Posts

Showing posts from 2012

semendung hatiku

hari ni cuaca agak mendung.nak hujan barangkali? apa pun, syukur alhamdulillah........saat ini jugaklah cuaca semendung hatiku.kenapakah?hm hm,

aku rindu oddy.rindu sangattttttttttt tapi hari tu aku dah text oddy.takmau lah text banyak-banyak kali satgi oddy rimas pulak haa.aku rindu sangat dekat oddy ni.aku tau oddy busy sangat dan oddy memerlukan banyak rehat sebab tu lah aku tak mau kacau oddy.cukuplah dah bnayak aku kacau oddy susahkan dia.hmmm, apa-apa pun aku hanya mampu mendoakan yang terbaik untuk oddy.kalau lah oddy tau yang aku rindu dia saat ni, agak-agaknya apalah dia punya expression ah? terharu dak rasa?aku rasa mesti dia akan terharu terok sangat dan tiba-tiba akan rindu dekat aku.hahahahha mudah-mudahan laa oddy pun akan rindu aku.tapi persoalannya, rindukah beliau?hm, hm, yalaaaa sekarang oddy dah tak perlukan aku lagi....aku ni hanyalah manusia yang suka buat kacau hidup oddy ja kannn....em sedihnya aku.eh aku yang taip aku pulak yang sedihnya.......wuwuwuwu :( tak l…

just the way you are

hai assalamualaikum.......ok hari ni aku takmau cerita apa2 cuma nak luah perasaan ja.kalau hampa takmau baca tak payah proceed lah.hhu

okay untuk awak.....awakkkkkkkkk, tak salah tau kalau awak ambil berat tentang diri saya.tapi kan awak...janganlah terlalu caring hhu saya ni bersyukur sangat tau sebab ada orang yang ambil tau pasai saya.tapi kan, saya rasa kan, CARA awak tu tak betul lah awak......walau apa pun saya tetap nak ucap terima kasih sangat-sangat sebab awak caring sangat tentang saya.awak ambil tahu tentang pelajaran saya, kesihatan saya, makan minum saya, tapi kan awakkkkkkk, kadang2 tu saya agak rimas laaaa....hehe bukan rimas apa, kadang-tudang tu ja saya rasa macam awak ni dah macam mak saya....walhal mak saya pun tak macam tu.hehehe awak janganlah sampai anggap saya  ni adik awak lah..eh tak salaah pun sebenarnya kalau nak anggap saya as you little sister.tapi kan awak....kita ni kan sama ja.....saya suka orang yang ambil berat ni.tapi jangan lah lebih-lebih....kadan…

1.2.34

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaaaaa
wah wah wah terasa agak lama naa tak update blog,hehe
bukan apaaaaaaa,
sangat busy lately + malas sangattttttt
hahaha
okay rasanya macam nak cerita macam2 since dah sedang type ni
tapi rasa mcm banyak sangat cerita smpai taktau nak cerita had mana dulu
baiklah, kita start tentang kuliah dulu naa
syukur alhamdulillah kuliah baru ja bermula 2 minggu lepas.
so agak busy lah kan
awal2 pun dah busy kan

tentang subjek, oh tidakkkkkkkkkk -.-
semua subjek membaca youuuu
this sem ada 6subjek
blh dikatakn 90% adalah membaca dan menghafal
ya Allah......
semoga Allah memberiku kekuatan dan ketabahan hati....amin,hehe

eh sedar tak sedar,
kita dah pun selamat tiba di bulan Safar kan,
so selamat bulan Safar :)
kebetulan pulak, hari ni bertarikh 15/12/2012 bersamaan 1/2/1434
keramaian orang dok bising2 tentang 12/12/12 tapi awat tak bising pun pasai 1/2/34
cantik whatttttttttt kan? hahaha ok sudah aku merapu

em lagi....nak cita apa lagi haaaa? memandangka…

11 Muharam 1434 H

assalamualaikum....hyeeee :)
sedar tak sedar, hari ni dah 11 Muharam u olls,
hah sebelum tu, saya harap masih sempat laa nk ucap
SALAM MAAL HIJRAH :D
bukan apa, pada 1 Muharam yang lalu,
anak-anak sedara saya berkhatan.hehehe
tulaaaaa,
busy sangatttttt
hahaha
okaylah,
tak larat nak taip panjang-panjang
wassalam u olls,

