Sunday, September 30, 2012

pelangi hidupku

kadang-kadang Allah saja hilangkan matahari dan turunkan hujan
kita menangis mencari mana matahari tu
rupa-rupanya Allah nak bagi kita pelangi yang cantik....

macam dalam hidup kita,
kadang-kadang Allah saja nak sukarkan perkara yang sangat simple tu
mungkin ada hikmah disebalik kejadian tu
Allah saja nak uji kita
yalaaaa,
kita kan kadang-kadang terleka dengan urusan dunia saja,
sampai terlupa kepada Sang Pencipta
Allah sulitkan perkara yang mudah tu sebab Allah rindu kita
rindu nak dengar rintihan daripada kita
yalaaa,
mungkin selama ni kita asyik bergelak tawa saja,
sebab tu lah Allah sukarkan.

sebenarnya kan, Allah bagi ujian tu,
Allah nak berkenalan dengan hambaNya
Allah nak tengok adakah kita ni
kuat,ikhlas,tdak putus asa,bersemangat,redha dan sebagainya

ingat lah,
Allah takkan menguji hambaNya
jika hambaNya tak mampu.
so,kalau kita diberi ujian oleh Allah,
sebenarnya kita mampu lalui ujian tersebut
percaya pada Allah.yakinlah pada Allah
Allah Maha Mengetahui awak, kannnnn?
:)

maaf jika ada yang salah, yang baik tu dtg dari Allah yg buruk tu dtg dari kelemahan sy sndri
post ni untuk kawan-kawan dan diri ini juga.

Tuesday, September 25, 2012

meet my babies :)

oh hyeeee
meet my babies :-)





oh hyeeee
my name is Mony
saya ni paling aktif dalam family
saya suka bermain dengan Black
saya paling suka minum susu
yessss,
tentang makanan,
memang demand saya tinggi
saya takkan makan ikan mentah
mujurlah ibu saya tak ajar makan friskies
kalau tak, mmg habis laaa
hahaha
saya suka makan
dan saya ni sangat3 kedekut
sebab tu lah ramai takmau kawan dgn saya
tapi kannn,
saya ni cantik tau
paling cantik,comel dalam family
I am the only one Princess!
eh,eh, nice to meet you :)




hyeeeeee
my name is Black
kejam kan tuan saya?
mentang2 lah saya Black -.-
saya seekor yang pendiam
selalu di buli oleh Mony
saya suka tidur
saya suka makan
tapi, antara makan dan tidur,
saya akan pilih untuk tidur lagi
kadang-kadang tu,
saya akan tertidur sambil makan
percaya tak?
tuan saya saksi
yesss!
saya tidur sambil makan
malas kan saya?
hehe
walaupun saya black,
muka nampak garang,
tapi hati saya lembut tauuu
nice to meet you :D



hyeeeeee
my name is Muaz
hmmmm,
nama saya macam manusia kan?
ramai yang hairan
yalaaaaa,
mereka semua hairan saya ni manusia kah binatang
sedih saya dibuatnya
nama Muaz ni,
ayah saya lah yang bagi
sebabnya,
masa dulu-dulu saya baru sampai dalam keluarga ni,
saya curi ikan
lepas tu ayah saya marah sangat dan tah mcm mna terkeluar nama Muaz
saya sendiri pun tak faham
tapi takpalah,
nak buat mcm mna,
Muaz pun Muaz laaaa
saya ni seekor yang pendiam jugak
saya pun selalu kena buli dengan Mony
eh, sebenarnya kan....
Mony tu adik kandung saya
dulu kami rapat sangat
tapi, Mony dan saya dipisahkan waktu kami masih kecil
sekarang kami dah bertemu
alangkah sedihnya saya,
adik kandung sendiri dah tak kenal abangnya :(
tapi tak apa,
saya tetap bahagia.
saya ni seekor abang yang cool tauuuu
dan yang paling penting,
saya ni paling handsome dalam family
kesian Black,
saya masuk dalam family,
dia kalah
hahahahaha
me too,
nice to meet you :)




Saturday, September 22, 2012

today

today I will stop everything
and will start with something

final exam just around the corner
so, good luck to all candidates
:)

ibu, ayah....
wait for me ok?!
18/10 nanti adik balikkkk
:)

muahh muahhh!

