Friday, December 31, 2010

welcome my new life :)

seperti yang kita ketahui......tinggal bapa minit jaa lagi ni....2010 nak melabuhkan tirainya.....wuwuwuwu sedih laa pulak....apa pun, aku bersyukur sebab Allah dah panjangkan umur aku, umur mak ayah aku, umur seluruh ahli keluarga aku..alhamdulillah...... :)

mulai saat ini...aku dah janji dengan diri aku.....yang aku akan berusaha menjadi anak ibu dan ayah yang baik....mungkin aku masih gagal untuk menjadi anak solehah...tapi sekarang ni aku sedang berusaha....aku harap aku dapat apa yang aku inginkan....

alhamdulillah....sepanjang tahun 2010..banyak sangat dugaan atau peristiwa hitam yang aku dah berjaya lalui....awai tahun....kes addmath.selesai jugak. tengah tahun....hahahahahahha peristiwa BODOH!!!! (biar lah hdup aku ja yg tau) huhu ^^ mcm2 tjadi.prstwa BODOH ni laa prstwa plg buat hidup aku kacau smpai hari ini! hahahhahah kerana prstwa BODOH ni....hancur segala2nya! tapi xpa......kerana prstwa ini jugak lah.....hidup aku jadi mcm ni skang! alhamdulillah, :)

aku dah buat keputusan..starting from now on....aku akan lupakan segala-galanya pasai AY** dan H***I! buat apa lagi nak kenangkan kisah lama?buat semak pala hotak ja. =.=

okay, AY**....saya minta maaf utk segala-galanya....halalkan segala ilmu yg awak pernah share dgn saya....even dah 5 years kita kenal dan dah 3 years kita lost contact.....every year when new year, i always hope that i can forget you from my life.but sorry...i can't make it.you always come and always make me thinking of you! i am really don't undrstnd why this silly ***** must happend to me.AY***.......if u had read this...please....i want to apology...... i want payback your share-A-topup with me.i am indebted to you at 5 years ago...you know???!!!yes! i really want pay it back! but....i don't know whether you still know me or not...if yes.....please AY***.......if i get you back.....i'll never make the same silly mistakes again....AY***...im really missing you...... :(

tapi...ni malam terakhir...lepas ni...i xnak dah ingt kat you.....please AY*** please......far away from my life.....let the happiness come along with me....

for H***I............okay, u dah terkeluar pon from my life.sorry, hahahhahha i know, u mmg tgh happy right now...so i xmau lah jadi pengganggu hidup u and your beloved....huhu i hope u can take a good care of yourself and her...make her happy with you! dnt wrry...... both of you will always happy until your last breath.amin~

okay3, pendek cerita.......aku akan lupakan dua2 org ni drpda hdup aku.*had sorang tu mmg dah lupa pon.hik3 :D

AY***.......saya doakan agar awak dapat kebahagiaan dgn org yg lbh akan buat awk bhgia...huhu sorry and thnk you.....sorry sebab mungkin bcoz of me......kita dua lost cntct.. :( and thnk you sbb sudi be a part of my life once upon a time....

AY***.....ni lah saat yang paling sedih dlm hdup saya.....saya kena tinggalkan semua kenangn hidup saya.....saya dah xnak kenangn tu bermain-main dlm fikiran saya...sebab..saya dah xnak ingt kat awak..sebab bila sy ingtkan awk..saya akan jadi sedih..bila saya sedih...saya akan nangis...sy xnak buang air mata saya ni utk awak lagi....cukuplah setahun sy buang air mata ni utk awk....sya dah xnak ingt awak lg...sbb awk xmgkin akan ingt saya....kan?okaylah, mulai saat ini.....awk dh xda dlm hdup saya lagi....

mcm bangang laa aku ni.....sorry, ni dah habis xdak kerja, kawan2.huhu saja2 laa buat ni.kononnya nk luah perasaan.huhu okay3.sorry and thnk you sbb baca..kah3 :D

tapi mmg betul2 pon nak lupakan dia..doakan saya smoga dpat lupakan mereka dan mulakan hidup yang baru yang lbh ceria dan bermakna :)

harapan 2011
: smga hdup aku akan lbh bhgia.
:smga dpt cntnue study
:smga xdak mslah bnyak sgt
:smga 2011 mrupakn thun yg lbh best! huhu

goodbye AY***..... :(
welcome my new life... :)

goodbye 2010 :(

hari ini....
hari terakhir untuk tahun 2010...
alangkah cepatnya masa berlalu...
sedar tidak sedar..
kita dah nak masuk tahun 2011

fuhh! haha
dalam thn 2010,
bnyak kenangan manis dan kenangan pahit aku lalui..
kenangan manis tu..
akan ku pahat di dalam hatiku agar ianya terus kekal menjadi manis..
*HAHAHAH AYAT TAH PAPA :D
malah, kenangan pahit itu..
akan ku belajar daripada prstwa trsbut agar tdk akan blaku lagi..

yang lalu, biar kan ia terus berlalu...
yang datang marilah kita sama2 jadikannya yang terindah
aku harap, 2010 ni merupakan tahun yang bermakna dlm hidup aku
kerana? yeaahhh, bnyk prstwa hitam yg tlah bnyak mngajar aku erti kehidupan.
aku akan pastikan, tahun 2011 akan menjadi tahun yang plg bmkna buat aku
insyaAllah amin~

azam aku utk new year ni
:) .................
:) .................
:) .................
:) .................
:) .................

biarlah rahsia...hehehhe

HAPPY NEW YEAR EVERYONE.MAY THIS NEW YEAR WILL BRING ALL OF YOU HAPPINESS :)

WELCOME 2011 :)
tak cukup tapak tangan, nyiru aku tadahkan

Monday, December 13, 2010

dasar penipu !

hahahha, tajuk saya pada kali ini ialah LELAKI PENIPU.err, boleh ka? ahhaa, hmm, meloat lah aku ngan laki gila (LG) tu. dah tipu.penipu plak tu.bengong betoi.dasar! eee xsuka sungguh2 hati ni.hmm, mai kita tgk stakat mana laa sgt dia 'depa' dapat bertahan.kah3
LG ni dia dok tipu aku slama ni.tapi aku xleh salahkan dia jugak.sebab time tu, boleh laa dia bagi kata2 @ janji2 manis dia..hahha, erm, aku harap hmpa semua paham laa.noh? eh, aku bkn apa, nak kata JELES? no way! xdak masa aih... hahha, SAKIT HATI ada.hik3 lagi pun aku sgt x mengharap pun pada kata2 dia dulu..

cuma nak tunggu ja laa.skang dah tiba masanya utk dia kotakan janji dia pada aku.tapi malangnya, dia mmg xdapat kotakan...hahahahhahaha :)) tapi xpaa.aku pun mmg xmgharap dah.biaq lah apa nak jadi pun.aku dgn hdup aku, dia dgn hidup dia.yg pntg dia xkcau hdup aku dan aku xkacau hdup dia.huhu

utk dia : SEMOGA BERBAHAGIA HENDAKNYA.(even aku tau hg mmg dok bahagia pon). JAGA LAH DIA SEBAIK MUNGKIN.JANGAN BUAT DIA MCM AKU.HAHAHHA,(pntg ni).JANGAN GUNA YOUR POWER UTK PUJUK DIA.(paham2 lah sndri.JANGAN BERJANJI JIKA XMAMPU.MAKESURE YOU FULFULL YOUR PROMISES!JANGAN BUAT JANJI KELING!!!JANGAN MENIPU! last but not least,BUAT LAH APA YANG PATUT.

utk semua: kalau dah rasa mcm xmampu nak berjanji tu, DON'T EVER MAKE A PROMISE.okaay? hargai lah apa yang kita ada skang ni...sayangi lah ibu ayah.sayang diri sendiri lebih banyak manfaat drpd dok syg org xguna.hahhahahha(org xguna ni means - org yg xberguna utk hdup kita) JANGAN MUDAH PERCAYA CAKAP ORANG.

selamat maju jaya

Sunday, December 12, 2010

BLOG NI DALAM PROSES NAK DI BETULKAN OKAY? HAHHAHA THAT'S WHY SKANG NI MCAM NGN TAIK KUCING SKIT.ERM, NAK BUAT CENA, XCLASH NGN MASA, NNT KALO FREE NNT, CEK TUKAQ LAH APA YANG PATOT.HUHU

Saturday, December 11, 2010

star vs moon

yeehaaaa!!!!!
aku rasa kan....
aku rasa kan....
erm, xrasa apa-apa....

aku suka lah dengan STAR tu..
hehehehe! >.<

erm ni semua NOR ah punya idea!
dia panggil aku MOON lagi....
sampai ke belog ni haa aku boh 'MOONbigtooth'
huhuhu ^^
MOON ni asal dari perkataan "MATON"
tapi KAKNESIA, dia yang panggil aku MOON dulu,
then terikuti oleh NOR..memanggil aku MOON!
hahhahahaha,
bukan setakat blog,
ym punya email(yg baru punya! tp lama dah laa..huhu) pon ada perkataan >MOON<
HUHU gila BULAN sungguh.huu ^^

aku ada kekasih.
nama dia STAR, okay?
hahahahahahahahha,
pasaipa STAR?
awat tak SUN ja?
haaaa,

MOON kan keluar time malam jaa...huhu
STAR pon keluar malam jugak...
but, SUN keluar siang..waa :(
SUN tak boleh jaga MOON time malam.
dan MOON pon x boleh jaga SUN time siang.

kalau dah ambil STAR,
STAR boleh laa jaga MOON.hik3 >.< *malu
so, sekarang ni, MOON x sorang2 lagi...
MOON dah ada teman istimewa...
teman yang sering bersamanya..
dikala suka ataupun duka.

saya harap, MOON dan STAR akan hidup BAHAGIA tanpa gangguan lagi dah..hihihi

I LOVE MY STARS DEEPLY MUCH

Monday, November 29, 2010

inside pain grow me up

sakit hati?
sapa tak pernah rasa..
betoi dak? haha,
sebagai human being or in bahasa we called 'MANUSIA',
for sure pernah rasa 'sakit hati' tu
kalo ada jugak seseorang tu mmg xpernah rasa 'sakit hati' mcm mana ,
tu makna kata dia xdak hati.sekian, terima kasih

hah betoi laa...
dah nama pon sakit hati.
of course bkaitan dgn hati
dah xda hati nak rasa sakit macam mana.
huhu ^^

'sakit hati' ni....
merupakan 'sakit dalaman' yang hanya diri sendiri ja boleh rasa
ianya terasa sangat pedih...sangat perit...sangat nyilu...
err, dan mcm2 lah... *sumber:rahsia sembuhkan sakit hati.hahaha,

'sakit hati' ni universal
so, paham2 ja lah noh mcm mana boleh sakit tu...
hehe,

erm, kalo sapa2 ada yg dok sakit hati tu....
ni ada some useful tips for you, haha
1)for muslims, better pi amek wuduk.then kalo rajin,buat solat sunat, baca yasin
2)try utk maafkan kesalahan si dia(yg buat hati sakit)
3)baca doa bnyak2
4)baring2 dan jgn fikirkan pasai tu
5)BUAT TAK TAU JA~
6)lepas tension dgn makan banyak2!
7)mengat* dia gila2 but sorg2 la.hahahaha (jgn ikot had ni)
8)dengar ayat Quran.kompem okay!

had ni ja kot yang mampu pon..hihihi
selamat mengamalkan tips yg xseberapa ini..

kepada mereka yg sakit hati tu.....
BERSABAR yaa...
xpaa.saya faham....
saya pon sedang merasainya jugak...
hehehe, :)

HAVE A NICE DAY EVERYBODY

untuk dia :
heh sekarang awak boleh laa bahagia.tapi tak paa.saya pun turut bahagia untuk awak.saya doakan awak akan terus bahagia dengan cara awak.saya bahagia dengan cara saya.sekian, terima kasih. ^_^

Saturday, November 27, 2010

katakan kenapa ?

kenapa dia perlu TERASA ?
sebab dia ada PERASAAN lah .
sebab tu dia boleh RASA.

tapi yang penting aku langsung tak kacau hidup dia .
hahahahahahahhahaha ~~~~
so? nak pertikaikan apa?

