Sunday, May 20, 2012

where are they ?

where are my strengths................?



give them back to me......................!



I need them.............................!



ya Allah...............................


ya Allah...berikanlah aku kekuatan ya Allah...supaya aku dapat mengharungi ujianMu ini dengan tenang dan sabar...ya Allah, lembutkanlah hatiku ini dan juga hati mereka...amin....

LAILAHAILLAANTASUBHANAKAINNIKUNTUMMINAZZOLIMIN..........

Engkau Maha Mengetahui ya Allah........




Thursday, May 17, 2012

aku manusia biasa....

dulu awak kata dekat saya
awak kutuk saya
awak tuduh saya macam-macam
awak langsung tak fikir sebelum awak kata
awak slalu sangat ikut emosi awak
awak ingat awak tu lelaki yang perfect?
eh helloooooo
nobody's perfect okayyyyy
awak hina saya dulu
awak ingat dengan mudah saya boleh lupakan kata2 cacian,hinaan,makian awak dekat saya?
sorry to say!
sakit hati saya tau?!
sedih, bila tiba2 ja dituduh sebegitu rupa
saya fikirkan awak ni boleh jadi kawan saya yg baik
tapi malangnya jauh panggang dari api
sejak kejadian malam tu,
malam di mana awak hina saya tu
start situ lah hati kecil saya berbisik utk terus benci awak
tapi, ada ka saya buat?
ada ka saya benci awak?
takdak kan?
hmmmmm,
sapalah saya ni nak benci2 anak orang kan?
ibu slalu pesan, "biar org benci kita, jgn kita benci org"
okay, JANGAN KITA BENCI ORANG.
walaupun saya tak benci awak,
tapi saya tak suka awak
sama sekali tak suka awak
walaupun kawan2 saya kata awak baik,
hanya Allah dan saya ja yang tahu macam mana buruk+hodohnya perangai awak bila awak mengeluarkan kata2 cacian.
astaghfirullahalazim...............
buqok beno qupanya!
okay, saya terus sabar dan bersabar....
alhamdulillah saya dapat sedikit kekuatan daripada Allah utk terus bersabar dengan perangai hodoh awak tu
sebab tulah saya TAK SUKA bila awak text saya
sebab, dah lama saya perhatikan awak
rupanya awak ni seorang yang jenis tak boleh bagi chance.
I mean, bila saya bagi kesempatan dekat awak,
awak terhegeh mengada lebih-lebih!
benci akuu!
ehem, walaupun saya kata saya tak benci awak,
tapi ada laaa jugak dalam hati ni perasaan benci tu
insyaAllah saya pun sedang cuba nak hapuskan.
sebabnya, tak tenang hidup dalam kebencian.kan?
okay, saya balikkkkkk..........
saya dah terima awak balik sebagai kawan saya pun dah cukup bersyukur kan?
so, tak payah laa nak lebih2
and one more,
tolong jaga sikit perbualan tu
I DON'T LIKE THE WAY YOU ARE
cara texting tuuuu,
I Rimas.awak tahu kan?
takkan setiap kali nak bgtau yg saya rimas?
tak syok lah kan?
hmmm,
sekarang ni awak datang balik dekat saya
oh, time kesusahan baru terhegeh nak cari noh,
ok mcm ni laaa manusia~~~~
maaf laaa encik ********,
disini saya nk berterus terang lah dekat awak
saya ni alhamdulillah tak desperate lagi nak laki yaa,
awak tuuuuu,
desperate terok nanak pmpuan!
so, better you go and find another girl,ok
oh awak cari saya sebab nak tebus balik kesalahan awak?
segala tohmahan yg telah dilemparkan ke atas saya?
segala cemuhan,
segala tuduhan yg dikeluarkan dari mulut awak, hati awak?
sorry laaaa, baru sekarang nak sedar kesalahan tu, mmg dah terlambat
mmg laaa ada pepatah yg mengatakan,
kebenaran pasti akan terbongkar suatu hari nanti......
yeaahhhhhhh, dah terbongkar pun kan?
em dah lama dah.....
cuma orang yg buta hati ja yang tak nampak tuuuuuuu
cuma saya nak bgitau lah dekat awak,
kalau awak rasa bersalah sangat,
minta maaf dekat Allah.......
saya pun manusia biasa,
sering melakukan kesalahan.....
TAPI! yeah tapi.......
tapi bukan begini caranya yaa,
dan tolong jangan nak semakkan lagi kepala hotak saya
saya anggap awak kawan saya ja dan tak pernah lebih daripada tu,
kalau awak taknak kawan dengan saya,
terserah!terpulang!ikut suka! awak laaaaa.
saya tak hairan, saya tak rugi kalau takdak kawan mcm awak
malah, saya akan rugi jika saya ramai kawan mcm awak!
hey,hey,hey! take positive laaaaa
cuba awak pikiaq betoi2 dgn tindakan awak tu dan kata2 saya ni

