Posts

Showing posts from 2010

welcome my new life :)

seperti yang kita ketahui......tinggal bapa minit jaa lagi ni....2010 nak melabuhkan tirainya.....wuwuwuwu sedih laa pulak....apa pun, aku bersyukur sebab Allah dah panjangkan umur aku, umur mak ayah aku, umur seluruh ahli keluarga aku..alhamdulillah...... :)
mulai saat ini...aku dah janji dengan diri aku.....yang aku akan berusaha menjadi anak ibu dan ayah yang baik....mungkin aku masih gagal untuk menjadi anak solehah...tapi sekarang ni aku sedang berusaha....aku harap aku dapat apa yang aku inginkan....
alhamdulillah....sepanjang tahun 2010..banyak sangat dugaan atau peristiwa hitam yang aku dah berjaya lalui....awai tahun....kes addmath.selesai jugak. tengah tahun....hahahahahahha peristiwa BODOH!!!! (biar lah hdup aku ja yg tau) huhu ^^ mcm2 tjadi.prstwa BODOH ni laa prstwa plg buat hidup aku kacau smpai hari ini! hahahhahah kerana prstwa BODOH ni....hancur segala2nya! tapi xpa......kerana prstwa ini jugak lah.....hidup aku jadi mcm ni skang! alhamdulillah, :)
aku dah buat keputus…

goodbye 2010 :(

Image
hari ini....
hari terakhir untuk tahun 2010...
alangkah cepatnya masa berlalu...
sedar tidak sedar..
kita dah nak masuk tahun 2011

fuhh! haha
dalam thn 2010,
bnyak kenangan manis dan kenangan pahit aku lalui..
kenangan manis tu..
akan ku pahat di dalam hatiku agar ianya terus kekal menjadi manis..
*HAHAHAH AYAT TAH PAPA :D
malah, kenangan pahit itu..
akan ku belajar daripada prstwa trsbut agar tdk akan blaku lagi..

yang lalu, biar kan ia terus berlalu...
yang datang marilah kita sama2 jadikannya yang terindah
aku harap, 2010 ni merupakan tahun yang bermakna dlm hidup aku
kerana? yeaahhh, bnyk prstwa hitam yg tlah bnyak mngajar aku erti kehidupan.
aku akan pastikan, tahun 2011 akan menjadi tahun yang plg bmkna buat aku
insyaAllah amin~

azam aku utk new year ni
:) .................
:) .................
:) .................
:) .................
:) .................

biarlah rahsia...hehehhe

HAPPY NEW YEAR EVERYONE.MAY THIS NEW YEAR WILL BRING ALL OF YOU HAPPINESS :)
WELCOME 2011 :) tak cukup tapak tangan, nyiru aku …

dasar penipu !

hahahha, tajuk saya pada kali ini ialah LELAKI PENIPU.err, boleh ka? ahhaa, hmm, meloat lah aku ngan laki gila (LG) tu. dah tipu.penipu plak tu.bengong betoi.dasar! eee xsuka sungguh2 hati ni.hmm, mai kita tgk stakat mana laa sgt dia 'depa' dapat bertahan.kah3
LG ni dia dok tipu aku slama ni.tapi aku xleh salahkan dia jugak.sebab time tu, boleh laa dia bagi kata2 @ janji2 manis dia..hahha, erm, aku harap hmpa semua paham laa.noh? eh, aku bkn apa, nak kata JELES? no way! xdak masa aih... hahha, SAKIT HATI ada.hik3 lagi pun aku sgt x mengharap pun pada kata2 dia dulu..

cuma nak tunggu ja laa.skang dah tiba masanya utk dia kotakan janji dia pada aku.tapi malangnya, dia mmg xdapat kotakan...hahahahhahaha :)) tapi xpaa.aku pun mmg xmgharap dah.biaq lah apa nak jadi pun.aku dgn hdup aku, dia dgn hidup dia.yg pntg dia xkcau hdup aku dan aku xkacau hdup dia.huhu

utk dia : SEMOGA BERBAHAGIA HENDAKNYA.(even aku tau hg mmg dok bahagia pon). JAGA LAH DIA SEBAIK MUNGKIN.JANGAN BUAT DIA MCM AK…
BLOG NI DALAM PROSES NAK DI BETULKAN OKAY? HAHHAHA THAT'S WHY SKANG NI MCAM NGN TAIK KUCING SKIT.ERM, NAK BUAT CENA, XCLASH NGN MASA, NNT KALO FREE NNT, CEK TUKAQ LAH APA YANG PATOT.HUHU

star vs moon

yeehaaaa!!!!!aku rasa kan.... aku rasa kan.... erm, xrasa apa-apa....
aku suka lah dengan STAR tu.. hehehehe! >.<
erm ni semua NOR ah punya idea! dia panggil aku MOON lagi.... sampai ke belog ni haa aku boh 'MOONbigtooth' huhuhu ^^ MOON ni asal dari perkataan "MATON" tapi KAKNESIA, dia yang panggil aku MOON dulu, then terikuti oleh NOR..memanggil aku MOON! hahhahahaha, bukan setakat blog, ym punya email(yg baru punya! tp lama dah laa..huhu) pon ada perkataan >MOON< HUHU gila BULAN sungguh.huu ^^
aku ada kekasih. nama dia STAR, okay? hahahahahahahahha, pasaipa STAR? awat tak SUN ja? haaaa,
MOON kan keluar time malam jaa...huhu STAR pon keluar malam jugak... but, SUN keluar siang..waa :( SUN tak boleh jaga MOON time malam. dan MOON pon x boleh jaga SUN time siang.
kalau dah ambil STAR, STAR boleh laa jaga MOON.hik3 >.< *malu so, sekarang ni, MOON x sorang2 lagi... MOON dah ada teman istimewa... teman yang sering bersamanya.. dikala suka ataupun duka.
saya harap, MOON dan STAR akan …

