Saturday, November 27, 2010

ohh, man !

ehem, nak curi waktu satt.
satt jaa.xlama aih,
janji.xlama.

hehe,
tadi pagi kan,
saya kan,
pergi kan,
TASIK PEDU;KUALA NERANG.

for what?
MEMANCING lah..
haha ! FIRST TIME IN MY LIFE i mancing.kah3
*jenis x sedaq diri kata diri ni tgh dok SPM!! gila betoi

bgn2 pagi,
dengan senyuman semngat nak ikut
tetiba ayah kata,
"jangan pi.panas.nanti takut demam.susah.dah laa tgh spm.jangan pi.tau?"
aduh,hancur luluh semngt ku.
"hmmm, okaaayyyy....."
lepas subuh sedih.then amek kputusan nak smbung tidoq
lepas tu abang2 cek mai...
kakton ah yg ajak gila3 suruh ikut.
erm, keluaq bilik dulu.
pi cari ayah.tgk2 ayah xdak.(masjid pergi)
then bgtau ibu.

aku: "ibuuuuuuuu........."
mak: "jangan......ayah pesan dah tadi.."
aku: "okay."
mak: "nak pi ka?? pi la mandi cepat.org nak pi dah nuh.amboih,"
aku: "hah?! betoi ka???!! (xpercaya) yeye :) thank you ibu!"

terus ke kamar mandi, then mandi.
about 7a.m lagu tu kami pon bertolak lah
'kami' tu - bgcik and his family, bgwahid and his family

dah smpai kat tasik tu,
"wow, its so amazing! cantiknyaa..." *masing2 pakat teruja (first time smpai)
for the first time,
aku try lah guna fishing rod Lah, baru ja letak dlam ayaq tu,
'plup!' "hoi, angkat lah!!!" jerit kakmas(wife bgwahid) dr jauh
"angkat apa?" tnya aku yg sdg mengelamun *mengantok.time tu baru pukoi 8a.m smthng
"angkat lah!!!" jerit dia lagi
ohh, rupa2nya dia sruh angkat fshing rod tu...adoi, awt xhabaq awai2
"patot rasa berat.rupa2nya ada ikan.." hahahahah, aku syokk gila dapat ikan sekoq!
cam besa, aku x reti 'boh' umpan tu.dok suruh org yg 'boh'kan
kali kedua jugak.baru aku letak dlm ayaq, 'plup' skali lagi.
laaaagi la syokk!!! aku dpt ikan lagi..hik3
*sgt tak sgka first time aku try mncing, terus dpt ikan.huhu

erm, had tu ja lah yg nak cita.
hahahahahhahahahahahahahahhahahahhaha :))

conclusion: -syokk sbb dpt ikan 2 ekoq! *org lain dpt berpuluh2 ekoq xhingaq pon =.=
-rindu my BFF~ sebab xdan nak contact depa. (depa xtau kata aku pi tasik tu).bukan xmau bgtau.aku sndiri pon xtau kata aku boleh pi.kalo mmg dah tau, boleh ajak depa skali. :(
-ish, kalo aku tau betapa boringnya tadi...xpi xpa.haha
-skrang badan aku dah mulai panas.mudah-mudahan aku xdemam dah.amin~

ayah, i'm sorry....sebab saya pergi jugak....xdgr cakap betul =.=
hehe, ibu yg bagi.kah3 :D

mmg hr ni JAUH PERJALANAN LUAS PMANDANGAN betul

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.