Posts

Showing posts from May, 2012

where are they ?

where are my strengths................?


give them back to me......................!


I need them.............................!


ya Allah...............................

ya Allah...berikanlah aku kekuatan ya Allah...supaya aku dapat mengharungi ujianMu ini dengan tenang dan sabar...ya Allah, lembutkanlah hatiku ini dan juga hati mereka...amin....
LAILAHAILLAANTASUBHANAKAINNIKUNTUMMINAZZOLIMIN..........
Engkau Maha Mengetahui ya Allah........



aku manusia biasa....

dulu awak kata dekat saya
awak kutuk saya
awak tuduh saya macam-macam
awak langsung tak fikir sebelum awak kata
awak slalu sangat ikut emosi awak
awak ingat awak tu lelaki yang perfect?
eh helloooooo
nobody's perfect okayyyyy
awak hina saya dulu
awak ingat dengan mudah saya boleh lupakan kata2 cacian,hinaan,makian awak dekat saya?
sorry to say!
sakit hati saya tau?!
sedih, bila tiba2 ja dituduh sebegitu rupa
saya fikirkan awak ni boleh jadi kawan saya yg baik
tapi malangnya jauh panggang dari api
sejak kejadian malam tu,
malam di mana awak hina saya tu
start situ lah hati kecil saya berbisik utk terus benci awak
tapi, ada ka saya buat?
ada ka saya benci awak?
takdak kan?
hmmmmm,
sapalah saya ni nak benci2 anak orang kan?
ibu slalu pesan, "biar org benci kita, jgn kita benci org"
okay, JANGAN KITA BENCI ORANG.
walaupun saya tak benci awak,
tapi saya tak suka awak
sama sekali tak suka awak
walaupun kawan2 saya kata awak baik,
hanya Allah dan saya ja yang tahu macam mana bu…

Nur Kasih-In Team

Image
bismillah....
alhamdulillah.......
dah dengar lagu ni?
best kan?
hmm best sangat3!
sejuk ja hati bila dengarnya.....
alahai,
teringinnya nak jadi seperti 'srikandi' tersebut..........
siapalah jodoh kita agaknya ya?
wahhaaaaa,
insyaAllah nanti jumpa lah tuuuu,
jangan kalot.....geng! haha
kan Allah dah tentukan siapakah dia sejak azali lagi ?
hmm, Allah kan Maha Mengetahui?
percaya pada Allah...
insyaAllah......
have a nice day :)

alhamdulillah (:

kesunyian malam merangkak perlahan-lahan dek ditelan gelap kehitaman malam yang pekat.sedang aku leka menghabiskan waktuku di satu laman sesawang, terdetik di hati untuk menerjah masuk ke halaman seorang hamba Allah ini.Hamba Allah ni merupakan salah seorang daripada sahabat aku semasa menuntut di universiti ini.(ceewah ayat aku.mcm dah habis blajaq pulak.kih3) bermulanya terjahan di page beliau, aku menyusul pula ke blog beliau.SubhanAllah! teruja aku dengan kata-kata beliau.aku kagum dengan dia.kerana dia merupakan salah seorang kawan aku yang selalu ada bersama aku dikala suka mahupun duka.walaupun kami tidak satu kos,satu class,satu bilik, hal itu tidak membataskan kami.kerana kami satu floor semasa berada di sem1&2 di hostel.hahahaaha disebabkan kami selalu berjumpa dan bertemu, hal itu telah membuatkan kami lebih dekat dan mengenali antara satu sama lain.walaupun perkenalan kami baru setahun, tapi alhamdulillah kami boleh dekatkan diri antara satu sama lain.
okay, berbalik k…

