Monday, November 29, 2010

inside pain grow me up

sakit hati?
sapa tak pernah rasa..
betoi dak? haha,
sebagai human being or in bahasa we called 'MANUSIA',
for sure pernah rasa 'sakit hati' tu
kalo ada jugak seseorang tu mmg xpernah rasa 'sakit hati' mcm mana ,
tu makna kata dia xdak hati.sekian, terima kasih

hah betoi laa...
dah nama pon sakit hati.
of course bkaitan dgn hati
dah xda hati nak rasa sakit macam mana.
huhu ^^

'sakit hati' ni....
merupakan 'sakit dalaman' yang hanya diri sendiri ja boleh rasa
ianya terasa sangat pedih...sangat perit...sangat nyilu...
err, dan mcm2 lah... *sumber:rahsia sembuhkan sakit hati.hahaha,

'sakit hati' ni universal
so, paham2 ja lah noh mcm mana boleh sakit tu...
hehe,

erm, kalo sapa2 ada yg dok sakit hati tu....
ni ada some useful tips for you, haha
1)for muslims, better pi amek wuduk.then kalo rajin,buat solat sunat, baca yasin
2)try utk maafkan kesalahan si dia(yg buat hati sakit)
3)baca doa bnyak2
4)baring2 dan jgn fikirkan pasai tu
5)BUAT TAK TAU JA~
6)lepas tension dgn makan banyak2!
7)mengat* dia gila2 but sorg2 la.hahahaha (jgn ikot had ni)
8)dengar ayat Quran.kompem okay!

had ni ja kot yang mampu pon..hihihi
selamat mengamalkan tips yg xseberapa ini..

kepada mereka yg sakit hati tu.....
BERSABAR yaa...
xpaa.saya faham....
saya pon sedang merasainya jugak...
hehehe, :)

HAVE A NICE DAY EVERYBODY

untuk dia :
heh sekarang awak boleh laa bahagia.tapi tak paa.saya pun turut bahagia untuk awak.saya doakan awak akan terus bahagia dengan cara awak.saya bahagia dengan cara saya.sekian, terima kasih. ^_^

Saturday, November 27, 2010

katakan kenapa ?

kenapa dia perlu TERASA ?
sebab dia ada PERASAAN lah .
sebab tu dia boleh RASA.

tapi yang penting aku langsung tak kacau hidup dia .
hahahahahahahhahaha ~~~~
so? nak pertikaikan apa?

"hang buat kerja hang ............
aku buat kerja aku .........
OKAY ????!!"

so, tak payah dah kot nak tuduh menuduh ~

*sapa hisap madu, dia yang akan rasa manisnya...
huhuhu :))

bang***! saja cari pasai.padan muka hang!

ohh, man !

ehem, nak curi waktu satt.
satt jaa.xlama aih,
janji.xlama.

hehe,
tadi pagi kan,
saya kan,
pergi kan,
TASIK PEDU;KUALA NERANG.

for what?
MEMANCING lah..
haha ! FIRST TIME IN MY LIFE i mancing.kah3
*jenis x sedaq diri kata diri ni tgh dok SPM!! gila betoi

bgn2 pagi,
dengan senyuman semngat nak ikut
tetiba ayah kata,
"jangan pi.panas.nanti takut demam.susah.dah laa tgh spm.jangan pi.tau?"
aduh,hancur luluh semngt ku.
"hmmm, okaaayyyy....."
lepas subuh sedih.then amek kputusan nak smbung tidoq
lepas tu abang2 cek mai...
kakton ah yg ajak gila3 suruh ikut.
erm, keluaq bilik dulu.
pi cari ayah.tgk2 ayah xdak.(masjid pergi)
then bgtau ibu.

aku: "ibuuuuuuuu........."
mak: "jangan......ayah pesan dah tadi.."
aku: "okay."
mak: "nak pi ka?? pi la mandi cepat.org nak pi dah nuh.amboih,"
aku: "hah?! betoi ka???!! (xpercaya) yeye :) thank you ibu!"

terus ke kamar mandi, then mandi.
about 7a.m lagu tu kami pon bertolak lah
'kami' tu - bgcik and his family, bgwahid and his family

dah smpai kat tasik tu,
"wow, its so amazing! cantiknyaa..." *masing2 pakat teruja (first time smpai)
for the first time,
aku try lah guna fishing rod Lah, baru ja letak dlam ayaq tu,
'plup!' "hoi, angkat lah!!!" jerit kakmas(wife bgwahid) dr jauh
"angkat apa?" tnya aku yg sdg mengelamun *mengantok.time tu baru pukoi 8a.m smthng
"angkat lah!!!" jerit dia lagi
ohh, rupa2nya dia sruh angkat fshing rod tu...adoi, awt xhabaq awai2
"patot rasa berat.rupa2nya ada ikan.." hahahahah, aku syokk gila dapat ikan sekoq!
cam besa, aku x reti 'boh' umpan tu.dok suruh org yg 'boh'kan
kali kedua jugak.baru aku letak dlm ayaq, 'plup' skali lagi.
laaaagi la syokk!!! aku dpt ikan lagi..hik3
*sgt tak sgka first time aku try mncing, terus dpt ikan.huhu

