Posts

Showing posts from June, 2011

awak :)

bila kau senyum ku gembira
bila kau sedih ku menangis
bagai taman rindukan kembang
ku rindu wajahmu oh sayang

di mana saja kau berada
ku kan tetap bersamamu
walaupun jasadku jauh
namun hatiku tetap padamu

bila saja halangan menimpa
kerna cinta ada
ku tetap setia
hanya dikau dan asmara
membuat hidupku bagai dalam syurga

biar masa berganti masa
biar pun musim berubah
telah ku katakan
padamu oh sayang
hanya kuasa Tuhan
dapat memisahkan

jika kau tanya pada rembulan
mengapa cahaya berseri-seri ?
nanti jawabnya kepadamu
kerana dikau cinta padaku

ku persembahkan kepadamu
sekuntum bunga mawar merah
kau terima sambil tersenyum
kembang yang harum kau cium

bila awak senyum....
saya gembira.....
bila awak sedih....
saya menangis...
bila awak tak sihat....
saya sakit......
bila awak sakit....
saya risau...

jika awak malam...
saya nak jadi bintang..
sebab, bintang hanya akan muncul pada waktu malam
tapi...
jika saya tak muncul pada malam itu...
awak janganlah sedih...
saya cuma nak awak tahu
yang sebenarnya saya sayang awak...
kalau boleh s…

kami sahabat baik untuk selamanya

Image
buat masa sekarang........aku sangat merinduiNUR HANAN HAMZAH dan NUR AQILAH AZZUDIN .. yaa memang laa aku dengan aqilah duduk dalam u yg sama dan semua sama, cuma hanan ja yang berlainan. :( aku sangat merindui saat2 kami bertiga.
kami bersahabat baik since darjah 6. kami sangat rapat sehinggakan orang ramai kata kami "kembar tiga" kami menggelarkan diri kami sebagai "the trio bongsu".yaa, aku mengaku dulu aku pernah tadika sekali ngan hanan. tidak sama aqilah. time sekolah rendah, kami bertiga memang tak kenal each others.even rumah kami dekatt. haha yalaa, dulu aku tak ramai kawan perempuan. okay, darjah 123, aqilah satu class dgn hanan. dan tidak dengan aku. tu sebab aku langsung tak kenal mereka berdua. time darjah 4, aku sama class ngan aqilah. even satu class, kami tak pernah cakap. err, taktau pasaipa. aku ngan aqilah memang tak kenal. hahahaha okay, time drjah 5, aqilah sekelas dgn hanan semula. yeah, DARJAH6 !!!! kami bertiga berkumpul dalam satu class. i…

boredom

Image
ijihyugrde4d3ws5g8ukolu542w3asefvgbnhujkilop;[pouytrewaxcvgbhnjmkoojmfskfukf.sjfkj jfkhjfkwjlgfkw-;kfjo0wgkfnigwefnhgwufdhungfnewgf h8yuhuhuhyggygygyg hyg7g7g huyugyugt7ghuwadluOSJQBWEQGESsaHDJGWGDEWEHKNWKHDSHAWDIHjwsHGSGFJF qilaaaaaa comelllllllllllllll (GAMBIAQ NI MUKA DIA MACAM AKA [AQILA] TIME SLEEPY. ALAHAI, COMEY3~~ :))
by : qila :)


qilagemokqilagemokqilagemokqilagemokqilagemokqilagemokqilagemokqilagemokqilagemok gemokqilagemokqilagemokqilagemokqilagemokqilagemokqilagemokqilaqilagemokqilagemok matulcomelmatulcomelmatulcomelmatulcomelmatulcomelmatulcomelmatulcomelmatulcomel comelmatulcomelmatulcomelmatulcomelmatulcomelmatulcomelmatulcomelmatulcomelmatul
(muka kucing ni macam muka matul time sleepy.alaaa~~~nomey2 :D )
BY : matulyahaya HOP SDN. BHD








HAVE A NICE DAY ^___^ from: aka & todd

father :)

HAPPY FATHER'S DAY
..AYAH..

ayah.... i love you :) thank you so much ayah. you are my WORLD. you are my BREATH. you are my SOUL. you are my HERO. you are my SUPERMAN. you are my BATMAN. you are my SPIDERMAN. you are my NARUTO. you are my FRIEND. you are my BESTFRIEND. you are my EVERYTHING ayah :)

yg mengarut atas tu,,,,,, cuma nak bagitau dekat ayah yang ayah ni SEGALA-GALANYA bagi adik.
terima kasih untuk segalanya ayah.....
I LOVE YOU AGAIN ^___^

18.06.2011

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera to all of you. terima kasih kerana sudi singgah di post ini. baiklah, tanpa membuang masa, saya; Halimatul Saadiah Binti Hj Yahaya ingin menceritakan tentang kehidupan saya sebagai manusia pada hari ini iaitu hari Sabtu bersamaan 18 Jun 2011. tanpa kita sedar, err i mean, tanpa saya sedar lah....hahaha dah pun masuk tengah bulan Jun. cepat bebenor masa bertiktok yerr, hah okaylah kita start dari pagi :)

PAGI TADI......ida(wahida ; my roomate) gerak aku untuk solat subuh.aku taktau kali keberapa dia panggil aku bangun. hahahahahahaha dengan keadaan mengantuknya, aku pun bangunlah dan tak sempat pun nak tengok jam. tapi yang penting, confirm dah pukul 6.50pg and above ! astaghfirullahalazim..............aku pun cepat2 bangun then pi gosok gigi amek wuduk. orang lain semua dah siap berpakaian baju kurung lagi.sebabnya, mereka3 semua ada modul apa taktau. HAHAHAHAHAHAHAHAHA kesiannnnnnn,,,,, *hah jangan nak kesian sgt. esok aku pun akan kena jugak …

i wanna ...