inside pain grow me up

sakit hati?sapa tak pernah rasa.. betoi dak? haha, sebagai human being or in bahasa we called 'MANUSIA', for sure pernah rasa 'sakit hati' tu kalo ada jugak seseorang tu mmg xpernah rasa 'sakit hati' mcm mana , tu makna kata dia xdak hati.sekian, terima kasih
hah betoi laa... dah nama pon sakit hati. of course bkaitan dgn hati dah xda hati nak rasa sakit macam mana. huhu ^^
'sakit hati' ni.... merupakan 'sakit dalaman' yang hanya diri sendiri ja boleh rasa ianya terasa sangat pedih...sangat perit...sangat nyilu... err, dan mcm2 lah... *sumber:rahsia sembuhkan sakit hati.hahaha,
'sakit hati' ni universal so, paham2 ja lah noh mcm mana boleh sakit tu... hehe,
erm, kalo sapa2 ada yg dok sakit hati tu.... ni ada some useful tips for you, haha 1)for muslims, better pi amek wuduk.then kalo rajin,buat solat sunat, baca yasin 2)try utk maafkan kesalahan si dia(yg buat hati sakit) 3)baca doa bnyak2 4)baring2 dan jgn fikirkan pasai tu 5)BUAT TAK TAU JA~ 6)lepas tension d…

katakan kenapa ?

kenapa dia perlu TERASA ?sebab dia ada PERASAAN lah . sebab tu dia boleh RASA.
tapi yang penting aku langsung tak kacau hidup dia . hahahahahahahhahaha ~~~~ so? nak pertikaikan apa?
"hang buat kerja hang ............ aku buat kerja aku ......... OKAY ????!!"
so, tak payah dah kot nak tuduh menuduh ~
*sapa hisap madu, dia yang akan rasa manisnya... huhuhu :))
bang***! saja cari pasai.padan muka hang!

ohh, man !

ehem, nak curi waktu satt.satt jaa.xlama aih, janji.xlama.
hehe, tadi pagi kan, saya kan, pergi kan, TASIK PEDU;KUALA NERANG.
for what? MEMANCING lah.. haha ! FIRST TIME IN MY LIFE i mancing.kah3 *jenis x sedaq diri kata diri ni tgh dok SPM!! gila betoi
bgn2 pagi, dengan senyuman semngat nak ikut tetiba ayah kata, "jangan pi.panas.nanti takut demam.susah.dah laa tgh spm.jangan pi.tau?" aduh,hancur luluh semngt ku. "hmmm, okaaayyyy....." lepas subuh sedih.then amek kputusan nak smbung tidoq lepas tu abang2 cek mai... kakton ah yg ajak gila3 suruh ikut. erm, keluaq bilik dulu. pi cari ayah.tgk2 ayah xdak.(masjid pergi) then bgtau ibu.
aku: "ibuuuuuuuu........." mak: "jangan......ayah pesan dah tadi.." aku: "okay." mak: "nak pi ka?? pi la mandi cepat.org nak pi dah nuh.amboih," aku: "hah?! betoi ka???!! (xpercaya) yeye :) thank you ibu!"
terus ke kamar mandi, then mandi. about 7a.m lagu tu kami pon bertolak lah 'kami' tu - bgcik and his fa…

spm ohh spm!

pejam celik, pejam celik dah tinggal beberapa jam ja lagi nak spm..huhu aku masih bingung.adakah aku sudah bersedia ataupun belum. errmm, persoalan itu hanya diri aku ja yang tau...aku tau dan aku sedar mesti punya kawan2 aku dok struggle terok2 gila saat emas permata ni.huhu tapi awat xtau ngan aku nih.makin dekat ngan DIA, aku jadi makin malas nak study.haih, apa laa nak jadi ngan aku ni....aduh, masyaAllah....xsedaq diri lagi ! astaghfirullahala'zim... :(
ehem, di kesempatan ini, saya; HALIMATUL SAADIAH BINTI YAHAYA ingin memohon maaf kepada semua yang mengenali diri ini...maaf untuk segalanya...
untuk teman2 sekalian, goodluck in spm.all the best :)

dalam sejarah...

Image
5 NOVEMBER 2010 adalah tarikh bersejarah buat aku dan keluarga aku dan juga buat warga taman PKNK.
RABU,3/11/2010: dok dgr kwn2 aku cita umah depa masok ayaq.ada takat lutut, ada takat dada,ada takat pinggang, dan ada jugak takat bumbung rumah.wowh, seraaammm~ malam pulak tgk berita.depa dok kata sana banjir.sini banjir.yang kami ni anggap pknk xbnjir lah.sebelum tdoq, aku dah plan mmg xmau pi skola.dgn alasan, ayaq kat paip xdak.ahhaa,
KHAMIS,4/11/2010: pagi; mak aku tnya sama ada nak pi ka dak skola.umie? yeaah umie kena pi ah skola sebb dia exam.last paper.huhu aku pon syokk ah sebab umie kena pi skola.aku smayang subuh lambat sikit hari tuh.syok tgk umie nak pi skola.hehe tepat pukul 6.45 pagi abah umie smpai umah.then abah umie cita ah keadaan jalan sultanah mcm mana.wow, terkejut gak ah.esso, shell, taman uda dah sekitarnya dah tenggelam.hehe lepas mandi,aku sarapan dengan ayah, kakmas smbil tgk berita di tb1.wow, dahsyat! dok tak dok, tetiba "assalamualaikum....tok! sekolah …