erm, had tu ja lah yg nak cita.
hahahahahhahahahahahahahahhahahahhaha :))

conclusion: -syokk sbb dpt ikan 2 ekoq! *org lain dpt berpuluh2 ekoq xhingaq pon =.=
-rindu my BFF~ sebab xdan nak contact depa. (depa xtau kata aku pi tasik tu).bukan xmau bgtau.aku sndiri pon xtau kata aku boleh pi.kalo mmg dah tau, boleh ajak depa skali. :(
-ish, kalo aku tau betapa boringnya tadi...xpi xpa.haha
-skrang badan aku dah mulai panas.mudah-mudahan aku xdemam dah.amin~

ayah, i'm sorry....sebab saya pergi jugak....xdgr cakap betul =.=
hehe, ibu yg bagi.kah3 :D

mmg hr ni JAUH PERJALANAN LUAS PMANDANGAN betul

Thursday, November 18, 2010

spm ohh spm!

pejam celik, pejam celik dah tinggal beberapa jam ja lagi nak spm..huhu aku masih bingung.adakah aku sudah bersedia ataupun belum. errmm, persoalan itu hanya diri aku ja yang tau...aku tau dan aku sedar mesti punya kawan2 aku dok struggle terok2 gila saat emas permata ni.huhu tapi awat xtau ngan aku nih.makin dekat ngan DIA, aku jadi makin malas nak study.haih, apa laa nak jadi ngan aku ni....aduh, masyaAllah....xsedaq diri lagi ! astaghfirullahala'zim... :(

ehem, di kesempatan ini, saya; HALIMATUL SAADIAH BINTI YAHAYA ingin memohon maaf kepada semua yang mengenali diri ini...maaf untuk segalanya...

untuk teman2 sekalian, goodluck in spm.all the best :)

Saturday, November 6, 2010

dalam sejarah...


RABU,3/11/2010: dok dgr kwn2 aku cita umah depa masok ayaq.ada takat lutut, ada takat dada,ada takat pinggang, dan ada jugak takat bumbung rumah.wowh, seraaammm~ malam pulak tgk berita.depa dok kata sana banjir.sini banjir.yang kami ni anggap pknk xbnjir lah.sebelum tdoq, aku dah plan mmg xmau pi skola.dgn alasan, ayaq kat paip xdak.ahhaa,

KHAMIS,4/11/2010: pagi; mak aku tnya sama ada nak pi ka dak skola.umie? yeaah umie kena pi ah skola sebb dia exam.last paper.huhu aku pon syokk ah sebab umie kena pi skola.aku smayang subuh lambat sikit hari tuh.syok tgk umie nak pi skola.hehe tepat pukul 6.45 pagi abah umie smpai umah.then abah umie cita ah keadaan jalan sultanah mcm mana.wow, terkejut gak ah.esso, shell, taman uda dah sekitarnya dah tenggelam.hehe lepas mandi,aku sarapan dengan ayah, kakmas smbil tgk berita di tb1.wow, dahsyat! dok tak dok, tetiba "assalamualaikum....tok! sekolah kami banjir!cikgu suruh balik.cikgu kata, xboleh belajaq.sebab sekolah banjir" kata LAH, anak menakan aku kat mak aku.haha, pastu xpa lah....aku sambung makan.tetiba, "assalamualaikum....tok! bahiyah banjir! hahahahahhahahahaha sapa yang pi, cikgu sruh balik" suara umie berkumandang.ish, macam radio pulak.huhu ~!@#$%^&*()_+=

tghri; aku balik from ********* ......then pi ronda ngan umie.ronda2 tgk2 taman medah dah banjir.balik tuh, aku tgk sungai belakang.tudia aih.full dah.tunggu masa ja nak melimpah.had cik aku ni dia dah ready utk bnjir.had plg lawak tuh, dia dah angkat segala mak nenek apa yang ada dlam umah dia had ada kat bawah tu dia angkut naik atas.huhu

ptg; aku, mimie, umie, jalan2 psing2 melawat kawasan.*qila xdpat ikot sbb dia kuaq pi kedai kot.hihi kami ber3 pi kat jambatan kat sekolah taman rakyat tu.fullamak! seram gila tgk....waaa :( ayaq serious banyak.aku ada laa amek pic.tapi xupload lagi.balik tuh, org ramai dok kalot pasai risau akan banjir.aku dapat melihat wajah seorang mama dan wajah seorang ibu yg merisaukan sesuatu.hua3 mama tu mak qila.ibu tu mak aku.haha lawak satt.huu (hanan xdak...dia pi kl)

