Saturday, July 31, 2010

bangang toi org gila tu.
had matul cita org ke-3 tu.
kerana dia,
aku malu thap kritikal.
aku xtaw nk letak mana muka aku ni.... =.=
em tadi aku nk ngamok kat dia...
tgk2 aku tersilap org...
kesian kt kawan aku tu...
dia jadi mangsa keadaan...
aku termengamok kt dia..
ish,serious malu xdak thap da nih...
weh org gila.
aku xmau dh kwan ngn hg.
hg ni jenis kawan yg xguna.
pi dok jauh2.benci aku.

what day is today?

salam,
trial tinggai bapa jam ja lagi nih...
aku pulak xready sepenuhnya lagi...
aduh,
em macam2 dah terjadi terhadap aku hari ni.
ada yang lawak,ada yang bengong,dan ada lagi lah..

em had bengong tu,
hari ni aku keja tidoqqqq jaaaa.....
haih,apa nak jadi xtaw.
hari ni mak ngan ayah aku pi masjid.
depa ada class apa xtaw..
abg aku pulak pagi2 buta dah keluaq.
dia pi mana lagi aku xtaw.
sebelum mak aku keluaq,
aku pun bgn lah kunci pintu.
pehtu aku on9.
lepas on9 aku mandi then mkan.
lepas mkan,aku men ngan mony(kucing baru aku)
aku men ngan dia smpai aku terlena...
bgn2 dah koi 11 lebih sikit.
terkejut aku.erm,,class sc aku pakai xp dh la...hoho
pehtu aku tidoq sampai koi 1.gila betoi.
mak aku balek tahun bila pun xtaw...
bgn2 tu kena hingaq pulak....adeh,,spoil mood aku tadi.
keja nak marah orang jo lah...adoii,,

em had lawak pulak...
tadi,,ada la sorang ni.
dia IM ngan aku.aku pun sembang lah merapu ngan dia.
tetiba dia reply "sorry..i dont know what you said above..."
aku pun benganglah.dah tau xpaham xhabaq awai2.
rupa2nya...dia xpaham langsong bhasa Melayu...
pehtu dia suruh aku ajaq dia...haha,
em dia ni org india from s'pura.
pehtu study kt overseas.xtnya la pulak overseas tu kt mano.haha,
em apa yg lawaknya?aku pun xtau...
lawak la kot aku ajaq dia bhsa Melayu.
dari BI aku trnslted ke BM.
at last,dia dh tau nk sebut "saya nak makan"..haha
aku ajaq dia mmg mngarot gila.
kesian la pulak..huhu

sorang lagi....laki mana xtaw...
ish,geram gila aku dibuatnya...
rasa cam nak bagi penumbok ja kt pala dia tu.
had org india td pun da tau bhsa mlayu.
yg dia org mlayu pulak xreti bhsa mlayu.
xpaham lah aku...
skali kena ngn aku....
padan muka!!!
galak sgt.....nahhh amekk kat hg!

Wednesday, July 28, 2010

flying without wings!!!tp tdk....

hari ini,
bnyak kisah suka dan duka berlaku terhadap diriku....
namun,crita suka adalah kenangn terindh bagiku...
tapi crita duka adalah knangan terpahit bagiku...
em meh nk cita yg suka dulu lah.
at last!!!! yeah....
aku berjaya menyiapkan folio seni dan kayu aku jugak.
haha,dh berbulan-bulan,baru hari blh hntaq.
semua ni berkat prtolongan drpda ayah dan ibu,
my lovely buddies,kawan2 aku,memba2 aku,rakan2 aku,
sahabat2 aku and so on...
TERIMA KASIH SEMUA.KERANA TELAH MENOLONG HALIMATUL DI SAAT HALIMATUL SANGAT MEMERLUKAN BANTUAN.even mak ngn pak aku xreti ukir kayu,tapi depa bnyk bjasa thdap aku.for ibu,thanks sgt sbb dah tlg adk buat folio smpai tgh2 mlm..utk ayah,thank you so much.im so sorry sbb dh TERRRRmarah ayah mlm tu...em bukan marah.tp protes.sbb ayah ukir xkena..xbetoi...tp yg xbetoi tu lah betoi...for my lovely buddies;thnks and sorry...hmpa dua dh bnyak tlg mtun.and sorry tu sbb dah terguna brg2 hmpa dua.hik3,tdk lupa juga kpd neesa,tha,yono,aina,dilla, dan semua lah yg dh tlg mtun di saat2 akhir.haha, hah utk ckgu ku syg,,,,....PN SARIMAH BINTI NAYAN....trma ksh sbb dah bnyak tnjuk ajar mtun...n tlg colour kt mtn,tlg ukir sama,jasamu mmg akan mtn kenang ckgu.em utk aman,thnks jugak even xdak buat apa pon...mgkin thnks sbb dh balut cover folio n dh bwak p kedai.em shortkanlah.thanks kpda SEMUA yg dh terlibat lah.