"hang buat kerja hang ............
aku buat kerja aku .........
OKAY ????!!"

so, tak payah dah kot nak tuduh menuduh ~

*sapa hisap madu, dia yang akan rasa manisnya...
huhuhu :))

bang***! saja cari pasai.padan muka hang!

ohh, man !

ehem, nak curi waktu satt.
satt jaa.xlama aih,
janji.xlama.

hehe,
tadi pagi kan,
saya kan,
pergi kan,
TASIK PEDU;KUALA NERANG.

for what?
MEMANCING lah..
haha ! FIRST TIME IN MY LIFE i mancing.kah3
*jenis x sedaq diri kata diri ni tgh dok SPM!! gila betoi

bgn2 pagi,
dengan senyuman semngat nak ikut
tetiba ayah kata,
"jangan pi.panas.nanti takut demam.susah.dah laa tgh spm.jangan pi.tau?"
aduh,hancur luluh semngt ku.
"hmmm, okaaayyyy....."
lepas subuh sedih.then amek kputusan nak smbung tidoq
lepas tu abang2 cek mai...
kakton ah yg ajak gila3 suruh ikut.
erm, keluaq bilik dulu.
pi cari ayah.tgk2 ayah xdak.(masjid pergi)
then bgtau ibu.

aku: "ibuuuuuuuu........."
mak: "jangan......ayah pesan dah tadi.."
aku: "okay."
mak: "nak pi ka?? pi la mandi cepat.org nak pi dah nuh.amboih,"
aku: "hah?! betoi ka???!! (xpercaya) yeye :) thank you ibu!"

terus ke kamar mandi, then mandi.
about 7a.m lagu tu kami pon bertolak lah
'kami' tu - bgcik and his family, bgwahid and his family

dah smpai kat tasik tu,
"wow, its so amazing! cantiknyaa..." *masing2 pakat teruja (first time smpai)
for the first time,
aku try lah guna fishing rod Lah, baru ja letak dlam ayaq tu,
'plup!' "hoi, angkat lah!!!" jerit kakmas(wife bgwahid) dr jauh
"angkat apa?" tnya aku yg sdg mengelamun *mengantok.time tu baru pukoi 8a.m smthng
"angkat lah!!!" jerit dia lagi
ohh, rupa2nya dia sruh angkat fshing rod tu...adoi, awt xhabaq awai2
"patot rasa berat.rupa2nya ada ikan.." hahahahah, aku syokk gila dapat ikan sekoq!
cam besa, aku x reti 'boh' umpan tu.dok suruh org yg 'boh'kan
kali kedua jugak.baru aku letak dlm ayaq, 'plup' skali lagi.
laaaagi la syokk!!! aku dpt ikan lagi..hik3
*sgt tak sgka first time aku try mncing, terus dpt ikan.huhu

erm, had tu ja lah yg nak cita.
hahahahahhahahahahahahahahhahahahhaha :))

conclusion: -syokk sbb dpt ikan 2 ekoq! *org lain dpt berpuluh2 ekoq xhingaq pon =.=
-rindu my BFF~ sebab xdan nak contact depa. (depa xtau kata aku pi tasik tu).bukan xmau bgtau.aku sndiri pon xtau kata aku boleh pi.kalo mmg dah tau, boleh ajak depa skali. :(
-ish, kalo aku tau betapa boringnya tadi...xpi xpa.haha
-skrang badan aku dah mulai panas.mudah-mudahan aku xdemam dah.amin~

ayah, i'm sorry....sebab saya pergi jugak....xdgr cakap betul =.=
hehe, ibu yg bagi.kah3 :D

mmg hr ni JAUH PERJALANAN LUAS PMANDANGAN betul

Thursday, November 18, 2010

spm ohh spm!

pejam celik, pejam celik dah tinggal beberapa jam ja lagi nak spm..huhu aku masih bingung.adakah aku sudah bersedia ataupun belum. errmm, persoalan itu hanya diri aku ja yang tau...aku tau dan aku sedar mesti punya kawan2 aku dok struggle terok2 gila saat emas permata ni.huhu tapi awat xtau ngan aku nih.makin dekat ngan DIA, aku jadi makin malas nak study.haih, apa laa nak jadi ngan aku ni....aduh, masyaAllah....xsedaq diri lagi ! astaghfirullahala'zim... :(

ehem, di kesempatan ini, saya; HALIMATUL SAADIAH BINTI YAHAYA ingin memohon maaf kepada semua yang mengenali diri ini...maaf untuk segalanya...

untuk teman2 sekalian, goodluck in spm.all the best :)

Saturday, November 6, 2010

dalam sejarah...


RABU,3/11/2010: dok dgr kwn2 aku cita umah depa masok ayaq.ada takat lutut, ada takat dada,ada takat pinggang, dan ada jugak takat bumbung rumah.wowh, seraaammm~ malam pulak tgk berita.depa dok kata sana banjir.sini banjir.yang kami ni anggap pknk xbnjir lah.sebelum tdoq, aku dah plan mmg xmau pi skola.dgn alasan, ayaq kat paip xdak.ahhaa,

KHAMIS,4/11/2010: pagi; mak aku tnya sama ada nak pi ka dak skola.umie? yeaah umie kena pi ah skola sebb dia exam.last paper.huhu aku pon syokk ah sebab umie kena pi skola.aku smayang subuh lambat sikit hari tuh.syok tgk umie nak pi skola.hehe tepat pukul 6.45 pagi abah umie smpai umah.then abah umie cita ah keadaan jalan sultanah mcm mana.wow, terkejut gak ah.esso, shell, taman uda dah sekitarnya dah tenggelam.hehe lepas mandi,aku sarapan dengan ayah, kakmas smbil tgk berita di tb1.wow, dahsyat! dok tak dok, tetiba "assalamualaikum....tok! sekolah kami banjir!cikgu suruh balik.cikgu kata, xboleh belajaq.sebab sekolah banjir" kata LAH, anak menakan aku kat mak aku.haha, pastu xpa lah....aku sambung makan.tetiba, "assalamualaikum....tok! bahiyah banjir! hahahahahhahahahaha sapa yang pi, cikgu sruh balik" suara umie berkumandang.ish, macam radio pulak.huhu ~!@#$%^&*()_+=

tghri; aku balik from ********* ......then pi ronda ngan umie.ronda2 tgk2 taman medah dah banjir.balik tuh, aku tgk sungai belakang.tudia aih.full dah.tunggu masa ja nak melimpah.had cik aku ni dia dah ready utk bnjir.had plg lawak tuh, dia dah angkat segala mak nenek apa yang ada dlam umah dia had ada kat bawah tu dia angkut naik atas.huhu

ptg; aku, mimie, umie, jalan2 psing2 melawat kawasan.*qila xdpat ikot sbb dia kuaq pi kedai kot.hihi kami ber3 pi kat jambatan kat sekolah taman rakyat tu.fullamak! seram gila tgk....waaa :( ayaq serious banyak.aku ada laa amek pic.tapi xupload lagi.balik tuh, org ramai dok kalot pasai risau akan banjir.aku dapat melihat wajah seorang mama dan wajah seorang ibu yg merisaukan sesuatu.hua3 mama tu mak qila.ibu tu mak aku.haha lawak satt.huu (hanan xdak...dia pi kl)

malam; aku dok teringat akan ayaq had aku tgk ptg tadi.air sungai semakin bnyak.org ramai mai kat umah aku pi tgk ayaq sungai.*maklumlah..rumah dekat sungai.huhu padahai depa mai tgk sungai.bukan rumah aku lah.. dlm koi 9 aku online smpai koi 12 kot.gila lama.tiba2 aku teringat akan selipar aku kat luaq.aku lupa nak bawak masok tadi.mana la nak pi tau kot2 banjir secara mengejut.hanyut selipar aku nnt.huhu aku pi lah gerak umie ngan nurul suruh teman.tiba2 "asslamualaikum....." bnyak3 kali.kami tiga org terkejut.then pi ketuk pintu bilik mak then bgtau kat ayah.then ayah pon bgn ah pi tgk sapa yang mai tgh2 pagi tu.time tu about 1 a.m laa.tgk2 adik kakmas....aku keluaq kat atas jalan.*berani sebab ayah ada. tgk2 tudiaa aih.ramai gilos org dok berkumpul dan sembang2.sembang kes banjir.aku tgk sungai.gila.lagi bnyak.dlm firasat aku, pagi nnt tobat bnjir dah umah aku. ~!@#$%^&*()_+

JUMAAT,5/11/2010: pagi; dlm keseronokan menikmati mimpi yang indah, tetiba "adik! adik! bangun! bangun! rumah kita dah banjir!" ayah aku masok bilik then panggil aku bgn.aku panggil umie bgn.time ni dlm pukul 4.30 lebih2 sikit pagi.tnpa mmbuang masa, aku keluq tgk.tudiaa aih.ayaq bnyak dah melimpah mai umah aku.aku tgk umah tok aku.lagi dahsyat.ahahhahaha, aku tgk abg2 aku, mak ayah aku dok angkat barang.*tgk sajaa. tiba2 mkcik faridah(jiran depan umah) sembang ngn aku.dia ingt aku ni umie.hudoh kot noh.hihihihi :D maklumlah, pagi2 buta.mana laa aku nak dgr clear.kesian kat dia.ckap sorang2.huhu

tetiba aku sakit perot.haih, heran sungguh.time ada ayaq kat paip, perot aku xdak masalah.time xdak ayaq jaa dan2 bermasalah.huhu dah sakit sgt, kakmas bawak aku pi msjid bukhari.hahahha gila.pagi2 buta jadi kerja.~!@#$%^&*()_+

dalam pukul 7 lebih pagi, ayaq mula naik.at last takat lutut aku dah haaa...gila laju ayaq mai serang.huhu aku ada laa amek gamaq.tapi xupload lagi.ramai wowh yang mai melawat rumah aku....huhuhu akhirnya....satu area tu ayaq masok umah..including umah qila.but masok kat porch ja laa..hanan xmasok langsung.jeles aku. :( had aku ni laa paling terok.ahhaa,

tghri;aku ngn qila jadi kerja dua2 org kami.kami pi jalan2 melawat kawasan.tudiaa aih.lawat sampai kat jambtan nuh.ahhaa, syokk gila.huhu pastu kami bermain dalam hujan laa..macam2. ~!@#$%^&*()_+
semakin petang ayaq semakin bnyak.tapi alhamdulillah, air paip dah ada.huhu xpayah laa aku dok berusung pi mandi kat apartment bukhari nuh.adeh,penat betul

malam:aku sakit pala.mgkin tghri pi jalan merata ngn qila then main hujan pulak ngn dia.pehtu sejuk kaki.mau dakknya.seharian dok dalam ayaq.huhu aku tdoq awai wowh malam tuh..hik3

