Wednesday, June 26, 2013

kemengantukan

rasa seperti terlalu mengantuk untuk menapak ke kelas pagi ini.class pukul 9am.tapi masih berlagak seperti pukul 11am.hmmm apa nak jadi ni halimatul......kalau asyik nak tidur ja lebih baik tak payah mai belajaq! duduk rumah tidoq ja puas-puas.sudah la semalam tidur paling awal since duduk kat Arau ni.about 11pm dah diulit mimpi nan indah.mesti ada orang cakap, "dah tau mengantuk dok cerita dekat blog buat apa.?macam lah blog ni boleh bagi hilang mengantuk" ok this is my answer. "laaaaaa biaq laa.this is my blog.not yours.nak baca, baca ah.takmau baca sudah.tak suruh pun baca.lagipun memang taip dekat blog ni boleh hilangkan mengantuk.sibuk ja >.< "  okay aku dah mula mengarut.goodbye you all. have a nice day :)

haze day

current issue: HAZE
 okay hai assalamualaikum w.b.t..For a few days ni Malaysia digemparkan dengan perkhabaran jerebu.it begins from selatan tanah air.keadaan di sana agak teruk sehinggakan sekolah pun kena tutup.and now it started spread to kawasan utara.yesterday, haze dah pun sampai ke Arau.and this condition made me sick.not only me.but also my friends.semalam i pun dah mula sakit tekak.seriously, i could saw jerebu everywhere yesterday.i hope today, that haze gonna be fine. syukur alhamdulillah, dengar cerita semalam hujan yaa dekat mana tah.yang penting di kawasan yang kena jerebu lah kan....bersyukur ya kawan-kawan.ni semua dugaan daripadaNya sahaja.ataupun mungkin as 'peringatan' kecil kepada kita.take it positive yaa my dear friends...jaga diri masing-masing yaa.jaga kesihatan.

Sunday, June 23, 2013

weekend

weekend kali ni aku di Arau. this week aku tak balik sebab err sebab aku nak pi pasar malam Arau last Friday.alhamdulillah, pi jugak akhirnya aku.Then sabtunya pulak, aku pi rumah Tam Dah dekat Mata Ayer. seronok lah jugak pi rumah Tam Dah.at least takda la mati kutu aku dekat kolej kan...asal Tam Dah suruh ja aku tidoq situ tapi tulaa tak bawak baju dan peralatan selengkapnya kan...so next time aku pi, aku tidoq lah kat rumah dia.lagipun kakDayah akan balik this 28/6 so boleh lah kak Dayah mai ambik aku.jimat RM18 dari Arau ke Mata Ayer.kehkehkeh *paktam yang kata macam tu*

lepas ni boleh la aku pi bukak puasa dekat rumah Tam dan sahur sana.haaha (in case aku tak balik rumah) yalaaa last puasa dekat Perlis kan...lepas ni taktau dapat mana pulak,hmm hahaha tapi aku ada instinct mengatakan aku akan dapat perlis jugak jaa.kehkeh

okay, sekarang ni hatiku sedang berduka lara,akibatnya, celcom buat hal.hmm takmau lah cerita apa yang celcom dah buat,sebab sedih sangat sehinggakan tak mampu nak menaip haa.haha okay overrrrrrrrr!

i'm sure that mulai esok and afterwards, hidup aku akan bertambah busy and busy and busy again sehinggalah habis.okay, aku rasa sampai sini sahaja coretan ku buat kali ini.walaupun weekend aku dapat 3 hari, tapi satu kerja apa pun aku tak buat.misalnya, mesin baju.dah nak habis weekend baru kalot nak mesin baju.ok tu sebab duit syiling tkdak.ni aku nak pi cari syiling lah ni.byeeeee

have a nice day everybody :)

Friday, June 21, 2013

sebuah penantian....




adakah penantian itu merupakan satu penyeksaan.....

aku masih lagi tertanya-tanya dan masih lagi memikirkan tantang perkara tersebut...

mungkin ya dan mungkin juga tidak...




