Sunday, October 31, 2010

weird night

ish xtau lah pasaipa ngn aku malam nih....
dok xdok jeles.
jeles kat sapa xtau.
bang*** betoi!
erm, bukanlah jeles....
tadi aku ****************.......
then nampak ***********.......
pehtu ter******.....
menyakitkan hati betul!
bang*** punya *Ak*!!!!
xguna!!!! dia tipu aku siap!!!!
aku just tunggu after spm.
tgk dia nak buat apa.
sama ada dia ni betul2 pegang janji atau *Ak* pendusta!
tgk ah....dia nak main2 **m**an lain xpa....
kalo dia main2 kan aku...
aduh, silap besaq ah...kah3
ingt aku takot kot ngn dia?
xpaa...mai kita tgk apa nak jadi...
hahahahahahahhahhaaha

HAPPY NEW MONTH!!!

waaa dah bulan NOVEMBER pon....
hal ini demikian bermakna??????????
=xdak maknanya!
aku nak study!

btw, goodluck to all SPM candidates.all the best. :)

Saturday, October 30, 2010

life is a race

starting from now on........
aku nak focus!
focus darling....
please come here baby...
i need you right now....
and aku xmau main2 dah!
xmau dah daydreaming!
daydreaming sayang.....
please far away from me.....
please let me go....
after spm...
u can come back to me lah..
ish, aku dok buang masa lagi...
okaylah.
xmau buang masa dah...
skang ni aku xdak masa dah.huhu
gila betoi.

conclusion: nak buat anjakan paradigma *directttt~
xmau buang masa dah
nak struggle betul2
jarang online dah.(amin~ insyaAllah) :)

Friday, October 29, 2010

wonderful night

SEBELUM NAK CITA PASAI MALAM,
MEH NAK CITA PASAI SIANG DULU

tadi pi lib, then jumpak 'MANGKOK ' ni.*padan muka! dan dah kena 'mangkok'! menyombong lagi.hahahahahha, ish kesian kat dia.entah2 dia xkenai aku.aduh, biaq ah...

tadi pi tusyen.sir sham suruh matun baca doa.xpa laa.matun pun baca ah.*malu gila habaq mai kat hampa. erm, pendekkan cerita.malam ni matun pakai baju warna pink mix oren.'SI DB' pulak pakai kaler oren.syokk laa.. :D hahahahhaaha, 'SI DB' ni comel.bila dia senyum pon comel.bila dia gelak, fullamak! ahahahha, ish, saja laa dok puji dia.hanya org tertentu ja yg tau sapa DB ni...

tadi nak balik kan, saja pi bayaq yuran time nak balik.ahahhaha, tgk2 dia ada jugak.sebelum dia nak keluar dari pintu, dia kena lalu depan aku dulu.time dia nak kuar tadi kan, dia senyum kat aku..wah, bahagianya....adoi, galak dah.syokk la malam ni.huhu

(: TODAY WAS A FAIRYTALE :)

.friday.

hari ni hari jumaat.
ish laa, pagi tadi bangun awai.
hahahaha,
semalam tdoq lambat pehtu bgn awai.
kepala ni mula ah poning2.
haa pagi tadi cek pi market wowh,
market pa nama xtau dekat2 jitra nuh.
'nalaa' jauh.semata-mata nak jalan2 jaa
huhu

ish, pagi tadi mimpi TUPAI.
xtau sepa tetiba ja dia gagah mai masok dlm mimpi
aku walaupun tinggal beberapa minit ja lagi aku nak bgn
err, pham ak? hihihi
errm, meh aku ngaku kt hampa semua
ish, "rinduuuu laaaa kat TUPAI"
serious aku rindu kat dia.
aku harap dia xkan tau yang aku rindukan dia.keh3
erm, agak2 dia dok buat apa hah skang ni?
msti dok msg ngn kekasih baru dia kan...

