Posts

Showing posts from October, 2011

lalalala~~

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat semua.apa khabar? harap2 sihat walafiat di samping manusia tersayang hehe, okaylah, dah lama aku tak update blog ni bukan takmau, tapi tak sempat... hehe, aku busy sikit sejak2 kebelakangan ini bukan apa, aku malas nak taip atceli tapi takpalah, tak kisah....... yang penting skarang ni aku nak bgtau yang aku rindu ibu dan ayah... huhu sekrang aku dgn kakak aku sedang holiday di somewhere okaylah have a nice day :)

22/10/2011

assalamualaikum,entry aku untuk 21/10 aku tak sempat nak update.. hehehe semalam aku takdak buat apa pun...... just nganga dekat rumah sajaaaa~~~
ok3, today aku pun takdak buat apa2 pun just keluar dgn kakak dan kwn2 kakak kawan kakak best~~~~~ >kak uda & kak nik<
tkpalah, taktau nak crita apa dah, hehe
goodnight <3

20/10/2011

hari ini, birthday mak aku
HAPPY BIRTHDAY IBU !!!!! OKAY, I LOVE YOU SO MUCH IBU IBU, THANKS FOR EVERYTHING AND, I'M SO SORRY =.=
hari ni, mcm biasa ah kehidupan aku cuma tadi petang aku, qila, hanan keluar bersama okay3, qila, hanan thanks sgt3 sbb dah teman eton hahaha, td ptg kami bertiga pi giant beli barang2 spageti aku seperti yg dirancang, aku masak spageti tapi time malam sebabnya, kalau masak esok, hanan tak sempat nak rasa okay, lepas tu kami jalan2 sambil mencari topup hanan dah sampai dekat kedai2 depan rumah kami bertiga, hanan turun cari topup yang tinggal aku dan qila dalam kreta aku tersalah parking sebabnya, pi parking blakang kreta lain *mentang2 laa dia kreta kancil ok, sedang aku nak ke belakang balik..... tiba-tiba........................... kereta 'terstuck' tgh jalan ! nahhhhhhhhh,,,,,,,,,,, malu gila kottttttttttttt dah laaa lama, aku try jugak3 start enjin tapi tak boleh2, last skali, aku tak berputus asa, aku terus hidupkan enjin dan terus hidup sampai lah okay balik....... okay…

...

ada orang tanya aku,
orang pertama: "hang sejak bila suka masak2 ni?"
orang kedua: "sejak hang baca novel tu ka yang hang masak?"
orang ketiga: "nak kawen dah ka?"
orang keempat: "awat hang dok masak laa ni? dulu ......."







jawapan aku untuk org first, SEJAK KEBELAKANGAN NI LAAA,
jawapan aku untuk orang kedua, HAHAHAHAHA...TULAA, TUN BACA NOVEL TU, RASA MACAM SYOKNYAA MASAKKK...BUKAN APA, SENANG LAKI I NANTI
jawapan untuk orang ketiga, ASAL MASAK JA KAWEN.AWAT ORANG MASAK UNTUK KAWEN JA KA??? *soalan dibalas soalan
jawapan untuk orang keempat, BIAQ PI KAT AKU LAAA, AKU SUKA MASAK DAH LAA NI, NAK BLAJAQ, NANTI KAWEN SENANG~~~~~~ hua3 :D



motif: takdak motif saja laa, bosan nak habaq, cek suka masak dah laa ni hehehehehe :)))))))

19/10/2011

okay3, hari ni aku bangun agak awal... *tak pukul 11.30 dahaku teman ibu pi beli barang, pastu ibu teman aku pulak pi beli 'barang' aku destinasi kami ialah giant (ibu pi market dulu baru masuk giant laa) aku beli benda2 yang nak masak hehehe hari ni aku buat cocktail fullamak, mmg excited gila ah tapi tak berapa nak jadi tapi sedap wooo ! so segan ah nak bagi qila ngn hanan rasa hua3 :D *sorry qila, hanan....bukan tkmau bg, kan i dah bgtau both of you tp tk bg.bkn apa, segan laa tak brapa nak jadi sgt.hehe esok aku nak buat spageti pulak sempena birthday ibu aku, hahahhahha *tkdak motif
okaylah, bye! malas nak taip ; fikiran serabut macam ribut goodnight :)