kepada si tuan punya badan,
maafkan saya andai saya terlebih sudah....
saya memohon kemaafan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki
saya harap awak faham kata2 sya ni
saya tau, apa yg saya taip ni akan menyinggung perasaan awak sebagai manusia.
tapi tolonglah,
jangan nak sempitkan lagi dada saya dengan awak
honestly, saya boleh dapat heart attack kalau komunikasi dgn awak
sebabnya, saya gerammmmmmmmmmmmm
arrrrrggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!

ok3, ini semua hanyalah luahan perasaan saya sahaja.apa yang saya pendamkan selama ini terhadap awak.mungkin saya tak pernah tunjuk dekat awak dan orang ramai, tapi ni lah sebenarnya.SAKIT HATI.hanya Allah ja yang tahu segalanya.......

Nur Kasih-In Team



bismillah....
alhamdulillah.......
dah dengar lagu ni?
best kan?
hmm best sangat3!
sejuk ja hati bila dengarnya.....
alahai,
teringinnya nak jadi seperti 'srikandi' tersebut..........
siapalah jodoh kita agaknya ya?
wahhaaaaa,
insyaAllah nanti jumpa lah tuuuu,
jangan kalot.....geng! haha
kan Allah dah tentukan siapakah dia sejak azali lagi ?
hmm, Allah kan Maha Mengetahui?
percaya pada Allah...
insyaAllah......
have a nice day :)

alhamdulillah (:

kesunyian malam merangkak perlahan-lahan dek ditelan gelap kehitaman malam yang pekat.sedang aku leka menghabiskan waktuku di satu laman sesawang, terdetik di hati untuk menerjah masuk ke halaman seorang hamba Allah ini.Hamba Allah ni merupakan salah seorang daripada sahabat aku semasa menuntut di universiti ini.(ceewah ayat aku.mcm dah habis blajaq pulak.kih3) bermulanya terjahan di page beliau, aku menyusul pula ke blog beliau.SubhanAllah! teruja aku dengan kata-kata beliau.aku kagum dengan dia.kerana dia merupakan salah seorang kawan aku yang selalu ada bersama aku dikala suka mahupun duka.walaupun kami tidak satu kos,satu class,satu bilik, hal itu tidak membataskan kami.kerana kami satu floor semasa berada di sem1&2 di hostel.hahahaaha disebabkan kami selalu berjumpa dan bertemu, hal itu telah membuatkan kami lebih dekat dan mengenali antara satu sama lain.walaupun perkenalan kami baru setahun, tapi alhamdulillah kami boleh dekatkan diri antara satu sama lain.

okay, berbalik kepada motif utama aku...sedang aku asyik dengan kata2 dia di situ, aku dapat merasakan sesuatu yang sedang bergelut di dalam hati kecilku ini."ya Allah.......selama ni aku terlalu jauh tersasar dari landasanMu ya Allah......ampunilah segala dosa-dosa ku..amin..." alhamdulillah, hah macam tu laa aku rasa.(aku rasa bnyak sangat dosa dengan Allah.astaghfirullah...)

tapi walau apapun, aku bersyukur sangat sebabnya dari pertama kalinya, aku telah pun berniat nak isi masa kosong, akhirnya terisi juga dengan perkara yang berfaedah.takda laa aku buang masa kan, kalau orang cakap aku buang masa pun, aku buang masa kerana Allah.terima kasih ya Allah kerana telah sedarkan ku.....

