanya, meh nak cita buat kali terakhir...
ceewah,haha3... em i have no point atceli....xtau nak cita pa...tapi xpa lah....mai nak habaq serba sikit...skang ni aku dah xsuka dia dah...dah benci pon ngan dia...haha, ish,sudah la....malas la nak cita pasai dia ni....buat semak pala hotak aku jaa.....yang penting la nih....aku sedang menuju ke depan! tidak lagi toleh ke belakang.....xmau toleh blakang dah....sebab satgi nampak hantu
! sebab dah ada orang pesan kat aku... "JANGAN PANDANG BLAKANG!!!!" haha,erm ni nak share la sikit....huhu,time aku dwnload gamaq ni pon aku kecut gak sikit...tapi aku berani.hahhaha, okaylah.nasihat aku pada diriku ialah.....jgn buang masa lagi.biaq lah kat si T**A* tu....janji dia bahagia! eh dakk...yang penting aku bahagia ngn hidup aku skang...ingt,,,dia tak lah sehebat ngan org yg hg akan jumpak nanti...kah3 :D all the best! wee ;)

Thursday, August 5, 2010

KEDAMAIAN.........

sahabat....
duniaku kini tiada ceria...
hilang entah ke mana...
detik2 yg ku lalui...
penuh duri....
bilakah segalanya akan berakhir...
kedamaian akan muncul kembali...
mengapa tangisan itu...
masih terdengar lagi....
adakah tiada siapa peduli......
sahabatku....
bersabarlah dengan ujian tuhan....
natijahnya kealpaan...
kepahitan yg kau lalui pasti berakhir....
kedamaian akan muncul kembali...

Tuesday, August 3, 2010

alhamdulillah :)

hari ni skali lagi dugaan kepadaku dan teman....
em dalam surau pon boleh gadoh gi ngn 'girl' ni.
nak kata 'pompuan' agak kasaq...
so, 'girl' jo lah...lembut sikit... :D
haih...sehingaq-hingaq aku...
xdalah sampai jadi mcm dia tuh....
em aku kata tiga patah perkataan,
dia reply 300 patah.
aku kata 30 patah,
dia reply 3000 patah...
xpaham lah aku ngn dia ni....
aku nk smayang pon dan lagi perang mulut...
dh la time dia berkata-kata tu,aku nk tegelak ngn cara dia...
(seolah-olah loyar yg sedang berdebat di tepi pantai dgn berpakaian ..............................)
em xmau lah sebutkan...
dosa aku bnyak dh hari ni...
xmau lah tambahkan lagi...
em biaq kat dia lah...
tu hidup dia.
setiap orang ada persepsi masing2..
em dia nak bangga ka apa ka,
tu dia punya pasai.xdak kena mngena ngn aku pon...
suka hati dia lah...
dah dia mampu untuk berkata-kata...
yg pentng,dia dgn hdup dia..
aku ngn hdup aku.... ;)