tengah pagi

hye cicak kobeng ! haa, jgn marah saya saya tak panggil tu dekat awak =.= ish, aku rindu awak laaa mangkuk ayun hoi, alangkah seronoknya jika apa yang kita bayangkan, berimaginasi, akhirnya menjadi satu kenyataan ? hehehe :D okay3, sekarang ni aku sedang bermain dengan imaginasi aku ni usahlah dikau bermasam muka dengan aku wahai mangkuk, aku rindu sangat dekat hang ni, hang tau dak????? tak tau kan????!!!!! meh sini nak bagitau................... muhammad d****, aku rindu dekat hang la!!!!! bila nak muncul ni ? sampai bila nak menyorok ? hahahahahaha
yes, memang aku gila aku dok tunggu hang muncul tau dak HAHAHAHAHAHHA dah la aku gila, dok buat pulak kerja gila padan muka hang ! sapa suruh aku tergilakan hang ?! hua3
tobat aku tak baca da eh novel tu *insyaAllah you know what ? awak dah buat saya gila tau dakkkkk every single of minutes i'm always thinking about you SAHAJA i'm such a silly girl who always hoping the matter that will never happen in my life and always hoping for someone like you for me, you are su…

18/10/2011

hari ini seperti biasa,pkul 12 amek badak (ayie) dari tadika lepas tu, tolong2 mak lepas tu, NGANGA MAIN GAME DENGAQ LAGUUU and so onnnnnn............
aku boring duduk nganga banyak2 kat rumah nak ajak qila hanan keluaq pun, AKU MALASSSSSSSS aku pun taktau pasaipa yang malaih sgt ni, aduhai,,,,,,,,,, teruk kan? *qila cukup marah kalau aku kata benda ni, mungkin intonasi nada suara aku lembut kot, hehehe err, aku not sure sama ada ayat aku betul ka tak atas tu kalau salah maaf yaa ? >>>> ayat intonasi nada suara
time malam lagi lah aku tak buat apa2, cuma main game lagi tengok tb makan nyanyi teman nurul study *esok exam tidurrrrrrrrrrrrrrr
okaylah, sweetdreamsssssss :)

17.10.2011

Image
hari ini aku tak buat apa2 pun. macam biasa, tidoq pukul 3 pagi lepas subuh lena balik -.- pukul 11.30 bangun, mandi, siap dan terus buat rutin harian aku ; amek si ayie dari tadika dah sampai rumah, aku online sampai zohor aku tak buat apa pun time online tu boring dah online,aku main game ja haa dah tu, makan dengan nurul, and fdaus a.k.a 'lalat', hehehehhe aku suka panggil fdaus ni lalat. huhuhu lepas tgk crita sinetron tb3 tu, aku masuk bilik main game lagi sampai lah asar time asar tadi, hujan lebat sangat sangat3 lebat hujan niat aku pun terbatal lah ehem, aku berniat dah nak pi bagi novel qila kat hanan sebab aku dah habis baca semalam dah hujan lebat berserta guruh, kilat, tak jadi ah i'm sorry qila? i'm sorry hanan? petang tadi, rumah aku blackout sbbnya kilat. hahahahahhaha aku had tengah dok syiok main game ni punya la terkejut aku tutup semua, aku duduk luar tgk hujan turun tudia, tiba2 belakang rumah aku banjir hal ini demikian kerana, longkang tersumbat sungai penuh ayaq, longkan…

nanananananannana

mata dah mengantuk....tapi hati masih tetap nak 'search' about him entah kenapa hari ini aku rindukan dia mungkin penyebabnya ialah..... aku baca novel cinta dan aku berharap akan jadi mcm PRINCESS dalam cerita tu hehehehehe
yes, memang aku gatai ! so ? hahahahha aku teringin sangattttt huaaarrrrgggggghhhhhhhhh " ibu!!!!!!!!!!!! nak kawennnnnnnnnnn "

opssssssssssssssss~~~~~~~~~~~~!!!!! >.<

ahhaaa, syukurrrrr mak aku tak tau blog2 ni kalau dakkkkkkkkkkkkkkk fuhhhh, boleh terbalik taman pknk ni dibuatnya
alahai, main2 saja ibu jangan risau lah hehehe
goodnight :)