weird night

ish xtau lah pasaipa ngn aku malam nih....dok xdok jeles. jeles kat sapa xtau. bang*** betoi! erm, bukanlah jeles.... tadi aku ****************....... then nampak ***********....... pehtu ter******..... menyakitkan hati betul! bang*** punya *Ak*!!!! xguna!!!! dia tipu aku siap!!!! aku just tunggu after spm. tgk dia nak buat apa. sama ada dia ni betul2 pegang janji atau *Ak* pendusta! tgk ah....dia nak main2 **m**an lain xpa.... kalo dia main2 kan aku... aduh, silap besaq ah...kah3 ingt aku takot kot ngn dia? xpaa...mai kita tgk apa nak jadi... hahahahahahahhahhaaha
HAPPY NEW MONTH!!!
waaa dah bulan NOVEMBER pon.... hal ini demikian bermakna?????????? =xdak maknanya! aku nak study!
btw, goodluck to all SPM candidates.all the best. :)

life is a race

starting from now on........aku nak focus! focus darling.... please come here baby... i need you right now.... and aku xmau main2 dah! xmau dah daydreaming! daydreaming sayang..... please far away from me..... please let me go.... after spm... u can come back to me lah.. ish, aku dok buang masa lagi... okaylah. xmau buang masa dah... skang ni aku xdak masa dah.huhu gila betoi.
conclusion: nak buat anjakan paradigma *directttt~ xmau buang masa dah nak struggle betul2 jarang online dah.(amin~ insyaAllah) :)

wonderful night

SEBELUM NAK CITA PASAI MALAM,MEH NAK CITA PASAI SIANG DULU
tadi pi lib, then jumpak 'MANGKOK ' ni.*padan muka! dan dah kena 'mangkok'! menyombong lagi.hahahahahha, ish kesian kat dia.entah2 dia xkenai aku.aduh, biaq ah...
tadi pi tusyen.sir sham suruh matun baca doa.xpa laa.matun pun baca ah.*malu gila habaq mai kat hampa. erm, pendekkan cerita.malam ni matun pakai baju warna pink mix oren.'SI DB' pulak pakai kaler oren.syokk laa.. :D hahahahhaaha, 'SI DB' ni comel.bila dia senyum pon comel.bila dia gelak, fullamak! ahahahha, ish, saja laa dok puji dia.hanya org tertentu ja yg tau sapa DB ni...
tadi nak balik kan, saja pi bayaq yuran time nak balik.ahahhaha, tgk2 dia ada jugak.sebelum dia nak keluar dari pintu, dia kena lalu depan aku dulu.time dia nak kuar tadi kan, dia senyum kat aku..wah, bahagianya....adoi, galak dah.syokk la malam ni.huhu
(: TODAY WAS A FAIRYTALE :)

.friday.

Image
hari ni hari jumaat. ish laa, pagi tadi bangun awai. hahahaha, semalam tdoq lambat pehtu bgn awai. kepala ni mula ah poning2. haa pagi tadi cek pi market wowh, market pa nama xtau dekat2 jitra nuh. 'nalaa' jauh.semata-mata nak jalan2 jaa huhu
ish, pagi tadi mimpi TUPAI. xtau sepa tetiba ja dia gagah mai masok dlm mimpi aku walaupun tinggal beberapa minit ja lagi aku nak bgn err, pham ak? hihihi errm, meh aku ngaku kt hampa semua ish, "rinduuuu laaaa kat TUPAI" serious aku rindu kat dia. aku harap dia xkan tau yang aku rindukan dia.keh3 erm, agak2 dia dok buat apa hah skang ni? msti dok msg ngn kekasih baru dia kan...
eeee, halimatul! stop lah.just forget bout h**! hahahaha, gila.dok sorang2 jadi kerja asal aku xrindu kat dia pon bgn2 tdoq tadi, aku tertnya2. "ish awat yg dia pulon masok dlm mimpi aku xtau.meloat sungguh laaa" tapi pada hakikatnya, aku rindu kat dia..waaa :( em biaq ah.buat apa aku nak rindu kat budak mcm dia tu. =,= buang masa ja.aduh,
erm doaku kepada TUPAI agar: dik…

oh TUHAN.....