eeee, halimatul! stop lah.just forget bout h**!
hahahaha, gila.dok sorang2 jadi kerja
asal aku xrindu kat dia pon
bgn2 tdoq tadi,
aku tertnya2.
"ish awat yg dia pulon masok dlm mimpi aku xtau.meloat sungguh laaa"
tapi pada hakikatnya, aku rindu kat dia..waaa :(
em biaq ah.buat apa aku nak rindu kat budak mcm dia tu. =,=
buang masa ja.aduh,

erm doaku kepada TUPAI agar:
dikau bahagia disamping org tercinta
lupakanlah daku dari ingatanmu... :( *mmg dia lupa dh pon
jagalah dirimu sebaik mungkin

no more *HSY.no more S**R*SPAI. :)
*aku xsuka tupai tapi suka gak laa.xsuka sbb muka dia ala2 TIKUS.aku plg xsuka haiwan yg bernama tikus.ya Allah...
*had aku rindu ni org laa.tapi aku pggil dia TUPAI.ada laa kes sikit ngn dia suatu ketika dahulu.tu sbb nama TUPAI terbentuk :D

SORRY NOH? :(

Monday, October 25, 2010

oh TUHAN.....

dulu aku bisa duduk berjam-jam memikirkan satu perkara
iaitu "BIARLAH RAHSIA....."
aku pernah tersesat jalan suatu ketika dahulu
tapi aku sudah diberi jalan keluar
apabila aku sudah dapat keluar
aku bingung.
aku xtahu apa yang perlu aku lakukan (kehidupan)
aku sering mensia-siakan peluang yang ada di depan mata aku
buktinya sudah pun terbukti
aku sudah membuat ibu dan ayah ku menangis
aku xtahu kenapa mereka menangis
adakah mereka bahagia?
ataupun mereka menangis kesedihan?
mereka langsung tidak pernah memberitahunya kepada aku
aku sudah melakukan kesilapan yang besar dalam hidup aku
iaitu aku telah menganggap tangisan mereka itu merupakan tangisan kebahagiaan
aku sedar...aku bukanlah anak yang seperti mereka harapkan
aku masih gagal dalam menjalani liku2 hidup ini
adakah aku masih muda untuk mengerti semuanya?
tetapi aku dah cukup remaja....
aku sudah pun besar dan sudah pun tahu yang mana betul dan yang mana salah
mungkin aku masih dalam penjagaan ibu dan ayah?
aku bersyukur sangat kerana mendapat ibu dan ayah seperti mereka
sekarang, aku sedang mencuba untuk menjadi anak yang terbaik seperti yang mereka harapkan
aku x nak sakiti hati kecil mereka lagi
cikgu aku pun pernah bagitau aku suatu ketika dahulu
bahawa apabila

"cikgu tengok wajah mak kamu, cikgu tau yang mak kamu tu ada harapan yang menggunung pada kamu.harapan dia tinggi sangat.kamu pernah melawan cakap mak kamu tak halimatul?" kata2 tu aku masih ingat sampai sekarang.

"errr, cikgu...saya pernah melawan.tapi saya dah minta maaf.saya x sampai hati nak sakiti hati ibu.saya takut.saya takut jadi anak derhaka.saya xmau"

"halimatul....ingat pesan cikgu ni.jangan sesekali melawan cakap ibu.tau? jadi lah anak yang baik...anak yang solehah..cikgu tau.mak kamu selalu doakan kamu.cikgu pun macam mak kamu lah.hari2 cikgu doakan untuk kamu semua."

"insyaAllah cikgu..."

"cikgu tau kamu boleh...usaha halimatul.jangan putus asa.selalu minta restu kat mak dan ayah.cikgu tau kamu anak yang baik.tengok dari muka kamu pun cikgu dah tau.."

persoalannya, baikkah aku? aku ni manusia yang jahat sebenarnya....manusia yang sering menyakiti hati manusia lain.dulu mungkin aku ni boleh dikategorikan dalam kumpulan manusia yang baik.tapi sekarang, entah laa.aku sendiri pun x faham apa dah jadi dengan diri aku ini.aku selalu sakitkan hati kawan baik aku.boleh dikata hari2.tapi aku tau mereka sakit tetapi mereka xbgtau aku.kecualilah apa yang aku buat tu betul2 menyakitkan.

