Friday, August 24, 2012

aidilfitri


berlalu lah sudah Ramadhan sebulan berpuasa
tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira


hah tudiaaaa, dah nyanyi dah atas tuuuu
oh hyeeee
assalamualaikum semua,
apa khabar?
eceh, dah mcm artis pulakkkkk -.-
hahaha
okay3, without wasting anytime, 
let's proceed to my merapu story

AIDILFITRI DATANG LAGIIIIII

okay, seperti yang kita tahu
Ramadhan sudah pun pergi meninggalkan kita.sekarang ni, kita sedang berada di bulan Syawal pulak.eh hye syawal~ :) haaaa, marilah kita bersama-sama bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya kita dapat berjumpa lagi dengan diberikan nikmat kesihatan,kecergasan,kebahagiaan dan sebagainya....alhamdulillah setelah sebulan kita bertarung dengan hawa nafsu, akhirnya kejayaan itu menjadi milik kita bersama,so, dalam bulan Syawal ni, bulan kemenangan so dalam menyambut kemenangan tu, janganlah sampai lupa pada mereka2 yang sepatutnya kita tidak boleh lupa.ahhaaaa, taktahu nak buat ayat mcm mana dah.ohyaaaa, saya berasa tiba2 agak formal pulakkkk.

dikesempatan ini, sya, halimatul ingin memohon kemaafan kepada mereka yang mengenali diri ini, maaf yaaaa, saya jugak nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin :)

Tuhan Jagakan Dia ....



okay3, lagu ni bagi aku sedih.....
mungkin sebab cara dia nyanyi and suara dia tu,
mengingatkan aku kepada seseorang

ya Allah....rindunya aku dekat si A ni.....I wonder why, lately aku asyik teringat ja dekat si A tuuu.haihhhh, tak senang duduk tau dak kalau asyik teringat ni.tak tenang gila nak hidup.

kalau lah ditakdirkan dia menjadi kawan aku balik, hmm jadi kawan pun jadi laa aku bersyukur sgt3, ya Allah....alhamdulillah...
ya Allah...mungkin ini merupakan balasan utk aku, sebabnya....someone had told me ; "when you play with drama, you will get the KARMA"
okay, maybe this is what people call as karma.kannnn
hahahaha okaylah aku dah start merapu nampak gayanyaaaaa

okay selamat mendengar lagu di atas :)

Thursday, August 9, 2012

Thursday

hyeeee,
helloooo,
assalamualaikum,

PART 1
emmmm,
THURSDAY :)
yang aku perasan lah kannn
the same problem surely will occur every Thursday
haihhh,
tak faham aku -,-
what problem haaaa?
problem of mine lah....
semua masalah tu berpunca dpda diri sendiri
ya Allah....
samapi bila lah semua ni nak okay haaa


 PART 2
eh awakkkkkkkk,
senyum lah sikit.......
muka awak tu dah cantik tau
cuba awak senyum lagi
hah lagi lah bertambah cantik tauuuuu
awak.....
tak rugi tau kalau kita senyum
senyum itu kan sedekah,
so sempena di bulan Ramadhan ni,
bnyak2kanlah senyuman......
senyum lah sikit...
haaaa kan manis ja kalau awak sentiasa senyum
:)
janganlah nak serius sangat muka tu....
tahu lah awak penat....
awak tak larat.....
awak berpuasa.....
eh, eh, bukan awak sorang ja tau yang berpuasa
bukan awak sorang ja tau yang penat
bukan awak sorang ja tau yang tak larat.....
saya pun puasa jugakkkk
saya pun tak larat jugakkkk
saya pun penat jugakkkkkk
semua orang sama awakkkkk,
saya ulang sekali lagi,
bukan awak sorang ja tau rasa semua tu.....
tapi janganlah tunjuk sangat yg awk tu sedang tak larat....
awak ingat mcm ni ja lah.
awak penat, org lain pun penat...
awak tak larat, org lain pun tak larat....
awak letih, org lain pun letih.....
walaupun awk rasa semua2 tu,
tak blh ka awk senyum sikit?
sikit jaaaaa, tak bnyak pun sy minta.
sy bukannya nk suruh awak gelak HUHAHUHA tuuuu,
awak SENYUM pun jadi lah.....
sejuk sikit hati saya ni nak tgk muka awak kannnn :)
awak janganlah ingt yg awk ni sorang2 ja dkat alam nyata ni...
yang tak payah senyum dkat sapa2.....
ingat lah org sekeliling awakkkkkkkk,
saya, dia, mereka, mereka semua....
okay?
senyum sikittttttttttt
haaaa kan comel gituuuu
 :)


