Tuesday, December 18, 2012

semendung hatiku

hari ni cuaca agak mendung.nak hujan barangkali? apa pun, syukur alhamdulillah........saat ini jugaklah cuaca semendung hatiku.kenapakah?hm hm,

aku rindu oddy.rindu sangattttttttttt tapi hari tu aku dah text oddy.takmau lah text banyak-banyak kali satgi oddy rimas pulak haa.aku rindu sangat dekat oddy ni.aku tau oddy busy sangat dan oddy memerlukan banyak rehat sebab tu lah aku tak mau kacau oddy.cukuplah dah bnayak aku kacau oddy susahkan dia.hmmm, apa-apa pun aku hanya mampu mendoakan yang terbaik untuk oddy.kalau lah oddy tau yang aku rindu dia saat ni, agak-agaknya apalah dia punya expression ah? terharu dak rasa?aku rasa mesti dia akan terharu terok sangat dan tiba-tiba akan rindu dekat aku.hahahahha mudah-mudahan laa oddy pun akan rindu aku.tapi persoalannya, rindukah beliau?hm, hm, yalaaaa sekarang oddy dah tak perlukan aku lagi....aku ni hanyalah manusia yang suka buat kacau hidup oddy ja kannn....em sedihnya aku.eh aku yang taip aku pulak yang sedihnya.......wuwuwuwu :( tak lama lagi oddy akan ada baby dan aku sangatlah excited tak terkira! haha tapi, aku ni egois jugak orangnya kannnnnn.hahaha aku suka tapi takmau mengaku.sebabnya maybe dulu aku ada oddy sorang ja as oddy aku.lepastu oddy kawen, oddy kena jugak tinggalkan aku.oddy dah makin 'jauh' dari aku,aku rasa.......dah tak macam dulu-dulu...yalaaaaa, mana nak sama dengan yang dulu.dulu2 oddy tak kawen yalaaa ada aku.sekrang oddy dah kawen dah ada org yang mencintai oddy lebih dpada cintaku nampaknya...wahahaha, tapi takpaaaa yang penting oddy sangatlah happy dengan kehidupan barunya itu.sometimes kan, aku pernah rasa cemburu dengan org yg mencintai oddy tu.hah yalaaaaa oddy habiskan time oddy dengan beliau.hhu tapi takpaaaaaaaaa.ibu pernah cakap dekat aku, mau takmau aku kena jugak lepaskan oddy sekarang sebab oddy dah pun ada kehidupan sendiri sekarang dan nanti aku pulak akan jadi mcm tu.tapiiiiiiiiiiii, hmmmm.....dah lama aku tak rasa kehadiran oddy.ahhaaa, takpalah, tak kisah lah yang penting Allah tau yang aku sayang sangat dekat oddy dan rindu sangat dekat beliau.

eh berbalik pada cerita-cerita yang dulu...em cerita apa tah?aku sendiri pun taktau...hampa nak tau dak, dulu kan, time aku kecik-kecik kan, oddy slalu kata aku ni anak angkat ibu dengan ayah.ya Allah.....hanya Allah ja yang tau betapa sedihnya aku saat tu.oddy cakap, aku ni anak orang Bosnia.mak pak aku tinggalkan aku dekat tepi longkang dekat hospital.pada masa tu, ibu dengan ayah pi hospital tiba2 jumpak aku then bawak balik.yalaaaa time aku lahir tu ada apa tah macam perang2 lah jugak.em menipu ja perang.time aku dilhirkan Malaysia dah aman okayyyyyyyy.oddy cakap aku anak bosnia.sedih sangatttttttt  :'( time kecik dulu memang lah aku percaya.em budak-budak lagi kan dulu....ibu pulak macam mengiakan ja.hmm, sekarang dah besar ni pun oddy always keep reminding me yang aku ni anak bosnia.dah besaq, aku terpikiaq lah jugak betoi ka apa yang oddy katakan tu.buktinya mmg banyak dah ada.....salah satunya is, dalam family aku sekarang ni, aku sorang ja lain daripada yang lain.aku tak sama macam ibu,ayah,oddy,aman,bang cik,bang id.hmmmmmm sedihnyaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! betoi ka aku ni anak angkat?????!!!!!!! ya Allah....takmau lahhhhhhhhhhhhh..............tak sanggup aku nak tau kenyataan tersebut.hah lagi satu, perangai aku pun tak macam adik-beradik yang lain.kenapakah?hmm,

okayyyyyyyy khayalan sahaja okayyyyyyy khayalan sahajaaaaaaaaa! dah stop.tak payah nak pikiaq lebih2 halimatul.tak kisah lah hang anak sapa pun yang penting hang tetap anak ibu dan ayah.ibu yang lahirkan hang mai ke dunia ni.okay?ayah dengan ibu yang jaga hang sampai nak 20 tahun dah.eh, whattt???!!!!!! 20 tahun?ya Allah....rasa macam tak percaya pulak huhu apa2 pun syukurrrrrrr alhamdulillah.bukan syukur cousin farah okayyyy.haha ok dah, dah dapat kurang sikit dah kegelisahan di hati ini alhamdulillah, :)

just the way you are

hai assalamualaikum.......ok hari ni aku takmau cerita apa2 cuma nak luah perasaan ja.kalau hampa takmau baca tak payah proceed lah.hhu

okay untuk awak.....awakkkkkkkkk, tak salah tau kalau awak ambil berat tentang diri saya.tapi kan awak...janganlah terlalu caring hhu saya ni bersyukur sangat tau sebab ada orang yang ambil tau pasai saya.tapi kan, saya rasa kan, CARA awak tu tak betul lah awak......walau apa pun saya tetap nak ucap terima kasih sangat-sangat sebab awak caring sangat tentang saya.awak ambil tahu tentang pelajaran saya, kesihatan saya, makan minum saya, tapi kan awakkkkkkk, kadang2 tu saya agak rimas laaaa....hehe bukan rimas apa, kadang-tudang tu ja saya rasa macam awak ni dah macam mak saya....walhal mak saya pun tak macam tu.hehehe awak janganlah sampai anggap saya  ni adik awak lah..eh tak salaah pun sebenarnya kalau nak anggap saya as you little sister.tapi kan awak....kita ni kan sama ja.....saya suka orang yang ambil berat ni.tapi jangan lah lebih-lebih....kadang-kadang saya pun terasa jugak seolah-olah saya dikongkong.em awak tau kan saya ni seorang yang cepat memberontak.saya tak boleh laaaa.maaf lah kalau saya marah-marah awak.yaa saya mengaku memang saya cepat terpujuk dengan orang tapi tolong lah awak pun jangan lah cepat memujuk saya...saya tak boleh laaa.sedangkan dengan mak saya sendiri pun saya memberontak.hhu ni apa lagi dengan awak........huhu saya harap sangat awak faham okay? maaf laa saya ni hanya mampu beritahu awak melalui tulisan ini jaaa.saya taknak sakitkan hati awak kalau saya bagitahu awak secara bersemuka.saya tak sanggup sakitkan hati orang..baik kan saya?hhe walau apa pun, kalau awak baca ni, saya nak minta maaf tau.dan jugak....dan jugak....terima kasih sangat sebab sudi sangat ambil berat tentang diri saya yang tak seberapa ini......saya tahu awak sayangkan saya....tapi janganlah tunjuk sangat yang awak tu sayang saya nanti saya rimas baru awak tauuuuuuuu.okay? saya pun tau awak takmau tengok saya stress, sebabnya kalau saya stress, saya akan kaitkan dengan orang.tapi saya betul-betul nak minta maaf sangat sebab dah banyak menyusahkan awak selama ni.maafkan saya tau? :( yesssss, sincerely awak baik sangat.percayalah.... :)