SABTU,6/11/2010: aku bgn2 pagi tu, tgk2 ayaq dah makin surut.asal yang takat lutut dah kurang tinggai takat bawah sikit dari lutut.ahhaa, lama-kelamaan, ayaq dah xdak..alhamdulillah,

ptg; paktam aku and his family mai tolong cuci rumah tok aku..ahahhahahaha, lawak gila.barang2 segala mak nenek had cik aku letak kat atas nuh, kena bawak turun pulak lah.huhu aku tgk jaa~

mlm; pi umah bangcik.ayaq pon masuk umah dia gak.huhu tapi xterok ah...sikit jaa...eleh, takat buku lali pon xsampai...saja ja dia tu dok buat kalot.eh dak...bini dia tu dok buat kalot.hik3 balik tu aku online sampai pukul 3 pagi lebih.gila.huhu erm, asal semalam aku ada plan ngn bfffffff aku (pdot ahmad) tapi xjadi pulak.xpalah.nak buat cena.ahhaaa,

ni lah kisah dia.....sekian, terima kasih :))

sorry if ada yg tersalah tanpa disedari...harap maaf yaa? ni hanyalah cerita semata2.tapi kisah benar.kisah yg berlaku terhadap saya.ini adalah pengalaman pertama mengalami banjir.

p/s: ~!@#$%^&*()_+ ni makna dia SHORTCUT.huhu maleh ah nak cita panjang2,takot hmpa boring pulak.hee


jeng3! : gamaq kat umah aku xupload lagi.nnt ah bila2 free.huhu

Sunday, October 31, 2010

weird night

ish xtau lah pasaipa ngn aku malam nih....
dok xdok jeles.
jeles kat sapa xtau.
bang*** betoi!
erm, bukanlah jeles....
tadi aku ****************.......
then nampak ***********.......
pehtu ter******.....
menyakitkan hati betul!
bang*** punya *Ak*!!!!
xguna!!!! dia tipu aku siap!!!!
aku just tunggu after spm.
tgk dia nak buat apa.
sama ada dia ni betul2 pegang janji atau *Ak* pendusta!
tgk ah....dia nak main2 **m**an lain xpa....
kalo dia main2 kan aku...
aduh, silap besaq ah...kah3
ingt aku takot kot ngn dia?
xpaa...mai kita tgk apa nak jadi...
hahahahahahahhahhaaha

HAPPY NEW MONTH!!!

waaa dah bulan NOVEMBER pon....
hal ini demikian bermakna??????????
=xdak maknanya!
aku nak study!

btw, goodluck to all SPM candidates.all the best. :)

Saturday, October 30, 2010

life is a race

starting from now on........
aku nak focus!
focus darling....
please come here baby...
i need you right now....
and aku xmau main2 dah!
xmau dah daydreaming!
daydreaming sayang.....
please far away from me.....
please let me go....
after spm...
u can come back to me lah..
ish, aku dok buang masa lagi...
okaylah.
xmau buang masa dah...
skang ni aku xdak masa dah.huhu
gila betoi.

conclusion: nak buat anjakan paradigma *directttt~
xmau buang masa dah
nak struggle betul2
jarang online dah.(amin~ insyaAllah) :)

Friday, October 29, 2010

wonderful night

SEBELUM NAK CITA PASAI MALAM,
MEH NAK CITA PASAI SIANG DULU

tadi pi lib, then jumpak 'MANGKOK ' ni.*padan muka! dan dah kena 'mangkok'! menyombong lagi.hahahahahha, ish kesian kat dia.entah2 dia xkenai aku.aduh, biaq ah...

tadi pi tusyen.sir sham suruh matun baca doa.xpa laa.matun pun baca ah.*malu gila habaq mai kat hampa. erm, pendekkan cerita.malam ni matun pakai baju warna pink mix oren.'SI DB' pulak pakai kaler oren.syokk laa.. :D hahahahhaaha, 'SI DB' ni comel.bila dia senyum pon comel.bila dia gelak, fullamak! ahahahha, ish, saja laa dok puji dia.hanya org tertentu ja yg tau sapa DB ni...

tadi nak balik kan, saja pi bayaq yuran time nak balik.ahahhaha, tgk2 dia ada jugak.sebelum dia nak keluar dari pintu, dia kena lalu depan aku dulu.time dia nak kuar tadi kan, dia senyum kat aku..wah, bahagianya....adoi, galak dah.syokk la malam ni.huhu

(: TODAY WAS A FAIRYTALE :)

.friday.

hari ni hari jumaat.
ish laa, pagi tadi bangun awai.
hahahaha,
semalam tdoq lambat pehtu bgn awai.
kepala ni mula ah poning2.
haa pagi tadi cek pi market wowh,
market pa nama xtau dekat2 jitra nuh.
'nalaa' jauh.semata-mata nak jalan2 jaa
huhu

ish, pagi tadi mimpi TUPAI.
xtau sepa tetiba ja dia gagah mai masok dlm mimpi
aku walaupun tinggal beberapa minit ja lagi aku nak bgn
err, pham ak? hihihi
errm, meh aku ngaku kt hampa semua
ish, "rinduuuu laaaa kat TUPAI"
serious aku rindu kat dia.
aku harap dia xkan tau yang aku rindukan dia.keh3
erm, agak2 dia dok buat apa hah skang ni?
msti dok msg ngn kekasih baru dia kan...

eeee, halimatul! stop lah.just forget bout h**!
hahahaha, gila.dok sorang2 jadi kerja
asal aku xrindu kat dia pon
bgn2 tdoq tadi,
aku tertnya2.
"ish awat yg dia pulon masok dlm mimpi aku xtau.meloat sungguh laaa"
tapi pada hakikatnya, aku rindu kat dia..waaa :(
em biaq ah.buat apa aku nak rindu kat budak mcm dia tu. =,=
buang masa ja.aduh,

erm doaku kepada TUPAI agar:
dikau bahagia disamping org tercinta
lupakanlah daku dari ingatanmu... :( *mmg dia lupa dh pon
jagalah dirimu sebaik mungkin

no more *HSY.no more S**R*SPAI. :)
*aku xsuka tupai tapi suka gak laa.xsuka sbb muka dia ala2 TIKUS.aku plg xsuka haiwan yg bernama tikus.ya Allah...
*had aku rindu ni org laa.tapi aku pggil dia TUPAI.ada laa kes sikit ngn dia suatu ketika dahulu.tu sbb nama TUPAI terbentuk :D

SORRY NOH? :(

Monday, October 25, 2010

oh TUHAN.....

dulu aku bisa duduk berjam-jam memikirkan satu perkara
iaitu "BIARLAH RAHSIA....."
aku pernah tersesat jalan suatu ketika dahulu
tapi aku sudah diberi jalan keluar
apabila aku sudah dapat keluar
aku bingung.
aku xtahu apa yang perlu aku lakukan (kehidupan)
aku sering mensia-siakan peluang yang ada di depan mata aku
buktinya sudah pun terbukti
aku sudah membuat ibu dan ayah ku menangis
aku xtahu kenapa mereka menangis
adakah mereka bahagia?
ataupun mereka menangis kesedihan?
mereka langsung tidak pernah memberitahunya kepada aku
aku sudah melakukan kesilapan yang besar dalam hidup aku
iaitu aku telah menganggap tangisan mereka itu merupakan tangisan kebahagiaan
aku sedar...aku bukanlah anak yang seperti mereka harapkan
aku masih gagal dalam menjalani liku2 hidup ini
adakah aku masih muda untuk mengerti semuanya?
tetapi aku dah cukup remaja....
aku sudah pun besar dan sudah pun tahu yang mana betul dan yang mana salah
mungkin aku masih dalam penjagaan ibu dan ayah?
aku bersyukur sangat kerana mendapat ibu dan ayah seperti mereka
sekarang, aku sedang mencuba untuk menjadi anak yang terbaik seperti yang mereka harapkan
aku x nak sakiti hati kecil mereka lagi
cikgu aku pun pernah bagitau aku suatu ketika dahulu
bahawa apabila

"cikgu tengok wajah mak kamu, cikgu tau yang mak kamu tu ada harapan yang menggunung pada kamu.harapan dia tinggi sangat.kamu pernah melawan cakap mak kamu tak halimatul?" kata2 tu aku masih ingat sampai sekarang.

"errr, cikgu...saya pernah melawan.tapi saya dah minta maaf.saya x sampai hati nak sakiti hati ibu.saya takut.saya takut jadi anak derhaka.saya xmau"

"halimatul....ingat pesan cikgu ni.jangan sesekali melawan cakap ibu.tau? jadi lah anak yang baik...anak yang solehah..cikgu tau.mak kamu selalu doakan kamu.cikgu pun macam mak kamu lah.hari2 cikgu doakan untuk kamu semua."

"insyaAllah cikgu..."

"cikgu tau kamu boleh...usaha halimatul.jangan putus asa.selalu minta restu kat mak dan ayah.cikgu tau kamu anak yang baik.tengok dari muka kamu pun cikgu dah tau.."

persoalannya, baikkah aku? aku ni manusia yang jahat sebenarnya....manusia yang sering menyakiti hati manusia lain.dulu mungkin aku ni boleh dikategorikan dalam kumpulan manusia yang baik.tapi sekarang, entah laa.aku sendiri pun x faham apa dah jadi dengan diri aku ini.aku selalu sakitkan hati kawan baik aku.boleh dikata hari2.tapi aku tau mereka sakit tetapi mereka xbgtau aku.kecualilah apa yang aku buat tu betul2 menyakitkan.

oh TUHAN....
harapan datang saat dia kehilangan
sekarang aku sudah pun kuat untuk menjalani hidup seperti dahulu
*ni part yang over sikit
setelah dia pergi aku dapat rasakan yang aku kehilangan sesuatu
sudah sekian lama aku mencari apa yang aku hilang
tapi aku sudah tidak ada masa untuk mencarinya
kerana masa yang aku ada sangat singkat
aku tau aku xsempat untuk mencarinya
sangat beruntung kepada mereka yang tahu apa yang mereka carikan dalam hidup
kerana mereka sudah ada hala tujunya

apabila difikirkan kembali,
apa yang aku tercari-cari selama ini hanya ada di depan mata aku sendiri
cuma aku saja yang xnampaknya
tapi sekarang!!!
aku dah nampak.dan aku akan dapatkannya
aku xakan lepaskan itu lagi
sekarang aku hanya tinggal beberapa langkah sahaja lagi untuk aku
dapat apa yang aku hilang selama ini
insyaAllah ~

NEVER EVER EVER LOOK BACK ANYMORE ! LIFE MUST GO ON ! LET BY GONE BE BYGONE ! STRIVE FOR SUCCESS !