have a nice day everybody

Wednesday, September 19, 2012

celaru

hye assalamualaikum...
dah lama aku tak update blog ni kan....
bukan apa,
busy banyak lately...
dengan assignments nya, dengan tests nya,
tu yang jarang sgt nak update.

okay,
selama tak update ni,
banyak sungguh benda yang berlaku
ok, cukup!
benda2 ni semua telah menjadikan aku lebih berhati-hati dalam hidup, insyaAllah

recently, someone was betrayed me and aqilah
alhamdulillah, together we strong (me and Qila)
aku harap sgt manusia tu akan berubah suatu hari nanti
payah laa hidup kalau ada org mcm dia
blh celaru dunia ni tau
amin,
"ya Allah....semoga si dia akan berubah menjadi yang lebih baik..."
amin, insyaAllah....

FINAL EXAM
just around the corner!
ohmygod
ya Allah, cepatnya masa....
sem ni aku rasa lagi singkat dari 2 sem yang lepas
sungguh, bumi sudah tua
makin hari,
makin cepat masa berlalu
ya Allah...takutnyaaaaa
ok, aku start exam pada 1 Oct 2012 ni
dan habis 18 Oct 2012
ok, first time rasa habis exam lambat
selama 2 sem lepas,
kos aku lah habis exam awal
tambah2 last sem
first kos punya habis paling awal
haihhh,
takpalaa nak buat mcm mna
bkn aku yg buat jadual tu kannnn
hehehe,

hmmmm,
study week ni ibu dengan ayah tak bagi aku balik.
sedihnyaaaaa
ramai kot yang balik
sedangkan org yg jauh pun balik
how come aku yg dekat ni tak balik......
kannnnnn?
ibuuuuuuuu ayahhhhhhhhhhhh
nak balik jugakkkkkkkkk =.=

semoga aku sentiasa diberikan kekuatan daripaNya
kesihatan, kesabaran
agar aku dapat menangani hari-hariku yang makin lama makin kusut
aku rasa laaaaa,
hahaha

okaylah,
kita jumpa lagi yaa terima kasih kerana sudi baca
have a nice day
awak!

:)

Thursday, September 13, 2012

Lepasan SPM

ok it's been so long.....
sangat lama rasanya aku tak update blog ni
bukan apa,
lately, aku busy sangat.....
dengan assignments nya,
dengan tests nya,
ni pun aku curi2 nak on the line
ok, pagi tadi,
early in the morning,
lpas subuh laaa.
aku on laptop lepas tu niat nak buat SUFO
at last,
kot lain jadinyaaaa
hahaha
aku menjelajah dekat fb aku
then terjumpak laaa gambar2,
post2, time SPM dlu.
ya Allah,
seriusly aku rindu zaman tu
rindu zaman sekolah,
rindu zaman nakal2,
rindu zaman lepasan SPM
and now,
baru aku sedar,
masa tu emas!
masa takkan berulang
kalau lah masa boleh putarkan,
akku akan putarkan ke zaman
di mana dunia aku penuah dengan gelak tawa dan gurau senda
zaman dulu,
tak sama dengan zaman sekarang
hidup aku sekarang ni,
telah menjadikan aku matang,dewasa and so on
but okay laaaa
sampai bila nak jadi budak2 kannn? -.-
seriously,
zaman sekolah mmg tak sama dengan zaman universiti
zaman sekolah blh lagi, 'bersuap-suapan'
but zaman universiti, overall sendiri.
hg nak pi class ka, tkmau ka,
hg nak belajaq ka, tkmau ka,
ikut suka hang!
takdak sapa nak larang
kannnn?
but okay laaaa.
blh jadikan diri aku, kita matang dari segi pemikiran, dan sebagainya
hahahahaha
talk and talk and talk and talk,
here are some photos :)

okay, ni mmg betul2 lepasan SPM beberapa minit yang lalu :)



ni time vacation with BFF.atas cable car :)


got nothing to do.so, hanging arounddddd :)


opssss, ni time skolah lg ni, *gotong-royong* :D


in class.studying.SPM just around the corner :)

nur hanan & nur aqilah :)


                                 nampak dak tuuuuu betapa happynya kami! eh dakkkkk aku

okaylah, sedih pulak aku dok bercerita tentang ni semua.wuwuwuwu :'(
ok have a nice day readers
thanks for reading :)
muahhhh!
hahaha