Sunday, December 16, 2012

1.2.34

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaaaaa
wah wah wah terasa agak lama naa tak update blog,hehe
bukan apaaaaaaa,
sangat busy lately + malas sangattttttt
hahaha
okay rasanya macam nak cerita macam2 since dah sedang type ni
tapi rasa mcm banyak sangat cerita smpai taktau nak cerita had mana dulu
baiklah, kita start tentang kuliah dulu naa
syukur alhamdulillah kuliah baru ja bermula 2 minggu lepas.
so agak busy lah kan
awal2 pun dah busy kan

tentang subjek, oh tidakkkkkkkkkk -.-
semua subjek membaca youuuu
this sem ada 6subjek
blh dikatakn 90% adalah membaca dan menghafal
ya Allah......
semoga Allah memberiku kekuatan dan ketabahan hati....amin,hehe

eh sedar tak sedar,
kita dah pun selamat tiba di bulan Safar kan,
so selamat bulan Safar :)
kebetulan pulak, hari ni bertarikh 15/12/2012 bersamaan 1/2/1434
keramaian orang dok bising2 tentang 12/12/12 tapi awat tak bising pun pasai 1/2/34
cantik whatttttttttt kan? hahaha ok sudah aku merapu

em lagi....nak cita apa lagi haaaa? memandangkan sekarang ni minggu kedua perkuliahan, aku tak balik rumah pun this week.aku spent time dekat kolej ja.cuma petang2 tu ja laa pi jalan2 dekat mushroom.hahha okay, best lah jugak terperap dekat bilik time weekend ni.lepastu awat ramai kata yang broingggggg sangat weekend dekat kolej sangat sangat sangat terrible.tapi awat aku tak rasa pun semua tu?ah tak kisah laaaa, maybe aku rumah dekat dan selalu balik.so aku tak rasa apa yang depa rasa every weekend.MAYBE? haha duduk sini rasa mcm tenang jaaaa.ceh tenang lah sangat kannnnnnnnn.......tapi satu ja masalah aku..kaki aku rasa mcm lain.geli2 pun ada mungkin sebab tak berjalan kot.hm dasar ulaq ayaq! kerja nak berjalan jaaaaa.okay, tiba2 aku rindu ustazah Paziah.ustzh Paziah ni laa yg gelarkan aku ulaq ayaq.

menghabiskan masa dekat kolej moment agak best buat aku.hahaha tapi mmg tak dapat nak dinafikan laaaa, spent time dekat rumah lah paling heaven kannnnnn.sebab mak masak,tidoq atas katil sendiri,tilam sendiri, tilam besaq, sorang2, hahahaha em okayyyyy sudah........aku dah rindu rumah.........sedih laaaa, ibu dengan ayah pun dah tak call aku setiap malam.tapi okay what.......hahaha ibu cakap, dia saja takmau call aku biaq aku pulak yang call ibu tapi tak boleh hari2 mcam last last last time.sebabnya apakah?sebabnyaaaaaaaaaaaaaaaa, menurut ibu(2012), depa nak bagi aku hidup berdikarai.what?! persoalannya, selama ni aku tak berdikari kah? -.- okay, aku mengaku dekat situuuuuu.hm, okay okay okayyyyyy!

eh tiba-tiba pulak aku rasa lain.mau tak lainnya, next year umur aku menjangkau angka 2! oh tidakkkkkkkkkkkkk terasa diri ini terlalu kerdil untuk menerima angka sebanyak itu.if I could turn back in time, aku nak jadi budak sekolah rendah balik.em tadika terus laaaaa lagi syok.hahaha tapi, tapi, tapiiiiiiiiiiiiiiiiii. life must go on. yesssssssss, hidup harus diteruskan.tak payah laaaa nak pusing2 balik masa ni.lambat -,- lagi muda hidup lagi banyak cabaran.teqa sekarang pun kita dah banyak diuji.kan?kan?kan?

okayyyyyy, aku rasa dah terlalu banyak aku merepek.so should I stop here?

yesssssss, absolutely! ahhaaaaaa
goodbye readers. i love you okayyyyyy love you!
thankyou so much
why do I love you?
sebabnyaaaaaaa,
hampa sudi baca apa yang aku merapu meraban ni sampai habis.
ahahahahhahhahaha
take care,
and have a nice day :)

*published*

Sunday, November 25, 2012

11 Muharam 1434 H

assalamualaikum....hyeeee :)
sedar tak sedar, hari ni dah 11 Muharam u olls,
hah sebelum tu, saya harap masih sempat laa nk ucap
SALAM MAAL HIJRAH :D
bukan apa, pada 1 Muharam yang lalu,
anak-anak sedara saya berkhatan.hehehe
tulaaaaa,
busy sangatttttt
hahaha
okaylah,
tak larat nak taip panjang-panjang
wassalam u olls,

HAVE A NICE DAY :)

Saturday, November 10, 2012

It's my life

.lifeless.

.people around always put a blame on me.

.there are no shoulders that I can lean on.

.me and myself.

.trying to move on.

I don't care what people are saying about me

because this is my life!!!!

my right!!!!!!

nobody can control me

let me in my life..............

please let me free

please STOP it.

because,

I am tired of all this

actually I LOVE YOU and yes I DO and I WILL ALWAYS DO

you are my only one s***** I have,

I am sorry

-.-





Friday, November 9, 2012

Jumuah

Alhamdulillah the master of all days has come again
Jumaat yang penuh barakah
semoga segala amalan kita diterimaNya
insyaAllah, amin..

hari ni result final examination utk UiTM keluar
so, big CONGRATULATIONS!
untuk kawan-kawan semua.

HAVE A NICE DAY YOU ALLS :)

Thursday, November 1, 2012

November Rain

Assalamualaikum, hye, arasso arasso.hehe sudah aku pelingkup bahasa.maaf,
hmm sangat lama yaaa tak update blog ni
serious rindu sangattttt
tapi nak buat mcm mana kan,
masa tidak mengizinkan...
okay apa-apa pun
September was woke me up
and now,
we are in November
hmm cepat sungguh masa berlalu
sedangkan aku baru ja teringatkan di saat di mana aku sedang berada di atas kerusi di meja study aku di Kolej. *amboi banyak sungguh di aku*
time tu siang.aku,syaza,dina tgh study.then aku bagitau syaza "jaaaa, wake me up when September ends" (dgn nada lagu wake me up when September ends by Green Day)
lepas tu ja balas " okay, ja akan gerak tun pukul 12 malam nanti naa"
hm, esoknya tu kami exam.final exam.

October,
maka bermulalah kehidupan ku di bulan Oktober.
Oktober bulan exam yaa kawan2.
hm patut lah rasa sekejap ja masa berlalu
start exam 1 Oct dan habisnya 18 Oct.
and now aku sedang berada di ambang keseronokan yg melampau!
ohyaaaa,
baru-baru ni,
abang aku convo.
okay, congratulation abang
actually adk ada belikan card tp tak terbagi pun...huhu
dan.... RAYA!!!!! aidiladha
alhamdulillah everything was okay
mama raya dekat Malaysia tahun ni.
dan aku pun happy sebab dia mcm enjoy sgt beraya dgn aku.errrr, -.-
tup tap tip tap top tap

November, dah........
okay, bulan ni bakal mencipta sejarah dlm hidup aku
sejarah apa tu?
em mana lah aku tau sebab baru ja melangkah ke Nov.hhu
org ramai dok kalot post NovemberWishes depa kat twitter,
meh sini aku post dekat blog
hahahahahahaaahaa
okay, aku punya NovemberWishes hmmm, smoga bulan ni bjalan dgn lancar ja kot.hehe
sedar tak sedar, tinggal berapa kerat ja lagi tahun 2012 akan tinggal kita kannnn
hmmm dah, dah, dah,
nanti aku post lain pasai tu.huhu

ohyaaaaaaaa,
pada tanggal 31/10/2012 telah melakarkan kenangan kepadaku dimana PURPLE telah berjaya mengambil.................hehehe okay, dah galak dah.....ehem, dah bertukar-tukar nampak gayanya.tapi dia masih diam.ok stop it,

walauapapun, aku akan habiskan cuti aku ni dengan buat benda yang berfaedah.moga-moga :)

okaylah, dikesempatan ini,
sya nak ucapkan good luck kepada SPM candidates, terutamanya kpda adikku yg dirindui, Pieja serta kawan-kawan. All the best you alls :)

