Tuesday, December 18, 2012

semendung hatiku

hari ni cuaca agak mendung.nak hujan barangkali? apa pun, syukur alhamdulillah........saat ini jugaklah cuaca semendung hatiku.kenapakah?hm hm,

aku rindu oddy.rindu sangattttttttttt tapi hari tu aku dah text oddy.takmau lah text banyak-banyak kali satgi oddy rimas pulak haa.aku rindu sangat dekat oddy ni.aku tau oddy busy sangat dan oddy memerlukan banyak rehat sebab tu lah aku tak mau kacau oddy.cukuplah dah bnayak aku kacau oddy susahkan dia.hmmm, apa-apa pun aku hanya mampu mendoakan yang terbaik untuk oddy.kalau lah oddy tau yang aku rindu dia saat ni, agak-agaknya apalah dia punya expression ah? terharu dak rasa?aku rasa mesti dia akan terharu terok sangat dan tiba-tiba akan rindu dekat aku.hahahahha mudah-mudahan laa oddy pun akan rindu aku.tapi persoalannya, rindukah beliau?hm, hm, yalaaaa sekarang oddy dah tak perlukan aku lagi....aku ni hanyalah manusia yang suka buat kacau hidup oddy ja kannn....em sedihnya aku.eh aku yang taip aku pulak yang sedihnya.......wuwuwuwu :( tak lama lagi oddy akan ada baby dan aku sangatlah excited tak terkira! haha tapi, aku ni egois jugak orangnya kannnnnn.hahaha aku suka tapi takmau mengaku.sebabnya maybe dulu aku ada oddy sorang ja as oddy aku.lepastu oddy kawen, oddy kena jugak tinggalkan aku.oddy dah makin 'jauh' dari aku,aku rasa.......dah tak macam dulu-dulu...yalaaaaa, mana nak sama dengan yang dulu.dulu2 oddy tak kawen yalaaa ada aku.sekrang oddy dah kawen dah ada org yang mencintai oddy lebih dpada cintaku nampaknya...wahahaha, tapi takpaaaa yang penting oddy sangatlah happy dengan kehidupan barunya itu.sometimes kan, aku pernah rasa cemburu dengan org yg mencintai oddy tu.hah yalaaaaa oddy habiskan time oddy dengan beliau.hhu tapi takpaaaaaaaaa.ibu pernah cakap dekat aku, mau takmau aku kena jugak lepaskan oddy sekarang sebab oddy dah pun ada kehidupan sendiri sekarang dan nanti aku pulak akan jadi mcm tu.tapiiiiiiiiiiii, hmmmm.....dah lama aku tak rasa kehadiran oddy.ahhaaa, takpalah, tak kisah lah yang penting Allah tau yang aku sayang sangat dekat oddy dan rindu sangat dekat beliau.

eh berbalik pada cerita-cerita yang dulu...em cerita apa tah?aku sendiri pun taktau...hampa nak tau dak, dulu kan, time aku kecik-kecik kan, oddy slalu kata aku ni anak angkat ibu dengan ayah.ya Allah.....hanya Allah ja yang tau betapa sedihnya aku saat tu.oddy cakap, aku ni anak orang Bosnia.mak pak aku tinggalkan aku dekat tepi longkang dekat hospital.pada masa tu, ibu dengan ayah pi hospital tiba2 jumpak aku then bawak balik.yalaaaa time aku lahir tu ada apa tah macam perang2 lah jugak.em menipu ja perang.time aku dilhirkan Malaysia dah aman okayyyyyyyy.oddy cakap aku anak bosnia.sedih sangatttttttt  :'( time kecik dulu memang lah aku percaya.em budak-budak lagi kan dulu....ibu pulak macam mengiakan ja.hmm, sekarang dah besar ni pun oddy always keep reminding me yang aku ni anak bosnia.dah besaq, aku terpikiaq lah jugak betoi ka apa yang oddy katakan tu.buktinya mmg banyak dah ada.....salah satunya is, dalam family aku sekarang ni, aku sorang ja lain daripada yang lain.aku tak sama macam ibu,ayah,oddy,aman,bang cik,bang id.hmmmmmm sedihnyaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! betoi ka aku ni anak angkat?????!!!!!!! ya Allah....takmau lahhhhhhhhhhhhh..............tak sanggup aku nak tau kenyataan tersebut.hah lagi satu, perangai aku pun tak macam adik-beradik yang lain.kenapakah?hmm,