malam; aku dok teringat akan ayaq had aku tgk ptg tadi.air sungai semakin bnyak.org ramai mai kat umah aku pi tgk ayaq sungai.*maklumlah..rumah dekat sungai.huhu padahai depa mai tgk sungai.bukan rumah aku lah.. dlm koi 9 aku online smpai koi 12 kot.gila lama.tiba2 aku teringat akan selipar aku kat luaq.aku lupa nak bawak masok tadi.mana la nak pi tau kot2 banjir secara mengejut.hanyut selipar aku nnt.huhu aku pi lah gerak umie ngan nurul suruh teman.tiba2 "asslamualaikum....." bnyak3 kali.kami tiga org terkejut.then pi ketuk pintu bilik mak then bgtau kat ayah.then ayah pon bgn ah pi tgk sapa yang mai tgh2 pagi tu.time tu about 1 a.m laa.tgk2 adik kakmas....aku keluaq kat atas jalan.*berani sebab ayah ada. tgk2 tudiaa aih.ramai gilos org dok berkumpul dan sembang2.sembang kes banjir.aku tgk sungai.gila.lagi bnyak.dlm firasat aku, pagi nnt tobat bnjir dah umah aku. ~!@#$%^&*()_+

JUMAAT,5/11/2010: pagi; dlm keseronokan menikmati mimpi yang indah, tetiba "adik! adik! bangun! bangun! rumah kita dah banjir!" ayah aku masok bilik then panggil aku bgn.aku panggil umie bgn.time ni dlm pukul 4.30 lebih2 sikit pagi.tnpa mmbuang masa, aku keluq tgk.tudiaa aih.ayaq bnyak dah melimpah mai umah aku.aku tgk umah tok aku.lagi dahsyat.ahahhahaha, aku tgk abg2 aku, mak ayah aku dok angkat barang.*tgk sajaa. tiba2 mkcik faridah(jiran depan umah) sembang ngn aku.dia ingt aku ni umie.hudoh kot noh.hihihihi :D maklumlah, pagi2 buta.mana laa aku nak dgr clear.kesian kat dia.ckap sorang2.huhu

tetiba aku sakit perot.haih, heran sungguh.time ada ayaq kat paip, perot aku xdak masalah.time xdak ayaq jaa dan2 bermasalah.huhu dah sakit sgt, kakmas bawak aku pi msjid bukhari.hahahha gila.pagi2 buta jadi kerja.~!@#$%^&*()_+

dalam pukul 7 lebih pagi, ayaq mula naik.at last takat lutut aku dah haaa...gila laju ayaq mai serang.huhu aku ada laa amek gamaq.tapi xupload lagi.ramai wowh yang mai melawat rumah aku....huhuhu akhirnya....satu area tu ayaq masok umah..including umah qila.but masok kat porch ja laa..hanan xmasok langsung.jeles aku. :( had aku ni laa paling terok.ahhaa,

tghri;aku ngn qila jadi kerja dua2 org kami.kami pi jalan2 melawat kawasan.tudiaa aih.lawat sampai kat jambtan nuh.ahhaa, syokk gila.huhu pastu kami bermain dalam hujan laa..macam2. ~!@#$%^&*()_+
semakin petang ayaq semakin bnyak.tapi alhamdulillah, air paip dah ada.huhu xpayah laa aku dok berusung pi mandi kat apartment bukhari nuh.adeh,penat betul

malam:aku sakit pala.mgkin tghri pi jalan merata ngn qila then main hujan pulak ngn dia.pehtu sejuk kaki.mau dakknya.seharian dok dalam ayaq.huhu aku tdoq awai wowh malam tuh..hik3

SABTU,6/11/2010: aku bgn2 pagi tu, tgk2 ayaq dah makin surut.asal yang takat lutut dah kurang tinggai takat bawah sikit dari lutut.ahhaa, lama-kelamaan, ayaq dah xdak..alhamdulillah,

ptg; paktam aku and his family mai tolong cuci rumah tok aku..ahahhahahaha, lawak gila.barang2 segala mak nenek had cik aku letak kat atas nuh, kena bawak turun pulak lah.huhu aku tgk jaa~

mlm; pi umah bangcik.ayaq pon masuk umah dia gak.huhu tapi xterok ah...sikit jaa...eleh, takat buku lali pon xsampai...saja ja dia tu dok buat kalot.eh dak...bini dia tu dok buat kalot.hik3 balik tu aku online sampai pukul 3 pagi lebih.gila.huhu erm, asal semalam aku ada plan ngn bfffffff aku (pdot ahmad) tapi xjadi pulak.xpalah.nak buat cena.ahhaaa,

ni lah kisah dia.....sekian, terima kasih :))

sorry if ada yg tersalah tanpa disedari...harap maaf yaa? ni hanyalah cerita semata2.tapi kisah benar.kisah yg berlaku terhadap saya.ini adalah pengalaman pertama mengalami banjir.

p/s: ~!@#$%^&*()_+ ni makna dia SHORTCUT.huhu maleh ah nak cita panjang2,takot hmpa boring pulak.hee


jeng3! : gamaq kat umah aku xupload lagi.nnt ah bila2 free.huhu