Good Luck juga kepada kawan-kawan yang selalu dirindui,disayangi,dikasihi, yang bakal menduduki STPM tak lama lagi.

rindu kawan-kawan sekalian,
HAVE A NICE DAY :)

Wednesday, October 17, 2012

KALAU

KALAU lah perkataan KALAU ni wujud....
semua benda yang kita impikan tu
mungkin boleh jadi kenyataan
kita selalu kata
"KALAU lah aku blablabla....  mesti tak blablabla...."
"KALAU lah  blablabla....  ......"
"KALAU ............."
semuanya ada KALAU.
cuba sebut KALAU tu bnyak3 kali
tak rasa pelik ka?
hahahaa
knpa KALAU?!
hehehe

okay, KALAU lah perkataan KALAU tu wujud kan,
mesti best kan.....
contohnya...

seorang gadis yang sedang sunyi dan merindukan shabat baiknya sedang dduk bersendirian.dia sedang memikirkn tntg shabat2nya.tiba-tiba dia berkata seorang diri,
"KALAU lah kami dapat universiti yang sama....mesti seronok sangat.mesti aku tak sunyi sgt.mesti aku bahagia sgt.hmmm"

yessss! cuba fikir balik, KALAU lah perkataan KALAU tu wujud, mesti gadis tersebut boleh berada dengan sahabat2 nya dalam universiti yg sama.dan mesti gadis tersebutr tdk akan sunyi lg...dan gadis tersebut akan seronok sangat.kannnnn?


okay, aku dah merapu meraban di pagi hari.hahahaha
takdak benda nak cerita actually
tapi cuma nak highlight kan dekat pkataan KALAU tu KALAU lah KALAU tu wujud

*KALAU ok.....bukan KILAU





Saturday, October 13, 2012

Sahabat Dunia Akhirat :)





.cikila.cikatun.cikanan.


Terima Kasih ya Allah....
sebab dah bagi mereka berdua untuk ku
bersyukur sangat
:)



Friday, October 12, 2012

salam Jumaat :)






"learn to give your absence 

to those who don't appreciate your presence"













Sunday, September 30, 2012

pelangi hidupku

kadang-kadang Allah saja hilangkan matahari dan turunkan hujan
kita menangis mencari mana matahari tu
rupa-rupanya Allah nak bagi kita pelangi yang cantik....

macam dalam hidup kita,
kadang-kadang Allah saja nak sukarkan perkara yang sangat simple tu
mungkin ada hikmah disebalik kejadian tu
Allah saja nak uji kita
yalaaaa,
kita kan kadang-kadang terleka dengan urusan dunia saja,
sampai terlupa kepada Sang Pencipta
Allah sulitkan perkara yang mudah tu sebab Allah rindu kita
rindu nak dengar rintihan daripada kita
yalaaa,
mungkin selama ni kita asyik bergelak tawa saja,
sebab tu lah Allah sukarkan.

sebenarnya kan, Allah bagi ujian tu,
Allah nak berkenalan dengan hambaNya
Allah nak tengok adakah kita ni
kuat,ikhlas,tdak putus asa,bersemangat,redha dan sebagainya

ingat lah,
Allah takkan menguji hambaNya
jika hambaNya tak mampu.
so,kalau kita diberi ujian oleh Allah,
sebenarnya kita mampu lalui ujian tersebut
percaya pada Allah.yakinlah pada Allah
Allah Maha Mengetahui awak, kannnnn?
:)

maaf jika ada yang salah, yang baik tu dtg dari Allah yg buruk tu dtg dari kelemahan sy sndri
post ni untuk kawan-kawan dan diri ini juga.

Tuesday, September 25, 2012

meet my babies :)

oh hyeeee
meet my babies :-)





oh hyeeee
my name is Mony
saya ni paling aktif dalam family
saya suka bermain dengan Black
saya paling suka minum susu
yessss,
tentang makanan,
memang demand saya tinggi
saya takkan makan ikan mentah
mujurlah ibu saya tak ajar makan friskies
kalau tak, mmg habis laaa
hahaha
saya suka makan
dan saya ni sangat3 kedekut
sebab tu lah ramai takmau kawan dgn saya
tapi kannn,
saya ni cantik tau
paling cantik,comel dalam family
I am the only one Princess!
eh,eh, nice to meet you :)




hyeeeeee
my name is Black
kejam kan tuan saya?
mentang2 lah saya Black -.-
saya seekor yang pendiam
selalu di buli oleh Mony
saya suka tidur
saya suka makan
tapi, antara makan dan tidur,
saya akan pilih untuk tidur lagi
kadang-kadang tu,
saya akan tertidur sambil makan
percaya tak?
tuan saya saksi
yesss!
saya tidur sambil makan
malas kan saya?
hehe
walaupun saya black,
muka nampak garang,
tapi hati saya lembut tauuu
nice to meet you :D



hyeeeeee
my name is Muaz
hmmmm,
nama saya macam manusia kan?
ramai yang hairan
yalaaaaa,
mereka semua hairan saya ni manusia kah binatang
sedih saya dibuatnya
nama Muaz ni,
ayah saya lah yang bagi
sebabnya,
masa dulu-dulu saya baru sampai dalam keluarga ni,
saya curi ikan
lepas tu ayah saya marah sangat dan tah mcm mna terkeluar nama Muaz
saya sendiri pun tak faham
tapi takpalah,
nak buat mcm mna,
Muaz pun Muaz laaaa
saya ni seekor yang pendiam jugak
saya pun selalu kena buli dengan Mony
eh, sebenarnya kan....
Mony tu adik kandung saya
dulu kami rapat sangat
tapi, Mony dan saya dipisahkan waktu kami masih kecil
sekarang kami dah bertemu
alangkah sedihnya saya,
adik kandung sendiri dah tak kenal abangnya :(
tapi tak apa,
saya tetap bahagia.
saya ni seekor abang yang cool tauuuu
dan yang paling penting,
saya ni paling handsome dalam family
kesian Black,
saya masuk dalam family,
dia kalah
hahahahaha
me too,
nice to meet you :)




Saturday, September 22, 2012

today

today I will stop everything
and will start with something

final exam just around the corner
so, good luck to all candidates
:)

ibu, ayah....
wait for me ok?!
18/10 nanti adik balikkkk
:)

muahh muahhh!

have a nice day everybody

Wednesday, September 19, 2012

celaru

hye assalamualaikum...
dah lama aku tak update blog ni kan....
bukan apa,
busy banyak lately...
dengan assignments nya, dengan tests nya,
tu yang jarang sgt nak update.

okay,
selama tak update ni,
banyak sungguh benda yang berlaku
ok, cukup!
benda2 ni semua telah menjadikan aku lebih berhati-hati dalam hidup, insyaAllah

recently, someone was betrayed me and aqilah
alhamdulillah, together we strong (me and Qila)
aku harap sgt manusia tu akan berubah suatu hari nanti
payah laa hidup kalau ada org mcm dia
blh celaru dunia ni tau
amin,
"ya Allah....semoga si dia akan berubah menjadi yang lebih baik..."
amin, insyaAllah....

FINAL EXAM
just around the corner!
ohmygod
ya Allah, cepatnya masa....
sem ni aku rasa lagi singkat dari 2 sem yang lepas
sungguh, bumi sudah tua
makin hari,
makin cepat masa berlalu
ya Allah...takutnyaaaaa
ok, aku start exam pada 1 Oct 2012 ni
dan habis 18 Oct 2012
ok, first time rasa habis exam lambat
selama 2 sem lepas,
kos aku lah habis exam awal
tambah2 last sem
first kos punya habis paling awal
haihhh,
takpalaa nak buat mcm mna
bkn aku yg buat jadual tu kannnn
hehehe,

hmmmm,
study week ni ibu dengan ayah tak bagi aku balik.
sedihnyaaaaa
ramai kot yang balik
sedangkan org yg jauh pun balik
how come aku yg dekat ni tak balik......
kannnnnn?
ibuuuuuuuu ayahhhhhhhhhhhh
nak balik jugakkkkkkkkk =.=

semoga aku sentiasa diberikan kekuatan daripaNya
kesihatan, kesabaran
agar aku dapat menangani hari-hariku yang makin lama makin kusut
aku rasa laaaaa,
hahaha

okaylah,
kita jumpa lagi yaa terima kasih kerana sudi baca
have a nice day
awak!