okayyyyyyyy khayalan sahaja okayyyyyyy khayalan sahajaaaaaaaaa! dah stop.tak payah nak pikiaq lebih2 halimatul.tak kisah lah hang anak sapa pun yang penting hang tetap anak ibu dan ayah.ibu yang lahirkan hang mai ke dunia ni.okay?ayah dengan ibu yang jaga hang sampai nak 20 tahun dah.eh, whattt???!!!!!! 20 tahun?ya Allah....rasa macam tak percaya pulak huhu apa2 pun syukurrrrrrr alhamdulillah.bukan syukur cousin farah okayyyy.haha ok dah, dah dapat kurang sikit dah kegelisahan di hati ini alhamdulillah, :)

just the way you are

hai assalamualaikum.......ok hari ni aku takmau cerita apa2 cuma nak luah perasaan ja.kalau hampa takmau baca tak payah proceed lah.hhu

okay untuk awak.....awakkkkkkkkk, tak salah tau kalau awak ambil berat tentang diri saya.tapi kan awak...janganlah terlalu caring hhu saya ni bersyukur sangat tau sebab ada orang yang ambil tau pasai saya.tapi kan, saya rasa kan, CARA awak tu tak betul lah awak......walau apa pun saya tetap nak ucap terima kasih sangat-sangat sebab awak caring sangat tentang saya.awak ambil tahu tentang pelajaran saya, kesihatan saya, makan minum saya, tapi kan awakkkkkkk, kadang2 tu saya agak rimas laaaa....hehe bukan rimas apa, kadang-tudang tu ja saya rasa macam awak ni dah macam mak saya....walhal mak saya pun tak macam tu.hehehe awak janganlah sampai anggap saya  ni adik awak lah..eh tak salaah pun sebenarnya kalau nak anggap saya as you little sister.tapi kan awak....kita ni kan sama ja.....saya suka orang yang ambil berat ni.tapi jangan lah lebih-lebih....kadang-kadang saya pun terasa jugak seolah-olah saya dikongkong.em awak tau kan saya ni seorang yang cepat memberontak.saya tak boleh laaaa.maaf lah kalau saya marah-marah awak.yaa saya mengaku memang saya cepat terpujuk dengan orang tapi tolong lah awak pun jangan lah cepat memujuk saya...saya tak boleh laaa.sedangkan dengan mak saya sendiri pun saya memberontak.hhu ni apa lagi dengan awak........huhu saya harap sangat awak faham okay? maaf laa saya ni hanya mampu beritahu awak melalui tulisan ini jaaa.saya taknak sakitkan hati awak kalau saya bagitahu awak secara bersemuka.saya tak sanggup sakitkan hati orang..baik kan saya?hhe walau apa pun, kalau awak baca ni, saya nak minta maaf tau.dan jugak....dan jugak....terima kasih sangat sebab sudi sangat ambil berat tentang diri saya yang tak seberapa ini......saya tahu awak sayangkan saya....tapi janganlah tunjuk sangat yang awak tu sayang saya nanti saya rimas baru awak tauuuuuuuu.okay? saya pun tau awak takmau tengok saya stress, sebabnya kalau saya stress, saya akan kaitkan dengan orang.tapi saya betul-betul nak minta maaf sangat sebab dah banyak menyusahkan awak selama ni.maafkan saya tau? :( yesssss, sincerely awak baik sangat.percayalah.... :)