Wednesday, June 12, 2013

3rd day

:) haiiiii assalamualaikum.syukur alhamdulillah hari ni merupakan hari ke-3 saya berada di Arau. em 3 1/2 hari sebenarnya.ok, cerita tentang semester 5, baru 3 hari aku masuk kelas dan alhamdulillah so far so good. mengenai kelas tak sama dengan qila tu, alhamdulillah ni aku baru balik dari hea dan dah pun tukar group ke group C.so, as conclusion, aku semua group C dah lah.huhu ^^ syukur alhamdulillah.....

ohyaaaa, alhamdulillah aku masih lagi bilik yang sama, roommates yang sama,katil yang sama, locker yang yang sama, tetapi yang berbezanya is meja.addina and I tukaq meja as my requested.sebabnya, last semester aku ada cakap dekat dina yang aku teringin nak duduk belah dalam pulak.and kalau dapat kolej lagi kita tukar yaaa.tengok-tengok rezeki aku kan...hahaha dapat kolej dan dapat lah tukaq meja.emmm, this table agak okay....takda laa aku nak menung sangat tengok bangla dekat dahlia 3 tu dok buat kerja.ahhaaa duduk sini menghadap dinding ja lah..hahaha

timetable class aku tak pack sgt.kelas dok start lewat, habis agak awal dan gap yang agak lama.hahaha dan yang paling penting,  there is no class on FRIDAY. hahahahahahha memang heaven gila! dari part2 dok dambakan kelas hari jumaat takdak.at last dapat jugak pada semestet 5.hihihi syukur alhamdulillah.......

rasanya dekat sini saja kot...taktau nak cita apa dah..huhu ohyaaaa, this one for aqi and farah.sorry sebab aku buat perangai kes tak boleh bukak group.hehehe :D

HAVE A NICE DAY EVERYBODY :)

Saturday, June 8, 2013

esok balik ARAUSTRALIA

yeayyyyyyyyy!!!!!!!!!
aku tahan nak teriak sebenaqnya ni
hmmmm
pi pun dah dak lagi
aku dah start rindu-rinduan
lepas ni......
no more makan sedap2 ibu masak
no more bangun lambat
no more dengar ibu bletiaq
no more gaduh dengan aman
no more skyping dengan zahra
no more minta ehem2 dekat ayah
no more keluar jalan2
and no moreeeeeee! apa2 ja lah..
takkan aku nak list panjang2.hihihi

i miss my own room,my home already....semoga aku tabah, cekal,kuat dalam menghadapi semester 5 ni.elehhhhhhh dah 20 tahun baru nak berdikari.takkan baru diuji sikit dah nak melatah kot?apalahhhhhh,

apa-apa pun, i'm ready mentallity....but not physically....sebabnya, aku tak packing apa lagi.alah relax ah....esok petang balik Arau.pagi esok ada lagi.hahaha tu pun inshaaAllah kalau Allah bagi chance nak jumpa petang esok.hmm, my friends, see you soon.

to my parents, I miss both of you already.ibu, pleaseeeeeeeeeee.jangan nangis time hantaq esok. I can't watch your tears.your tears make me hurt.pleaseeeeeeee ibu pleaseeeeeeeeee.don't cry...okay? :)

and ayah too.don't cry pleaseeeeeeeeeeeeee. :)

and aman, it's time for me to leave home.and you'll becoming 'anak tunggal' lagi.....thanks for the songs that you sang to me.I'm very touched.ohyaaaa, abang aku ni, dah tau malam ni aku sedih-sedihan, boleh pulak dia bagi lagu sedih-sedih dekat aku.nak bagi aku terharu lah tuuuuuuu.kihkihkih yessssss, memang terharu sangat pun.thanks :)

to akak, thanks for all what you did to me before. I won't easily forget what you already did to me when i went to your place.really love you akak.you're my very best sister in this earth.don't you forget it. YOU ARE THE BEST SISTER IN THIS EARTH :)

aku juga merindui Beah....my little sister(Cat)...beah ni dari siang asyik duduk dengan aku ja....and i can see her eyes.macam berair ja,beah sedih ka aku nak balik arau dah?hmm mungkin.

memandangkan, tonight is the last night aku tidoq dekat bilik, so i decided untuk tdoq awal malam ni.wehuuuuu~! see you reader(s)

HAVE A NICE DAY :)



IBU....