HAVE A NICE DAY :)

It's my life

.lifeless.
.people around always put a blame on me.
.there are no shoulders that I can lean on.
.me and myself.
.trying to move on.
I don't care what people are saying about me
because this is my life!!!!
my right!!!!!!
nobody can control me
let me in my life..............
please let me free
please STOP it.
because,
I am tired of all this
actually I LOVE YOU and yes I DO and I WILL ALWAYS DO
you are my only one s***** I have,
I am sorry
-.-




Jumuah

Alhamdulillah the master of all days has come again Jumaat yang penuh barakah semoga segala amalan kita diterimaNya insyaAllah, amin..
hari ni result final examination utk UiTM keluar so, big CONGRATULATIONS! untuk kawan-kawan semua.
HAVE A NICE DAY YOU ALLS :)

November Rain

Assalamualaikum, hye, arasso arasso.hehe sudah aku pelingkup bahasa.maaf,
hmm sangat lama yaaa tak update blog ni
serious rindu sangattttt
tapi nak buat mcm mana kan,
masa tidak mengizinkan...
okay apa-apa pun
September was woke me up
and now,
we are in November
hmm cepat sungguh masa berlalu
sedangkan aku baru ja teringatkan di saat di mana aku sedang berada di atas kerusi di meja study aku di Kolej. *amboi banyak sungguh di aku*
time tu siang.aku,syaza,dina tgh study.then aku bagitau syaza "jaaaa, wake me up when September ends" (dgn nada lagu wake me up when September ends by Green Day)
lepas tu ja balas " okay, ja akan gerak tun pukul 12 malam nanti naa"
hm, esoknya tu kami exam.final exam.

October,
maka bermulalah kehidupan ku di bulan Oktober.
Oktober bulan exam yaa kawan2.
hm patut lah rasa sekejap ja masa berlalu
start exam 1 Oct dan habisnya 18 Oct.
and now aku sedang berada di ambang keseronokan yg melampau!
ohyaaaa,
baru-baru ni,
abang aku convo.
okay, c…

KALAU

KALAU lah perkataan KALAU ni wujud....
semua benda yang kita impikan tu
mungkin boleh jadi kenyataan
kita selalu kata
"KALAU lah aku blablabla....  mesti tak blablabla...."
"KALAU lah  blablabla....  ......"
"KALAU ............."
semuanya ada KALAU.
cuba sebut KALAU tu bnyak3 kali
tak rasa pelik ka?
hahahaa
knpa KALAU?!
hehehe

okay, KALAU lah perkataan KALAU tu wujud kan,
mesti best kan.....
contohnya...

seorang gadis yang sedang sunyi dan merindukan shabat baiknya sedang dduk bersendirian.dia sedang memikirkn tntg shabat2nya.tiba-tiba dia berkata seorang diri,
"KALAU lah kami dapat universiti yang sama....mesti seronok sangat.mesti aku tak sunyi sgt.mesti aku bahagia sgt.hmmm"

yessss! cuba fikir balik, KALAU lah perkataan KALAU tu wujud, mesti gadis tersebut boleh berada dengan sahabat2 nya dalam universiti yg sama.dan mesti gadis tersebutr tdk akan sunyi lg...dan gadis tersebut akan seronok sangat.kannnnn?


okay, aku dah merapu meraban di pagi …

Sahabat Dunia Akhirat :)

Image
.cikila.cikatun.cikanan.

Terima Kasih ya Allah.... sebab dah bagi mereka berdua untuk ku bersyukur sangat :)


salam Jumaat :)

Image
"learn to give your absence to those who don't appreciate your presence"












pelangi hidupku

Image
kadang-kadang Allah saja hilangkan matahari dan turunkan hujan
kita menangis mencari mana matahari tu
rupa-rupanya Allah nak bagi kita pelangi yang cantik....

macam dalam hidup kita,
kadang-kadang Allah saja nak sukarkan perkara yang sangat simple tu
mungkin ada hikmah disebalik kejadian tu
Allah saja nak uji kita
yalaaaa,
kita kan kadang-kadang terleka dengan urusan dunia saja,
sampai terlupa kepada Sang Pencipta
Allah sulitkan perkara yang mudah tu sebab Allah rindu kita
rindu nak dengar rintihan daripada kita
yalaaa,
mungkin selama ni kita asyik bergelak tawa saja,
sebab tu lah Allah sukarkan.