Sunday, December 16, 2012

1.2.34

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuaaaaa
wah wah wah terasa agak lama naa tak update blog,hehe
bukan apaaaaaaa,
sangat busy lately + malas sangattttttt
hahaha
okay rasanya macam nak cerita macam2 since dah sedang type ni
tapi rasa mcm banyak sangat cerita smpai taktau nak cerita had mana dulu
baiklah, kita start tentang kuliah dulu naa
syukur alhamdulillah kuliah baru ja bermula 2 minggu lepas.
so agak busy lah kan
awal2 pun dah busy kan

tentang subjek, oh tidakkkkkkkkkk -.-
semua subjek membaca youuuu
this sem ada 6subjek
blh dikatakn 90% adalah membaca dan menghafal
ya Allah......
semoga Allah memberiku kekuatan dan ketabahan hati....amin,hehe

eh sedar tak sedar,
kita dah pun selamat tiba di bulan Safar kan,
so selamat bulan Safar :)
kebetulan pulak, hari ni bertarikh 15/12/2012 bersamaan 1/2/1434
keramaian orang dok bising2 tentang 12/12/12 tapi awat tak bising pun pasai 1/2/34
cantik whatttttttttt kan? hahaha ok sudah aku merapu

em lagi....nak cita apa lagi haaaa? memandangkan sekarang ni minggu kedua perkuliahan, aku tak balik rumah pun this week.aku spent time dekat kolej ja.cuma petang2 tu ja laa pi jalan2 dekat mushroom.hahha okay, best lah jugak terperap dekat bilik time weekend ni.lepastu awat ramai kata yang broingggggg sangat weekend dekat kolej sangat sangat sangat terrible.tapi awat aku tak rasa pun semua tu?ah tak kisah laaaa, maybe aku rumah dekat dan selalu balik.so aku tak rasa apa yang depa rasa every weekend.MAYBE? haha duduk sini rasa mcm tenang jaaaa.ceh tenang lah sangat kannnnnnnnn.......tapi satu ja masalah aku..kaki aku rasa mcm lain.geli2 pun ada mungkin sebab tak berjalan kot.hm dasar ulaq ayaq! kerja nak berjalan jaaaaa.okay, tiba2 aku rindu ustazah Paziah.ustzh Paziah ni laa yg gelarkan aku ulaq ayaq.

menghabiskan masa dekat kolej moment agak best buat aku.hahaha tapi mmg tak dapat nak dinafikan laaaa, spent time dekat rumah lah paling heaven kannnnnn.sebab mak masak,tidoq atas katil sendiri,tilam sendiri, tilam besaq, sorang2, hahahaha em okayyyyy sudah........aku dah rindu rumah.........sedih laaaa, ibu dengan ayah pun dah tak call aku setiap malam.tapi okay what.......hahaha ibu cakap, dia saja takmau call aku biaq aku pulak yang call ibu tapi tak boleh hari2 mcam last last last time.sebabnya apakah?sebabnyaaaaaaaaaaaaaaaa, menurut ibu(2012), depa nak bagi aku hidup berdikarai.what?! persoalannya, selama ni aku tak berdikari kah? -.- okay, aku mengaku dekat situuuuuu.hm, okay okay okayyyyyy!

eh tiba-tiba pulak aku rasa lain.mau tak lainnya, next year umur aku menjangkau angka 2! oh tidakkkkkkkkkkkkk terasa diri ini terlalu kerdil untuk menerima angka sebanyak itu.if I could turn back in time, aku nak jadi budak sekolah rendah balik.em tadika terus laaaaa lagi syok.hahaha tapi, tapi, tapiiiiiiiiiiiiiiiiii. life must go on. yesssssssss, hidup harus diteruskan.tak payah laaaa nak pusing2 balik masa ni.lambat -,- lagi muda hidup lagi banyak cabaran.teqa sekarang pun kita dah banyak diuji.kan?kan?kan?

okayyyyyy, aku rasa dah terlalu banyak aku merepek.so should I stop here?

yesssssss, absolutely! ahhaaaaaa
goodbye readers. i love you okayyyyyy love you!
thankyou so much
why do I love you?
sebabnyaaaaaaa,
hampa sudi baca apa yang aku merapu meraban ni sampai habis.
ahahahahhahhahaha
take care,
and have a nice day :)

*published*