"duhai apakah gerangan budi balasan,
bagi insan melahirkan membesarkan,
bercucuran air mata bila mengenangkan,
betapa gah besar budi ibunda berikan,
siang malam menderita hingga entah bila,
sungguh besar pengorbanan ibunda berikan..

duhai apakah gerangan budi balasan,
bagi insan melahirkan membesarkan,
tiada bahgia jika tiada doa puja restu,
syurga itu di telapak kaki ibu......"


syurga di telapak kaki ibu.makanya, buat lah baik kepada ibu.hormati dia.ibu lah yang melahirkan kita ke dunia ni.dengan izin Allah, alhamdulillah kita dapat menjengah ke alam ini.tanpa ibu, entah siapalah kita.buat lah baik kepada ibu sementara beliau masih ada.kalau Allah dah jemput ibu balik, nak buat baik pun, dah tak boleh dah.hanya doa sajalah yang mengiringi ibu..layan lah ibu dengan sebaik-baiknya....


Allah berfirman;

Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibubapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya), dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepada-Ku dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan). [Luqman 31:14]

maka.....sayangilah ibu anda sepertimana beliau menyayangi dan mencintai anda sejak kecil...doakan kepada ibu dan ayah selalu....

doa untuk kedua ibu bapa
Bismillahirrahmanirrahim.....

"Allahhummaghfirli dzunubi waliwalidayya warhamhuma kama robbayani soghiro"

maksud: Ya Allah ampunilah dosa-dosaku serta kedua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.... 

aminnnnn.....ya robbala'lamin......

dan jangan lupa, katakan I LOVE YOU IBU!!!! everyday yaa. :)




:D

assalamualaikum...haiiiii memang dah lama aku tak update blog ni.kan?alah tapi tak apalah, bukan ada orang nak baca pun.kihkihkih ohyaaa, syukur alhamdulillah...pada tanggal 13Mei 2013;9.48am, genap lah umur aku 20tahun.hehe okay, dah matang pun.hihi alhamdulillah aku dapat banyak hadiah.walaupun umur dah tua, aku tetap dapat hadiah hah.hahaha hadiah paling bermakna dalam hidup aku ialah hadiah dari Aeril Zafrel.kahkahkah ohmaigod, aku ada tweet smething dekat aeril dengan harapan he will wishing me happy birthday.just a second, he wished me.ya Allah............menggeletar badan ni haa.haaha tunggu apa lagi, terus call bff cerita sambil tangan kaki sejuk menggeletar.bongok gila aku malam tu.kahkahkah next present,yang aku paling suka is from bff. they gave me a frame of our picture.nak nangis aku time dapat tu.terharu punya pasai.sayang jugak depa kat aku naa,hahaha the most unforgettable present adalah from my beloved sister and family.they (my sister and brother) gave me holiday package 4days 3nights at Terengganu and Kelantan.memang seronok dapat percutian free! kan? apa-apa pun, terima kasih kepada semua yang telah beri hadiah, and all the wishes from all of you.ceh ayat macam artis.hihi

okay, pejam celik pejam celik, esok semester's break akan melabuhkan tirainya.ohmaiiiiiii, semester 5 here we goooooo! my friends and I are ready to face you semester 5! 0ne year left. :D
hatiku penuh riang nak jelajah ke semester 5.tapi bila mengenangkan aku bakal menjadi ahli group D, aku jadi sedih...wuwuwuwu group C dah penuh so i have to join another group,lepas ni dah tak boleh jalan kaki sama-sama dengan Qila and Farah....timetable pun mesti tak sama dah...hmm, semoga tabah wahai hati untuk menempuhi semester 5 :) apa pun yang datang, aku akan kuat dan kena kuat.ahhaaa pi mai pi mai, bilik dekat ja dengan qila.duduk satu uni,sat kos,satu fakulti,satu uitm.huhu AQIIIIIIIIIII !!!!! sedih haaaa.huhu


Thursday, June 6, 2013

Maher Zain For The Rest Of My Life Lyrics English & Arabic



wahai bakal penuntun syurgaku.....
saya harap one day,
bila DAH TIBA masanya nanti............
you! WILLINGNESS
akan nyanyikan lagu ni khas untuk saya.....
hahahahaahahahaha
*dreaming of the day*
>____________<


*ni kalau kakak aku baca ni, 
habis lahhhhhhhhhh -.- *