sebenarnya kan, Allah bagi ujian tu,
Allah nak berkenalan dengan hambaNya
Allah nak tengok adakah kita ni
kuat,ikhlas,tdak putus asa,bersemangat,redha dan sebagainya

ingat lah,
Allah takkan menguji hambaNya
jika hambaNya tak mampu.
so,kalau kita diberi ujian oleh Allah,
sebenarnya kita mampu lalui ujian tersebut
percaya pada Allah.yakinlah pada Allah
Allah Maha Mengetahui awak, kannnnn?
:)

m…

meet my babies :)

Image
oh hyeeee
meet my babies :-)





oh hyeeee my name is Mony saya ni paling aktif dalam family saya suka bermain dengan Black saya paling suka minum susu yessss, tentang makanan, memang demand saya tinggi saya takkan makan ikan mentah mujurlah ibu saya tak ajar makan friskies kalau tak, mmg habis laaa hahaha saya suka makan dan saya ni sangat3 kedekut sebab tu lah ramai takmau kawan dgn saya tapi kannn, saya ni cantik tau paling cantik,comel dalam family I am the only one Princess! eh,eh, nice to meet you :)



hyeeeeee my name is Black kejam kan tuan saya? mentang2 lah saya Black -.- saya seekor yang pendiam selalu di buli oleh Mony saya suka tidur saya suka makan tapi, antara makan dan tidur, saya akan pilih untuk tidur lagi kadang-kadang tu, saya akan tertidur sambil makan percaya tak? tuan saya saksi yesss! saya tidur sambil makan malas kan saya? hehe walaupun saya black, muka nampak garang, tapi hati saya lembut tauuu nice to meet you :D


hyeeeeee my name is Muaz hmmmm, nama saya macam man…

today

today I will stop everything and will start with something
final exam just around the corner so, good luck to all candidates :)
ibu, ayah.... wait for me ok?! 18/10 nanti adik balikkkk :)
muahh muahhh!
have a nice day everybody

celaru

hye assalamualaikum...
dah lama aku tak update blog ni kan....
bukan apa,
busy banyak lately...
dengan assignments nya, dengan tests nya,
tu yang jarang sgt nak update.

okay,
selama tak update ni,
banyak sungguh benda yang berlaku
ok, cukup!
benda2 ni semua telah menjadikan aku lebih berhati-hati dalam hidup, insyaAllah

recently, someone was betrayed me and aqilah
alhamdulillah, together we strong (me and Qila)
aku harap sgt manusia tu akan berubah suatu hari nanti
payah laa hidup kalau ada org mcm dia
blh celaru dunia ni tau
amin,
"ya Allah....semoga si dia akan berubah menjadi yang lebih baik..." amin, insyaAllah....

FINAL EXAM
just around the corner!
ohmygod
ya Allah, cepatnya masa....
sem ni aku rasa lagi singkat dari 2 sem yang lepas
sungguh, bumi sudah tua
makin hari,
makin cepat masa berlalu
ya Allah...takutnyaaaaa
ok, aku start exam pada 1 Oct 2012 ni
dan habis 18 Oct 2012
ok, first time rasa habis exam lambat
selama 2 sem lepas,
kos aku lah habis exam awal
tambah2 l…

Lepasan SPM

Image
ok it's been so long.....
sangat lama rasanya aku tak update blog ni
bukan apa,
lately, aku busy sangat.....
dengan assignments nya,
dengan tests nya,
ni pun aku curi2 nak on the line
ok, pagi tadi,
early in the morning,
lpas subuh laaa.
aku on laptop lepas tu niat nak buat SUFO
at last,
kot lain jadinyaaaa
hahaha
aku menjelajah dekat fb aku
then terjumpak laaa gambar2,
post2, time SPM dlu.
ya Allah,
seriusly aku rindu zaman tu
rindu zaman sekolah,
rindu zaman nakal2,
rindu zaman lepasan SPM
and now,
baru aku sedar,
masa tu emas!
masa takkan berulang
kalau lah masa boleh putarkan,
akku akan putarkan ke zaman
di mana dunia aku penuah dengan gelak tawa dan gurau senda
zaman dulu,
tak sama dengan zaman sekarang
hidup aku sekarang ni,
telah menjadikan aku matang,dewasa and so on
but okay laaaa
sampai bila nak jadi budak2 kannn? -.-
seriously,
zaman sekolah mmg tak sama dengan zaman universiti
zaman sekolah blh lagi, 'bersuap-suapan'
but zaman universiti, overall sendiri.
hg na…