saat mnyerahkan folio&kayu.....
itulah saat2 yg plg manis dlm hidupku...*ayat pulon
aku rasa sgt lega..."ahhhh...alhamdulillah ya Allah....akhirnya...aku xperlu usung lagi bnda2 ni smua...." desis hati kecilku ini. ;)
em aku baru abeh buat BM atceli.
tu yg smngt berbahasa baku.
em msalah kedua aku dh selesai...
skang ni aku sdang mncri punca mslah ptma.
dan insyaAllah akan sttle 2 3 hari ni kot..
amin~ skang aku dh dpt 'emas' aku balek.....

okaylah.nk p buat hw pulak.
aku on9 dari ptg smpai lewat mlm.
kalo mak ngn pak aku tau,
tobat depa hngaq da nih.....
huhu,
sorry if da tersalah kot mana2...
n sorry if ada ayat yg xbetoi..
erm,kisah duka xsempat nk cita.
xyah taw lah...
biaq lah kisah duka ni abadi dlm kenangn hidupku...
agar aku lbh berwaspada...
lbh bhati-hati...and......better i keep quite.
LESS TALK MORE ACTION!!!! (0,0)

Saturday, July 24, 2010

a.k.u.g.i.l.a.y.e.y.e

halimatul!!!!!!!!!
awat hg gila sgt nih?????!!!!!
awat still xsedaq diri?????
bila taun hg nk sedaq??????
weh..........
jgn jadikan psang bbuah dua kali!!!!
biaq lah yg lepas tu lepas...
hg kena accpt the truth!!!!!
hg kena accpt keadaan hg yg skang!!!!
hg mau ka tgk mak ngn ayah hg nangis krna kggalan hg???!!!!
mana pi jnji2 manis hg ngn ibu dan ayah????!!!!
hg nak ka kawen kalo hg xpast spm ni?
haha,mak aku nk bgi kawen ngn anak kwn dia kalo aku failed spm.
gila.XMAU AH AKU...........
eeeee~ GELI.GELI.GELI!!!!!
hg kena sedaq dari skang!!!!
hg tau kan DIA tu yg dok lena slama ni....
dh bgun utk menegak keadilan???!!!!
xkan hg nk dia overpower hg???!!!!!!!!
serius hg dah xdak masa!!!!
hg kena struggle betoi2 dah ni....
bengong!!!!!arggghhhhhh!!!!!!!!
aku gila!!!!!!memang.... ^^

.STRIVE FOR SUCCESS.
.dnt make problem or problm will problem you.

today was a fairytale.

aku xtaw pasaipa yg hari ni aku bahagia sgt.
em hari ni my maternal family
eh tah betoi ka tidak ayat aku ni...
huhu,xpalah btl ka dak...
hah depa(fmly belah mak aku) buat knduri arwah.
em arwah tok,wan,mklong,mkngah,pkjang, and semua lah adik badek aku yg tlah mnggal....
every year before posa msti and pasti buat knduri.
tapi,this year pnya xbapa best...
xmeriah..xmcm tahun2 lepas.
kalo x slalu buat nasi.tp ths year bt mee kuah ja.
tu ala2 kadar.serious xmeriah..
em kndri arwah..nk meriah bt panya...
aiya pa la aku ni...
nk meriah2,kawen ah...
eh2,apa pulak kawen2 ni?hah? blajaq dulu....amoeh,
galokk ngat aih cktun ni...
em back to story.

tadi aqilah n hanan mai.....
syokkk laaa.........
heheh,
kami makan banyak woo~
em time aku menaip pa suma ni malam.
ish,aku xtau nk cita pa dah...
otak aku blank out of the blue.
mgkin bnyak sgt bnda dlm pala hotak aku ni....
mcm2 yg difikirkannya.....
em atceli........
time lagu ni,,,aku sedang merindui smone lah.
tapi aku tau yg dia xtaw.
aku dh try utk lupakan dia...
tapi...haha, galokk mai dh...
adooiii,,xpalah.
xmaw cita dh pasai hati dan prasaan ni...
nk jd cam mkcikk aku laa....
no feeling.no hurt.kah3 ;D
tapi,,,mkcik aku la ni dh ada dah feelng dia...
dan dlm diam2 dia dh fall in love wif smone...
keh3, "auntie....." hehe,
sorry aunt....i taw u baca..
sajo lawok2.huu