:)

Thursday, September 13, 2012

Lepasan SPM

ok it's been so long.....
sangat lama rasanya aku tak update blog ni
bukan apa,
lately, aku busy sangat.....
dengan assignments nya,
dengan tests nya,
ni pun aku curi2 nak on the line
ok, pagi tadi,
early in the morning,
lpas subuh laaa.
aku on laptop lepas tu niat nak buat SUFO
at last,
kot lain jadinyaaaa
hahaha
aku menjelajah dekat fb aku
then terjumpak laaa gambar2,
post2, time SPM dlu.
ya Allah,
seriusly aku rindu zaman tu
rindu zaman sekolah,
rindu zaman nakal2,
rindu zaman lepasan SPM
and now,
baru aku sedar,
masa tu emas!
masa takkan berulang
kalau lah masa boleh putarkan,
akku akan putarkan ke zaman
di mana dunia aku penuah dengan gelak tawa dan gurau senda
zaman dulu,
tak sama dengan zaman sekarang
hidup aku sekarang ni,
telah menjadikan aku matang,dewasa and so on
but okay laaaa
sampai bila nak jadi budak2 kannn? -.-
seriously,
zaman sekolah mmg tak sama dengan zaman universiti
zaman sekolah blh lagi, 'bersuap-suapan'
but zaman universiti, overall sendiri.
hg nak pi class ka, tkmau ka,
hg nak belajaq ka, tkmau ka,
ikut suka hang!
takdak sapa nak larang
kannnn?
but okay laaaa.
blh jadikan diri aku, kita matang dari segi pemikiran, dan sebagainya
hahahahaha
talk and talk and talk and talk,
here are some photos :)

okay, ni mmg betul2 lepasan SPM beberapa minit yang lalu :)



ni time vacation with BFF.atas cable car :)


got nothing to do.so, hanging arounddddd :)


opssss, ni time skolah lg ni, *gotong-royong* :D


in class.studying.SPM just around the corner :)

nur hanan & nur aqilah :)


                                 nampak dak tuuuuu betapa happynya kami! eh dakkkkk aku

okaylah, sedih pulak aku dok bercerita tentang ni semua.wuwuwuwu :'(
ok have a nice day readers
thanks for reading :)
muahhhh!
hahaha

Friday, August 24, 2012

aidilfitri


berlalu lah sudah Ramadhan sebulan berpuasa
tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira


hah tudiaaaa, dah nyanyi dah atas tuuuu
oh hyeeee
assalamualaikum semua,
apa khabar?
eceh, dah mcm artis pulakkkkk -.-
hahaha
okay3, without wasting anytime, 
let's proceed to my merapu story

AIDILFITRI DATANG LAGIIIIII

okay, seperti yang kita tahu
Ramadhan sudah pun pergi meninggalkan kita.sekarang ni, kita sedang berada di bulan Syawal pulak.eh hye syawal~ :) haaaa, marilah kita bersama-sama bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya kita dapat berjumpa lagi dengan diberikan nikmat kesihatan,kecergasan,kebahagiaan dan sebagainya....alhamdulillah setelah sebulan kita bertarung dengan hawa nafsu, akhirnya kejayaan itu menjadi milik kita bersama,so, dalam bulan Syawal ni, bulan kemenangan so dalam menyambut kemenangan tu, janganlah sampai lupa pada mereka2 yang sepatutnya kita tidak boleh lupa.ahhaaaa, taktahu nak buat ayat mcm mana dah.ohyaaaa, saya berasa tiba2 agak formal pulakkkk.

dikesempatan ini, sya, halimatul ingin memohon kemaafan kepada mereka yang mengenali diri ini, maaf yaaaa, saya jugak nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin :)

Tuhan Jagakan Dia ....



okay3, lagu ni bagi aku sedih.....
mungkin sebab cara dia nyanyi and suara dia tu,
mengingatkan aku kepada seseorang

ya Allah....rindunya aku dekat si A ni.....I wonder why, lately aku asyik teringat ja dekat si A tuuu.haihhhh, tak senang duduk tau dak kalau asyik teringat ni.tak tenang gila nak hidup.

kalau lah ditakdirkan dia menjadi kawan aku balik, hmm jadi kawan pun jadi laa aku bersyukur sgt3, ya Allah....alhamdulillah...
ya Allah...mungkin ini merupakan balasan utk aku, sebabnya....someone had told me ; "when you play with drama, you will get the KARMA"
okay, maybe this is what people call as karma.kannnn
hahahaha okaylah aku dah start merapu nampak gayanyaaaaa

okay selamat mendengar lagu di atas :)

Thursday, August 9, 2012

Thursday

hyeeee,
helloooo,
assalamualaikum,

PART 1
emmmm,
THURSDAY :)
yang aku perasan lah kannn
the same problem surely will occur every Thursday
haihhh,
tak faham aku -,-
what problem haaaa?
problem of mine lah....
semua masalah tu berpunca dpda diri sendiri
ya Allah....
samapi bila lah semua ni nak okay haaa


 PART 2
eh awakkkkkkkk,
senyum lah sikit.......
muka awak tu dah cantik tau
cuba awak senyum lagi
hah lagi lah bertambah cantik tauuuuu
awak.....
tak rugi tau kalau kita senyum
senyum itu kan sedekah,
so sempena di bulan Ramadhan ni,
bnyak2kanlah senyuman......
senyum lah sikit...
haaaa kan manis ja kalau awak sentiasa senyum
:)
janganlah nak serius sangat muka tu....
tahu lah awak penat....
awak tak larat.....
awak berpuasa.....
eh, eh, bukan awak sorang ja tau yang berpuasa
bukan awak sorang ja tau yang penat
bukan awak sorang ja tau yang tak larat.....
saya pun puasa jugakkkk
saya pun tak larat jugakkkk
saya pun penat jugakkkkkk
semua orang sama awakkkkk,
saya ulang sekali lagi,
bukan awak sorang ja tau rasa semua tu.....
tapi janganlah tunjuk sangat yg awk tu sedang tak larat....
awak ingat mcm ni ja lah.
awak penat, org lain pun penat...
awak tak larat, org lain pun tak larat....
awak letih, org lain pun letih.....
walaupun awk rasa semua2 tu,
tak blh ka awk senyum sikit?
sikit jaaaaa, tak bnyak pun sy minta.
sy bukannya nk suruh awak gelak HUHAHUHA tuuuu,
awak SENYUM pun jadi lah.....
sejuk sikit hati saya ni nak tgk muka awak kannnn :)
awak janganlah ingt yg awk ni sorang2 ja dkat alam nyata ni...
yang tak payah senyum dkat sapa2.....
ingat lah org sekeliling awakkkkkkkk,
saya, dia, mereka, mereka semua....
okay?
senyum sikittttttttttt
haaaa kan comel gituuuu
 :)