aidilfitri

berlalu lah sudah Ramadhan sebulan berpuasa tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

hah tudiaaaa, dah nyanyi dah atas tuuuu oh hyeeee assalamualaikum semua, apa khabar? eceh, dah mcm artis pulakkkkk -.- hahaha okay3, without wasting anytime,  let's proceed to my merapu story
AIDILFITRI DATANG LAGIIIIII
okay, seperti yang kita tahu Ramadhan sudah pun pergi meninggalkan kita.sekarang ni, kita sedang berada di bulan Syawal pulak.eh hye syawal~ :) haaaa, marilah kita bersama-sama bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya kita dapat berjumpa lagi dengan diberikan nikmat kesihatan,kecergasan,kebahagiaan dan sebagainya....alhamdulillah setelah sebulan kita bertarung dengan hawa nafsu, akhirnya kejayaan itu menjadi milik kita bersama,so, dalam bulan Syawal ni, bulan kemenangan so dalam menyambut kemenangan tu, janganlah sampai lupa pada mereka2 yang sepatutnya kita tidak boleh lupa.a…

Tuhan Jagakan Dia ....

Image
okay3, lagu ni bagi aku sedih.....
mungkin sebab cara dia nyanyi and suara dia tu,
mengingatkan aku kepada seseorang

ya Allah....rindunya aku dekat si A ni.....I wonder why, lately aku asyik teringat ja dekat si A tuuu.haihhhh, tak senang duduk tau dak kalau asyik teringat ni.tak tenang gila nak hidup.

kalau lah ditakdirkan dia menjadi kawan aku balik, hmm jadi kawan pun jadi laa aku bersyukur sgt3, ya Allah....alhamdulillah...
ya Allah...mungkin ini merupakan balasan utk aku, sebabnya....someone had told me ; "when you play with drama, you will get the KARMA"
okay, maybe this is what people call as karma.kannnn
hahahaha okaylah aku dah start merapu nampak gayanyaaaaa

okay selamat mendengar lagu di atas :)

Thursday

hyeeee,
helloooo,
assalamualaikum,

PART 1
emmmm,
THURSDAY :)
yang aku perasan lah kannn
the same problem surely will occur every Thursday
haihhh,
tak faham aku -,-
what problem haaaa?
problem of mine lah....
semua masalah tu berpunca dpda diri sendiri
ya Allah....
samapi bila lah semua ni nak okay haaa


PART 2
eh awakkkkkkkk,
senyum lah sikit.......
muka awak tu dah cantik tau
cuba awak senyum lagi
hah lagi lah bertambah cantik tauuuuu
awak.....
tak rugi tau kalau kita senyum
senyum itu kan sedekah,
so sempena di bulan Ramadhan ni,
bnyak2kanlah senyuman......
senyum lah sikit...
haaaa kan manis ja kalau awak sentiasa senyum
:)
janganlah nak serius sangat muka tu....
tahu lah awak penat....
awak tak larat.....
awak berpuasa.....
eh, eh, bukan awak sorang ja tau yang berpuasa
bukan awak sorang ja tau yang penat
bukan awak sorang ja tau yang tak larat.....
saya pun puasa jugakkkk
saya pun tak larat jugakkkk
saya pun penat jugakkkkkk
semua orang sama awakkkkk,
saya ulang sekali lagi,
bukan a…

hot! hot! hot!

oh hye assalamualaikum......
em panas kan hari ni?
yeahhhhh,
definitely!
no matter what,
bersyukur laaaaaa,
kannn?

ok dah lama rasanya tak updat dekat blog ni.
bknnya apa,
takdak masa nak update slalu...
hehehehe *kononnya busy terok lah kannnnn* HAHAHAHA

em Nuzul Quran yg lepas I balik rumah youuuuuuuu
mau daknya,
4hari cuti wooo
biasa laaa, Perlis dapat.hhu
ok syukur alhamdulillah dpt jugak balik rumah setelah seminggu tak balik.kann?
em over kannn?
takpalah, tak kisah....hhu
this week tak balik sebabnya,
ada majlis berbuka puasa :)
em tak sabaqnyaaaaaaa
hahaha
ok baju raya tak beli lagi -.-
ok3, yg bestnya tuuuuuuu
hari Selasa ni dah blh balik dah....
insyaAllah....
dah cuti rayaaaa!!!!!