*ok actually I have no point.kan ? hehe maafkan saya kerana telah menghabiskan waktu2 emas saudari/saudara
*sebenarnya saya ada point untuk post di atas, tetapi saya tidak tahu hendak mengeluarkan bagaimana
*saya minta maaf..hahahaha sya rasa post ni sgt mengarut+merapu+takdak point+useless=takpalaaaa, ni tempat sya nak luah rasa, kalau tak suka tidak mengapa...hhu

Wednesday, May 16, 2012

I got nothing to do

hyeeeee, memandangkan aku dah lama tak bersembang bohong dekat sini, mai laaa sini aku nak cerita serba sikit haaa, alang2 da rajin nak taip di pagi buta ini.kalau mengikut jam aku, sekarang baru pukul 3.51am 16/5/2012.stgi kalau benda ni dah post, mesti baru bapa haribulan kannnn, hmmm

actually aku pun taktau nak cerita apa.AHAHAHAHAHA bongok kan? okay sila lah kata saya bongok kalau sudi -.- sebab........................saya tak kisah SEDIKIT pun! :)

hmmm, okay aku start cuti 22/3/2012 haritu.hari ni 16/5/2012.dan aku nak kena masuk balik 10/6/2012.cuba kira.wahhhhh, dah lama aku duduk rumah nganga buang masa.bila pikiaq balik, ok sgt RUGI.rugi terok woi, nak kerja pun dah tak berbaloi.haihh, cuti aku masih berbaki 20++++ hari saja lagiiiiiii.soooooooooo sadddddddddd :'( tolak tambah bahagi darab, adalah dalam a week! haih, lepas ni mmg sah aku rindu rumah.......................

ya Allah sem3 ni matul tkmau main2 dah....menyesal dah 2 sem berturut-turut aku mainnnnnn.gi-la aku! sem1 kerja dok pi karoke.msuk sem2 akku dh azam tkmau pi dah.okay, mmg jarang aku pi.ada laaa dlam 2 3 kali aku pi karoke lg dlm sem2 (kira ok laa tuuu,berubah skit) TAPI! hah tapi pulakkkkkkk. em mai sem2 ni, masalah lain pulak yg mai.maslahnya aku kerja tidoq lena mcm anak boya. haihhhhh, apalah nak jd dgn aku ni.......satu lagi, aku kerja sakit! sakit jaaaa memanjang.direct pi Unit Kesihatan.sampai ngn doktor tu kenai aku dh.slalu pi, dia tnya rumah KakDah tmn pknk. -.- tp alhmdulillah start study week smpai hbis exam week aku tak sakit apa2.hhu

dan! aku tktau lah apa yg bakal terjadi kpada aku dlm sem3 ni.aku hnya mmpu berharap dan berdoa agar segalanya berjalan dgn lancar di landasan yg benar.aminnnnn, jeng ! jeng! jeng!
to be continue.......................

this is part of me

assalamualaikum.....
hye :)
sebelum tu, alhamdulillah tepat jam 10.18am,13/5/2012 hari tu, genaplah saya 19tahun di muka bumi ini
ok3, without wasting any time,
let me start my babble okay?
HAAHAHA

ok first of all, thnkyou very3 much for those yg wished my birthday last Sunday.sgt3 terharu okay,
yg paling penting ni haa.thank you so much to my parents, without them, who I am.betul tak?kan?
thankyou ibu,thank you ayah utk 'kenduri' tu.hua3
ok thnkyou jugak kpada mereka yg memberi hadiah.sya sgt hargai.next year bg lagi.hhe insyaAllah :)
tak lupa, buat sahabat dunia akhirat saya, (qilahanan) thanks coz both of you really made my day!

ok asyik blablabla.... dkat sini pun tak guna jugak.nanti org boqingggg.hhe
hmmm, I don't know why out of the blue,
I really miss my Perthlis's friends..
missing my bed,
missing my table,chair,old cupboard.hahaha pity on it :'(
ok sgt cepat yaa masu berlalu
22/5 ni cukuplah setahun aku pergi ke Arau
wahhaaaa, bila ingt balik memori dulu2 kala, lawak pun ada! HAHAAHA