oh TUHAN....
harapan datang saat dia kehilangan
sekarang aku sudah pun kuat untuk menjalani hidup seperti dahulu
*ni part yang over sikit
setelah dia pergi aku dapat rasakan yang aku kehilangan sesuatu
sudah sekian lama aku mencari apa yang aku hilang
tapi aku sudah tidak ada masa untuk mencarinya
kerana masa yang aku ada sangat singkat
aku tau aku xsempat untuk mencarinya
sangat beruntung kepada mereka yang tahu apa yang mereka carikan dalam hidup
kerana mereka sudah ada hala tujunya

apabila difikirkan kembali,
apa yang aku tercari-cari selama ini hanya ada di depan mata aku sendiri
cuma aku saja yang xnampaknya
tapi sekarang!!!
aku dah nampak.dan aku akan dapatkannya
aku xakan lepaskan itu lagi
sekarang aku hanya tinggal beberapa langkah sahaja lagi untuk aku
dapat apa yang aku hilang selama ini
insyaAllah ~

NEVER EVER EVER LOOK BACK ANYMORE ! LIFE MUST GO ON ! LET BY GONE BE BYGONE ! STRIVE FOR SUCCESS !

Saturday, October 23, 2010

missing it. :(

semalam petang aku keluar ngan bff aku...pi jalan2.hahha, pehtu kami pi round2 marry ground at city plaza! hahaha, besstt~ firstly, kami pi kedai pa nama xtau...hehehe, :D pehtu pi converse.then body glove.pehtu patah balik pi kedai converse.haha, tetiba aku nampak kasot ni.sebijikkk mcm kasot aku.waaa :( rinduuunya kat kasot tu....huu ^^ tapi xpa lah.biaq aku saja yang tau apa dah jadi ngan kasot tu....wuu :((

missing you baby... :(
*gila

AKU SEORANG MANUSIA YANG JAHAT!! SELALU BAGI ORANG SAKIT HATI DENGAN AKU! AKU NI KAWAN YANG XGUNA! HAHAHA, :)) AKU MCM BANG***!!! BUKAN MCM..MMG PON...SELALU SANGAT USIK ORANG! AKU NI XRETI NAK MELAWAK DGN BAIK!!! KALAU AKU MELAWAK JAA, MESTI XKENA GAYA!! HAHAHA, PADAN MUKA AKU.BOO~ ;P *kata2 ni mmg xdak kaitan pon ngn kasot di ats...ni cita lain pulak.huhuhu ^^
SO, BE AWARE!!!! hari aku dapat pengajaran dan pembelajaran yg baru.cikgu aku kata, "orang yang PERAMAH ni, dia suka berpura-pura" ada org kata aku ni peramah.aku harap, tanggapan negatif ini tidak melekat pada aku laa noh...hehehe, amin~ :)

*dlm hidup kita perlu bijak memilih kawan.kawan dgn pembuat perfume, kita akan berbau wangi.kalo kawan dgn tukang besi, kita juga akan turut terkena tempias api kat besi tu (time nak pateri)

Wednesday, October 20, 2010

yeye :)

HAPPY BIRTHDAY IBU !
MAY GOD ALWAYS BLESS YOU
I LOVE YOU SOOOOO MUCH IBU !
HONESTLY, I LOVE YOU !
I CAN'T LIVE WITHOUT YOU IBU !

20/10/2010
was a wonderful day.
:)

*it was my mum's birthday

Tuesday, October 19, 2010

new determination

alhamdulillah....aku baru sahaja sudah membaca blog sorang budak nih...aku mmg suka baca dia punya karya.karya2 dia sangat berguna untuk santapan minda dan santapan jiwa.dia ni salah seorang sahabat aku yang pernah bersama aku suatu ketika dahulu.....dia juga pernah mental_downkan aku dahulu....but it was....and now, aku dah faham segala2nya.mmg bukan salah dia untuk mental_downkan aku.dan sekarang aku dah jumpa something yang sangat bernilai dalam hidup aku agar aku lebih yakin dalam hidup.dan tidak lagi menoleh ke belakang.DIA telah mengajar aku erti kejayaan.dan sekarang aku sedang cuba untuk menggapai apa yang sepatutnya menjadi milik aku.aku tidak akan lepaskannya lagi...

