Posts

Showing posts from September, 2012

pelangi hidupku

Image
kadang-kadang Allah saja hilangkan matahari dan turunkan hujan
kita menangis mencari mana matahari tu
rupa-rupanya Allah nak bagi kita pelangi yang cantik....

macam dalam hidup kita,
kadang-kadang Allah saja nak sukarkan perkara yang sangat simple tu
mungkin ada hikmah disebalik kejadian tu
Allah saja nak uji kita
yalaaaa,
kita kan kadang-kadang terleka dengan urusan dunia saja,
sampai terlupa kepada Sang Pencipta
Allah sulitkan perkara yang mudah tu sebab Allah rindu kita
rindu nak dengar rintihan daripada kita
yalaaa,
mungkin selama ni kita asyik bergelak tawa saja,
sebab tu lah Allah sukarkan.

sebenarnya kan, Allah bagi ujian tu,
Allah nak berkenalan dengan hambaNya
Allah nak tengok adakah kita ni
kuat,ikhlas,tdak putus asa,bersemangat,redha dan sebagainya

ingat lah,
Allah takkan menguji hambaNya
jika hambaNya tak mampu.
so,kalau kita diberi ujian oleh Allah,
sebenarnya kita mampu lalui ujian tersebut
percaya pada Allah.yakinlah pada Allah
Allah Maha Mengetahui awak, kannnnn?
:)

m…

meet my babies :)

Image
oh hyeeee
meet my babies :-)





oh hyeeee my name is Mony saya ni paling aktif dalam family saya suka bermain dengan Black saya paling suka minum susu yessss, tentang makanan, memang demand saya tinggi saya takkan makan ikan mentah mujurlah ibu saya tak ajar makan friskies kalau tak, mmg habis laaa hahaha saya suka makan dan saya ni sangat3 kedekut sebab tu lah ramai takmau kawan dgn saya tapi kannn, saya ni cantik tau paling cantik,comel dalam family I am the only one Princess! eh,eh, nice to meet you :)



hyeeeeee my name is Black kejam kan tuan saya? mentang2 lah saya Black -.- saya seekor yang pendiam selalu di buli oleh Mony saya suka tidur saya suka makan tapi, antara makan dan tidur, saya akan pilih untuk tidur lagi kadang-kadang tu, saya akan tertidur sambil makan percaya tak? tuan saya saksi yesss! saya tidur sambil makan malas kan saya? hehe walaupun saya black, muka nampak garang, tapi hati saya lembut tauuu nice to meet you :D


hyeeeeee my name is Muaz hmmmm, nama saya macam man…

today

today I will stop everything and will start with something
final exam just around the corner so, good luck to all candidates :)
ibu, ayah.... wait for me ok?! 18/10 nanti adik balikkkk :)
muahh muahhh!
have a nice day everybody

celaru

hye assalamualaikum...
dah lama aku tak update blog ni kan....
bukan apa,
busy banyak lately...
dengan assignments nya, dengan tests nya,
tu yang jarang sgt nak update.

okay,
selama tak update ni,
banyak sungguh benda yang berlaku
ok, cukup!
benda2 ni semua telah menjadikan aku lebih berhati-hati dalam hidup, insyaAllah

recently, someone was betrayed me and aqilah
alhamdulillah, together we strong (me and Qila)
aku harap sgt manusia tu akan berubah suatu hari nanti
payah laa hidup kalau ada org mcm dia
blh celaru dunia ni tau
amin,
"ya Allah....semoga si dia akan berubah menjadi yang lebih baik..." amin, insyaAllah....

FINAL EXAM
just around the corner!
ohmygod
ya Allah, cepatnya masa....
sem ni aku rasa lagi singkat dari 2 sem yang lepas
sungguh, bumi sudah tua
makin hari,
makin cepat masa berlalu
ya Allah...takutnyaaaaa
ok, aku start exam pada 1 Oct 2012 ni
dan habis 18 Oct 2012
ok, first time rasa habis exam lambat
selama 2 sem lepas,
kos aku lah habis exam awal
tambah2 l…

Lepasan SPM

Image
ok it's been so long.....
sangat lama rasanya aku tak update blog ni
bukan apa,
lately, aku busy sangat.....
dengan assignments nya,
dengan tests nya,
ni pun aku curi2 nak on the line
ok, pagi tadi,
early in the morning,
lpas subuh laaa.
aku on laptop lepas tu niat nak buat SUFO
at last,
kot lain jadinyaaaa
hahaha
aku menjelajah dekat fb aku
then terjumpak laaa gambar2,
post2, time SPM dlu.
ya Allah,
seriusly aku rindu zaman tu
rindu zaman sekolah,
rindu zaman nakal2,
rindu zaman lepasan SPM
and now,
baru aku sedar,
masa tu emas!
masa takkan berulang
kalau lah masa boleh putarkan,
akku akan putarkan ke zaman
di mana dunia aku penuah dengan gelak tawa dan gurau senda
zaman dulu,
tak sama dengan zaman sekarang
hidup aku sekarang ni,
telah menjadikan aku matang,dewasa and so on
but okay laaaa
sampai bila nak jadi budak2 kannn? -.-
seriously,
zaman sekolah mmg tak sama dengan zaman universiti
zaman sekolah blh lagi, 'bersuap-suapan'
but zaman universiti, overall sendiri.
hg na…