Friday, October 28, 2011

lalalala~~

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat semua.
apa khabar?
harap2 sihat walafiat di samping manusia tersayang
hehe,
okaylah, dah lama aku tak update blog ni
bukan takmau,
tapi tak sempat...
hehe,
aku busy sikit sejak2 kebelakangan ini
bukan apa,
aku malas nak taip atceli
tapi takpalah, tak kisah.......
yang penting skarang ni
aku nak bgtau
yang aku rindu ibu dan ayah...
huhu
sekrang aku dgn kakak aku
sedang holiday di somewhere
okaylah have a nice day :)

Saturday, October 22, 2011

22/10/2011

assalamualaikum,
entry aku untuk 21/10 aku tak sempat nak update..
hehehe
semalam aku takdak buat apa pun......
just nganga dekat rumah sajaaaa~~~

ok3, today aku pun takdak buat apa2 pun
just keluar dgn kakak dan kwn2 kakak
kawan kakak best~~~~~
>kak uda & kak nik<

tkpalah, taktau nak crita apa dah,
hehe

goodnight <3

Friday, October 21, 2011

20/10/2011

hari ini, birthday mak aku

HAPPY BIRTHDAY IBU !!!!!
OKAY, I LOVE YOU SO MUCH IBU
IBU, THANKS FOR EVERYTHING
AND, I'M SO SORRY
=.=

hari ni, mcm biasa ah kehidupan aku
cuma tadi petang aku, qila, hanan keluar bersama
okay3,
qila, hanan thanks sgt3 sbb dah teman eton
hahaha,
td ptg kami bertiga pi giant beli barang2 spageti aku
seperti yg dirancang,
aku masak spageti
tapi time malam
sebabnya, kalau masak esok, hanan tak sempat nak rasa
okay, lepas tu kami jalan2 sambil mencari topup hanan
dah sampai dekat kedai2 depan rumah kami bertiga,
hanan turun cari topup
yang tinggal aku dan qila dalam kreta
aku tersalah parking
sebabnya,
pi parking blakang kreta lain *mentang2 laa dia kreta kancil
ok, sedang aku nak ke belakang balik.....
tiba-tiba...........................
kereta 'terstuck' tgh jalan !
nahhhhhhhhh,,,,,,,,,,,
malu gila kottttttttttttt
dah laaa lama,
aku try jugak3 start enjin
tapi tak boleh2,
last skali, aku tak berputus asa,
aku terus hidupkan enjin
dan terus hidup sampai lah okay balik.......
okay,
memang memalukan !
hanya qila dan aku ja yg dapat merasakan betapa malunya kami
>.<

maghrib, masak spageti
hehehehe....
sedap woo ! *masuk bakul angkat sendiri

okay3, hari ni ada org tnya aku lagi
"hang sejak bila suka masak?"

tapi ada orang tolong jawabkan,
"dia gataiiiiiii, kononnya dia airisyh laa, dok masak2 ni"

*airisyh tu nama manusia yang ada dlm novel
tkdak kaitan dgn yg hidup atau yg dh tiada

walau apa pun, hari ni merupakan hari yang paling bermakna buat diriku ini
thanks again kawan2ku ! -----> QILA&HANAN
IBU&AYAH

*suka sebab masak spageti jadi. hik3 :D
(aku guna resepi SENDIRI tau !!!! aku main pakai masak jaaaaa)


Thursday, October 20, 2011

...

ada orang tanya aku,

orang pertama:
"hang sejak bila suka masak2 ni?"

orang kedua:
"sejak hang baca novel tu ka yang hang masak?"

orang ketiga:
"nak kawen dah ka?"

orang keempat:
"awat hang dok masak laa ni? dulu ......."








jawapan aku untuk org first,
SEJAK KEBELAKANGAN NI LAAA,

jawapan aku untuk orang kedua,
HAHAHAHAHA...TULAA, TUN BACA NOVEL TU, RASA MACAM SYOKNYAA MASAKKK...BUKAN APA, SENANG LAKI I NANTI

jawapan untuk orang ketiga,
ASAL MASAK JA KAWEN.AWAT ORANG MASAK UNTUK KAWEN JA KA??? *soalan dibalas soalan

jawapan untuk orang keempat,
BIAQ PI KAT AKU LAAA, AKU SUKA MASAK DAH LAA NI, NAK BLAJAQ, NANTI KAWEN SENANG~~~~~~ hua3 :D




motif: takdak motif
saja laa, bosan
nak habaq, cek suka masak dah laa ni
hehehehehe :)))))))

Wednesday, October 19, 2011

19/10/2011

okay3, hari ni aku bangun agak awal... *tak pukul 11.30 dah
aku teman ibu pi beli barang,
pastu ibu teman aku pulak pi beli 'barang' aku
destinasi kami ialah giant
(ibu pi market dulu baru masuk giant laa)
aku beli benda2 yang nak masak
hehehe
hari ni aku buat cocktail
fullamak, mmg excited gila ah
tapi tak berapa nak jadi
tapi sedap wooo !
so segan ah nak bagi qila ngn hanan rasa
hua3 :D
*sorry qila, hanan....bukan tkmau bg, kan i dah bgtau both of you tp tk bg.bkn apa, segan laa tak brapa nak jadi sgt.hehe
esok aku nak buat spageti pulak
sempena birthday ibu aku,
hahahhahha *tkdak motif

okaylah, bye!
malas nak taip ; fikiran serabut macam ribut
goodnight :)