dulu aku bisa duduk berjam-jam memikirkan satu perkaraiaitu "BIARLAH RAHSIA....." aku pernah tersesat jalan suatu ketika dahulu tapi aku sudah diberi jalan keluar apabila aku sudah dapat keluar aku bingung. aku xtahu apa yang perlu aku lakukan (kehidupan) aku sering mensia-siakan peluang yang ada di depan mata aku buktinya sudah pun terbukti aku sudah membuat ibu dan ayah ku menangis aku xtahu kenapa mereka menangis adakah mereka bahagia? ataupun mereka menangis kesedihan? mereka langsung tidak pernah memberitahunya kepada aku aku sudah melakukan kesilapan yang besar dalam hidup aku iaitu aku telah menganggap tangisan mereka itu merupakan tangisan kebahagiaan aku sedar...aku bukanlah anak yang seperti mereka harapkan aku masih gagal dalam menjalani liku2 hidup ini adakah aku masih muda untuk mengerti semuanya? tetapi aku dah cukup remaja.... aku sudah pun besar dan sudah pun tahu yang mana betul dan yang mana salah mungkin aku masih dalam penjagaan ibu dan ayah? aku bersyukur sangat kerana menda…

missing it. :(

Image
semalam petang aku keluar ngan bff aku...pi jalan2.hahha, pehtu kami pi round2 marry ground at city plaza! hahaha, besstt~ firstly, kami pi kedai pa nama xtau...hehehe, :D pehtu pi converse.then body glove.pehtu patah balik pi kedai converse.haha, tetiba aku nampak kasot ni.sebijikkk mcm kasot aku.waaa :( rinduuunya kat kasot tu....huu ^^ tapi xpa lah.biaq aku saja yang tau apa dah jadi ngan kasot tu....wuu :((
missing you baby... :( *gila
AKU SEORANG MANUSIA YANG JAHAT!! SELALU BAGI ORANG SAKIT HATI DENGAN AKU! AKU NI KAWAN YANG XGUNA! HAHAHA, :)) AKU MCM BANG***!!! BUKAN MCM..MMG PON...SELALU SANGAT USIK ORANG! AKU NI XRETI NAK MELAWAK DGN BAIK!!! KALAU AKU MELAWAK JAA, MESTI XKENA GAYA!! HAHAHA, PADAN MUKA AKU.BOO~ ;P *kata2 ni mmg xdak kaitan pon ngn kasot di ats...ni cita lain pulak.huhuhu ^^ SO, BE AWARE!!!! hari aku dapat pengajaran dan pembelajaran yg baru.cikgu aku kata, "orang yang PERAMAH ni, dia suka berpura-pura" ada org kata aku ni peramah.aku harap, tanggapan n…

yeye :)

HAPPY BIRTHDAY IBU ! MAY GOD ALWAYS BLESS YOU I LOVE YOU SOOOOO MUCH IBU ! HONESTLY, I LOVE YOU ! I CAN'T LIVE WITHOUT YOU IBU !
20/10/2010 was a wonderful day. :)
*it was my mum's birthday

new determination

alhamdulillah....aku baru sahaja sudah membaca blog sorang budak nih...aku mmg suka baca dia punya karya.karya2 dia sangat berguna untuk santapan minda dan santapan jiwa.dia ni salah seorang sahabat aku yang pernah bersama aku suatu ketika dahulu.....dia juga pernah mental_downkan aku dahulu....but it was....and now, aku dah faham segala2nya.mmg bukan salah dia untuk mental_downkan aku.dan sekarang aku dah jumpa something yang sangat bernilai dalam hidup aku agar aku lebih yakin dalam hidup.dan tidak lagi menoleh ke belakang.DIA telah mengajar aku erti kejayaan.dan sekarang aku sedang cuba untuk menggapai apa yang sepatutnya menjadi milik aku.aku tidak akan lepaskannya lagi...
sudah jauh aku tersasar dari trek sebenar aku...dengan membaca blog dia tadi,baru aku sedar yang masih jauh perjalanan untuk aku tempuhi...yaa! hidup aku akan lebih mencabar lepas ni.thank you very much 'MY SHARKSPAI'.sebab dah sedar kan saya....saya sangat bersyukur kerana dapat bertemu awak.you were one…

bang bang boom!!!

salam, huu ^^ dalam hidup aku, aku xpernah mencuri dan xpernah diajar mencuri.tetapi, malam ni aku nak curi.curi smthng yg amat berharga buat aku.aku nak curi time study aku sat walupun agak lama.sekarang hidup aku dah xmacam dulu...dulu mungkin aku ni agak ceria.tapi skang tidak lagi.haha, dulu mungkin aku peramah.tapi skang tdk lagi.huhu sampai ada org mai habaq kat aku lah kata aku sombong.tapi xpaa.aku xkisah semua tu.sebb baguih laa depa mai habaq sendiri kat aku dpda dok cakap blakang.dpda dok cakap2 blakang lebih baik mai cakap depan2.mcm kawan aku ni haaa, hahahahahaha, thanks t**! sbb bgtau cek. :)
hah sejak kebelakangn ni, otak aku kusut sangt!!! mcm2 aku fikir.pkiaq pasai study, future, time planning,family.hmmmmm,, sejak2 akhr ni jugak family aku ditimpa musibah.dugaan yg agak dahsyat.tapi xdak sapa yg tau...hnya Allah, fmly aku, dan diriku ja yg tau.biaqlah...aku tak faham lah.kerana perkara kecik tu, habis family aku hancur! dan aku sedih sgt.....dah laa aku sdg bergelut …

huargghh!!!

ALAMAKKKKK !!!!!!!!! DIA DAH BANGUN DARI TIDUR NYENYAKNYA!!!! AKU TAK BOLEH BIARKAN!!! AKU MESTI BUAT SOMETHING!!! ARRRRGGGGGGHHHHHH!!!!!!! INI TAK BOLEH JADI!!! AKU TAK BOLEH BIARKAN DIA OVER AKU!!!! AKU JUGA MESTI TUNJUKKAN KAT DIA YANG AKU BOLEH!!!! BUKAN DIA SORANG SAJA YANG BOLEH BUAT SEMUA ni!!!!!! AKU PUN BOLEH LAAAAA....... hahahahahhahahahaha :))
utk dia......

huargghh!!!