sudah jauh aku tersasar dari trek sebenar aku...dengan membaca blog dia tadi,baru aku sedar yang masih jauh perjalanan untuk aku tempuhi...yaa! hidup aku akan lebih mencabar lepas ni.thank you very much 'MY SHARKSPAI'.sebab dah sedar kan saya....saya sangat bersyukur kerana dapat bertemu awak.you were one of them who always beside me when i need some spirit to carry on with my curve of life.i will never forget what you have told me before.and i will try to change my bad attitudes for the sake of my life.not for you! not for them! but for me!

sekarang aku dah dapat semula semangat untuk aku teruskan hidup...kata2nya sangat memberansangkan aku.dan telah membuatkan urat2 aku tidak sabar lagi utk bekerja.(study) tdk lupa juga,katanya telah membuatkan badan aku tdk lemah lagi....kini, antibodi aku sudah pon kuat.(nak okay dah dari demam) aku kena kuat.dia kuat.kenapa aku tdk boleh?kan?kan?kan? aku juga mesti boleh! sebab aku pernah berjanji pada diri aku yang aku nak buktikan kat dia yang aku pon boleh mcm mana dia boleh.aku xkan tunduk lemah lagi.
*part yang agak over

hari ni aku dapat mc.doctor kata, badan aku panas gila.demam panas kot.tapi xterok laa.papon, aku bersyukur sbb aku dpt rawatan dgn cepat bbanding dgn saudara kita yg sakit di luar sana...yg sdg sakit dan xdapat pi hospital menerima rawatan...segala2nya telah menyedarkan aku.aku, yg tak suka makan ubat dan tak** makan ubt, bila pkiaq balik...ramai sgt yg memerlukan ubt, dan mreka xmampu nak pi amek ubat, terus aku makan ubt.dan aku bersyukur.suka ka tak suka ka, aku makan gak ubat.aduh, cerita ubat pulakk... hah aku bersemangat sekarang ni.semuanya kes aku terbaca blog dia tu laa...hahhahaha, xpa, baguih laa...dia dah sedarkan aku.... =.=

THANK YOU ALLAH......YOU brought me home...i THANK YOU with every breath i take
ALHAMDULILLAH.....ALHAMDULILLAH....
ALL PRAISES TO ALLAH... ALL PRAISES TO ALLAH...

I PROMISE TO MYSELF, THAT I WILL NEVER LOOK BACK ANYMORE!!! I WILL STRUGGLE IN MY LIFE AND TAKE ALL THAT BELONG TO ME!!! I WILL NEVER GIVE UP ON ACHIEVE SOMETHING IN MY LIFE!!! I WILL APPROVE IT!!! insyaAllah... :)

KEJAYAAN TIDAK AKAN DATANG DENGAN SENDIRINYA KALAU KITA TIDAK MENCARINYA...ATAU USAHAKANNYA...SEMUA ORANG BOLEH BERJAYA KALAU DIA BETUL2 MAHUKANNYA!!!
"YOU CAN IF YOU REALLY WANT"

Saturday, October 16, 2010

bang bang boom!!!

salam, huu ^^ dalam hidup aku, aku xpernah mencuri dan xpernah diajar mencuri.tetapi, malam ni aku nak curi.curi smthng yg amat berharga buat aku.aku nak curi time study aku sat walupun agak lama.sekarang hidup aku dah xmacam dulu...dulu mungkin aku ni agak ceria.tapi skang tidak lagi.haha, dulu mungkin aku peramah.tapi skang tdk lagi.huhu sampai ada org mai habaq kat aku lah kata aku sombong.tapi xpaa.aku xkisah semua tu.sebb baguih laa depa mai habaq sendiri kat aku dpda dok cakap blakang.dpda dok cakap2 blakang lebih baik mai cakap depan2.mcm kawan aku ni haaa, hahahahahaha, thanks t**! sbb bgtau cek. :)