PART 3
eh kakakkkkkkkkkk,
awak sedar tak yang awak tu sedang berhadapan dgn customers??!!!
hari-hari customers akan pergi dekat kedai awak
termasuk lah saya dan kawan2
hmmmm,
susah sangat ka nak bagi secalit senyuman dekat customers awak?
tak faham lah saya....
ohyaaaaaa,
saya lupa pulak sekarang ni kan bulan Ramadhan...
bulan puasa.......
erm, awak kan berpuasa...........................................
OHHHHHHH!
kalau puasa ja mmg tak payah senyum eh?
kalau puasa ja mmg semua org kena buat muka serius ka?
kalau puasa ja mmg kena marah2 org ya?
aduhai,
kakakkkkkk, kakakkkkkk, kakakkkkkkkk
macam lah awak sorang ja yg berpuasa kannnn
(kakak, you should read ayat2 di atas dlm PART 2 itu)
apalah salah saya haaaa,
saya cuma bertanya jaaaa
dan saya cuba bertanya dengan berlemah-lembut gituuuu
tak payah la nak marah2 saya......
kannnn?
lagi awak marah kakakkkkkkk,
lagi tak larat lah jadinyaaaaa
tahulah customers ramai pun......
dari pagi sampai ke petang....
tapi tak payah laaa nak marah2 org
sakit hati tahuuuu???!!!
sudah laaa cara awak tanya tu menggerunkan saya
depan kawan saya pulak tuuu
malu lah sayaaaaa
kannnnnnnnnn -,-
awak mmg lah takkan rasa malu
sbbnya yg kena tu saya...
ni kakakkkkkkk,
saya tak pernah buat salah dgn awak pun yaaaaa,
malah, kenal awak pun tak
sya pi kedai awak tu pun sy nak services dari kedai awak jaaaa
kalau tak buat apa laaa sya saja2 nak pi nganga situ haaaa
tak blh ka awk jd friendly dgn cstmers2 awak?
kalau awak dan kawan2 awk tu,
nk tak nak ja layan pelanggan,
hey tutup ja la kedai tuuuuuuuuu
we as customers,
mmg tak rugi pun.....
sebab banyak lagi kot kedai yg sama bisnes dgn kdai awk dkat tempat tu......
dah laaaa lepas awk marah sya yg first,
awak marah saya lagi depan org ramai yg berada dlm kdai awak
adoi,
tak boleh ka nak tnya elok2??!!!
saya ni bukannya mcm mesin p*o*o*t*t yg ada dlm kedai awk tu
yg takdak perasaan......
lain kali tu, kalau nak tnya,
tanya lah elok2....
tak payah nak jerit2
saya tak pekak lah hoiiiiiiii,
sakit pulak hati saya ni cik kak!
kan tak pasai2 ja saya kutuk awk dlam hati
hehehehe
padan muka awak kakakkkkkk
sapa suruh marah2 org tak tentu pasai
tapi padan muka dekat saya jugak
sbb free2 ja dapat dosa
haihhhhhh,

so conclusionnya, jadilah seorang peniaga yang sentiasa tersenyum....friendly dengan customers...(bukan cstmers saja tau)...melayan pelanggan dengan baik.....memberikan perkhidmatan yg terbaik kpda pelanggan supaya awak tak kehilangan pelanggan awk tu....belajar lah ilmu ekonomi kalau nak tau lbh lnjut.or baca lah buku2 yg berkaitan yaaa kakakkkkkkk.last but not least, senyum sokmo! :)