PART 3
eh kakakkkkkkkkkk,
awak sedar tak yang awak tu sedang berhadapan dgn customers??!!!
hari-hari customers akan pergi dekat kedai awak
termasuk lah saya dan kawan2
hmmmm,
susah sangat ka nak bagi secalit senyuman dekat customers awak?
tak faham lah saya....
ohyaaaaaa,
saya lupa pulak sekarang ni kan bulan Ramadhan...
bulan puasa.......
erm, awak kan berpuasa...........................................
OHHHHHHH!
kalau puasa ja mmg tak payah senyum eh?
kalau puasa ja mmg semua org kena buat muka serius ka?
kalau puasa ja mmg kena marah2 org ya?
aduhai,
kakakkkkkk, kakakkkkkk, kakakkkkkkkk
macam lah awak sorang ja yg berpuasa kannnn
(kakak, you should read ayat2 di atas dlm PART 2 itu)
apalah salah saya haaaa,
saya cuma bertanya jaaaa
dan saya cuba bertanya dengan berlemah-lembut gituuuu
tak payah la nak marah2 saya......
kannnn?
lagi awak marah kakakkkkkkk,
lagi tak larat lah jadinyaaaaa
tahulah customers ramai pun......
dari pagi sampai ke petang....
tapi tak payah laaa nak marah2 org
sakit hati tahuuuu???!!!
sudah laaa cara awak tanya tu menggerunkan saya
depan kawan saya pulak tuuu
malu lah sayaaaaa
kannnnnnnnnn -,-
awak mmg lah takkan rasa malu
sbbnya yg kena tu saya...
ni kakakkkkkkk,
saya tak pernah buat salah dgn awak pun yaaaaa,
malah, kenal awak pun tak
sya pi kedai awak tu pun sy nak services dari kedai awak jaaaa
kalau tak buat apa laaa sya saja2 nak pi nganga situ haaaa
tak blh ka awk jd friendly dgn cstmers2 awak?
kalau awak dan kawan2 awk tu,
nk tak nak ja layan pelanggan,
hey tutup ja la kedai tuuuuuuuuu
we as customers,
mmg tak rugi pun.....
sebab banyak lagi kot kedai yg sama bisnes dgn kdai awk dkat tempat tu......
dah laaaa lepas awk marah sya yg first,
awak marah saya lagi depan org ramai yg berada dlm kdai awak
adoi,
tak boleh ka nak tnya elok2??!!!
saya ni bukannya mcm mesin p*o*o*t*t yg ada dlm kedai awk tu
yg takdak perasaan......
lain kali tu, kalau nak tnya,
tanya lah elok2....
tak payah nak jerit2
saya tak pekak lah hoiiiiiiii,
sakit pulak hati saya ni cik kak!
kan tak pasai2 ja saya kutuk awk dlam hati
hehehehe
padan muka awak kakakkkkkk
sapa suruh marah2 org tak tentu pasai
tapi padan muka dekat saya jugak
sbb free2 ja dapat dosa
haihhhhhh,

so conclusionnya, jadilah seorang peniaga yang sentiasa tersenyum....friendly dengan customers...(bukan cstmers saja tau)...melayan pelanggan dengan baik.....memberikan perkhidmatan yg terbaik kpda pelanggan supaya awak tak kehilangan pelanggan awk tu....belajar lah ilmu ekonomi kalau nak tau lbh lnjut.or baca lah buku2 yg berkaitan yaaa kakakkkkkkk.last but not least, senyum sokmo! :)

Tuesday, August 7, 2012

hot! hot! hot!

oh hye assalamualaikum......
em panas kan hari ni?
yeahhhhh,
definitely!
no matter what,
bersyukur laaaaaa,
kannn?

ok dah lama rasanya tak updat dekat blog ni.
bknnya apa,
takdak masa nak update slalu...
hehehehe *kononnya busy terok lah kannnnn* HAHAHAHA

em Nuzul Quran yg lepas I balik rumah youuuuuuuu
mau daknya,
4hari cuti wooo
biasa laaa, Perlis dapat.hhu
ok syukur alhamdulillah dpt jugak balik rumah setelah seminggu tak balik.kann?
em over kannn?
takpalah, tak kisah....hhu
this week tak balik sebabnya,
ada majlis berbuka puasa :)
em tak sabaqnyaaaaaaa
hahaha
ok baju raya tak beli lagi -.-
ok3, yg bestnya tuuuuuuu
hari Selasa ni dah blh balik dah....
insyaAllah....
dah cuti rayaaaa!!!!!

tapikan...tapikan.......
tulaaaaaaaa,
sedih kannnnnn,
Ramadhan dah nak pi dah....
:(
kita dah tunggu Ramadhan dah lama...
bila kita berada di dalam bln Ramadhan....
cepatnya Ramadhan akan tinggal kita
tahun depan blm tentu lg dpt jmpa lg ka dak...
kannnnn,
minta2 dapat lagi lah yaaaa,
aminnnn insyaAllah......

okaylah, selamat berbuka puasa kawan-kawan :)
have a nice day!

Wednesday, August 1, 2012

sunny Wednesday

oh hye hello assalamualaikum!
ok syukur alhamdulillah hidup aku hari ni berjalan dengan lancar sekali
bersyukur sangat sebab apa yang dirancang pada malam tadi
was on the right track
even though aku overslept again !
errrgggghhhhhh
terok betoi la aku niii, kann?
semalam kesian Fahmi
hari ni kesian la pulak dekat si Amir ni haaa
tp mujurlah time aku sampai tu,
dia pun baru jugak laa kan sampai
dan juga mujurlah dia kata tunggu Nailah jugak
so takdak laa rasa bersalah sgt kannnn
HAHAHAHA
ok3, ni la padahnya kalau tidoq balik lepas subuh
mmg susah gi-la ah nak bgn balik
kannnn?
ok, everything hampir2 settle.
just tggu esok jaa apa ceqita

hah okay, tukar bab pulak...
satgi kan.....
aku,Qila, Dina akan pi Kuala Perlis utk berbuka puasa scra bjemaah
eeeeee bestnyaaaaaa!!!!!!
bukan kami bertiga ja tauuuu
tapi satu bas wooooo
pi skali ngn geng2 wani, madi, nor
hehe,
walaupun nmpak mcm janggal sikit nanti,
mujurlah aku ada Qila dan Dina..
tak bgitu?
hhu'
dan jgn risauuuuuu,
kali ni aku telah menjadi anak yg baik sbb dah mntak prmission dkt mak ayah aku
huuhuhu
so syukur alhamdulillah,
mak aku pun dah bg restu utk pi KP ni,
stgi kalau tak mintak restu,
takut jadi kot lain lah pulak kannn
tkmau dah ulangi kesalahan buat kali kedua
takmauu takmauuu takmauuu
don't let banana fruit twice! hahahha
okaylah...
aku nak pi bersiap-siap sedia sat
satgi nak pi dah ni,
stgi blh tgk pantai.kih3
*perak sgt kan aku ni >.<

okay, goodbye, have a nice day readers :)

Tuesday, July 31, 2012

sunny Tuesday

hari ni aku letih sangat :(
pagi tadi sepatutnya jumpa Fahmi pkul 9am
tapi aku TERoverslept
sorry Fahmi, kesian dekat hg kena tggu lama.berjam-jam :/
tu kira okay aku suruh mysha & filah pi ambik.hahaha

dah laa tu,
kalot ah pi mushroom.
tgk2! purse pulak tak bawak...
alhmdulillah ada org tlg byarkan
and then berjalan kaki pi star comp laa,
lpas tu lari pi block C,
and then pi mushroom,
lari pi block C balik.
nk balik tu, pi hep
lpas tu pi mushroom nk beli juadah berbuka puasa.tp apakan daya, aku mana ada duit....guna duit Qila Farah dlu laaaa balik nnt aku byarkan balik laa!
and then star comp
terus balik kolej!
dh smpai dkt tgga, teringat nk pi photostat siap2.
patah balik pi mushroom.
dh nak smpai mushroommmmmmmmmmmm
baru teringat aku tak bawak purse
mcm mna nak bayaq kann
sekupang pun takdak :/
sedih laaaaa,
dgn rasa hampa, kecewa...
aku pun pusing balik kolej.....
ya Allah.........................................

terok betoi laa aku ni,
suka sgt dok kalot dia tuuu!
dgn pelajaran tertinggal :'(
tak kiraaaaaa
hg kena catch up balik
cepatttttt!
kawan2 hg semua dh nak sampai Paris,
hg bru nk terhegeh-hegeh naik flight
tah2 packing pun dak lg..
hmmm,

okaylah, selamat petang kawan2 :)
have a nice day!