Saturday, October 23, 2010

missing it. :(

semalam petang aku keluar ngan bff aku...pi jalan2.hahha, pehtu kami pi round2 marry ground at city plaza! hahaha, besstt~ firstly, kami pi kedai pa nama xtau...hehehe, :D pehtu pi converse.then body glove.pehtu patah balik pi kedai converse.haha, tetiba aku nampak kasot ni.sebijikkk mcm kasot aku.waaa :( rinduuunya kat kasot tu....huu ^^ tapi xpa lah.biaq aku saja yang tau apa dah jadi ngan kasot tu....wuu :((

missing you baby... :(
*gila

AKU SEORANG MANUSIA YANG JAHAT!! SELALU BAGI ORANG SAKIT HATI DENGAN AKU! AKU NI KAWAN YANG XGUNA! HAHAHA, :)) AKU MCM BANG***!!! BUKAN MCM..MMG PON...SELALU SANGAT USIK ORANG! AKU NI XRETI NAK MELAWAK DGN BAIK!!! KALAU AKU MELAWAK JAA, MESTI XKENA GAYA!! HAHAHA, PADAN MUKA AKU.BOO~ ;P *kata2 ni mmg xdak kaitan pon ngn kasot di ats...ni cita lain pulak.huhuhu ^^
SO, BE AWARE!!!! hari aku dapat pengajaran dan pembelajaran yg baru.cikgu aku kata, "orang yang PERAMAH ni, dia suka berpura-pura" ada org kata aku ni peramah.aku harap, tanggapan negatif ini tidak melekat pada aku laa noh...hehehe, amin~ :)

*dlm hidup kita perlu bijak memilih kawan.kawan dgn pembuat perfume, kita akan berbau wangi.kalo kawan dgn tukang besi, kita juga akan turut terkena tempias api kat besi tu (time nak pateri)

Wednesday, October 20, 2010

yeye :)

HAPPY BIRTHDAY IBU !
MAY GOD ALWAYS BLESS YOU
I LOVE YOU SOOOOO MUCH IBU !
HONESTLY, I LOVE YOU !
I CAN'T LIVE WITHOUT YOU IBU !

20/10/2010
was a wonderful day.
:)

*it was my mum's birthday

Tuesday, October 19, 2010

new determination

alhamdulillah....aku baru sahaja sudah membaca blog sorang budak nih...aku mmg suka baca dia punya karya.karya2 dia sangat berguna untuk santapan minda dan santapan jiwa.dia ni salah seorang sahabat aku yang pernah bersama aku suatu ketika dahulu.....dia juga pernah mental_downkan aku dahulu....but it was....and now, aku dah faham segala2nya.mmg bukan salah dia untuk mental_downkan aku.dan sekarang aku dah jumpa something yang sangat bernilai dalam hidup aku agar aku lebih yakin dalam hidup.dan tidak lagi menoleh ke belakang.DIA telah mengajar aku erti kejayaan.dan sekarang aku sedang cuba untuk menggapai apa yang sepatutnya menjadi milik aku.aku tidak akan lepaskannya lagi...

sudah jauh aku tersasar dari trek sebenar aku...dengan membaca blog dia tadi,baru aku sedar yang masih jauh perjalanan untuk aku tempuhi...yaa! hidup aku akan lebih mencabar lepas ni.thank you very much 'MY SHARKSPAI'.sebab dah sedar kan saya....saya sangat bersyukur kerana dapat bertemu awak.you were one of them who always beside me when i need some spirit to carry on with my curve of life.i will never forget what you have told me before.and i will try to change my bad attitudes for the sake of my life.not for you! not for them! but for me!

sekarang aku dah dapat semula semangat untuk aku teruskan hidup...kata2nya sangat memberansangkan aku.dan telah membuatkan urat2 aku tidak sabar lagi utk bekerja.(study) tdk lupa juga,katanya telah membuatkan badan aku tdk lemah lagi....kini, antibodi aku sudah pon kuat.(nak okay dah dari demam) aku kena kuat.dia kuat.kenapa aku tdk boleh?kan?kan?kan? aku juga mesti boleh! sebab aku pernah berjanji pada diri aku yang aku nak buktikan kat dia yang aku pon boleh mcm mana dia boleh.aku xkan tunduk lemah lagi.
*part yang agak over

hari ni aku dapat mc.doctor kata, badan aku panas gila.demam panas kot.tapi xterok laa.papon, aku bersyukur sbb aku dpt rawatan dgn cepat bbanding dgn saudara kita yg sakit di luar sana...yg sdg sakit dan xdapat pi hospital menerima rawatan...segala2nya telah menyedarkan aku.aku, yg tak suka makan ubat dan tak** makan ubt, bila pkiaq balik...ramai sgt yg memerlukan ubt, dan mreka xmampu nak pi amek ubat, terus aku makan ubt.dan aku bersyukur.suka ka tak suka ka, aku makan gak ubat.aduh, cerita ubat pulakk... hah aku bersemangat sekarang ni.semuanya kes aku terbaca blog dia tu laa...hahhahaha, xpa, baguih laa...dia dah sedarkan aku.... =.=

THANK YOU ALLAH......YOU brought me home...i THANK YOU with every breath i take
ALHAMDULILLAH.....ALHAMDULILLAH....
ALL PRAISES TO ALLAH... ALL PRAISES TO ALLAH...

I PROMISE TO MYSELF, THAT I WILL NEVER LOOK BACK ANYMORE!!! I WILL STRUGGLE IN MY LIFE AND TAKE ALL THAT BELONG TO ME!!! I WILL NEVER GIVE UP ON ACHIEVE SOMETHING IN MY LIFE!!! I WILL APPROVE IT!!! insyaAllah... :)

KEJAYAAN TIDAK AKAN DATANG DENGAN SENDIRINYA KALAU KITA TIDAK MENCARINYA...ATAU USAHAKANNYA...SEMUA ORANG BOLEH BERJAYA KALAU DIA BETUL2 MAHUKANNYA!!!
"YOU CAN IF YOU REALLY WANT"

Saturday, October 16, 2010

bang bang boom!!!

salam, huu ^^ dalam hidup aku, aku xpernah mencuri dan xpernah diajar mencuri.tetapi, malam ni aku nak curi.curi smthng yg amat berharga buat aku.aku nak curi time study aku sat walupun agak lama.sekarang hidup aku dah xmacam dulu...dulu mungkin aku ni agak ceria.tapi skang tidak lagi.haha, dulu mungkin aku peramah.tapi skang tdk lagi.huhu sampai ada org mai habaq kat aku lah kata aku sombong.tapi xpaa.aku xkisah semua tu.sebb baguih laa depa mai habaq sendiri kat aku dpda dok cakap blakang.dpda dok cakap2 blakang lebih baik mai cakap depan2.mcm kawan aku ni haaa, hahahahahaha, thanks t**! sbb bgtau cek. :)

hah sejak kebelakangn ni, otak aku kusut sangt!!! mcm2 aku fikir.pkiaq pasai study, future, time planning,family.hmmmmm,, sejak2 akhr ni jugak family aku ditimpa musibah.dugaan yg agak dahsyat.tapi xdak sapa yg tau...hnya Allah, fmly aku, dan diriku ja yg tau.biaqlah...aku tak faham lah.kerana perkara kecik tu, habis family aku hancur! dan aku sedih sgt.....dah laa aku sdg bergelut dgn spm.pehtu jd pulak mcm ni.aku rasa mcm aku kekurangn perhatian pulak.ahhaa, sekarang ni, aku sgt memerlukan someone yg blh ada di sisi aku.aku sedih...aku sunyi...aku hnya tanggung sorg2 aku.tapi xpaa, aku dah biasa semua tu...aku tanak nyusahkan org lagi....

aku sedih sgt sebb akhr2 ni mak ayah aku asyk marah2 aku jaa.mereka seolah2 xpham ngn cndition aku sekarang...aku nak study pon dah xdak mood.bila aku xstudy, lagi depa marah.seriously aku cakap, mak ayah aku jadi mcm ni sejak kejadian tu...tapi yg hairannya, kenapa aku dan abg aku(aman) jadi mangsa?tmbah2 abg aku.everyday dia kena marah even bnda tu bnda remeh.aku kesian kat abg aku...kerana aku jugak kdang2 dia kena.wlaupun aku jahat ngn abg aku, tp ofcoz aku syg dia.sbb dia baik ngn aku.skang ni dia xdak disisi aku.aku jadi smkain lemah.

kenapa semua ni perlu jadi sekarang???kenapa tdk lepas aku amek spm??21/12/2010??? tapi semua persoaln ni xmgkin akan terjawab skang.sbb smua org xtau apa jawpanNya.knpa aku xboleh tabah setabah dahulu?hmm, dah laa. xdak sapa blh jawab..aku hnya tertnya2.smpai bila dugaan ni akan berakhir....em bukan apa...aku sbgai anak mesti lah kena faham apa yg mak ayah aku sdg lalui skang...tapi aku dah cuba faham akan mreka...mgkin xcukup lah kot.....tapi xpaa...aku cuba utk bersabar...aku akan bersabar mcm mana aku dok suruh org sabar..

aku harap sgt masalh ni akan selesai dgn cepat...bnyak gila cita yg aku cut2.ahahhhaha, xpa lah dah lama aku dok kat sini.nnt kalo ada cita lagi, aku cita lagi.salam,

Wednesday, October 6, 2010

huargghh!!!

ALAMAKKKKK !!!!!!!!!
DIA DAH BANGUN DARI TIDUR NYENYAKNYA!!!!
AKU TAK BOLEH BIARKAN!!!
AKU MESTI BUAT SOMETHING!!!
ARRRRGGGGGGHHHHHH!!!!!!!
INI TAK BOLEH JADI!!!
AKU TAK BOLEH BIARKAN DIA OVER AKU!!!!
AKU JUGA MESTI TUNJUKKAN KAT DIA YANG AKU BOLEH!!!!
BUKAN DIA SORANG SAJA YANG BOLEH BUAT SEMUA ni!!!!!!
AKU PUN BOLEH LAAAAA.......
hahahahahhahahahaha :))

utk dia......

huargghh!!!

ALAMAKKKKK !!!!!!!!!
DIA DAH BANGUN DARI TIDUR NYENYAKNYA!!!!
AKU TAK BOLEH BIARKAN!!!
AKU MESTI BUAT SOMETHING!!!
ARRRRGGGGGGHHHHHH!!!!!!!
INI TAK BOLEH JADI!!!
AKU TAK BOLEH BIARKAN DIA OVER AKU!!!!
AKU JUGA MESTI TUNJUKKAN KAT DIA YANG AKU BOLEH!!!!
BUKAN DIA SORANG SAJA YANG BOLEH BUAT SEMUA ni!!!!!!
AKU PUN BOLEH LAAAAA.......
hahahahahhahahahaha :))

utk dia......