ALAMAKKKKK !!!!!!!!! DIA DAH BANGUN DARI TIDUR NYENYAKNYA!!!! AKU TAK BOLEH BIARKAN!!! AKU MESTI BUAT SOMETHING!!! ARRRRGGGGGGHHHHHH!!!!!!! INI TAK BOLEH JADI!!! AKU TAK BOLEH BIARKAN DIA OVER AKU!!!! AKU JUGA MESTI TUNJUKKAN KAT DIA YANG AKU BOLEH!!!! BUKAN DIA SORANG SAJA YANG BOLEH BUAT SEMUA ni!!!!!! AKU PUN BOLEH LAAAAA....... hahahahahhahahahaha :))
utk dia......

at last....

at last!!!! hahaha......update gak blog aku nih....hah yg plg penting....abeh gak trial aku slama ni...kah3 :D satu halangan dah selesai...skang ni...aku sedang prepare untuk halangan seterusnya....the biggest one.huhu
ermm, alhamdulillah aku dah pulih sepenuhnya dari masalah2 yg selama ini merasuk minda aku...terutamanya mengenai 'feeling'.kah3, skang ni aku dok bercinta ngn MR.B jaa...ahhaa,aku tau, dia akan selalu bersama aku sehingga aku mati selagi aku setia bersamanya...itu janji dia kepada aku.dan janji aku kepada dia..
selesai sahaja trial aku, aku dapat good+bad news. tapi aku rasa good news kot.good for mine...hah phone aku akan ditarik semula oleh ayah aku...akan dipajak gadaikan.begin from tomorrow! 25/09/2010;sabtu; aduh, aku okaay ja kalo xpakai.tapi, bila pkiaq balik, nnt cena nk cntact ngn qila hnan? kalo da papa cena?hah apa yg nak disusahkan...fon umah kan adaa...?fon ayah kan ada..?fon ibu kan adaa..?fon aman kan adaa...?haaa...jeng3! keh3
skang nih...aku dah t…

ia menjelang lagi.....

Image
selamat tinggal ramadhan...selamat datang syawal...ini lah kata2 yg sering kita dengar..hari raya semakin dekat.hati orang masing2 sah dah xsabar menanti..tapi, tidak bagi aku..mungkin disebabkan bnyak faktor.yeaah, faktor utama absolutely aku on trial.haha, so xleh enjoy gila2! math sedang menanti~ faktor kedua mungkin suasana hari raya family ku pd tahun ni mesti dah xsama dgn tahun2 berikutnya...faktor seterusnya, impian kecil ku hancur.impian kecil? wow, apa?apa? hee :D erm, xdak pa laa...hnya sekadar angan2 kosong yg mmg tdk lagi akan jadi nyata...dulu aku pernah berharap agar aku dapat beraya ngn dia this year.tapi, setelah berakhir segala-galanya, xmungkin impian kecil ku itu akan menjadi.alhamdulillah, aku dah semakin pulih dari hidup ku yg xtentu arah itu...huhu sedikit sebanyak aku dah dapat petunjuk,semangat,untuk aku teruskan hidupku ini...erm,mmg dia dah pon janji smthng ngn aku, tapi aku xnak lah.....let by gone be by gone...aku xnak dah kes yg sama jadi lagi dalam hidup…

hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~

hah hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~ tu resipi mak aku pada hari ini....hari ni, pagi2 lagi aku dah bgn...(sahur lah).lepas makan,aku tgk tb.before mandi,tetiba ja terdetik di hati nak reply msg syifa.kawan lama aku.kami kenai kat tusyen INOVASI Jalan Pegawai..last year,bulan 12,2009.time tu ada class intensive account.ckgu cina.nama sir apa xtau..lupa dah.tp yg ingt, sir tu pkai spec.haha, lama gilos xjumpak diaa...tetiba pada bulan 6 hri tu kot jumpak syifa ni kt lib.dia ngn kwan2 dia..aku ngn *****.erm, time tu aku ngn si ***** ni still 'bestfriend' lg.... >.<>
hari ni, aku xpi skola.sbb nk pi tusyen.dah berkurun xpi tsyen.bulan 8 aku bayaq yuran awai bulan.tgk2 pi sehari jaa..huu ^^ pehtu xjd gak pi tsyen sbb kawan ku kata hari ni last.bek xyah pi....aku pon xpi...td dia msg kata after raya start mcm besa.aku kata laa "kata hr ni last?" pehtu dia reply: "hari last utk bulan posa kot org habaq" rupa2nya aku bca msg dia x abeh...aku yg salah pham...haha, …

kalau lah boleh ulang.......

yuhuu~ hah aku mai dah....heheh, hari ni aku xnak cita panjang lebaq...just nak share ngan hampa2 jaa..heheh, em hari ni time aku jawab akaun paper1, aduh!tetiba rasa lain macam.aku heran lah.pasaipa~aku buat xtau dulu.dah mmg xleh tahan aku tgk lah tepi sebelah kiri aku.tudiaa aih.panass sgttt~ kipas xpusing.cam ngan pa gi....adeh, dah la 'panas' buat akaun.kipas pulak x switch on.btmbah panas lah aku dibuatnya..hik3,em kalu lah masa boleh ulang.....aku nak ulang semalam. :( aku dah buat kesilapan yg besar.iaitu telah membuang waktuku begitu sajaa..semalam serius aku malas.malas tahap max.dah laa xstadi paa...boleh dok lena.buat cam ngn hari ni xdak exam.mai tadi, baru nak kalot....huhu *tobat xmau buat dah...heheh,
hah tadi...tiba2 aku terringat last year.before posa.kami pi men futsal.haha, kami ni, aku,hanan,qila,thata,neesa,yono,anis,sab,p-nurt,unie, and ramai lagi lah...em skang baru aku sedaq yg dulu, aku, qila, hanan, buaasss sgt...akulah pala puak.had dok ngajaq depa …

grrr !!!