Sunday, July 29, 2012

the three of us

the three of us
*nampak tak itu saya yang dibelakang yang kecik tuuu.hehehe*
   from left : HANAN
middle : ME!
           right : AQILAH


okay hye assalamualaikum.....
sebelum tu, saya nak ucap selamat menyambut bulan Ramadhan.bulan yang penuh dgn keberkatan.
ohyaaaaa, pejam celik, pejam celik, dah seminggu kan kita berpuasa.cepat sungguh waktu berlalu.ni mesti dah buat persiapan raya serba sedikit dah kann..haa, okay3, slow2~ better slow than never ok

first of all, sya ada cerita lah sikit yg nak disampaikan mengenai tajuk di atas.tajuk apa dkat atas tu? hah?! yaaa, tajuk 'the three of us' makna kata???!!! hah mestilah nak cerita pasai kami bertiga.hhe ok, for those yg taktau tu, kami bertiga ni, alhamdulillah...merupakan kawan baik untuk selamanya! aminnnnn, 




okay, lets start with hanan.




Name : Nur Hanan Bt Hamzah.
Studying : Dip. In Information Management.
Was graduated from : Tabika Kemas Tmn PKNK.
                                :  SMK Sultanah Bahiyah.
Will graduation : UiTM Merbok, Kedah.                            
I love her because:-she's my best friend forever
                            -she's always be with me no matter what 
                            -always bring me out with her mother's car 
                            -like to pull my ear
                            -love to nag
                            -I like to bully her
                            -happy to see her face when she is ashamed
                            -she's one who are very patience
                            -she is very good-hearted
                            -do understanding me :)

and so on lah kann, takkan nak bgtau semua kann?hahaha kalau nak tau lbh lanjut, blh la tanya saya sndri.hha




okay, lets proceed with Qila



Assalamualaikum, 
name given : Nur Aqilah Binti Azzudin, Nur Aqilah Binti Azzudin. (sunat repeat 2kali nama ni.haha)
course : Dip. In Investment Analysis.
studying : UiTM Arau, Perlis.
Was graduated from : Tadika Ummi.
                                : SMK Sultanah Bahiyah.
Will graduation : UiTM Arau, Perlis.
I love her because : -she is my best friend forever
                              -she is the only one who always tell the truth of me
                                *only herself know this.hahaha*
                              -she's always be with me no matter what 
                              -always bring me out with her mother's car 
                              -love to scold me
                              -she is very good-hearted 
                             -do understanding me
                             -like bullying me
                             -she has a soft heart
                             -love chocolates

haaa same goes with Qila! if you wanna know her better, ask me, hahaha


okay, last but not least....



yeaaahhhhhhhhhhhhhhh
ahlan wa sahlan ya sodiqi & sodiqati :)
it's meeeeee
my name is Halimatul Saadiah Binti Yahaya
studying in Investment Analysis at UiTM Perlis
was graduated from Tabika Kemas Tmn PKNK and SMK Sultanah Bahiyah
same goes to me laaaaa, UiTM Arau di hatiku :)
I am a good person, you know. hah?! you don't know? but you has to know it.hahaha
I'm just a simple person but insyaAllah I'm not a simpler
love making friends
down to the earth 
caring towards friends
a loving person
understand people

rasanya yang tu ja kot....takkan nak bagitau semua kann.nanti jadi riak, takbur pulak kannn, HAHAHAHA okaylah tak larat nak taip dah ni.ehehehe
have a nice day everybody :)

*mesti ada yang kata aku over.kannnn?
katalaaa, tak kisah haaaa,
HAHAHAHA




me love them <3


cikanan :)


cikanan & cikila :)


cikila :)

tuai padi antara masak,
esok jangan layu-layuan,
intai di sini antara nampak,
esok jangan rindu-rinduan.
:)









Wednesday, July 18, 2012

yahooo taktau topic apa

intro: assalamualaikum dan salam sejahtera,

okay, firstly
happy birthday to my only one oddy sister
Wahidah bt Yahaya
may God always bless you oddy
haa oddy!
dah tua dah haaa
dah jadi umi pun
dah nak dapat baby pun
dulu paling tak suka baby
sekarang,
hehehehe
:D
okay oddy,
currently
I MISS YOU SO MUCH
seriously,
bunny rindu oddy......
nanti raya oddy balik tau!
hope sihat selalu....
have a nice day
:)
and happy birthday jugak to my old brother,
abg Cik
:)

secondly,
TOKMAN,
out of the blue,
I miss you soooooo much brother
dah lama gi-la kan kita tak jumpa?
adk rasa ada laa dlm 2months+++
kann?
tak rindu adik ka?
-.-
dah laaaa pi berhijrah dekat Thailand takmai pun jumpa adk
since Thailand and Perlis dah dekat sgt,
moh laaaaa visit me
rindu haaaaa,
ok3, sya faham...
awak dlm tu sedang belajar
ok abg, 
semoga awk berjaya dlm hdup awk
em abg nak tau dak,
hari2 ibu dan ayah rindu abg...
hari2 call adk bgtau.
hhu
semoga nnt dpt lah jadi 'ustaz' kpda adik yaaa
alhamdulillah,
adk tau abg dlm tu sdg berusaha mnjadi anak yg soleh
insyaAllah...
niat tu yg pntng.
you told me right?
apa2 pun kita buat niat kerana Allah, insyaAllah Allah akan permudahknnya..
walaupun kita sudah terputus 'connection',
itu tak bermakna kita putus selama-lamanya
kann?
nanti raya balik tau!
I'll be waiting for you
:)
walaupun awk tak boleh nak contact kami di Malaysia ni,
insyaAllah, 
Allah kan ada....
sampaikanlah salam awk tu melalui doa kpda Allah....
:)
*sembang macam jauh sgt kann?
hehehe
ok lah abg,
kalau awak baca ni,
take care of yourself
jgn tinggal solat
doa selalu
semoga berubah mnjadi yg baik kpda yg lg baik
:)

thirdly,
dear ibu&ayah....
yayyyyy nnt adk balik yaaa
dah lama sgt adk tak balik rumah
:(
dah sebulan kann?
sebulan seperti setahun woo
*okay, overrrr dah
nnt blh laa adk teman ibu&ayah sahur dan berbuka puasa
alhamdulillah,
kita sama-sama jumpa lg Ramadhan...
insyaAllah...
ibu&ayah tunggu tauuuuuu
:)

lastly,

I wonder why,
lately aku malas sangatttttttttttttt
sedih betul laaaaaa
*ceh, sembang mcm lah rajin sgt kann
ya Allah.............
tahap kemalasan aku ni mmg tiada bandingnya lah
memang malas sungguh-sungguh hati haa
:'(
lepas tu tak sedaq diri lagi ada test this becoming Friday

conclusion: ya Allah, sempatkanlah KAMI bertemu Ramadhan yang bakal menjelang 2 hari lagi...amin,
           SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK 
kpada semua
:)
have a nice day



ya Allah....

hari ni hidup aku bermula di saat jaja kejut bangun subuh tadi.
ya Allah, mengantuknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
namun aku gagahi jugak utk bgn
entah mengapa hari ini aku tidak bersemangat seperti hari-hari yang semalam
aku dah mula bermalas-malasan!
aissshhhhhhh,
astaghfirullahalazim.......
jangan laaaa nak malas2 Halimatul!dah la semalam test ECO211 kantoi!Jumaat ni test MGT pulok.tak sedar diri tu lagi?!! hah?!!
tak pikiaq ka perasaan ibu ngn ayah dekat rumah tu?
kalau lah ibu dan ayah tau apa yg halimatul buat dekat Arau, 
ya Allah.......sedihnyaaaaaa
haaaaa kalau dah sedar, 
jangan nak malas2 lagi!

okaylah goodbye kawan2 .........................................