tapikan...tapikan.......
tulaaaaaaaa,
sedih kannnnnn,
Ramadhan dah nak pi dah....
:(
kita dah tunggu Ramadhan dah lama...
bila kita berada di dalam bln Ramadhan....
cepatnya Ramadhan akan tinggal kita
tahun depan blm tentu lg dpt jmpa lg ka dak...
kannnnn,
minta2 dapat lagi lah yaaaa,
aminnnn insya…

to my future husband, please read this :)

Image
:)


sunny Wednesday

oh hye hello assalamualaikum!
ok syukur alhamdulillah hidup aku hari ni berjalan dengan lancar sekali
bersyukur sangat sebab apa yang dirancang pada malam tadi
was on the right track
even though aku overslept again !
errrgggghhhhhh
terok betoi la aku niii, kann?
semalam kesian Fahmi
hari ni kesian la pulak dekat si Amir ni haaa
tp mujurlah time aku sampai tu,
dia pun baru jugak laa kan sampai
dan juga mujurlah dia kata tunggu Nailah jugak
so takdak laa rasa bersalah sgt kannnn
HAHAHAHA
ok3, ni la padahnya kalau tidoq balik lepas subuh
mmg susah gi-la ah nak bgn balik
kannnn?
ok, everything hampir2 settle.
just tggu esok jaa apa ceqita

hah okay, tukar bab pulak...
satgi kan.....
aku,Qila, Dina akan pi Kuala Perlis utk berbuka puasa scra bjemaah
eeeeee bestnyaaaaaa!!!!!!
bukan kami bertiga ja tauuuu
tapi satu bas wooooo
pi skali ngn geng2 wani, madi, nor
hehe,
walaupun nmpak mcm janggal sikit nanti,
mujurlah aku ada Qila dan Dina..
tak bgitu?
hhu'
dan jgn risauuuuuu,
kali ni aku tel…

sunny Tuesday

hari ni aku letih sangat :(
pagi tadi sepatutnya jumpa Fahmi pkul 9am
tapi aku TERoverslept
sorry Fahmi, kesian dekat hg kena tggu lama.berjam-jam :/
tu kira okay aku suruh mysha & filah pi ambik.hahaha

dah laa tu,
kalot ah pi mushroom.
tgk2! purse pulak tak bawak...
alhmdulillah ada org tlg byarkan
and then berjalan kaki pi star comp laa,
lpas tu lari pi block C,
and then pi mushroom,
lari pi block C balik.
nk balik tu, pi hep
lpas tu pi mushroom nk beli juadah berbuka puasa.tp apakan daya, aku mana ada duit....guna duit Qila Farah dlu laaaa balik nnt aku byarkan balik laa!
and then star comp
terus balik kolej!
dh smpai dkt tgga, teringat nk pi photostat siap2.
patah balik pi mushroom.
dh nak smpai mushroommmmmmmmmmmm
baru teringat aku tak bawak purse
mcm mna nak bayaq kann
sekupang pun takdak :/
sedih laaaaa,
dgn rasa hampa, kecewa...
aku pun pusing balik kolej.....
ya Allah.........................................

terok betoi laa aku ni,
suka sgt dok kalot dia tuuu!
dgn pelajar…

the three of us

Image
the three of us *nampak tak itu saya yang dibelakang yang kecik tuuu.hehehe*    from left : HANAN middle : ME!            right : AQILAH

okay hye assalamualaikum..... sebelum tu, saya nak ucap selamat menyambut bulan Ramadhan.bulan yang penuh dgn keberkatan. ohyaaaaa, pejam celik, pejam celik, dah seminggu kan kita berpuasa.cepat sungguh waktu berlalu.ni mesti dah buat persiapan raya serba sedikit dah kann..haa, okay3, slow2~ better slow than never ok
first of all, sya ada cerita lah sikit yg nak disampaikan mengenai tajuk di atas.tajuk apa dkat atas tu? hah?! yaaa, tajuk 'the three of us' makna kata???!!! hah mestilah nak cerita pasai kami bertiga.hhe ok, for those yg taktau tu, kami bertiga ni, alhamdulillah...merupakankawan baik untuk selamanya! aminnnnn, 



okay, lets start with hanan.