Image
salam to everyone...heheh, aku hanya ada masa selama 20minit saja utk menceritakan tntg liku-liku kehidupan aku sebagai pelajar akaun.hahahha, *saja buat pulon.erm, mmg pon... =.=
arrgggghhhh!!!!!!!!!
account aku hancoq!
what the tooth laa.....

em td awai2 pg lagi aku dh pi skola.tadi time jawab akaun, aku khusyuk sgt...khusyuk dok buat dokumen sumber tu lah...adeh, buat2 tgk2 ximbang.aku mula lah bengang.huh! sabaq~ aku maleh ah nak pikiaq, aku pi next question.mai2 dia tnya pkongsian.erm, tah laa...aku muhong pa xtau.dalam dewan tadi...tetiba otak aku jadi blank! dont know what should i do...aku betoi2 lupa cena nak buat.em boleh aku jadi cam xpenah blajaq...apa la nak jadi ngan aku nih..haaa? pehtu soalan mnx penyata mengira modal pd 31 ogos aku pi buat had 1 september 2009.GILOS.mmg bengong lah aku time tuh...nasib baik aku check balik.tgk2! naaahh, aku buat lain pulakk...pehtu xpa lah...aku tgh buat soalan 4.tiba2 aku dok tingat time hari raya.gila ka tak gilaa...tgh dok jwab exm …

yeaahh...

Image

puasa.business.study.haha

em bulan puasa merupakan bulan yang paling sibuk bagi mak aku...keh3, ehem salam semua...dah lama aku tak update blog..heheh, em sambung cita...walaupun every year sibuk...tapi, this year lagi lah sibuk...but i enjoyed it! hik3, tahun ni mak aku dapat banyak sangat tempahan....em kalo bukan aku, siapa lagi yang nak tolong? betoi dak? ahhaa, tapi mak aku seorang yang memahami....dia tau aku balik sekolah lambat.then bila aku nak tolong dia, dia suruh aku study.haha, so aku xbapa nak tolong lah...kih3, eh3, dah la tuh....em i have no point atceli...tapi jari ni galok sangat nak taip malam ni..tu yang TERRRtaip jugak..hik3, :D trial lagi bapa jam ja lagi~ uwaaa :(( okaylah.aku nak pi bersedia sat.em kan nak pi berperang...before perang, mestilah kena bersedia...kalo xbersedia nanti musuh akan menang lah...haih...it cannot be! i must strive for it! ceewah, huhu salam satu dunia semua. ;)

G I L O S !

Image
BANG***!!!!!! betoi la abg aku ni... phone dia rosak dok marah2 aku. gila! tau la xsahur pon pagi tadi... relex sudah laa... dia buat cam ngan dia sorang dok posa... adeh,, dah dia nak guna phone aku... okay, fine. aku bagi... sebab aku ingat banyak sangat jasa dia kat aku... dah aku bagi tu,, kot la nak kata 'terima kasih' ni dakk.... dah xtau nak guna tuh... tnya la leklok...ni dakk...... tanya marah2.mau aku x bengang!!!! grrr~ aku terkuat suara,dia kata aku marah dia. bengong.!!.
~!@#$%^&*(^;^){+_+}{":?)>.<
free2! ja dosa aku dapat... sebab mengata abg aku dari blakang.. dah aku geram sgt! erm,aku dok taip ni... lega la sikit....huhu ^^ sorry noh abg?xsengaja... maaf zahir & batin...

s.m.i.l.e. a.n.d. t.a.l.k. i.s. g.o.o.d. f.o.r. h.e.a.l.t.h.

Image
smile..an everlasting smile
a smile can bring you near to me...
don't ever let me find you gone cause that would bring a tear to me..
this world has lost it's glory
lets start a brand new story now my love...
you think that i don't even mean a single word i say...
it's only words..and words are all i have to take your heart away...

talk...in everlasting words
and dedicate them all to me..
and i will give you all my life
i'm here if you should call to me...
you think that i don't even mean a single word i say.....
it's only words and words are all i have to take your heart away...

bulan keberkatan~

hari semalam,aku bnyak belajar walaupon xblajar.
semalam alhamdulillah aku da dapat hala tuju aku lepas spm nnt..
dan insyaAllah aku dapat..
sebab aku mmg nak sangat...
nak sangat2!!! dan aku akan pastikan yg aku akan jadi lebih hebat dari tu...huu
setelah mendapat suntikan daripada pngetua ku tercnta...
aku rasa lagi semngat! haha,
thanks sgt...em aku suka bila pngetua aku bercakap.
kata2 dia mmg power gila lah!
no wonder lah dia pengetua...aku bangga terhadap beliau. :)
hari ni aku bnyak blajar pkataan baru...bnyak sgt...
fr exmples: integriti---> buat sesuatu dgn betul.
laqa ---> lalai
em had tu ja lah yg blh aku share pon...heheh,

bukan stakat pkataan jaa...
melalui pbuatn pon aku blajar.
em semalam was a wonderful day!
kjadian semalam tdak sama sprti last year.
kalo last year,b4 posa,
KAMI...em 'KAMI' means >aku,qila,fizul,hanan,jart<
cukup 5! 6 xpenah wujud...haha,
tapi hari tu wujud sat..la dak dah...kih3
em sambung cita.last year, kami tgk movie..haha
this year agak …