Friday, September 24, 2010

at last....

at last!!!! hahaha......update gak blog aku nih....hah yg plg penting....abeh gak trial aku slama ni...kah3 :D satu halangan dah selesai...skang ni...aku sedang prepare untuk halangan seterusnya....the biggest one.huhu

ermm, alhamdulillah aku dah pulih sepenuhnya dari masalah2 yg selama ini merasuk minda aku...terutamanya mengenai 'feeling'.kah3, skang ni aku dok bercinta ngn MR.B jaa...ahhaa,aku tau, dia akan selalu bersama aku sehingga aku mati selagi aku setia bersamanya...itu janji dia kepada aku.dan janji aku kepada dia..

selesai sahaja trial aku, aku dapat good+bad news. tapi aku rasa good news kot.good for mine...hah phone aku akan ditarik semula oleh ayah aku...akan dipajak gadaikan.begin from tomorrow! 25/09/2010;sabtu; aduh, aku okaay ja kalo xpakai.tapi, bila pkiaq balik, nnt cena nk cntact ngn qila hnan? kalo da papa cena?hah apa yg nak disusahkan...fon umah kan adaa...?fon ayah kan ada..?fon ibu kan adaa..?fon aman kan adaa...?haaa...jeng3! keh3

skang nih...aku dah tak boley macam dulu....mak ayah ku dah buat undang2 baru...aduh, directtt~ hurmm, result aku agak kurang memuaskan.gila.aku geram lah ngn sorang nih.dia yang bawak aku dalam gelombang masalah.tapi dia xrasa bersalah pon..aku tgk dia mcm rileks jaa...mcm xdak pa berlaku.tapi xpaa...nasib baik aku dah okay....

aku sedih sangat sebab kawan baik aku dan keluarganya baru ja ditimpa masalah...aku amat simpati kepada dia dan keluarganya...aku harap mereka sekeluarga tabah dan redha menghadapi ujian Allah ini....banyak sangat hikmah yang dapat diperolehi....xpaa...matun doakan agar kalian baik2 saja dan dilindungi oleh-Nya...amin~

tadi petang; 24/9/2010;jumaat; aku pi mcd.ada la sorang abang ni.aku tgk dia.muka dia mcm pidot.kawan aku.errmm, bfffffff aku.hahahhha, tetiba tingat kat dia.tadi aku chat ngn dia...lama gilos kami xcntact...huhu ^^ loga la sikit dapat tau pkembangan pasai dia tadi.huhu ^^ dia ni baik sgt...slalu tlg aku.hahha,

pehtu aku da sorang gi kawan baru...budak perak.hahhaha, pehtu ada gi..kawan pdot ni gak.satu skola la katakan..ahhaa,baik la jugak...aduh, ramai ngat aih...kalo aku nak bgtau..jenoh.smpai esok pon x abeh...

baiklah..tanpa membuang masa....aku nak minta diri dulu...baru teringat.tadi lepas aku makan, lupa nak minum air.patot ah tekak rasa lain..kua3 :D selamat hari2 semua... ;)

Monday, September 6, 2010

ia menjelang lagi.....

selamat tinggal ramadhan...selamat datang syawal... ini lah kata2 yg sering kita dengar..hari raya semakin dekat.hati orang masing2 sah dah xsabar menanti..tapi, tidak bagi aku..mungkin disebabkan bnyak faktor.yeaah, faktor utama absolutely aku on trial.haha, so xleh enjoy gila2! math sedang menanti~ faktor kedua mungkin suasana hari raya family ku pd tahun ni mesti dah xsama dgn tahun2 berikutnya...faktor seterusnya, impian kecil ku hancur.impian kecil? wow, apa?apa? hee :D erm, xdak pa laa...hnya sekadar angan2 kosong yg mmg tdk lagi akan jadi nyata...dulu aku pernah berharap agar aku dapat beraya ngn dia this year.tapi, setelah berakhir segala-galanya, xmungkin impian kecil ku itu akan menjadi.alhamdulillah, aku dah semakin pulih dari hidup ku yg xtentu arah itu...huhu sedikit sebanyak aku dah dapat petunjuk,semangat,untuk aku teruskan hidupku ini...erm,mmg dia dah pon janji smthng ngn aku, tapi aku xnak lah.....let by gone be by gone...aku xnak dah kes yg sama jadi lagi dalam hidup aku...mungkin dulu aku tabah.tapi skang, entah laa...mmg sukar gila.

eh tadi part sedih.had ni part lagi sedih.uwaa :(( *over.haha, hah disaat org ramai dok kalot, bergegas, bersuka ria, aku ni dok berduka cita...mau daknya...org blh balek kg..aku ? huh. hari2 aku balek kg....alangkah bahagianya kalo tok aku dok jauh2.eh2, i means dok jauh dari rumah ku lah...adeh, time raya boleh balek kg.huu suka.suka.tapi, plg jauh pun,kt penang nuh.haha, had maternal family lg syokk.sebelah rumah jaa.. xgadoh apaa....org balek kg naik keta, aku balek kg jalan kaki. (kdg2 lompat ja pagar tuh...kalo cik aku xtau lah..) hah lg puas.hari2 aku balek kg..tapi...xmau..nak jauh2.xpaa.tunggu satt..tnggu aku kawen ngn org nogoqi nnt.haha, yono, wait arr..heheh, :D nantii...boleh balek kampung.boleh la rasa cena suasana balik kg.huu amin~ mnx2 laa dpt kawen ngn org yg ada kg jauh2.hahha,

kampung halaman... [TERINGIN]

hah thank you for giving me this opportunity to apologize all of you.matun nk minx maaf kepada semua kawan2, pembaca2, dan semua lah sekiranya ada tersalah kata,terkasar bicara, dan ter apa2 ja lah....sorry sgt2?erm, dgn hari baik bulan yg baik ni, sama2 lah kita saling maaf, memaafi antra satu sama lain..^^ kpda awak, saya minta maaf sgt2 kerana slama ni saya slalu sakitkan hati awak...dan saya mnta maaf sbb xdpt nk balas ksh syg awak..erm mgkin apa yg awak pernah kata kt saya tuh, betul....'saya mmg memahami awak...tapi masih belum bisa buat awak bahagia...' so sorry..?tapii, satu jaa yg saya nk awak tau...saya dah lakukan yg 'terbaek' awak tuh...tp msh gagal.. :( mmg slah saya jugakk...kalau lah saya tau yg mlm tuh adalah malam terakhir kita msg mcm tuh...mesti saya akan layan awak.kalau lah saya tau bahawa hari tu merupakan hari terakhir kita jumpa, mesti saya akan terus pandang wajah awak...tapi skang, nasi sudah menjadi bubur...segala-galanya xkan berulang...saya doakan agar awak bahagia bersama si dia....saya harap sgt agar si dia dpt jaga awak lebih baik dari saya.kan saya pernah kata kat awak dulu,masa 14 mei, 2010, 'awak akan dapat yang lebih baik dari saya'...skang saya tau awak dah bahagia...dan saya harap awak akan bahagia utk selamanya.....tentang janji awak tuh, jgn risau...saya akan bubarkannya...dengan harapan awak xkan terikat lagi dgn perjanjian dan saya xkan terluka lagi....cukuplah setakat ni saja..smpai di sini saja yg saya mampu tanggung semua ni.sudah,jgn sakiti saya lagi,pls...kalau boleh pergilah jauh2 dari hidup saya :(

hahaha, msg kat atas tuh, special utk sapa2 yg sedaq akan diri dia sajaa...huhu ^^ erm i means, tuan punya badan laa..huu ^^ kepada semua, im so sorry...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

p/s:- utk awak...sorry, i have to write this bcoz this is the only way for me to apologize.i dnt want to msg u.becoz i might get hurt.thats why i on num celcom.
-i knows that yellow is your fav colour.

utk semua, apa yg dinyatakan dlm perenggan ke-3 tu, saja lawak2 jaa...xdak benda yg serius pon...keh3 :D saja dok buat pulon time mlm2..huhu ^^

my love is forever, HAVE A GREAT DAY ! AND GREAT HARI RAYA ;)

Saturday, September 4, 2010

hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~

hah hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~ tu resipi mak aku pada hari ini....hari ni, pagi2 lagi aku dah bgn...(sahur lah).lepas makan,aku tgk tb.before mandi,tetiba ja terdetik di hati nak reply msg syifa.kawan lama aku.kami kenai kat tusyen INOVASI Jalan Pegawai..last year,bulan 12,2009.time tu ada class intensive account.ckgu cina.nama sir apa xtau..lupa dah.tp yg ingt, sir tu pkai spec.haha, lama gilos xjumpak diaa...tetiba pada bulan 6 hri tu kot jumpak syifa ni kt lib.dia ngn kwan2 dia..aku ngn *****.erm, time tu aku ngn si ***** ni still 'bestfriend' lg.... >.<>
hari ni, aku xpi skola.sbb nk pi tusyen.dah berkurun xpi tsyen.bulan 8 aku bayaq yuran awai bulan.tgk2 pi sehari jaa..huu ^^ pehtu xjd gak pi tsyen sbb kawan ku kata hari ni last.bek xyah pi....aku pon xpi...td dia msg kata after raya start mcm besa.aku kata laa "kata hr ni last?" pehtu dia reply: "hari last utk bulan posa kot org habaq" rupa2nya aku bca msg dia x abeh...aku yg salah pham...haha, sorry noh? erm, dia tau lah sapa dia..hee :D haa smbung cita.pg td pi shopping ngn ibu.balek tu, teman cik pi umah shafiq.balek dr umah shafiq, aku kemas bilik.Ya Allah....bilikku mcm tongkang pecah.segala tok nenek tikuih pon adaa... *tapi xdak laa...gambaran saja..huhu tgh asyik dok susun buku3, tetiba mak aku pnggil sruh tlg dia masak.

hari ni org msjid tempah nasik tomato kat mak aku....mak aku kesian, sbb dia dok tolak jaa sbelum ni..hr ni dia amekk.haha, aku pon kacau lah periuk tu.(ada laa bhan2 dia.xkan periuk kosong)...sambil tu, aku nyanyi lagu raya. *pulon. haha, tiba2, ayah aku tgur dari blakang.dia kata: "haa BAGUSSS...mcm ni laa...bljar masak dr laa...nnt xgadoh dah..ni dakk...kalo nak msak ja xreti...mana la nk tau nnt blh gnti ibu bukak catering sendiri".aku dgr2, 'tudiaaaa'...geli aku.hahhaha, hesh! baru hari ni aku tau cara nk masak ayam merah..kua3.tapi aku tgk ja laa...xdan nk praktikkan.sudah tuh, mak aku masokkan bahan2 nk buat ayam masak merah...aku heran sbb bnyak sgt dia campoq...sat dia boh sos.sos tu, sos cili,tomato,tiram..pehtu santan,susu, smpai dia sndiri kata yg dia pon xtau dia tgh masak paa...aku pelek.aku tnya la dia... "awat bnyak sgt bu?" then mak aku kata, "xtau...kita hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~ pehtu aku gelakk laa.aku kata la, "awat hentam2 ja?" "dah bnyak sgt kita masokkan....biaqlaa....rasa pa pon kita xtau...sedap ka xsedap kaa...masak, masak dah...."kata mak aku...hah start situ laa dia kata hr ni kita masak hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~

aku pon xtau aku cita pa kat atas nuh..hahhaha, hah dah laa noh...xtau nk cita pa dah...huhu ^^ em dah hmpir nk raya nii...meh laa kita sama-sama ada semangat utk menyambut syawal..hahha, salam ;)

Thursday, September 2, 2010

kalau lah boleh ulang.......