Name : Nur Hanan Bt Hamzah. Studying : Dip. In Information Management. Was graduated from : Tabika Kemas Tmn PKNK.                                 :  SMK Sultanah Bahiyah. Will graduation : UiTM Me…

yahooo taktau topic apa

intro: assalamualaikum dan salam sejahtera,

okay, firstly
happy birthday to my only one oddy sister Wahidah bt Yahaya may God always bless you oddy haa oddy! dah tua dah haaa dah jadi umi pun dah nak dapat baby pun dulu paling tak suka baby sekarang, hehehehe :D okay oddy, currently I MISS YOU SO MUCH seriously, bunny rindu oddy...... nanti raya oddy balik tau! hope sihat selalu.... have a nice day :) and happy birthday jugak to my old brother, abg Cik :)
secondly, TOKMAN, out of the blue, I miss you soooooo much brother dah lama gi-la kan kita tak jumpa? adk rasa ada laa dlm 2months+++ kann? tak rindu adik ka? -.- dah laaaa pi berhijrah dekat Thailand takmai pun jumpa adk since Thailand and Perlis dah dekat sgt, moh laaaaa visit me rindu haaaaa, ok3, sya faham... awak dlm tu sedang belajar ok abg,  semoga awk berjaya dlm hdup awk em abg nak tau dak, hari2 ibu dan ayah rindu abg... hari2 call adk bgtau. hhu semoga nnt dpt lah jadi 'ustaz' kpda adik yaaa alhamdulillah, adk tau a…

ya Allah....

Image
hari ni hidup aku bermula di saat jaja kejut bangun subuh tadi. ya Allah, mengantuknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa namun aku gagahi jugak utk bgn entah mengapa hari ini aku tidak bersemangat seperti hari-hari yang semalam aku dah mula bermalas-malasan! aissshhhhhhh, astaghfirullahalazim....... jangan laaaa nak malas2 Halimatul!dah la semalam test ECO211 kantoi!Jumaat ni test MGT pulok.tak sedar diri tu lagi?!! hah?!! tak pikiaq ka perasaan ibu ngn ayah dekat rumah tu? kalau lah ibu dan ayah tau apa yg halimatul buat dekat Arau,  ya Allah.......sedihnyaaaaaa haaaaa kalau dah sedar,  jangan nak malas2 lagi!
okaylah goodbye kawan2 .........................................






Kem Jati Diri

Image
eh assalamualaikum dan selamat hari2,
salam sejahtera buat rakan2 yg sedang baca post ni :)
ok sudah seminggu sy tak update this virtual sheet
kih3
ok lets begin

pada minggu yg lepas,
alhamdulillah aku dan kawan2 seperjuangan yg lain
telah berjaya mendaftar diri ke kem jati diri
yang telah diadakan di Gua Kerbau, Kodiang,Kedah

ok alhamdulillah segalanya telah berjalan dengan lancar
kem this sem sgt sgt sgt lah besttttttt
best?awatnya? haihhhhh,
yalaaaaaaa,
mau tak bestnyaaaaaaa
komander pun tak garang
heheehe :D
aktivi as usual,
takda laaa stress sgt
mmg enjoy laaaaa
ehem, enjoy kah?
oklaaa3, biasa2 jaaaaaa
hahahaha

ok ni ada laaaaa gambar sekeping dua time kem hari tu.nak tengok dak?
for those yg nak tgk, tgk lah yaaaaaa
kalau ada yang takmau tengok tuuuu,
tak payah proceed baca ni tau
ok goodbye dekat sini jaaaa
thnkyou for reading







ehhhh, ada jugakkkkkkk
ok3, I know gambar memang tah apa2, tapi kan........tempat ni agak best laa.best? oh tidakkkkkkkk -.-
okaylah goodbye :)

eh, seben…

Happy Wednesday :)

assalamualaikum hyeeeeee :)
ok cuaca hari ni alhamdulillah sangat okay
class pun start pukul 11am-4.00pm
lagi bestttttttt
okaylah,
goodbye :)

sunny Tuesday :)

eh hye hello mello wello yellow
ops, assalamualaikum dan selamat hari2 kawan2 :)
apa khabar? ehem,,,
harap semuanya sedang berada di dalam keadaan yang sihat dan selamat yaa
okay, let's begin my merapu story