KINI..............

puasku pertahankan cinta kita sejak dulu...
tapi sayang.....sikit pun tidak terpahat di jiwamu
sia-sia saja pengorbanan dan kesetiaanku ini.....
ku sangka kau permata....
rupanya..........
engkau duri paling berbisa....
ku pasrah di jiwaku...
oh, tetapi bagaimana nak ku rawat jiwa yang seksa...?
ke mana arah ku tuju..?
bila hatiku rindu padamu.......

*kata2 ni aku amek kat meja kawan aku...haha,dia tulis kt situ...then atun copy and paste jo lah..heheh,
*bkan xleh pkiaq sndri..tp masa xizinkan..
*em banyak maksud yang tersurat dan tersirat dlm kata2 ni...
*xdak kaitan dgn yang hidup dan yg telah xdak...
*tapi ada gak ah kaitan ngan diriku....ahhaa,
*time dok taip ni,tetiba tingat kenangan lama....tu yg gagah cari lagu adamaya ni jugak2.haha, em ada la kaitan ngn lagu ni... :(
xpalah.benci da aih.sikit2 dok layan prasaan...haha,

every ticking of clock is gold!

Image
menghitung hari detik demi detik masa ku nanti kini akan tiba.....
sebelum aku akhiri segala-galanya, meh nak cita buat kali terakhir...
ceewah,haha3... em i have no point atceli....xtau nak cita pa...tapi xpa lah....mai nak habaq serba sikit...skang ni aku dah xsuka dia dah...dah benci pon ngan dia...haha, ish,sudah la....malas la nak cita pasai dia ni....buat semak pala hotak aku jaa.....yang penting la nih....aku sedang menuju ke depan! tidak lagi toleh ke belakang.....xmau toleh blakang dah....sebab satgi nampak hantu! sebab dah ada orang pesan kat aku... "JANGAN PANDANG BLAKANG!!!!" haha,erm ni nak share la sikit....huhu,time aku dwnload gamaq ni pon aku kecut gak sikit...tapi aku berani.hahhaha, okaylah.nasihat aku pada diriku ialah.....jgn buang masa lagi.biaq lah kat si T**A* tu....janji dia bahagia! eh dakk...yang penting aku bahagia ngn hidup aku skang...ingt,,,dia tak lah sehebat ngan org yg hg akan jumpak nanti...kah3 :D all the best! wee ;)

KEDAMAIAN.........

sahabat....
duniaku kini tiada ceria...
hilang entah ke mana...
detik2 yg ku lalui...
penuh duri....
bilakah segalanya akan berakhir...
kedamaian akan muncul kembali...
mengapa tangisan itu...
masih terdengar lagi....
adakah tiada siapa peduli......
sahabatku....
bersabarlah dengan ujian tuhan....
natijahnya kealpaan...
kepahitan yg kau lalui pasti berakhir....
kedamaian akan muncul kembali...

alhamdulillah :)

hari ni skali lagi dugaan kepadaku dan teman....
em dalam surau pon boleh gadoh gi ngn 'girl' ni.
nak kata 'pompuan' agak kasaq...
so, 'girl' jo lah...lembut sikit... :D
haih...sehingaq-hingaq aku...
xdalah sampai jadi mcm dia tuh....
em aku kata tiga patah perkataan,
dia reply 300 patah.
aku kata 30 patah,
dia reply 3000 patah...
xpaham lah aku ngn dia ni....
aku nk smayang pon dan lagi perang mulut...
dh la time dia berkata-kata tu,aku nk tegelak ngn cara dia...
(seolah-olah loyar yg sedang berdebat di tepi pantai dgn berpakaian ..............................)
em xmau lah sebutkan...
dosa aku bnyak dh hari ni...
xmau lah tambahkan lagi...
em biaq kat dia lah...
tu hidup dia.
setiap orang ada persepsi masing2..
em dia nak bangga ka apa ka,
tu dia punya pasai.xdak kena mngena ngn aku pon...
suka hati dia lah...
dah dia mampu untuk berkata-kata...
yg pentng,dia dgn hdup dia..
aku ngn hdup aku.... ;)
bangang toi org gila tu.
had matul cita org ke-3 tu.
kerana dia,
aku malu thap kritikal.
aku xtaw nk letak mana muka aku ni.... =.=
em tadi aku nk ngamok kat dia...
tgk2 aku tersilap org...
kesian kt kawan aku tu...
dia jadi mangsa keadaan...
aku termengamok kt dia..
ish,serious malu xdak thap da nih...
weh org gila.
aku xmau dh kwan ngn hg.
hg ni jenis kawan yg xguna.
pi dok jauh2.benci aku.

what day is today?

salam,
trial tinggai bapa jam ja lagi nih...
aku pulak xready sepenuhnya lagi...
aduh,
em macam2 dah terjadi terhadap aku hari ni.
ada yang lawak,ada yang bengong,dan ada lagi lah..