Tuesday, August 7, 2012

hot! hot! hot!

oh hye assalamualaikum......
em panas kan hari ni?
yeahhhhh,
definitely!
no matter what,
bersyukur laaaaaa,
kannn?

ok dah lama rasanya tak updat dekat blog ni.
bknnya apa,
takdak masa nak update slalu...
hehehehe *kononnya busy terok lah kannnnn* HAHAHAHA

em Nuzul Quran yg lepas I balik rumah youuuuuuuu
mau daknya,
4hari cuti wooo
biasa laaa, Perlis dapat.hhu
ok syukur alhamdulillah dpt jugak balik rumah setelah seminggu tak balik.kann?
em over kannn?
takpalah, tak kisah....hhu
this week tak balik sebabnya,
ada majlis berbuka puasa :)
em tak sabaqnyaaaaaaa
hahaha
ok baju raya tak beli lagi -.-
ok3, yg bestnya tuuuuuuu
hari Selasa ni dah blh balik dah....
insyaAllah....
dah cuti rayaaaa!!!!!

tapikan...tapikan.......
tulaaaaaaaa,
sedih kannnnnn,
Ramadhan dah nak pi dah....
:(
kita dah tunggu Ramadhan dah lama...
bila kita berada di dalam bln Ramadhan....
cepatnya Ramadhan akan tinggal kita
tahun depan blm tentu lg dpt jmpa lg ka dak...
kannnnn,
minta2 dapat lagi lah yaaaa,
aminnnn insyaAllah......

okaylah, selamat berbuka puasa kawan-kawan :)
have a nice day!

Wednesday, August 1, 2012

sunny Wednesday

oh hye hello assalamualaikum!
ok syukur alhamdulillah hidup aku hari ni berjalan dengan lancar sekali
bersyukur sangat sebab apa yang dirancang pada malam tadi
was on the right track
even though aku overslept again !
errrgggghhhhhh
terok betoi la aku niii, kann?
semalam kesian Fahmi
hari ni kesian la pulak dekat si Amir ni haaa
tp mujurlah time aku sampai tu,
dia pun baru jugak laa kan sampai
dan juga mujurlah dia kata tunggu Nailah jugak
so takdak laa rasa bersalah sgt kannnn
HAHAHAHA
ok3, ni la padahnya kalau tidoq balik lepas subuh
mmg susah gi-la ah nak bgn balik
kannnn?
ok, everything hampir2 settle.
just tggu esok jaa apa ceqita

hah okay, tukar bab pulak...
satgi kan.....
aku,Qila, Dina akan pi Kuala Perlis utk berbuka puasa scra bjemaah
eeeeee bestnyaaaaaa!!!!!!
bukan kami bertiga ja tauuuu
tapi satu bas wooooo
pi skali ngn geng2 wani, madi, nor
hehe,
walaupun nmpak mcm janggal sikit nanti,
mujurlah aku ada Qila dan Dina..
tak bgitu?
hhu'
dan jgn risauuuuuu,
kali ni aku telah menjadi anak yg baik sbb dah mntak prmission dkt mak ayah aku
huuhuhu
so syukur alhamdulillah,
mak aku pun dah bg restu utk pi KP ni,
stgi kalau tak mintak restu,
takut jadi kot lain lah pulak kannn
tkmau dah ulangi kesalahan buat kali kedua
takmauu takmauuu takmauuu
don't let banana fruit twice! hahahha
okaylah...
aku nak pi bersiap-siap sedia sat
satgi nak pi dah ni,
stgi blh tgk pantai.kih3
*perak sgt kan aku ni >.<

okay, goodbye, have a nice day readers :)