sempena bulan Mei ni aku nak ucapkan

  1. Selamat Hari Buruh kepada seluruh rakyat Malaysia :) *tak termasuk pekerja asing tau.hhe
  2. Selamat Hari Ibu kepada ibu tercinta, Rohani binti Omer, adik syg ibu sgt3 tau?! ingt tuuuu! (eh kawan, hari2 hari ibu laaaa.bukan hari ni ja hari ibu.hari2 kita kena sayang mak kita tauuuuu hhu)
  3. Selamat Hari Guru kepada guru2 ku di Tabika Kemas Taman PKNK,Sekolah Kebangsaan Taman Rakyat,Sekolah Menengah Kebangsaan Sultanah Bahiyah,lecturers dkat UiTM Perlis,ustazh2 dkat Qira'ati, yang paling penting! kepada Cikgu Rohani dan Cikgu Yahaya.terima kasih cikguuuuuu.sayang dekat cikgu sgt3! ckgu Rohani&Yahaya tu special sikit ucapan ni.terima kasih sbb didik saya dari hari pertama tgk dunia,sampailah hari terakhir saya dkat dunia ni.insyaAllah.....
  4. Selamat Hari Lahir kepada diri saya sendiri...walaupun mcm syok sendiri, tkpaaa.sya tak kisah yg pnting aku tak kcau hdup org.kan?betul tak betul?hhu tdak lupa juga kepada anak sedara saya, kebetulan sama tarikh dgn sya, 13Mei, happy birthday muhammad firdaus :) dan juga kepada kwan2 sya yg sambut sama tarikh dgn sya....happy birthday to you too.
  5. lagi ada apa lg ar bulan Mei ni...hah selamat hari Wesak kepada mereka yg menyambutnya *i know its kinda late (nak buat mcm mna...baru tgk kalendar.hhu)
  6. selamat hari-hari lah kepada orang yang sedang baca niiii, haa tuuu! awak laaaa, awak yg sedang baca ni.selamat hari ini yaa, have a nice day :)
okay sudah3, cukup3, aku dah OVER terok dah tuuuuuu -.-
ok, aku tak sabaq nak balik Arau! nnti dah ada dekat arau....aku akan tak sabaq pulak nak balik rumah! yayyyy!!!!! begini lah....lumrah kehidupan.tak begitu ? hhu

last but not least,
*yang baik itu datang dari kekuatan saya yg diberikan olh Allah....yang silap tu dari kelemahan saya*
*saya pun manusia biasa cek oi! sering melakukan kesalahan*

okaylah, have a nice day :)

Saturday, May 12, 2012

last day !

assalamualaikum w.b.t
syukur alhamdulillah kerana kita masih lagi diberikan peluang untuk hidup di muka bumi ini
em seperti yang saya tahu,
hari ini, 12/5/2012 merupakan hari terakhir saya berumur 18 tahun
wah, esok dah 19 tahun
sedihnyaaaaaaaa
dah makin tua aku
hmmm,
tanggungjawab pun makin besar lah yaa
aku harap esok,
13 Mei 2012 merupakan hari yang paling bahagia buat aku
kihkihkih
aminnnnnn :)

have a nice day....

Friday, May 11, 2012

happy Friday :)

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat sahabat semua...
syukur alhamdulillah kita masih lagi berpeluang untuk menikmati keindahan alam semesta ciptaan Allah yang indah ini....
terima kasih ya Allah.... :)
saban hari saya hendak menaip serba sedikit coretan di sini
tapi apakan daya,
masa tidak mengizinkan saya.....

okay, kesimpulan untuk hari ini ialah......
orang yang redha,
ialah orang yang senyap.
dia akan cakap bila perlu sahaja
maknanya,
perkara yang dibualkan tu merupakan perkara yang menguntungkan dia dan orang yang berbual tu
tapi ini dalam konteks orang yang sedang sakit
sebagai contoh,
seseorang yang diserang sakit jantung.
apabila dia sedang bercakap tiba-tiba dia hanya mendiamkan diri,
sehingga menyebabkan org lain hairan
itu bermakna,
pesakit tersebut sedang menahan sakitnya dengan redha
hal ini kerana,
dia hanya mengadu kepada Allah melalui hati kecilnya sahaja
dan tiada siapa pun yang tahu akan betapa sakitnya sakit yang sedang ditanggungnya melainkan Allah s.w.t
sumber:al-kulliyyah,Jumaat,jam5ptg,tv3 :D

hehehe, okaylah....maafkan saya jika apa yang diperkatakan oleh saya di atas ada salah atau cela di mana-mana,yang baik itu datangnya dari Allah, yang tak baik tu datangnya dari kelemahan saya sendiri...
wassalammmmmmmm.....

hehehe, macam mana?
ada macam sedang bagi speech dak?kih3 :D
saja laa nak berayat sikit,
lama dah tak bersastera
tak begitu ?
hhu
okayyyy,
have a nice day 
:)





Thursday, May 10, 2012

...




usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia 



tapi gelisahlah apabila dibenci Allah kerana tiada lagi yang mengasihmu di akhirat kelak