first person
di bawah sinaran mentari yang agak malap dan tidak terang, (time waktu pagi about 10am) aku berjalan menuju ke kelas.sedang leka asyik berjalan sambil bergurau senda bersama teman, aku terlihat dirimu yang diselubingi t-shirt berwarna koko.hatiku terasa jatuh.aku dapat mengagak bahawa insan yang aku lihat itu adalah dirimu.akhirnya, makin dekat makin dekat....................yaaaaaaaaaaaa!!!!!! memang dirimu :) hatiku seperti bunga2 yang sedang tumbuh mekar di taman..apabila bibirmu tersenyum kepadaku, aku dapat merasakan bahawa akulah insan yang paling bahagia pada saat itu (dak pun saja la nak buat drama sikit) okaylah shortkan cerita.aku happy laaaaaaa :)

2nd person
ok sempena hari ni hari awak, bukan saya yg bahagiakan awak.tapi, awak yang membahagiakan saya.t…

Thursday :)

ok hye assalamualaikum...
hari ni hari Khamis kan?
hmm,
hari ni class dari pagi sampai ke petang
agak busy sikit.hehe
ok malam pulak ada AGM DAHLIA 2
penatttttttttttt
esok Jumaat ada kem pulak
haihhhhhhh,
sedih betoi dengan kem2 ni -.-
okaylah nak tdoq dah,
good night readers :)

HAVE A NICE DAY!

ada band - surga cinta

Image
tiba2 rindu kakak tu yg aku 'search' lagu ni...aku pun tak tau pasaipa lagu ni aku boleh teringat dekat dia.hahahaha

a very sad night

tokmannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
adik rindu tokmannnnnnnnnnnnnnnnnnn
abang balik sat sangat
tak dan nak sembang2
dah la penipu
dulu masa adik start cuti sem kata nak dduk rumah
tapi dah pi dah laani
tapi tkpaaaa
adik ok jaaaa
dah laaa takdak cuti langsung
bila dah balik tuuu
ingat nak cerita macam2
tapi asyik berkepit ngan mat arep jaaaa
dah laaaa adik nak pi Arau dah esok
ish benciiiiiiiii
asyik dengan kawan jaaaaaaaa
sedih laaaaaaaa

kakakkkkkkkkkkkkkkk
adik rindu kakakkkkkkkkkkkkkkkkkk
kakak ni,
sejak2 ni laaaaaaa
dah lupa adik laaa tuuuuuuuuu
benciiiiiiiiiiiiiii
ok takpaaaaaaa
adik faham
kakak busyyyyyyyyyyyyyyyy
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,
okayyyyyyyyyyy!
tak kisah pun haaaaaaaaaaaaaa!
sedih laaaaaaaaaa

ibuuuuuuuuuuuuuuu
adik dah rindu ibu haaaaaaaaaa
ibuuuuuu,
momo terkoyak
esok mesti kawan2 gelakkkkkkkkkkkkk :(
ibuuuuuuuuuuuuu
adik sedih laaaaaaaaaa,
lepas ni tak boleh dduk berkepit dengan ibu dahh
puasa pun ibu dengan ayah jaaaaa
kesian dekat ibuuuuuuuu

ayahhhhhhhhhhhhhh
ad…

last day terrible night:'(

ok syukur alhmdulillah hari ni aku dah jumpa tok aku,
terima kasih ya Allah :)

sekarang ni, aku sedang sakit hati
meluat laa aku
sedih sangat3, hmmmmmm

selalu tak faham aku,
asyik aku ja yang memahami dia
dia tak pernah nak fham aku
bila aku marah,
dia bebai kepala hotak
meluat betoi laaa aku
rasa macam nak tampaq2 ja kepala dia tu
supaya faham hati dan perasaan aku sama
jangan nak ikut sgt hangin dia tuuuuu
sedih laaaa aku
awat dia buat aku macam niiiii
dah laaaa ni malam last aku dekat rumah
mesti aku pun nak tidoq atas katil aku sorang2
tapi dia tak pernah nak faham
benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!
nasib baik dia kecik lagi
kalau tak memang ah
haihhhhhhhh

satu lagi,
dah jadi macam ni............
nak teruskan pack barang2 pun aku dah tak bersemangat
aku mengantukkkkkkkk
letih sangattttttttt
tapi tak habis lagiiiiiiiiiiiii
aku benci laaaaaaaaaaaaa
tengok beg banyak sangattttttttttttt
ish natang apa taktau aku bawakkkkkkk
kalau boleh tu satu rumah aku nak bawak pi Arau!!!