tengah pagi

hye cicak kobeng !
haa, jgn marah saya
saya tak panggil tu dekat awak
=.=
ish, aku rindu awak laaa
mangkuk ayun hoi,
alangkah seronoknya jika apa yang kita bayangkan, berimaginasi, akhirnya menjadi satu kenyataan ?
hehehe
:D
okay3,
sekarang ni aku sedang bermain dengan imaginasi aku ni
usahlah dikau bermasam muka dengan aku wahai mangkuk,
aku rindu sangat dekat hang ni,
hang tau dak?????
tak tau kan????!!!!!
meh sini nak bagitau...................
muhammad d****,
aku rindu dekat hang la!!!!!
bila nak muncul ni ?
sampai bila nak menyorok ?
hahahahahaha

yes, memang aku gila
aku dok tunggu hang muncul tau dak
HAHAHAHAHAHHA
dah la aku gila,
dok buat pulak kerja gila
padan muka hang !
sapa suruh aku tergilakan hang ?!
hua3

tobat aku tak baca da eh novel tu
*insyaAllah
you know what ?
awak dah buat saya gila tau dakkkkk
every single of minutes
i'm always thinking about you
SAHAJA
i'm such a silly girl
who always hoping
the matter that will never happen in my life
and
always hoping for someone like you
for me, you are such
the apple of my eye

danial my star, thank you for everything
:)

Tuesday, October 18, 2011

18/10/2011

hari ini seperti biasa,
pkul 12 amek badak (ayie) dari tadika
lepas tu, tolong2 mak
lepas tu, NGANGA
MAIN GAME
DENGAQ LAGUUU
and so onnnnnn............

aku boring duduk nganga banyak2 kat rumah
nak ajak qila hanan keluaq pun,
AKU MALASSSSSSSS
aku pun taktau pasaipa yang malaih sgt ni,
aduhai,,,,,,,,,,
teruk kan? *qila cukup marah kalau aku kata benda ni, mungkin intonasi nada suara aku lembut kot, hehehe
err, aku not sure sama ada ayat aku betul ka tak atas tu
kalau salah maaf yaa ?
>>>> ayat intonasi nada suara

time malam lagi lah aku tak buat apa2,
cuma main game lagi
tengok tb
makan
nyanyi
teman nurul study *esok exam
tidurrrrrrrrrrrrrrr

okaylah, sweetdreamsssssss :)

Monday, October 17, 2011

17.10.2011

hari ini aku tak buat apa2 pun.
macam biasa, tidoq pukul 3 pagi
lepas subuh lena balik -.-
pukul 11.30 bangun, mandi, siap
dan terus buat rutin harian aku ; amek si ayie dari tadika
dah sampai rumah,
aku online sampai zohor
aku tak buat apa pun time online tu
boring dah online,aku main game ja haa
dah tu, makan dengan nurul, and fdaus a.k.a 'lalat',
hehehehhe aku suka panggil fdaus ni lalat. huhuhu
lepas tgk crita sinetron tb3 tu,
aku masuk bilik main game lagi sampai lah asar
time asar tadi,
hujan lebat sangat
sangat3 lebat hujan
niat aku pun terbatal lah
ehem, aku berniat dah nak pi bagi novel qila kat hanan
sebab aku dah habis baca semalam
dah hujan lebat berserta guruh, kilat, tak jadi ah
i'm sorry qila?
i'm sorry hanan?
petang tadi, rumah aku blackout sbbnya kilat.
hahahahahhaha
aku had tengah dok syiok main game ni punya la terkejut
aku tutup semua, aku duduk luar tgk hujan turun
tudia, tiba2 belakang rumah aku banjir
hal ini demikian kerana, longkang tersumbat
sungai penuh ayaq, longkang besar sebelah pun full
no wonder air tak berjalan dekat rumah aku ni
hah, risau pulakkkkkkkkk
takut ah, takut banjir lagi skali

~!@#$^&*()_+~!@#$%^&*()_+~!@##$~~~~!@#$%^&*()__++_)(*&^%$#@~!@#$%^&*()

tadi petang aku mandi hujan
fullamak~~~ lama gila tak mandi hujan
tetiba aku main hujan memang syok habis arrr,
hujan lebat pulak tu -.-

~!@#$%^&*()_++++__)((*(*&*^&%^$%$#%#$%!@#@~!@~@!~#@!#$@%$#^%&^^*&^)

malam pulak, aku blajaq masak.hua3
aku suka laaaa~~~
aku pun tak faham,
sejak2 ni, aku rajin
hik3 *masuk bakul angkat sendiri
aku masak nasi goreng kampung
hahahahhaha
mcm bengong
tak pernah2 aku buat, tiba2 ja
ni bukan apa, ni kes aku gatai niiii
huwaaaaa
nak tgk dak rupa nasik goreng aku?
errr,


hahahahahhahhahhahha,
untuk pertama kalinya,
aku makan nasik goreng berwarna ni,
aku pun tak faham bagaimana keadaan ini boleh berlaku
walau apa pun, aku akan belajar bersungguh2 untuk masak for future
hehehehe :D

kenangan hari ini mungkin tidak akan sama dengan hari esok

HAVE A NICE DAY ^^

Sunday, October 16, 2011

nanananananannana

mata dah mengantuk....
tapi hati masih tetap nak 'search' about him
entah kenapa hari ini aku rindukan dia
mungkin penyebabnya ialah.....
aku baca novel cinta
dan aku berharap akan jadi
mcm PRINCESS dalam cerita tu
hehehehehe

yes, memang aku gatai !
so ? hahahahha
aku teringin sangattttt
huaaarrrrgggggghhhhhhhhh
" ibu!!!!!!!!!!!! nak kawennnnnnnnnnn "


opssssssssssssssss~~~~~~~~~~~~!!!!!
>.<


ahhaaa, syukurrrrr
mak aku tak tau blog2 ni
kalau dakkkkkkkkkkkkkkk
fuhhhh,
boleh terbalik taman pknk ni dibuatnya

alahai, main2 saja ibu
jangan risau lah
hehehe

goodnight :)