Monday, July 19, 2010

everything is new..

its about my new life....
thanks God...
segala yg dh berlaku smalam pasti ada hikmah..
skang hidup aku kembali dahulu kala...
tiada lagi perasaan2 yg mghantui jiwa...
heheh,ayat tah papa...
em hari ni aku xp skola lagi....
masih demam.asal demam aku ni nak baik dah....
tetiba jadi makin terok..
pagi tadi,waktu mak aku panggil aku bgn...
baru aku sedar entah time bila aku terlena...
dah la tdur atas lantai smbil pegang gam.
waktu kejadian semalam,aku sedang melekat kertas2
tetiba dapat msg dari dia...
entah mcm mana aku dari awal dh dpt rasa msti pkara ni akan berlaku....
tgk2 mmg berlaku betul pon......
em dia bina,dia pecahkan.............
walau apa pon,aku mesti lah kena trima jgak.
no use kalo aku xsokong dia....
em entah knpa smalam aku blh pham kehendak dia....
xpaa......aku tabah.hek3

em skang aku sedang mrncang stratgi baru utk aku.
strategi lama xbapa nak bkesan...
kali ni aku nk ubah persepsi hidup aku..haha,
segala-galanya aku nk mulakan yg baru....
tapi,,,,aku xtaw dari mana aku perlu mula.....
xpa matun....xyah pkiaq dah pasai bnda2 tuh....
sglanya dh settled....
papon,aku bsyukur sbab aku prnah mnjadi kwan dia satu masa dhulu...
aku harap sgt,lepas ni aku xkan jumpa dh org mcm dia,
org mcm kwan2 aku sblum ni.
aku xmaw amek taw dh pasai bnda ni smua...
skang ni aku nk amek taw psai fture aku jaa....
em dia ada impian,cita2 bsar...
xkan aku xdak kot.....em sapa kata aku xdak smua tu??
aku pon ada lah impian utk hdup aku nnt.....heh
and smua org pasti ada jgak.......
aku xmaw ckap bnyak dh.
dia ttap kwan aku no mtter what.
sbab,skali bkwan bmakna kwn utk slamanya... ;)

Sunday, July 18, 2010

hey come on rude girl!

it was my bad day.....
Allah nak uji tahap keimanan aku...
wahhaa,,
em Allah nak uji tahap kesabaran aku jugak....
semalam aku seharian dok kat skola...
buat folio seni + kayu
aku pi dari pagi sampai lah maghrib...
aduh,,tapi xpaa...

yang pasai tajok tu....
first,jari aku terkena current.
nasib baik aku smpat tarik...
kalo dak...haha, kebas gila
em yg pling2 terok is,
folio yang penat2 aku buat tu,
hilang diambil orang...
aku sedih sgt...kecewa...bengang..
marah...and suma perasaan ada.
aku heran lah awat yg dia(yg amek folio tu)
sanggup buat aku mcm ni...
dia dah khianati,aniaya aku....
em sorry xreti eja 'aniaya'..haha,
lantak lah jnji sebutan sama..huu
em dah la esok tu nk kena hntaq dh.(hari ni lah..)
ish,yang aku bengang sgt tu sbb aku pnya folio dh siap...
tnggai nk p binding ja...
mmg dlm prncangan aku,
lepas balek nk p bind..
tgk2 hilang.

heh kalo ya pon xtaw......
tanya laa....xrugi kalo tnya...
toksah la dok amek barang org...
kalo nak,habaq...
ni dak...
dia amek pehtu bawak balek pi rumah dia.
yang aku ni dok tehegeh-hegeh cari kt skola...
ish geramnya aku....
dh la aku buat bnda tu brminggu2.
aku trpaksa stayed up smpai pagi nk abehkan karya aku tu...
yang dia,,senang2 ja amek...

papon,aku nak ucapkan berjuta-juta pghrgaan terima kasih
kpda hanan.sbab hanan dh jadi saksi folio aku hilang....
nsb baik hanan ada di tempat kejadian..
em masalahnya,time blaku tu aku xdak...
bila aku pi balek tmpat tu nk kemas barang2 aku,
file yg aku smpan folio bnyak2 tu dh xdak...
xlupa jgak kat mimie.
yg tlg aku berkata-kata semalam.
speechless aku bila cari xdak..
thankyou so much kpda alang..
yg dh bwak aku...
and thank you jugak kat______...
yg tlg tunjukkan rumah si dia...