Kem Jati Diri

eh assalamualaikum dan selamat hari2,
salam sejahtera buat rakan2 yg sedang baca post ni :)
ok sudah seminggu sy tak update this virtual sheet
kih3
ok lets begin

pada minggu yg lepas,
alhamdulillah aku dan kawan2 seperjuangan yg lain
telah berjaya mendaftar diri ke kem jati diri
yang telah diadakan di Gua Kerbau, Kodiang,Kedah

ok alhamdulillah segalanya telah berjalan dengan lancar
kem this sem sgt sgt sgt lah besttttttt
best?awatnya? haihhhhh,
yalaaaaaaa,
mau tak bestnyaaaaaaa
komander pun tak garang
heheehe :D
aktivi as usual,
takda laaa stress sgt
mmg enjoy laaaaa
ehem, enjoy kah?
oklaaa3, biasa2 jaaaaaa
hahahaha

ok ni ada laaaaa gambar sekeping dua time kem hari tu.nak tengok dak?
for those yg nak tgk, tgk lah yaaaaaa
kalau ada yang takmau tengok tuuuu,
tak payah proceed baca ni tau
ok goodbye dekat sini jaaaa
thnkyou for reading







ehhhh, ada jugakkkkkkk

ok3, I know gambar memang tah apa2, tapi kan........tempat ni agak best laa.best? oh tidakkkkkkkk -.-
okaylah goodbye :)

eh, sebenarnya entry ni telah ditaip pada;
29/6/2012 yang lalu....
tapi hari ni baru berkesempatan utk dipublishedkan.
hee :D
have a nice day

Wednesday, June 27, 2012

Happy Wednesday :)

assalamualaikum hyeeeeee :)
ok cuaca hari ni alhamdulillah sangat okay
class pun start pukul 11am-4.00pm
lagi bestttttttt
okaylah,
goodbye :)

Friday, June 22, 2012

sunny Tuesday :)

eh hye hello mello wello yellow
ops, assalamualaikum dan selamat hari2 kawan2 :)
apa khabar? ehem,,,
harap semuanya sedang berada di dalam keadaan yang sihat dan selamat yaa
okay, let's begin my merapu story

first person
di bawah sinaran mentari yang agak malap dan tidak terang, (time waktu pagi about 10am) aku berjalan menuju ke kelas.sedang leka asyik berjalan sambil bergurau senda bersama teman, aku terlihat dirimu yang diselubingi t-shirt berwarna koko.hatiku terasa jatuh.aku dapat mengagak bahawa insan yang aku lihat itu adalah dirimu.akhirnya, makin dekat makin dekat....................yaaaaaaaaaaaa!!!!!! memang dirimu :) hatiku seperti bunga2 yang sedang tumbuh mekar di taman..apabila bibirmu tersenyum kepadaku, aku dapat merasakan bahawa akulah insan yang paling bahagia pada saat itu (dak pun saja la nak buat drama sikit) okaylah shortkan cerita.aku happy laaaaaaa :)

2nd person
ok sempena hari ni hari awak, bukan saya yg bahagiakan awak.tapi, awak yang membahagiakan saya.trima kasih awak :) hari ni hari yg bersejarah buat saya.setelah 3sem saya tunggu....ni lah harinya......thank you so much my deep friend :D

Thursday :)

ok hye assalamualaikum...
hari ni hari Khamis kan?
hmm,
hari ni class dari pagi sampai ke petang
agak busy sikit.hehe
ok malam pulak ada AGM DAHLIA 2
penatttttttttttt
esok Jumaat ada kem pulak
haihhhhhhh,
sedih betoi dengan kem2 ni -.-
okaylah nak tdoq dah,
good night readers :)

HAVE A NICE DAY!

Saturday, June 16, 2012

ada band - surga cinta



tiba2 rindu kakak tu yg aku 'search' lagu ni...aku pun tak tau pasaipa lagu ni aku boleh teringat dekat dia.hahahaha

Sunday, June 10, 2012

a very sad night

tokmannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
adik rindu tokmannnnnnnnnnnnnnnnnnn
abang balik sat sangat
tak dan nak sembang2
dah la penipu
dulu masa adik start cuti sem kata nak dduk rumah
tapi dah pi dah laani
tapi tkpaaaa
adik ok jaaaa
dah laaa takdak cuti langsung
bila dah balik tuuu
ingat nak cerita macam2
tapi asyik berkepit ngan mat arep jaaaa
dah laaaa adik nak pi Arau dah esok
ish benciiiiiiiii
asyik dengan kawan jaaaaaaaa
sedih laaaaaaaa

kakakkkkkkkkkkkkkkk
adik rindu kakakkkkkkkkkkkkkkkkkk
kakak ni,
sejak2 ni laaaaaaa
dah lupa adik laaa tuuuuuuuuu
benciiiiiiiiiiiiiii
ok takpaaaaaaa
adik faham
kakak busyyyyyyyyyyyyyyyy
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,
okayyyyyyyyyyy!
tak kisah pun haaaaaaaaaaaaaa!
sedih laaaaaaaaaa

ibuuuuuuuuuuuuuuu
adik dah rindu ibu haaaaaaaaaa
ibuuuuuu,
momo terkoyak
esok mesti kawan2 gelakkkkkkkkkkkkk :(
ibuuuuuuuuuuuuu
adik sedih laaaaaaaaaa,
lepas ni tak boleh dduk berkepit dengan ibu dahh
puasa pun ibu dengan ayah jaaaaa
kesian dekat ibuuuuuuuu

ayahhhhhhhhhhhhhh
adik rindu dekat ayahhhhhhhhh
dulu adik cakap adik nak kerja dengan ayah
tapi adik tak kerja pun kan?
sorryyyyyyyyyyyyy???
lepas ni tak boleh nak manja2 dahhhhhhh
ayah call adik macam slalu tau
adik sedih laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

wey3, aku sedih laaaaaaaaaaaaaaaa
babun betoi
time macam ni laaaaaaaaaa nak sedih2 pun
haihhhhhhhhhh
okaylah goodnight

Saturday, June 9, 2012

last day terrible night:'(

ok syukur alhmdulillah hari ni aku dah jumpa tok aku,
terima kasih ya Allah :)

sekarang ni, aku sedang sakit hati
meluat laa aku
sedih sangat3, hmmmmmm

selalu tak faham aku,
asyik aku ja yang memahami dia
dia tak pernah nak fham aku
bila aku marah,
dia bebai kepala hotak
meluat betoi laaa aku
rasa macam nak tampaq2 ja kepala dia tu
supaya faham hati dan perasaan aku sama
jangan nak ikut sgt hangin dia tuuuuu
sedih laaaa aku
awat dia buat aku macam niiiii
dah laaaa ni malam last aku dekat rumah
mesti aku pun nak tidoq atas katil aku sorang2
tapi dia tak pernah nak faham
benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!
nasib baik dia kecik lagi
kalau tak memang ah
haihhhhhhhh

satu lagi,
dah jadi macam ni............
nak teruskan pack barang2 pun aku dah tak bersemangat
aku mengantukkkkkkkk
letih sangattttttttt
tapi tak habis lagiiiiiiiiiiiii
aku benci laaaaaaaaaaaaa
tengok beg banyak sangattttttttttttt
ish natang apa taktau aku bawakkkkkkk
kalau boleh tu satu rumah aku nak bawak pi Arau!!!
b*ng*ng betoi laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
arrrrrrrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
*jerit lah kuat mana pun dekat sini
mmg aku tak aman laaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh
SERABUTTTTTTTTT

:'(

Wednesday, June 6, 2012

Wednesday

hello!!!!!! hye!!!!!!! assalamualaikum :)
ok sebelum sy cerita apa2 cerita,
nk tnya lah sikit
soalan sy,
"apa khabar awak?"
okaylah sebenarnya takdak benda pun nak cerita
tapi jari ni gatai sangat lah nak menaip panjang2
okay menghitung hari,
hitung punya hitung,
4 hari lagi nak duduk nganga dekat rumah pun
uwaaaaa :'(
takpi lagi pun dah rindu ibu and ayah........
okaylah goodbyeeeeeeee :)

Sunday, June 3, 2012

suddenly...

tiba2 ja rasa sedih...sebak...hmmm, pejam celik pejam celik lagi 7hari haa dan hari ni merupakan hari Ahad terakhirku berada di rumah ini dan meluangkan masa bersama ibu dan ayah...hmmm, sedih betul huhu tapi takpaaaa, hati aku excited jugak nak balik Arau.walaupun sikit, okaylaaa.hhe

Friday, June 1, 2012

blablabla...