yuhuu~ hah aku mai dah....heheh, hari ni aku xnak cita panjang lebaq...just nak share ngan hampa2 jaa..heheh, em hari ni time aku jawab akaun paper1, aduh! tetiba rasa lain macam.aku heran lah.pasaipa~aku buat xtau dulu.dah mmg xleh tahan aku tgk lah tepi sebelah kiri aku.tudiaa aih.panass sgttt~ kipas xpusing.cam ngan pa gi....adeh, dah la 'panas' buat akaun.kipas pulak x switch on.btmbah panas lah aku dibuatnya..hik3,em kalu lah masa boleh ulang.....aku nak ulang semalam. :( aku dah buat kesilapan yg besar.iaitu telah membuang waktuku begitu sajaa..semalam serius aku malas.malas tahap max.dah laa xstadi paa...boleh dok lena.buat cam ngn hari ni xdak exam.mai tadi, baru nak kalot....huhu *tobat xmau buat dah...heheh,

hah tadi...tiba2 aku terringat last year.before posa.kami pi men futsal.haha, kami ni, aku,hanan,qila,thata,neesa,yono,anis,sab,p-nurt,unie, and ramai lagi lah...em skang baru aku sedaq yg dulu, aku, qila, hanan, buaasss sgt...akulah pala puak.had dok ngajaq depa dua buat bnda had xbetoi...kesian kt hmpa noh?sapa suruh ikot?hahaha, ehem qila.ingt ak time awai mggu fom4 had kita xmasok class B* tu? ops! biarlah rahsia..heheh, ^^ eh, hasil dpd futsal tuh, kami ni ada laa snap serba sikit gamaq2...meh nk tunjuk...cuci mata sikit.haha,tapi toksah dok kata pa laa....sebab gamaq ni time Zaman Renaissance..zaman pertengahan....budak2 dulu nuh.xtau pa gi...adeh, haha, sebarang komen,sila nyatakan. ;)
*TUDIAAA.....
sorry noh....ni gamaq time zaman jahiliah....(kami 3 terutama aku)

ni time aku hudoh....hhahaha,

hah dah la tuh...dua gamaq cukup.bukan xmau tunjuk.tapi,biaqlah..hahhaha,kepada semua kawan2, specially ; my lovely buddies....i'm sorry?? :( sbb dah TERRupload gamaq2 ni....berat hati nak share..tp xtau.sorry sgt2.marah, habaq.tau?em kepada semua, ni time zaman jahiliah.....zaman gelap...alhamdulillah skang sedang berada di zaman kesedaran.... ;) errr, skali lagi...sorry sangat99999!!!!!!!???? mmg org dok kata aku dok buat terok....em xkesah dah semua tuh......thats words is part and parcel of my life...

kalau lah boleh ulang.......aku nak pergi ke zaman di mana aku selalu habiskan masa aku dengan perkara yg sgt xberfaedah.tapi apa kan daya...itu semua hnya lah angan2 kosong.seperti aku dah kata kat atas........ATASSS SEKALI! 'semalam adalah sejarah yang tidak dapat diulang'. kalau dapat ulang pon, mmg xsama apa yg berlaku dgn hari ni.so, hargailah masa yg ada ini slagi sempat...biaq sesal dulu pendapatan, sesal kemudian, tiada guna.pls take it serious.jgn sampai kita menyesai one day sbb dah buang masa2 lalu~ like me. :( always remember! every ticking of clock is gold! diamond! very precious! BIAR MENYESAL SEKARANG.JANGAN NANTI.SEUMUR HIDUP.KERANA MASA TIDAK DAPAT DIBELI DENGAN WANG RINGGIT. selamat beribadat. ;)



(gambaq aku dah delete, hhe)

Wednesday, September 1, 2010

grrr !!!

salam to everyone...heheh, aku hanya ada masa selama 20minit saja utk menceritakan tntg liku-liku kehidupan aku sebagai pelajar akaun.hahahha, *saja buat pulon.erm, mmg pon... =.=

arrgggghhhh!!!!!!!!!
account aku hancoq!
what the tooth laa.....

em td awai2 pg lagi aku dh pi skola.tadi time jawab akaun, aku khusyuk sgt...khusyuk dok buat dokumen sumber tu lah...adeh, buat2 tgk2 ximbang.aku mula lah bengang.huh! sabaq~ aku maleh ah nak pikiaq, aku pi next question.mai2 dia tnya pkongsian.erm, tah laa...aku muhong pa xtau.dalam dewan tadi...tetiba otak aku jadi blank! dont know what should i do...aku betoi2 lupa cena nak buat.em boleh aku jadi cam xpenah blajaq...apa la nak jadi ngan aku nih..haaa? pehtu soalan mnx penyata mengira modal pd 31 ogos aku pi buat had 1 september 2009.GILOS.mmg bengong lah aku time tuh...nasib baik aku check balik.tgk2! naaahh, aku buat lain pulakk...pehtu xpa lah...aku tgh buat soalan 4.tiba2 aku dok tingat time hari raya.gila ka tak gilaa...tgh dok jwab exm boleh dok pikiaq nak raya..siap berangan pulak tuh.had org lain dok kalot tekan kalkulator, had aku dok kalot pikiaq pasai perancangan raya nih...siap atoq pulak tu raya first nak pi mana.adeh,

erm, depan aku ada sorang nih...aku panggil dia kak A(dlm sebutan vocal).aku tgk dia before start exam,muka relex jaa...yg aku ni glabah xtentu pasai.tgh aku dok kalot buat akaun, aku tgk dia boleh lena lagi...smpai ckgu mai tlg gerak dia laa...adeh, tetiba aku jadi mengantok.dgn sakit pala hotak...kalo boleh nak ja aku lena...tapi tudiaa lah..aku mmg qhalek gila...haha,abeh2 tu, time nak kutip kertas baru aku sedaq yg aku xtulis nama lg...aku pon tulis lah nama sgkatan aku...xsempat nk tulis penuh2. aku tulis 'HSY' jaa..haha, mai2 ketas nombor bapa xtau aku TERRRRRtulis huruf M di depan.wahhaa, persoalannya, sejak bila???aku pon xpaham...adeh,(hnya aku ja yg tau..)

okaylah.stop cita akaun.abeh akaun, aku rasa lega.tapi xlah sgt...sebb esok masih ada...wahh, esok pper1.rileks la SIKIT.kua3 :D aku pulon baca agama.mmg stadi last minute gila agama...aku xleh stadi.sbb keja dok nyembang jaa...5 minit nk start baru aku baca.no point lah aku baca...tapi alhamdulillah, 5 minit tu lah emas...apa yg aku bc slama 5minit tu lah dia tnya...huhu ^^ mai agama, lain pulakk cita.cita ni kes aku mengantok ~~tErAmAt SaNgAt~~~ em dh la TER.pehtu AMAT.SANGAT pulakk...adooii,, aku mmg qalek gila jwb agma...aku tulis satu huruf aku termenung 3minit.aku tulis satu perkataan aku berangan 10 minit..ramai yg dh letak kepala atas meja..aku xmau letak kepala.stgi aku lena.pehtu cena xtau.xthan dgn godaan.aku try la letak.tudiaa aih...patot lah depa semua lena.mmg syok gila! aku rasa cam ngan dok ataih katil wowh...nsb baik aku sedaq yg aku x abeh jwb gi.dan2 bgn jwb bg abeh.huhu em yg jd ngntok tu sbb faktor kot..ni satu gi.sbb ngn fktor tu kan sama ja? adeh, biaq ah...###SHORTCUT### (xlarat nak taip)

keluaqnya aku dari gate skola, tetiba aku nmpak KUNING naik moto ngn kwn dia..wahahha, cam tau2 ja dia tuh...dh la mlm tu dia xp tusyen.rindu.rindu. *hegeh. tp hari ni dia pakai helmet HITAM.kih3 em kwan tusyen a.k.a cinta dalam hati.hahaha, xdak lahh..memba2 jaa...huu ^^ okaylah.maleh nak taip dh...xlarat.lengoh jari..kua3 :D laa nih aku nk stadi ekonomi.esok nk cita pasai mslah kewangn dlm ngra pulakk.nk buat cena, bisnes! hahahaha, okaylah.salam... *keja dok 'okay' dr td..hua3

>ALWAYS HAVE A NICE DAY<
;)

.pilih.pilih.pilih.
.the answer lies in your hand.

Monday, August 30, 2010

yeaahh...


hah sudah sekian lama aku tidak mengupdatekan blog.alhamdulillah, malam ni sempat jugak.hik3, erm skang ni aku hanya merisaukan mengenai akaun ngan eko.aku nak jawab apa laa nanti...haih, hari ni, first time in my life, aku xpi skola sebab, xdak sebab...haha, em terpengaruh ngan rakan sebaya nih...aduh, xbaik lah menyalahi orang lain...xdak lah..bukan salah sapa2 pon..dah mmg aku maleh.adeh, hari ni xdak paper..haha, hari ni aku pi lib..keh3, study account ngan kawan2.huhu ^^ yang heran tuh..mak aku bagi pulakk.kalo dak, nak kuaq umah pon susah...huu hari ni jumpak ramai sangat orang yang aku kenali...heheh, tadi kat lib bnyak sgt perkara yang telah berlaku yang telah membuatkan aku happy.hee ;) tadi balik, aku pi umah cikanan dengan cikalah.haha, cikanan xleh masok umah dia...wuwu hari ni, semua datang bukak posa kat umah aku...hrmm, semua ni gang keluarga aku.kecuali kakak dan abang iparku ja xdak..heheh, malam pulak pi tusyen.heh geram betoi malam ni.tapi xpaa...aku dah faham..haha, malam ni pulak aku gadoh ngan ckjoi.dok men2 contiang tgn ngn highlighter.cam ngan pa gi.at last, qila marah kami dua..uwaa :( dan2 baik balikk..haha, cikanan dok blakang malam nih...dok ngn cik siti. ;) kes nak tgk 'cinta dalam hati' nya..huu

hah MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!
yuhuu~ sedaq tak sedaq....dah 53 tahun Tanah Melayu telah bebas daripada cengkaman penjajah...uih, sejarah la pulakk..kih3, hah baru sekarang aku tersedaq bahawa untuk mendapatkan kemerdekaan ini sgt susah...alhamdulillah...sekarang negara aman..mcm abg aku 'aman'..kua3 ;) aku tersedaq nih kes pada suatu malam,baru2 ni laa...aku asyik membaca buku teks sejarah tingkatan4&5 dan buat latihan sejarah. *tu pon kes nak trial..huhu hah cena xtau, aku terrlena...mmg xsedaq cena aku boleh lena..tetiba, aku dapat mimpi.agak ngeri.mmg ngeri.tu bg aku lah...mimpi tu lah yg tlah menyedarkan aku bhwa aku,kami,KITA, perlu bersyukur sebab mmg dah dilahirkan dalam ngra yg aman ni..persoalannya,hrmm, aman kah? no comment.haha, heh mai ni nak pendekkan cita.aku mimpi yg aku sedang berada dalam zaman TM sedang dikuasai oleh anasir2 pnjajah...eee takot gilaa...depa suma(komunis) tinggi2.besaq2 pulak tu.dlm tu ada sir harold macmichael ngan vyner brooke .GILOS.em cita dia lagu nih...vynerbrooke dok atas bumbung bangunan blakang umah aku..dia dok tgk aku..time tu aku ngn ehem2 aku dok cakap pasai merdeka.(tertnya2 bila nk berakhir kekejaman ni..) tetiba sir harold macmichael pi kt vyner brooke.vyner brooke kata pa xtau kt sir haraold macmichael tu.tiba2 sir harold macmichael pon mai kat aku...dia marah2 ehem2aku suruh buat keja..dia pon buat lah..kalo xikot cakap depa..nnt depa bunuh...pehtu sir harold macmichael kata kat aku "kenapa kecoh2 ni?xada keja lain ka?pergi buat kerja kamu.atau saya kurung kamu" dgn rasa takot aku bgtau dia mcm ni, "errr tuan...sungai kita ni xdak pagar..bahaya utk kanak2..apa kata tuan pasang pagar ni?kami xdak duit.." pehtu dia reply. "oh kamu mahu saya bagi pagar ya? mahu saya bunuh suami kamu?" (sambil memegang ehem2 tu.act mcm nk blasah laa) dgn cepat2 aku kata, "eh tuan..tolonglah...janganlah bunuh dia...tidak2...saya janji saya xminx dah..." pehtu dia kata "bagus.jgn kamu cuba utk meminta apa2 dari saya.atau saya bunuh kalian."ada lagi...tapi dah arr tuh...aku xlarat nak taip dah..haha,

