Posts

Showing posts from August, 2012

aidilfitri

berlalu lah sudah Ramadhan sebulan berpuasa tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

hah tudiaaaa, dah nyanyi dah atas tuuuu oh hyeeee assalamualaikum semua, apa khabar? eceh, dah mcm artis pulakkkkk -.- hahaha okay3, without wasting anytime,  let's proceed to my merapu story
AIDILFITRI DATANG LAGIIIIII
okay, seperti yang kita tahu Ramadhan sudah pun pergi meninggalkan kita.sekarang ni, kita sedang berada di bulan Syawal pulak.eh hye syawal~ :) haaaa, marilah kita bersama-sama bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya kita dapat berjumpa lagi dengan diberikan nikmat kesihatan,kecergasan,kebahagiaan dan sebagainya....alhamdulillah setelah sebulan kita bertarung dengan hawa nafsu, akhirnya kejayaan itu menjadi milik kita bersama,so, dalam bulan Syawal ni, bulan kemenangan so dalam menyambut kemenangan tu, janganlah sampai lupa pada mereka2 yang sepatutnya kita tidak boleh lupa.a…

Tuhan Jagakan Dia ....

Image
okay3, lagu ni bagi aku sedih.....
mungkin sebab cara dia nyanyi and suara dia tu,
mengingatkan aku kepada seseorang

ya Allah....rindunya aku dekat si A ni.....I wonder why, lately aku asyik teringat ja dekat si A tuuu.haihhhh, tak senang duduk tau dak kalau asyik teringat ni.tak tenang gila nak hidup.

kalau lah ditakdirkan dia menjadi kawan aku balik, hmm jadi kawan pun jadi laa aku bersyukur sgt3, ya Allah....alhamdulillah...
ya Allah...mungkin ini merupakan balasan utk aku, sebabnya....someone had told me ; "when you play with drama, you will get the KARMA"
okay, maybe this is what people call as karma.kannnn
hahahaha okaylah aku dah start merapu nampak gayanyaaaaa

okay selamat mendengar lagu di atas :)

Thursday

hyeeee,
helloooo,
assalamualaikum,

PART 1
emmmm,
THURSDAY :)
yang aku perasan lah kannn
the same problem surely will occur every Thursday
haihhh,
tak faham aku -,-
what problem haaaa?
problem of mine lah....
semua masalah tu berpunca dpda diri sendiri
ya Allah....
samapi bila lah semua ni nak okay haaa


PART 2
eh awakkkkkkkk,
senyum lah sikit.......
muka awak tu dah cantik tau
cuba awak senyum lagi
hah lagi lah bertambah cantik tauuuuu
awak.....
tak rugi tau kalau kita senyum
senyum itu kan sedekah,
so sempena di bulan Ramadhan ni,
bnyak2kanlah senyuman......
senyum lah sikit...
haaaa kan manis ja kalau awak sentiasa senyum
:)
janganlah nak serius sangat muka tu....
tahu lah awak penat....
awak tak larat.....
awak berpuasa.....
eh, eh, bukan awak sorang ja tau yang berpuasa
bukan awak sorang ja tau yang penat
bukan awak sorang ja tau yang tak larat.....
saya pun puasa jugakkkk
saya pun tak larat jugakkkk
saya pun penat jugakkkkkk
semua orang sama awakkkkk,
saya ulang sekali lagi,
bukan a…

hot! hot! hot!

oh hye assalamualaikum......
em panas kan hari ni?
yeahhhhh,
definitely!
no matter what,
bersyukur laaaaaa,
kannn?

ok dah lama rasanya tak updat dekat blog ni.
bknnya apa,
takdak masa nak update slalu...
hehehehe *kononnya busy terok lah kannnnn* HAHAHAHA

em Nuzul Quran yg lepas I balik rumah youuuuuuuu
mau daknya,
4hari cuti wooo
biasa laaa, Perlis dapat.hhu
ok syukur alhamdulillah dpt jugak balik rumah setelah seminggu tak balik.kann?
em over kannn?
takpalah, tak kisah....hhu
this week tak balik sebabnya,
ada majlis berbuka puasa :)
em tak sabaqnyaaaaaaa
hahaha
ok baju raya tak beli lagi -.-
ok3, yg bestnya tuuuuuuu
hari Selasa ni dah blh balik dah....
insyaAllah....
dah cuti rayaaaa!!!!!

tapikan...tapikan.......
tulaaaaaaaa,
sedih kannnnnn,
Ramadhan dah nak pi dah....
:(
kita dah tunggu Ramadhan dah lama...
bila kita berada di dalam bln Ramadhan....
cepatnya Ramadhan akan tinggal kita
tahun depan blm tentu lg dpt jmpa lg ka dak...
kannnnn,
minta2 dapat lagi lah yaaaa,
aminnnn insya…

to my future husband, please read this :)

Image
:)


sunny Wednesday

oh hye hello assalamualaikum!
ok syukur alhamdulillah hidup aku hari ni berjalan dengan lancar sekali
bersyukur sangat sebab apa yang dirancang pada malam tadi
was on the right track
even though aku overslept again !
errrgggghhhhhh
terok betoi la aku niii, kann?
semalam kesian Fahmi
hari ni kesian la pulak dekat si Amir ni haaa
tp mujurlah time aku sampai tu,
dia pun baru jugak laa kan sampai
dan juga mujurlah dia kata tunggu Nailah jugak
so takdak laa rasa bersalah sgt kannnn
HAHAHAHA
ok3, ni la padahnya kalau tidoq balik lepas subuh
mmg susah gi-la ah nak bgn balik
kannnn?
ok, everything hampir2 settle.
just tggu esok jaa apa ceqita

hah okay, tukar bab pulak...
satgi kan.....
aku,Qila, Dina akan pi Kuala Perlis utk berbuka puasa scra bjemaah
eeeeee bestnyaaaaaa!!!!!!
bukan kami bertiga ja tauuuu
tapi satu bas wooooo
pi skali ngn geng2 wani, madi, nor
hehe,
walaupun nmpak mcm janggal sikit nanti,
mujurlah aku ada Qila dan Dina..
tak bgitu?
hhu'
dan jgn risauuuuuu,
kali ni aku tel…