Assalamualaikum semuaaaaaaaa!
hyeeeeeeeee!
lama dah saya tak update blog ni, kan?
hahaha, alah sapa kesah pun.kan???
tak begitu? hhu
ok3,
memandangkan saya dah lama tak update,
so bnyak lah cerita-ceritanya....tak begitu?
HAHAHAHA
ohyaaaa, jgn rsau jgn rsau jgn rsauuuuu
saya tak cerita pun aihh,
hahaa

okaylah,
menghitung hari detik demi detik,
masa yang ku nanti pun akan tiba
dulu masa saya hitung,
holiday saya masih lagi berbaki 20++ hari
tapi hari ni,
bila saya hitung balik,
cuma ada 9 hari sahaja?
ohmygod ohmygod ohmygod!
it cannot beeeeeeeeee
haihhhhhh,
sedih betul.hmm,

cuti selama 2bulan 19hari aku rasa mcam takdak buat apa2 pun
aku cuma dduk rumah, nganga, makan, tidoq, online, keluar dgn lovely buddies,
HAHAHAHAHA
tapi enjoy laaaaa!
ok sekarang ni dah nak masuk balik dah...
satu pa pun aku tak siap lagi.
haha
relax sudahhhhhhh,

okaylah, ni nak cerita pasai semalam sikit
em, semalam aku try tgk fb seseorang ni,
wah pilu hati aku
hari ni, DEPA nak pi dating.
hmm, pi laaaaaa
aku tak kisah pun...
hahahaaahaahahaha

okaylah, setakat ini sahaja laaaa
assalamualaikum,
salam Jumaat
have a nice day :)


Sunday, May 20, 2012

where are they ?

where are my strengths................?



give them back to me......................!



I need them.............................!



ya Allah...............................


ya Allah...berikanlah aku kekuatan ya Allah...supaya aku dapat mengharungi ujianMu ini dengan tenang dan sabar...ya Allah, lembutkanlah hatiku ini dan juga hati mereka...amin....

LAILAHAILLAANTASUBHANAKAINNIKUNTUMMINAZZOLIMIN..........

Engkau Maha Mengetahui ya Allah........




Thursday, May 17, 2012

aku manusia biasa....

dulu awak kata dekat saya
awak kutuk saya
awak tuduh saya macam-macam
awak langsung tak fikir sebelum awak kata
awak slalu sangat ikut emosi awak
awak ingat awak tu lelaki yang perfect?
eh helloooooo
nobody's perfect okayyyyy
awak hina saya dulu
awak ingat dengan mudah saya boleh lupakan kata2 cacian,hinaan,makian awak dekat saya?
sorry to say!
sakit hati saya tau?!
sedih, bila tiba2 ja dituduh sebegitu rupa
saya fikirkan awak ni boleh jadi kawan saya yg baik
tapi malangnya jauh panggang dari api
sejak kejadian malam tu,
malam di mana awak hina saya tu
start situ lah hati kecil saya berbisik utk terus benci awak
tapi, ada ka saya buat?
ada ka saya benci awak?
takdak kan?
hmmmmm,
sapalah saya ni nak benci2 anak orang kan?
ibu slalu pesan, "biar org benci kita, jgn kita benci org"
okay, JANGAN KITA BENCI ORANG.
walaupun saya tak benci awak,
tapi saya tak suka awak
sama sekali tak suka awak
walaupun kawan2 saya kata awak baik,
hanya Allah dan saya ja yang tahu macam mana buruk+hodohnya perangai awak bila awak mengeluarkan kata2 cacian.
astaghfirullahalazim...............
buqok beno qupanya!
okay, saya terus sabar dan bersabar....
alhamdulillah saya dapat sedikit kekuatan daripada Allah utk terus bersabar dengan perangai hodoh awak tu
sebab tulah saya TAK SUKA bila awak text saya
sebab, dah lama saya perhatikan awak
rupanya awak ni seorang yang jenis tak boleh bagi chance.
I mean, bila saya bagi kesempatan dekat awak,
awak terhegeh mengada lebih-lebih!
benci akuu!
ehem, walaupun saya kata saya tak benci awak,
tapi ada laaa jugak dalam hati ni perasaan benci tu
insyaAllah saya pun sedang cuba nak hapuskan.
sebabnya, tak tenang hidup dalam kebencian.kan?
okay, saya balikkkkkk..........
saya dah terima awak balik sebagai kawan saya pun dah cukup bersyukur kan?
so, tak payah laa nak lebih2
and one more,
tolong jaga sikit perbualan tu
I DON'T LIKE THE WAY YOU ARE
cara texting tuuuu,
I Rimas.awak tahu kan?
takkan setiap kali nak bgtau yg saya rimas?
tak syok lah kan?
hmmm,
sekarang ni awak datang balik dekat saya
oh, time kesusahan baru terhegeh nak cari noh,
ok mcm ni laaa manusia~~~~
maaf laaa encik ********,
disini saya nk berterus terang lah dekat awak
saya ni alhamdulillah tak desperate lagi nak laki yaa,
awak tuuuuu,
desperate terok nanak pmpuan!
so, better you go and find another girl,ok
oh awak cari saya sebab nak tebus balik kesalahan awak?
segala tohmahan yg telah dilemparkan ke atas saya?
segala cemuhan,
segala tuduhan yg dikeluarkan dari mulut awak, hati awak?
sorry laaaa, baru sekarang nak sedar kesalahan tu, mmg dah terlambat
mmg laaa ada pepatah yg mengatakan,
kebenaran pasti akan terbongkar suatu hari nanti......
yeaahhhhhhh, dah terbongkar pun kan?
em dah lama dah.....
cuma orang yg buta hati ja yang tak nampak tuuuuuuu
cuma saya nak bgitau lah dekat awak,
kalau awak rasa bersalah sangat,
minta maaf dekat Allah.......
saya pun manusia biasa,
sering melakukan kesalahan.....
TAPI! yeah tapi.......
tapi bukan begini caranya yaa,
dan tolong jangan nak semakkan lagi kepala hotak saya
saya anggap awak kawan saya ja dan tak pernah lebih daripada tu,
kalau awak taknak kawan dengan saya,
terserah!terpulang!ikut suka! awak laaaaa.
saya tak hairan, saya tak rugi kalau takdak kawan mcm awak
malah, saya akan rugi jika saya ramai kawan mcm awak!
hey,hey,hey! take positive laaaaa
cuba awak pikiaq betoi2 dgn tindakan awak tu dan kata2 saya ni

kepada si tuan punya badan,
maafkan saya andai saya terlebih sudah....
saya memohon kemaafan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki
saya harap awak faham kata2 sya ni
saya tau, apa yg saya taip ni akan menyinggung perasaan awak sebagai manusia.
tapi tolonglah,
jangan nak sempitkan lagi dada saya dengan awak
honestly, saya boleh dapat heart attack kalau komunikasi dgn awak
sebabnya, saya gerammmmmmmmmmmmm
arrrrrggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!

ok3, ini semua hanyalah luahan perasaan saya sahaja.apa yang saya pendamkan selama ini terhadap awak.mungkin saya tak pernah tunjuk dekat awak dan orang ramai, tapi ni lah sebenarnya.SAKIT HATI.hanya Allah ja yang tahu segalanya.......