Posts

Showing posts from November, 2010

inside pain grow me up

sakit hati?sapa tak pernah rasa.. betoi dak? haha, sebagai human being or in bahasa we called 'MANUSIA', for sure pernah rasa 'sakit hati' tu kalo ada jugak seseorang tu mmg xpernah rasa 'sakit hati' mcm mana , tu makna kata dia xdak hati.sekian, terima kasih
hah betoi laa... dah nama pon sakit hati. of course bkaitan dgn hati dah xda hati nak rasa sakit macam mana. huhu ^^
'sakit hati' ni.... merupakan 'sakit dalaman' yang hanya diri sendiri ja boleh rasa ianya terasa sangat pedih...sangat perit...sangat nyilu... err, dan mcm2 lah... *sumber:rahsia sembuhkan sakit hati.hahaha,
'sakit hati' ni universal so, paham2 ja lah noh mcm mana boleh sakit tu... hehe,
erm, kalo sapa2 ada yg dok sakit hati tu.... ni ada some useful tips for you, haha 1)for muslims, better pi amek wuduk.then kalo rajin,buat solat sunat, baca yasin 2)try utk maafkan kesalahan si dia(yg buat hati sakit) 3)baca doa bnyak2 4)baring2 dan jgn fikirkan pasai tu 5)BUAT TAK TAU JA~ 6)lepas tension d…

katakan kenapa ?

kenapa dia perlu TERASA ?sebab dia ada PERASAAN lah . sebab tu dia boleh RASA.
tapi yang penting aku langsung tak kacau hidup dia . hahahahahahahhahaha ~~~~ so? nak pertikaikan apa?
"hang buat kerja hang ............ aku buat kerja aku ......... OKAY ????!!"
so, tak payah dah kot nak tuduh menuduh ~
*sapa hisap madu, dia yang akan rasa manisnya... huhuhu :))
bang***! saja cari pasai.padan muka hang!

ohh, man !

ehem, nak curi waktu satt.satt jaa.xlama aih, janji.xlama.
hehe, tadi pagi kan, saya kan, pergi kan, TASIK PEDU;KUALA NERANG.
for what? MEMANCING lah.. haha ! FIRST TIME IN MY LIFE i mancing.kah3 *jenis x sedaq diri kata diri ni tgh dok SPM!! gila betoi
bgn2 pagi, dengan senyuman semngat nak ikut tetiba ayah kata, "jangan pi.panas.nanti takut demam.susah.dah laa tgh spm.jangan pi.tau?" aduh,hancur luluh semngt ku. "hmmm, okaaayyyy....." lepas subuh sedih.then amek kputusan nak smbung tidoq lepas tu abang2 cek mai... kakton ah yg ajak gila3 suruh ikut. erm, keluaq bilik dulu. pi cari ayah.tgk2 ayah xdak.(masjid pergi) then bgtau ibu.
aku: "ibuuuuuuuu........." mak: "jangan......ayah pesan dah tadi.." aku: "okay." mak: "nak pi ka?? pi la mandi cepat.org nak pi dah nuh.amboih," aku: "hah?! betoi ka???!! (xpercaya) yeye :) thank you ibu!"
terus ke kamar mandi, then mandi. about 7a.m lagu tu kami pon bertolak lah 'kami' tu - bgcik and his fa…

spm ohh spm!

pejam celik, pejam celik dah tinggal beberapa jam ja lagi nak spm..huhu aku masih bingung.adakah aku sudah bersedia ataupun belum. errmm, persoalan itu hanya diri aku ja yang tau...aku tau dan aku sedar mesti punya kawan2 aku dok struggle terok2 gila saat emas permata ni.huhu tapi awat xtau ngan aku nih.makin dekat ngan DIA, aku jadi makin malas nak study.haih, apa laa nak jadi ngan aku ni....aduh, masyaAllah....xsedaq diri lagi ! astaghfirullahala'zim... :(
ehem, di kesempatan ini, saya; HALIMATUL SAADIAH BINTI YAHAYA ingin memohon maaf kepada semua yang mengenali diri ini...maaf untuk segalanya...
untuk teman2 sekalian, goodluck in spm.all the best :)

dalam sejarah...

Image
5 NOVEMBER 2010 adalah tarikh bersejarah buat aku dan keluarga aku dan juga buat warga taman PKNK.
RABU,3/11/2010: dok dgr kwn2 aku cita umah depa masok ayaq.ada takat lutut, ada takat dada,ada takat pinggang, dan ada jugak takat bumbung rumah.wowh, seraaammm~ malam pulak tgk berita.depa dok kata sana banjir.sini banjir.yang kami ni anggap pknk xbnjir lah.sebelum tdoq, aku dah plan mmg xmau pi skola.dgn alasan, ayaq kat paip xdak.ahhaa,
KHAMIS,4/11/2010: pagi; mak aku tnya sama ada nak pi ka dak skola.umie? yeaah umie kena pi ah skola sebb dia exam.last paper.huhu aku pon syokk ah sebab umie kena pi skola.aku smayang subuh lambat sikit hari tuh.syok tgk umie nak pi skola.hehe tepat pukul 6.45 pagi abah umie smpai umah.then abah umie cita ah keadaan jalan sultanah mcm mana.wow, terkejut gak ah.esso, shell, taman uda dah sekitarnya dah tenggelam.hehe lepas mandi,aku sarapan dengan ayah, kakmas smbil tgk berita di tb1.wow, dahsyat! dok tak dok, tetiba "assalamualaikum....tok! sekolah …