hah sejak kebelakangn ni, otak aku kusut sangt!!! mcm2 aku fikir.pkiaq pasai study, future, time planning,family.hmmmmm,, sejak2 akhr ni jugak family aku ditimpa musibah.dugaan yg agak dahsyat.tapi xdak sapa yg tau...hnya Allah, fmly aku, dan diriku ja yg tau.biaqlah...aku tak faham lah.kerana perkara kecik tu, habis family aku hancur! dan aku sedih sgt.....dah laa aku sdg bergelut dgn spm.pehtu jd pulak mcm ni.aku rasa mcm aku kekurangn perhatian pulak.ahhaa, sekarang ni, aku sgt memerlukan someone yg blh ada di sisi aku.aku sedih...aku sunyi...aku hnya tanggung sorg2 aku.tapi xpaa, aku dah biasa semua tu...aku tanak nyusahkan org lagi....

aku sedih sgt sebb akhr2 ni mak ayah aku asyk marah2 aku jaa.mereka seolah2 xpham ngn cndition aku sekarang...aku nak study pon dah xdak mood.bila aku xstudy, lagi depa marah.seriously aku cakap, mak ayah aku jadi mcm ni sejak kejadian tu...tapi yg hairannya, kenapa aku dan abg aku(aman) jadi mangsa?tmbah2 abg aku.everyday dia kena marah even bnda tu bnda remeh.aku kesian kat abg aku...kerana aku jugak kdang2 dia kena.wlaupun aku jahat ngn abg aku, tp ofcoz aku syg dia.sbb dia baik ngn aku.skang ni dia xdak disisi aku.aku jadi smkain lemah.

kenapa semua ni perlu jadi sekarang???kenapa tdk lepas aku amek spm??21/12/2010??? tapi semua persoaln ni xmgkin akan terjawab skang.sbb smua org xtau apa jawpanNya.knpa aku xboleh tabah setabah dahulu?hmm, dah laa. xdak sapa blh jawab..aku hnya tertnya2.smpai bila dugaan ni akan berakhir....em bukan apa...aku sbgai anak mesti lah kena faham apa yg mak ayah aku sdg lalui skang...tapi aku dah cuba faham akan mreka...mgkin xcukup lah kot.....tapi xpaa...aku cuba utk bersabar...aku akan bersabar mcm mana aku dok suruh org sabar..

aku harap sgt masalh ni akan selesai dgn cepat...bnyak gila cita yg aku cut2.ahahhhaha, xpa lah dah lama aku dok kat sini.nnt kalo ada cita lagi, aku cita lagi.salam,

Wednesday, October 6, 2010

huargghh!!!

ALAMAKKKKK !!!!!!!!!
DIA DAH BANGUN DARI TIDUR NYENYAKNYA!!!!
AKU TAK BOLEH BIARKAN!!!
AKU MESTI BUAT SOMETHING!!!
ARRRRGGGGGGHHHHHH!!!!!!!
INI TAK BOLEH JADI!!!
AKU TAK BOLEH BIARKAN DIA OVER AKU!!!!
AKU JUGA MESTI TUNJUKKAN KAT DIA YANG AKU BOLEH!!!!
BUKAN DIA SORANG SAJA YANG BOLEH BUAT SEMUA ni!!!!!!
AKU PUN BOLEH LAAAAA.......
hahahahahhahahahaha :))

utk dia......

huargghh!!!

ALAMAKKKKK !!!!!!!!!
DIA DAH BANGUN DARI TIDUR NYENYAKNYA!!!!
AKU TAK BOLEH BIARKAN!!!
AKU MESTI BUAT SOMETHING!!!
ARRRRGGGGGGHHHHHH!!!!!!!
INI TAK BOLEH JADI!!!
AKU TAK BOLEH BIARKAN DIA OVER AKU!!!!
AKU JUGA MESTI TUNJUKKAN KAT DIA YANG AKU BOLEH!!!!
BUKAN DIA SORANG SAJA YANG BOLEH BUAT SEMUA ni!!!!!!
AKU PUN BOLEH LAAAAA.......
hahahahahhahahahaha :))

utk dia......