em had bengong tu,
hari ni aku keja tidoqqqq jaaaa.....
haih,apa nak jadi xtaw.
hari ni mak ngan ayah aku pi masjid.
depa ada class apa xtaw..
abg aku pulak pagi2 buta dah keluaq.
dia pi mana lagi aku xtaw.
sebelum mak aku keluaq,
aku pun bgn lah kunci pintu.
pehtu aku on9.
lepas on9 aku mandi then mkan.
lepas mkan,aku men ngan mony(kucing baru aku)
aku men ngan dia smpai aku terlena...
bgn2 dah koi 11 lebih sikit.
terkejut aku.erm,,class sc aku pakai xp dh la...hoho
pehtu aku tidoq sampai koi 1.gila betoi.
mak aku balek tahun bila pun xtaw...
bgn2 tu kena hingaq pulak....adeh,,spoil mood aku tadi.
keja nak marah orang jo lah...adoii,,

em had lawak pulak...
tadi,,ada la sorang ni.
dia IM ngan aku.aku pun sembang lah merapu ngan dia.
tetiba dia reply "sorry..i dont know what you said above..."
aku pun benganglah.dah tau xpaha…

flying without wings!!!tp tdk....

hari ini,
bnyak kisah suka dan duka berlaku terhadap diriku....
namun,crita suka adalah kenangn terindh bagiku...
tapi crita duka adalah knangan terpahit bagiku...
em meh nk cita yg suka dulu lah.
at last!!!! yeah....
aku berjaya menyiapkan folio seni dan kayu aku jugak.
haha,dh berbulan-bulan,baru hari blh hntaq.
semua ni berkat prtolongan drpda ayah dan ibu,
my lovely buddies,kawan2 aku,memba2 aku,rakan2 aku,
sahabat2 aku and so on...
TERIMA KASIH SEMUA.KERANA TELAH MENOLONG HALIMATUL DI SAAT HALIMATUL SANGAT MEMERLUKAN BANTUAN.even mak ngn pak aku xreti ukir kayu,tapi depa bnyk bjasa thdap aku.for ibu,thanks sgt sbb dah tlg adk buat folio smpai tgh2 mlm..utk ayah,thank you so much.im so sorry sbb dh TERRRRmarah ayah mlm tu...em bukan marah.tp protes.sbb ayah ukir xkena..xbetoi...tp yg xbetoi tu lah betoi...for my lovely buddies;thnks and sorry...hmpa dua dh bnyak tlg mtun.and sorry tu sbb dah terguna brg2 hmpa dua.hik3,tdk lupa juga kpd neesa,tha,yono,aina,dilla, dan semua lah yg dh tlg mtun …

a.k.u.g.i.l.a.y.e.y.e

halimatul!!!!!!!!!
awat hg gila sgt nih?????!!!!!
awat still xsedaq diri?????
bila taun hg nk sedaq??????
weh..........
jgn jadikan psang bbuah dua kali!!!!
biaq lah yg lepas tu lepas...
hg kena accpt the truth!!!!!
hg kena accpt keadaan hg yg skang!!!!
hg mau ka tgk mak ngn ayah hg nangis krna kggalan hg???!!!!
mana pi jnji2 manis hg ngn ibu dan ayah????!!!!
hg nak ka kawen kalo hg xpast spm ni?
haha,mak aku nk bgi kawen ngn anak kwn dia kalo aku failed spm.
gila.XMAU AH AKU...........
eeeee~ GELI.GELI.GELI!!!!!
hg kena sedaq dari skang!!!!
hg tau kan DIA tu yg dok lena slama ni....
dh bgun utk menegak keadilan???!!!!
xkan hg nk dia overpower hg???!!!!!!!!
serius hg dah xdak masa!!!!
hg kena struggle betoi2 dah ni....
bengong!!!!!arggghhhhhh!!!!!!!!
aku gila!!!!!!memang.... ^^

.STRIVE FOR SUCCESS.
.dnt make problem or problm will problem you.

today was a fairytale.

aku xtaw pasaipa yg hari ni aku bahagia sgt.
em hari ni my maternal family
eh tah betoi ka tidak ayat aku ni...
huhu,xpalah btl ka dak...
hah depa(fmly belah mak aku) buat knduri arwah.
em arwah tok,wan,mklong,mkngah,pkjang, and semua lah adik badek aku yg tlah mnggal....
every year before posa msti and pasti buat knduri.
tapi,this year pnya xbapa best...
xmeriah..xmcm tahun2 lepas.
kalo x slalu buat nasi.tp ths year bt mee kuah ja.
tu ala2 kadar.serious xmeriah..
em kndri arwah..nk meriah bt panya...
aiya pa la aku ni...
nk meriah2,kawen ah...
eh2,apa pulak kawen2 ni?hah? blajaq dulu....amoeh,
galokk ngat aih cktun ni...
em back to story.

tadi aqilah n hanan mai.....
syokkk laaa.........
heheh,
kami makan banyak woo~
em time aku menaip pa suma ni malam.
ish,aku xtau nk cita pa dah...
otak aku blank out of the blue.
mgkin bnyak sgt bnda dlm pala hotak aku ni....
mcm2 yg difikirkannya.....
em atceli........
time lagu ni,,,aku sedang merindui smone lah.
tapi aku tau yg dia xtaw.
aku dh try utk lupakan dia...
tapi...…