tuntasnya, marilah kita bersama2 mnjga ngra Mlaysia ni...agar tdk lg jatuh ke tgn pnjajah...em mgkin apa yg aku cita kat atas tu mmg xdak reaksi apa kpd hmpa suma..sbb mst hmpa rasa cam, "padea lah budak ni dok cita.aku xpham pa pon." "pa budak ni dok ngarot?tah papa arr.. mai2 vyner brooke ngn harold." or "boo~~ nak cita pa sebenaqnya nih?xdak msg pa pon...." tapi alangkah bagusnya kalo hmpa suma dpt mngalami mimpi yg sama mcm aku alami tuh....mesti hmpa sokong apa yg aku kata...wakakaka :D *insyaallah.dgn ni aku nk ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN TANAH AIR YANG KE-53 TAHUN.aku harap kita suma sbgai rkyat m'sia, dpt hdup dlm keadaan bsatu padu, hrmoni,kjasama, dn sbgainya...marilah kita menjayakan viksi kudsi wawasan 2020 agar dapat menjulang nama negara Malaysia ke puncak jagat spya duduk sama rndah, diri sama tnggi setanding dgn ngra2 maju yang lain....

*ayat ala2 bm tu, mmg ayat karangan pon..aku petik dpd frasa menarik yg tlah aku hapai utk trial hari tuh..dan aku akan guna utk selamanya... ;) insyaallah.sekarang, aku dah mulai faham akan sejarah.dah mulai meminati sejarah.dah mulai suka akan subjek sejarah.dah mulai sayang akan sejarah.dah mulai cinta akan sejarah.sekian sahaja, wassalam.....

*maaf jika ada tersasul bahasa...tersilap kata..or papaja lah....salam, ;)
HAVE A NICE DAY YEAAHH... ^^

Thursday, August 19, 2010

puasa.business.study.haha

em bulan puasa merupakan bulan yang paling sibuk bagi mak aku...keh3, ehem salam semua...dah lama aku tak update blog..heheh, em sambung cita...walaupun every year sibuk...tapi, this year lagi lah sibuk...but i enjoyed it! hik3, tahun ni mak aku dapat banyak sangat tempahan....em kalo bukan aku, siapa lagi yang nak tolong? betoi dak? ahhaa, tapi mak aku seorang yang memahami....dia tau aku balik sekolah lambat.then bila aku nak tolong dia, dia suruh aku study.haha, so aku xbapa nak tolong lah...kih3, eh3, dah la tuh....em i have no point atceli...tapi jari ni galok sangat nak taip malam ni..tu yang TERRRtaip jugak..hik3, :D trial lagi bapa jam ja lagi~ uwaaa :(( okaylah.aku nak pi bersedia sat.em kan nak pi berperang...before perang, mestilah kena bersedia...kalo xbersedia nanti musuh akan menang lah...haih...it cannot be! i must strive for it! ceewah, huhu salam satu dunia semua. ;)

Saturday, August 14, 2010

G I L O S !

BANG***!!!!!! betoi la abg aku ni...
phone dia rosak dok marah2 aku.
gila!
tau la xsahur pon pagi tadi...
relex sudah laa...
dia buat cam ngan dia sorang dok posa...
adeh,,
dah dia nak guna phone aku...
okay, fine.
aku bagi...
sebab aku ingat banyak sangat jasa dia kat aku...
dah aku bagi tu,,
kot la nak kata 'terima kasih'
ni dakk....
dah xtau nak guna tuh...
tnya la leklok...ni dakk......
tanya marah2.mau aku x bengang!!!! grrr~
aku terkuat suara,dia kata aku marah dia.
bengong.!!.

~!@#$%^&*(^;^){+_+}{":?)>.<

free2! ja dosa aku dapat...
sebab mengata abg aku dari blakang..
dah aku geram sgt!
erm,aku dok taip ni...
lega la sikit....huhu ^^
sorry noh abg?xsengaja...
maaf zahir & batin...


Friday, August 13, 2010

s.m.i.l.e. a.n.d. t.a.l.k. i.s. g.o.o.d. f.o.r. h.e.a.l.t.h.


smile..an everlasting smile
a smile can bring you near to me...
don't ever let me find you gone cause that would bring a tear to me..
this world has lost it's glory
lets start a brand new story now my love...
you think that i don't even mean a single word i say...
it's only words..and words are all i have to take your heart away...


talk...in everlasting words
and dedicate them all to me..
and i will give you all my life
i'm here if you should call to me...
you think that i don't even mean a single word i say.....
it's only words and words are all i have to take your heart away...

Tuesday, August 10, 2010

bulan keberkatan~

hari semalam,aku bnyak belajar walaupon xblajar.
semalam alhamdulillah aku da dapat hala tuju aku lepas spm nnt..
dan insyaAllah aku dapat..
sebab aku mmg nak sangat...
nak sangat2!!! dan aku akan pastikan yg aku akan jadi lebih hebat dari tu...huu
setelah mendapat suntikan daripada pngetua ku tercnta...
aku rasa lagi semngat! haha,
thanks sgt...em aku suka bila pngetua aku bercakap.
kata2 dia mmg power gila lah!
no wonder lah dia pengetua...aku bangga terhadap beliau. :)
hari ni aku bnyak blajar pkataan baru...bnyak sgt...
fr exmples: integriti---> buat sesuatu dgn betul.
laqa ---> lalai
em had tu ja lah yg blh aku share pon...heheh,

bukan stakat pkataan jaa...
melalui pbuatn pon aku blajar.
em semalam was a wonderful day!
kjadian semalam tdak sama sprti last year.
kalo last year,b4 posa,
KAMI...em 'KAMI' means >aku,qila,fizul,hanan,jart<
cukup 5! 6 xpenah wujud...haha,
tapi hari tu wujud sat..la dak dah...kih3
em sambung cita.last year, kami tgk movie..haha
this year agak berlainan...
this year kami ni means >aku,hanan,qila,thata,neesha,ieka<
pi mcd.haha, gila.thanks sgt to 'abg kett' haha,
dia lah yg hntaq kami..
em mmg kenangan gila...
xpenah aku naik keta dok depan ngan mak aku sejak besaq nih...
tapi semalam,dah terjadi...kah3
em apa yg aku blajaq mlalui pbuatan?
yeah...it's true....
"muafakat membawa berkat".
saling kongsi2 antara satu sama lain...
em yg plg aku tsedaq is,
"think before you say something."
aku rasa bersalah sgt...
nsb baik tha pi cakap ngn aku time nk balik..
baru aku sedaq apa yg aku kata slama ni...
salah...selfish...(kes semlam).
em pa pon,aku jolly sgt!

sbb aku dapat rasakan yg org2 yg aku syg,dekat dgn aku...
em mmg dekat pon...adeh,,,
eh2,semalam aku jumpak 'kekasih lama' aku dulu3...
hahaha3 :D ingt dak,aku penah cita dulu...pasai dya...kalo nak tau sapa,
check balek. *tu pon kalo rjin.haha,
em xdak maknanya....dia pon da lupakan aku.dan aku pon da lupakan dia.
so,semalam terbongkar lah rahsia aku trhadap tha...
em slama ni tha tnya aku...aku berahsia.semlam tha da tau pasai dia...em dia ni jiran tha ja pon..haha, tu yg aku xmau bgtau tha...so shy~ >.<

semalam aku dapat bnyak msg from kawan2 wish happy fasting day.
haha,semlam aku pi teraweh tapi buat lapan jaa...
pi jumpak cknan.balek ngn dia.qila pi msjd bukhari.
mak aku xbg pi bkhari.sbb lambat.
so aku pi surau blakang ngn cik aku...
aku balek lapan dok umah hnan.sembang2 ngn dia...
cik aku abeh,dia pi amek aku kt umah cknan.*berjalan kaki saja...haha,
sesampainya aku di rumah,aku dpat msg from DIA...
nah,getaq kot..tp aku reply camtu2 jaa...
tp smlam dia cntact aku.haha, lawak ngat aih......

em xpalah....xtau nk cita pa dah..nnt kalo aku rjin,aku cita lagi.haha,
em the cnclusion is, semalam mmg best!
aku harap,aku akan manfaatkan bulan ni sebaik mgkin...
aku bsyukur sgt sbb Allah masih berikan aku dan keluarga chance utk posa tahun ni.
selamat berpuasa semua. ;)

Monday, August 9, 2010

KINI..............

puasku pertahankan cinta kita sejak dulu...
tapi sayang.....sikit pun tidak terpahat di jiwamu
sia-sia saja pengorbanan dan kesetiaanku ini.....
ku sangka kau permata....
rupanya..........
engkau duri paling berbisa....
ku pasrah di jiwaku...
oh, tetapi bagaimana nak ku rawat jiwa yang seksa...?
ke mana arah ku tuju..?
bila hatiku rindu padamu.......

*kata2 ni aku amek kat meja kawan aku...haha,dia tulis kt situ...then atun copy and paste jo lah..heheh,
*bkan xleh pkiaq sndri..tp masa xizinkan..
*em banyak maksud yang tersurat dan tersirat dlm kata2 ni...
*xdak kaitan dgn yang hidup dan yg telah xdak...
*tapi ada gak ah kaitan ngan diriku....ahhaa,
*time dok taip ni,tetiba tingat kenangan lama....tu yg gagah cari lagu adamaya ni jugak2.haha, em ada la kaitan ngn lagu ni... :(
xpalah.benci da aih.sikit2 dok layan prasaan...haha,

Saturday, August 7, 2010

every ticking of clock is gold!

menghitung hari detik demi detik masa ku nanti kini akan tiba.....
sebelum aku akhiri segala-galanya, meh nak cita buat kali terakhir...
ceewah,haha3... em i have no point atceli....xtau nak cita pa...tapi xpa lah....mai nak habaq serba sikit...skang ni aku dah xsuka dia dah...dah benci pon ngan dia...haha, ish,sudah la....malas la nak cita pasai dia ni....buat semak pala hotak aku jaa.....yang penting la nih....aku sedang menuju ke depan! tidak lagi toleh ke belakang.....xmau toleh blakang dah....sebab satgi nampak hantu
! sebab dah ada orang pesan kat aku... "JANGAN PANDANG BLAKANG!!!!" haha,erm ni nak share la sikit....huhu,time aku dwnload gamaq ni pon aku kecut gak sikit...tapi aku berani.hahhaha, okaylah.nasihat aku pada diriku ialah.....jgn buang masa lagi.biaq lah kat si T**A* tu....janji dia bahagia! eh dakk...yang penting aku bahagia ngn hidup aku skang...ingt,,,dia tak lah sehebat ngan org yg hg akan jumpak nanti...kah3 :D all the best! wee ;)

Thursday, August 5, 2010

KEDAMAIAN.........

sahabat....
duniaku kini tiada ceria...
hilang entah ke mana...
detik2 yg ku lalui...
penuh duri....
bilakah segalanya akan berakhir...
kedamaian akan muncul kembali...
mengapa tangisan itu...
masih terdengar lagi....
adakah tiada siapa peduli......
sahabatku....
bersabarlah dengan ujian tuhan....
natijahnya kealpaan...
kepahitan yg kau lalui pasti berakhir....
kedamaian akan muncul kembali...