tapi xpaa....
aku dh jumpak dh folio aku tu...
aku p umah dia semalam.
pi amek kat dia sndiri...
em dia kata,dia xsengaja....
tapi xpa...nk buat cena kan...
manusia...mulut blh la kata apa2 pon...
tapi hati dia tu...hnya Allah ja yg taw...
yang pnting aku nak hntaq dh esok!

em sorry if ada terasa kat mana2...
em bukan niat nk aibkan dia...
tapi nk sruh dia berhati-hati...
pngjran yg blh aku ambil drpda kjdian smlm sgt bnyak.
and aku akan pastikan apa2 pon,aku kna lbh bhati2 lg

Sunday, July 4, 2010

padan muka aku!

haha,bertentangn dgn tajok....
mai nk cita sikit....
semalam;3/4/2010;sabtu;
banyak prkara yg kurang menyenangkan tlah blaku thadap diriku dan bpuncakan aku...
sorry,broken BM..haha
utk pertama kalinya,
aku tgk abang aku yg slama ni 'macho'!
kononnya laa......
menangis di hadapan aku....
hahhahahahahahaha :D:D:D:D:D
kes/punca:fon dia rosak.....
disebabkan:aku yg bagi rosak....
nahhh,,,first time kot....huhu

yeah....
aku ngaku.....
ni semua salah aku....
abang...im sorry?maaf zahir batin... :(
em mana la aku nk taw yg fon dia tu sebenaqnya mmg dh nyawa2 ikan....
kalo dari awai aku taw fon dia tu dh nazak....
aku pon xhingin nk sentuh fon sony dia tu...
ahhhaaa,, ;>

semalam ptg sekitar pukul 4.40 la aku kena terok ngn dia...
em kena marah ja la...
dia mana brani pukul satu2nya adik pompuan dia nih...
haha,
em sekbek dia xtumbok muka aku semalam.
asal dia nak tumbok dh....
tetiba tangan dia singgah kat dinding,,,
nahhh....dinding retak kot....
gila dasyat!!!!
tekejut beqok gila aku!
smpai ngan beqok pon xtekejut cm aku..huu ^^
kalo kena muka aku...
tobat hancoq! waa

lepas dia hingaq2....marah2...maki2...aku....
dia mintak fon aku.
argghhh!!!!!
maw xmaw....aku kena bagi jugak....
em biaq la aku bagi kat dia.....
salah aku jugak....
adoooiii,,,,had aku sedih tahap gila bangang ni,
maw xmaw....aku KENA delete jugak 900 msg dlm inbox
dan 800 msg dlam sent item...
gila betoi....
semua msg tu kenangan aku dan DIA.....
em kalo aku rndu kat dia..aku baca msg tu..
lepas ni....xboleh baca dh.... :(
pehtu aku KENA delete gamaq yg patot aku dlete.....
tiba2 mghrib dia bg balek fon aku...
heh,geram kot....
buat penat aku dlete....
dh alang2 off fon tu...
aku off terus lah...
la ni...aku dh xpakai fon.....
ayah aku amek balek.....

hahaha,skang ni......
hanan,susah pulak lah ya awak nk cntact qila dan saya.... ???
haha,okaylah.....
nk p study pulak.
hw satu pa xbuat lagi ni.pemalas betoi lah aku ni....
dalam hati beria-ria nk berubah...
tapi tudiaa lah.....
adoiiii,,,,

Thursday, July 1, 2010

i'm sorry..

detik demi detik,
masa demi masa,
waktu demi waktu,
hari demi hari,
minggu demi minggu...
aku dapat rasakan yang orang aku sayang;
DIA sedang jauhkan diri daripada aku...
em kenapa agaknya ya?
adakah aku yg menyebabkan dia berbuat demikian...
em aku ngaku..
aku hanya seorang manusia yg kerdil...
selalu melakukan kesalahan...
aku sering melukakan hati kecilnya...
tapi dia xpernah bgtaw aku tntang itu...
dgn kesepian dia sekarang,
tlah membuatkan aku sakit.....
aku sakit sgt.......
aku xnak perkara yg dahulu berulang kembali.....
aku sgt memerlukan dia skang...
tapi apa gunanya bagai melukut di tepi gantang...
dia xboleh ada disamping aku buat masa ini....
dan aku perlu memahami dia...
sekarang...aku sangat merindui dirinya yang dahulu...