Wednesday

hello!!!!!! hye!!!!!!! assalamualaikum :)
ok sebelum sy cerita apa2 cerita,
nk tnya lah sikit
soalan sy,
"apa khabar awak?"
okaylah sebenarnya takdak benda pun nak cerita
tapi jari ni gatai sangat lah nak menaip panjang2
okay menghitung hari,
hitung punya hitung,
4 hari lagi nak duduk nganga dekat rumah pun
uwaaaaa :'(
takpi lagi pun dah rindu ibu and ayah........
okaylah goodbyeeeeeeee :)

suddenly...

tiba2 ja rasa sedih...sebak...hmmm, pejam celik pejam celik lagi 7hari haa dan hari ni merupakan hari Ahad terakhirku berada di rumah ini dan meluangkan masa bersama ibu dan ayah...hmmm, sedih betul huhu tapi takpaaaa, hati aku excited jugak nak balik Arau.walaupun sikit, okaylaaa.hhe

blablabla...

Assalamualaikum semuaaaaaaaa!
hyeeeeeeeee!
lama dah saya tak update blog ni, kan?
hahaha, alah sapa kesah pun.kan???
tak begitu? hhu
ok3,
memandangkan saya dah lama tak update,
so bnyak lah cerita-ceritanya....tak begitu?
HAHAHAHA
ohyaaaa, jgn rsau jgn rsau jgn rsauuuuu
saya tak cerita pun aihh,
hahaa

okaylah,
menghitung hari detik demi detik,
masa yang ku nanti pun akan tiba
dulu masa saya hitung,
holiday saya masih lagi berbaki 20++ hari
tapi hari ni,
bila saya hitung balik,
cuma ada 9 hari sahaja?
ohmygod ohmygod ohmygod!
it cannot beeeeeeeeee
haihhhhhh,
sedih betul.hmm,

cuti selama 2bulan 19hari aku rasa mcam takdak buat apa2 pun
aku cuma dduk rumah, nganga, makan, tidoq, online, keluar dgn lovely buddies,
HAHAHAHAHA
tapi enjoy laaaaa!
ok sekarang ni dah nak masuk balik dah...
satu pa pun aku tak siap lagi.
haha
relax sudahhhhhhh,

okaylah, ni nak cerita pasai semalam sikit
em, semalam aku try tgk fb seseorang ni,
wah pilu hati aku
hari ni, DEPA nak pi dating.
hmm, pi laaaaaa
aku t…

where are they ?

where are my strengths................?


give them back to me......................!


I need them.............................!


ya Allah...............................

ya Allah...berikanlah aku kekuatan ya Allah...supaya aku dapat mengharungi ujianMu ini dengan tenang dan sabar...ya Allah, lembutkanlah hatiku ini dan juga hati mereka...amin....
LAILAHAILLAANTASUBHANAKAINNIKUNTUMMINAZZOLIMIN..........
Engkau Maha Mengetahui ya Allah........



aku manusia biasa....

dulu awak kata dekat saya
awak kutuk saya
awak tuduh saya macam-macam
awak langsung tak fikir sebelum awak kata
awak slalu sangat ikut emosi awak
awak ingat awak tu lelaki yang perfect?
eh helloooooo
nobody's perfect okayyyyy
awak hina saya dulu
awak ingat dengan mudah saya boleh lupakan kata2 cacian,hinaan,makian awak dekat saya?
sorry to say!
sakit hati saya tau?!
sedih, bila tiba2 ja dituduh sebegitu rupa
saya fikirkan awak ni boleh jadi kawan saya yg baik
tapi malangnya jauh panggang dari api
sejak kejadian malam tu,
malam di mana awak hina saya tu
start situ lah hati kecil saya berbisik utk terus benci awak
tapi, ada ka saya buat?
ada ka saya benci awak?
takdak kan?
hmmmmm,
sapalah saya ni nak benci2 anak orang kan?
ibu slalu pesan, "biar org benci kita, jgn kita benci org"
okay, JANGAN KITA BENCI ORANG.
walaupun saya tak benci awak,
tapi saya tak suka awak
sama sekali tak suka awak
walaupun kawan2 saya kata awak baik,
hanya Allah dan saya ja yang tahu macam mana bu…