Tuesday, August 3, 2010

alhamdulillah :)

hari ni skali lagi dugaan kepadaku dan teman....
em dalam surau pon boleh gadoh gi ngn 'girl' ni.
nak kata 'pompuan' agak kasaq...
so, 'girl' jo lah...lembut sikit... :D
haih...sehingaq-hingaq aku...
xdalah sampai jadi mcm dia tuh....
em aku kata tiga patah perkataan,
dia reply 300 patah.
aku kata 30 patah,
dia reply 3000 patah...
xpaham lah aku ngn dia ni....
aku nk smayang pon dan lagi perang mulut...
dh la time dia berkata-kata tu,aku nk tegelak ngn cara dia...
(seolah-olah loyar yg sedang berdebat di tepi pantai dgn berpakaian ..............................)
em xmau lah sebutkan...
dosa aku bnyak dh hari ni...
xmau lah tambahkan lagi...
em biaq kat dia lah...
tu hidup dia.
setiap orang ada persepsi masing2..
em dia nak bangga ka apa ka,
tu dia punya pasai.xdak kena mngena ngn aku pon...
suka hati dia lah...
dah dia mampu untuk berkata-kata...
yg pentng,dia dgn hdup dia..
aku ngn hdup aku.... ;)

Saturday, July 31, 2010

bangang toi org gila tu.
had matul cita org ke-3 tu.
kerana dia,
aku malu thap kritikal.
aku xtaw nk letak mana muka aku ni.... =.=
em tadi aku nk ngamok kat dia...
tgk2 aku tersilap org...
kesian kt kawan aku tu...
dia jadi mangsa keadaan...
aku termengamok kt dia..
ish,serious malu xdak thap da nih...
weh org gila.
aku xmau dh kwan ngn hg.
hg ni jenis kawan yg xguna.
pi dok jauh2.benci aku.

what day is today?

salam,
trial tinggai bapa jam ja lagi nih...
aku pulak xready sepenuhnya lagi...
aduh,
em macam2 dah terjadi terhadap aku hari ni.
ada yang lawak,ada yang bengong,dan ada lagi lah..

em had bengong tu,
hari ni aku keja tidoqqqq jaaaa.....
haih,apa nak jadi xtaw.
hari ni mak ngan ayah aku pi masjid.
depa ada class apa xtaw..
abg aku pulak pagi2 buta dah keluaq.
dia pi mana lagi aku xtaw.
sebelum mak aku keluaq,
aku pun bgn lah kunci pintu.
pehtu aku on9.
lepas on9 aku mandi then mkan.
lepas mkan,aku men ngan mony(kucing baru aku)
aku men ngan dia smpai aku terlena...
bgn2 dah koi 11 lebih sikit.
terkejut aku.erm,,class sc aku pakai xp dh la...hoho
pehtu aku tidoq sampai koi 1.gila betoi.
mak aku balek tahun bila pun xtaw...
bgn2 tu kena hingaq pulak....adeh,,spoil mood aku tadi.
keja nak marah orang jo lah...adoii,,

em had lawak pulak...
tadi,,ada la sorang ni.
dia IM ngan aku.aku pun sembang lah merapu ngan dia.
tetiba dia reply "sorry..i dont know what you said above..."
aku pun benganglah.dah tau xpaham xhabaq awai2.
rupa2nya...dia xpaham langsong bhasa Melayu...
pehtu dia suruh aku ajaq dia...haha,
em dia ni org india from s'pura.
pehtu study kt overseas.xtnya la pulak overseas tu kt mano.haha,
em apa yg lawaknya?aku pun xtau...
lawak la kot aku ajaq dia bhsa Melayu.
dari BI aku trnslted ke BM.
at last,dia dh tau nk sebut "saya nak makan"..haha
aku ajaq dia mmg mngarot gila.
kesian la pulak..huhu

sorang lagi....laki mana xtaw...
ish,geram gila aku dibuatnya...
rasa cam nak bagi penumbok ja kt pala dia tu.
had org india td pun da tau bhsa mlayu.
yg dia org mlayu pulak xreti bhsa mlayu.
xpaham lah aku...
skali kena ngn aku....
padan muka!!!
galak sgt.....nahhh amekk kat hg!

Wednesday, July 28, 2010

flying without wings!!!tp tdk....

hari ini,
bnyak kisah suka dan duka berlaku terhadap diriku....
namun,crita suka adalah kenangn terindh bagiku...
tapi crita duka adalah knangan terpahit bagiku...
em meh nk cita yg suka dulu lah.
at last!!!! yeah....
aku berjaya menyiapkan folio seni dan kayu aku jugak.
haha,dh berbulan-bulan,baru hari blh hntaq.
semua ni berkat prtolongan drpda ayah dan ibu,
my lovely buddies,kawan2 aku,memba2 aku,rakan2 aku,
sahabat2 aku and so on...
TERIMA KASIH SEMUA.KERANA TELAH MENOLONG HALIMATUL DI SAAT HALIMATUL SANGAT MEMERLUKAN BANTUAN.even mak ngn pak aku xreti ukir kayu,tapi depa bnyk bjasa thdap aku.for ibu,thanks sgt sbb dah tlg adk buat folio smpai tgh2 mlm..utk ayah,thank you so much.im so sorry sbb dh TERRRRmarah ayah mlm tu...em bukan marah.tp protes.sbb ayah ukir xkena..xbetoi...tp yg xbetoi tu lah betoi...for my lovely buddies;thnks and sorry...hmpa dua dh bnyak tlg mtun.and sorry tu sbb dah terguna brg2 hmpa dua.hik3,tdk lupa juga kpd neesa,tha,yono,aina,dilla, dan semua lah yg dh tlg mtun di saat2 akhir.haha, hah utk ckgu ku syg,,,,....PN SARIMAH BINTI NAYAN....trma ksh sbb dah bnyak tnjuk ajar mtun...n tlg colour kt mtn,tlg ukir sama,jasamu mmg akan mtn kenang ckgu.em utk aman,thnks jugak even xdak buat apa pon...mgkin thnks sbb dh balut cover folio n dh bwak p kedai.em shortkanlah.thanks kpda SEMUA yg dh terlibat lah.

saat mnyerahkan folio&kayu.....
itulah saat2 yg plg manis dlm hidupku...*ayat pulon
aku rasa sgt lega..."ahhhh...alhamdulillah ya Allah....akhirnya...aku xperlu usung lagi bnda2 ni smua...." desis hati kecilku ini. ;)
em aku baru abeh buat BM atceli.
tu yg smngt berbahasa baku.
em msalah kedua aku dh selesai...
skang ni aku sdang mncri punca mslah ptma.
dan insyaAllah akan sttle 2 3 hari ni kot..
amin~ skang aku dh dpt 'emas' aku balek.....

okaylah.nk p buat hw pulak.
aku on9 dari ptg smpai lewat mlm.
kalo mak ngn pak aku tau,
tobat depa hngaq da nih.....
huhu,
sorry if da tersalah kot mana2...
n sorry if ada ayat yg xbetoi..
erm,kisah duka xsempat nk cita.
xyah taw lah...
biaq lah kisah duka ni abadi dlm kenangn hidupku...
agar aku lbh berwaspada...
lbh bhati-hati...and......better i keep quite.
LESS TALK MORE ACTION!!!! (0,0)

Saturday, July 24, 2010

a.k.u.g.i.l.a.y.e.y.e

halimatul!!!!!!!!!
awat hg gila sgt nih?????!!!!!
awat still xsedaq diri?????
bila taun hg nk sedaq??????
weh..........
jgn jadikan psang bbuah dua kali!!!!
biaq lah yg lepas tu lepas...
hg kena accpt the truth!!!!!
hg kena accpt keadaan hg yg skang!!!!
hg mau ka tgk mak ngn ayah hg nangis krna kggalan hg???!!!!
mana pi jnji2 manis hg ngn ibu dan ayah????!!!!
hg nak ka kawen kalo hg xpast spm ni?
haha,mak aku nk bgi kawen ngn anak kwn dia kalo aku failed spm.
gila.XMAU AH AKU...........
eeeee~ GELI.GELI.GELI!!!!!
hg kena sedaq dari skang!!!!
hg tau kan DIA tu yg dok lena slama ni....
dh bgun utk menegak keadilan???!!!!
xkan hg nk dia overpower hg???!!!!!!!!
serius hg dah xdak masa!!!!
hg kena struggle betoi2 dah ni....
bengong!!!!!arggghhhhhh!!!!!!!!
aku gila!!!!!!memang.... ^^

.STRIVE FOR SUCCESS.
.dnt make problem or problm will problem you.

today was a fairytale.

aku xtaw pasaipa yg hari ni aku bahagia sgt.
em hari ni my maternal family
eh tah betoi ka tidak ayat aku ni...
huhu,xpalah btl ka dak...
hah depa(fmly belah mak aku) buat knduri arwah.
em arwah tok,wan,mklong,mkngah,pkjang, and semua lah adik badek aku yg tlah mnggal....
every year before posa msti and pasti buat knduri.
tapi,this year pnya xbapa best...
xmeriah..xmcm tahun2 lepas.
kalo x slalu buat nasi.tp ths year bt mee kuah ja.
tu ala2 kadar.serious xmeriah..
em kndri arwah..nk meriah bt panya...
aiya pa la aku ni...
nk meriah2,kawen ah...
eh2,apa pulak kawen2 ni?hah? blajaq dulu....amoeh,
galokk ngat aih cktun ni...
em back to story.

tadi aqilah n hanan mai.....
syokkk laaa.........
heheh,
kami makan banyak woo~
em time aku menaip pa suma ni malam.
ish,aku xtau nk cita pa dah...
otak aku blank out of the blue.
mgkin bnyak sgt bnda dlm pala hotak aku ni....
mcm2 yg difikirkannya.....
em atceli........
time lagu ni,,,aku sedang merindui smone lah.
tapi aku tau yg dia xtaw.
aku dh try utk lupakan dia...
tapi...haha, galokk mai dh...
adooiii,,xpalah.
xmaw cita dh pasai hati dan prasaan ni...
nk jd cam mkcikk aku laa....
no feeling.no hurt.kah3 ;D
tapi,,,mkcik aku la ni dh ada dah feelng dia...
dan dlm diam2 dia dh fall in love wif smone...
keh3, "auntie....." hehe,
sorry aunt....i taw u baca..
sajo lawok2.huu