I got nothing to do

hyeeeee, memandangkan aku dah lama tak bersembang bohong dekat sini, mai laaa sini aku nak cerita serba sikit haaa, alang2 da rajin nak taip di pagi buta ini.kalau mengikut jam aku, sekarang baru pukul 3.51am 16/5/2012.stgi kalau benda ni dah post, mesti baru bapa haribulan kannnn, hmmm

actually aku pun taktau nak cerita apa.AHAHAHAHAHA bongok kan? okay sila lah kata saya bongok kalau sudi -.- sebab........................saya tak kisah SEDIKIT pun! :)

hmmm, okay aku start cuti 22/3/2012 haritu.hari ni 16/5/2012.dan aku nak kena masuk balik 10/6/2012.cuba kira.wahhhhh, dah lama aku duduk rumah nganga buang masa.bila pikiaq balik, ok sgt RUGI.rugi terok woi, nak kerja pun dah tak berbaloi.haihh, cuti aku masih berbaki 20++++ hari saja lagiiiiiii.soooooooooo sadddddddddd :'( tolak tambah bahagi darab, adalah dalam a week! haih, lepas ni mmg sah aku rindu rumah.......................

ya Allah sem3 ni matul tkmau main2 dah....menyesal dah 2 sem berturut-turut aku mainnnnnn.gi-la aku! …

this is part of me

assalamualaikum.....
hye :)
sebelum tu, alhamdulillah tepat jam 10.18am,13/5/2012 hari tu, genaplah saya 19tahun di muka bumi ini
ok3, without wasting any time,
let me start my babble okay?
HAAHAHA

ok first of all, thnkyou very3 much for those yg wished my birthday last Sunday.sgt3 terharu okay,
yg paling penting ni haa.thank you so much to my parents, without them, who I am.betul tak?kan?
thankyou ibu,thank you ayah utk 'kenduri' tu.hua3
ok thnkyou jugak kpada mereka yg memberi hadiah.sya sgt hargai.next year bg lagi.hhe insyaAllah :)
tak lupa, buat sahabat dunia akhirat saya, (qilahanan) thanks coz both of you really made my day!

ok asyik blablabla.... dkat sini pun tak guna jugak.nanti org boqingggg.hhe
hmmm, I don't know why out of the blue,
I really miss my Perthlis's friends..
missing my bed,
missing my table,chair,old cupboard.hahaha pity on it :'(
ok sgt cepat yaa masu berlalu
22/5 ni cukuplah setahun aku pergi ke Arau
wahhaaaa, bila ingt balik memori dulu2…

last day !

assalamualaikum w.b.t
syukur alhamdulillah kerana kita masih lagi diberikan peluang untuk hidup di muka bumi ini
em seperti yang saya tahu,
hari ini, 12/5/2012 merupakan hari terakhir saya berumur 18 tahun
wah, esok dah 19 tahun
sedihnyaaaaaaaa
dah makin tua aku
hmmm,
tanggungjawab pun makin besar lah yaa
aku harap esok,
13 Mei 2012 merupakan hari yang paling bahagia buat aku
kihkihkih
aminnnnnn :)

have a nice day....

happy Friday :)

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat sahabat semua...
syukur alhamdulillah kita masih lagi berpeluang untuk menikmati keindahan alam semesta ciptaan Allah yang indah ini....
terima kasih ya Allah.... :)
saban hari saya hendak menaip serba sedikit coretan di sini
tapi apakan daya,
masa tidak mengizinkan saya.....

okay, kesimpulan untuk hari ini ialah......
orang yang redha,
ialah orang yang senyap.
dia akan cakap bila perlu sahaja
maknanya,
perkara yang dibualkan tu merupakan perkara yang menguntungkan dia dan orang yang berbual tu
tapi ini dalam konteks orang yang sedang sakit
sebagai contoh,
seseorang yang diserang sakit jantung.
apabila dia sedang bercakap tiba-tiba dia hanya mendiamkan diri,
sehingga menyebabkan org lain hairan
itu bermakna,
pesakit tersebut sedang menahan sakitnya dengan redha
hal ini kerana,
dia hanya mengadu kepada Allah melalui hati kecilnya sahaja
dan tiada siapa pun yang tahu akan betapa sakitnya sakit yang sedang ditanggungnya melainkan Allah s.w.t

...

usah gelisah apabila dibenci manusia kerana masih banyak yang menyayangimu di dunia 


tapi gelisahlah apabila dibenci Allah kerana tiada lagi yang mengasihmu di akhirat kelak