Image
okay, sekarang saya nak

MANDI


MAKAN

SEMBANG-SEMBANG KERA :D

DAN.........












STUDY :)


HEHEHEHE..... :)


ANDDDDDDD......................................




SWEETDREAM,,


okay bye bye semua ^______^

6 perkara Allah sembunyikan

6 Perkara Allah SembunyikanSETELAH ALLAH SWT SELESAI MENCIPTAKAN JIBRAIL AS DENGAN BENTUK YANG CANTIK, DAN ALLAH MENCIPTAKAN PULA BAGINYA 600 SAYAP YANG PANJANG, SAYAP ITU ANTARA TIMUR DAN BARAT (ADA PENDAPAT MENYATAKAN 124,000 SAYAP). SETELAH ITU JIBRAIL AS MEMANDANG DIRINYA SENDIRI DAN BERKATA:"WAHAI TUHANKU"* ADAKAH ENGKAU MENCIPTAKAN MAKHLUK YANG LEBIH BAIK DARIPADA AKU?* LALU ALLAH SWT BERFIRMAN YANG BERMAKSUD..."TIDAK"* KEMUDIAN JIBRAIL A.S BERDIRI SERTA SOLAT DUA RAKAAT KERANA SYUKUR KEPADA ALLAH SWT. DAN TIAP-TIAP RAKAAT ITU LAMANYA 20,000 TAHUN. SETELAH SELESAI JIBRAIL AS SOLAT,* MAKA ALLAH SWT BERFIRMAN YANG BERMAKSUD"WAHAI JIBRAIL, KAMU TELAH MENYEMBAH AKU DENGAN IBADAH YANG BERSUNGGUH-SUNGGUH, DAN TIDAK ADA SEORANG PUN YANG MENYEMBAH KEPADAKU SEPERTI IBADAT KAMU, AKAN TETAPI DI AKHIR ZAMAN NANTI AKAN DATANG SEORANG NABI YANG MULIA YANG PALING AKU CINTAI, NAMANYA MUHAMMAD, DIA MEMPUNYAI UMAT YANG LEMAH DAN SENTIASA BERDOSA SEKIRANYA MERE…

MR & MRS RIGHT

Dapatkan Mesej Bergambar di SiniJika kamu memancing ikan. Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu. Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.Begitulah juga setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang. Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya. Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja. Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu.Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh. Cukuplah sekadar keperluanmu. Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula. Akhirnya ia dibuang. Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi.Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TE…

.B.U.S.

Image
okay, untuk entry kali ini, saya ingin menceritakan kepada anda semua mengenai satu kisah tentang dua orang gadis yang comel menaiki BAS ! hahaha

kisah ni bermula apabila salah seorang daripada gadis tersebut mengambil keputusan untuk pulang ke rumah mereka daripada asrama. hahahaha okaylah apabila tiba pada hari yang dijanji-janjikan, mereka berdua pun bersedia lah untuk pulang. dalam pukul 1.30 petang mcam tu, pakcik teksi pun pergi lah jemput mereka dekat asrama dan hantar pergi stesyen bas. dalam perjalanan, kereta sangat bnyak dan jalan menjadi semakin sibuk.okay, pakcik teksi tu pun speed kan dia punya kereta. ahhaaa sesampainya di stesyen bas, mereka pun turun lah dan terus ke kaunter tiket. okay elok sampai ja kat kaunter, depa dua pun bgtau lah hala tuju mereka bertiga (atceli ada sorang lagi kawan depa) tgk2 bas dah nak jalan. hah depa tunggu apa lagiiii. depa bertiga pun terus laa lari pergi naik bas. hahahahhaha alhamdulillah bas tak sempat bergerak.kalau tidakkk, adoi, hhu…

stay up late i don't sleep

okay, kebahagian kadang2 milik kita dan jugak kadang2 bukan milik kita. tapi walau apa pun yang terjadi, bersyukur lah.... dan teruskan berdoa kepada Allah
:)

TERIMA KASIH YA ALLAH,
UNTUK SEGALANYA....

:)

untukawak...............
saya cuma nak cakap............
yang.......


chan chok ter , tewaraw yu klai hang kan
:)

okay, ini bahasa siam tau :D

UiTM di HATI ku ....

itulah SLOGAN UiTM
sangat seronok being here even in PERLIS :)
so far, kawan2 okay
and proses pendaftaran dah selamat dijalankan dengan lancar
alhamdulillah (:
roomate yang 'gila2' dan sangat3 funny
dah selesa dengan depa semua
dah macam ONE FAMILY
ONE ROOMATE
ONE UNIVERSITY
dan yang paling penting,,,,,

ONE MALAYSIA
even takdak cina and india
hehe
dah termasuk dengan family qila
(muka taktau malu)
*roomate qila best !

jiran2 pun okay (kawan2 kolej)
class ?
haa sangat3 okay :D (perli)
*jauh perjalanan luas pandangan
so, bersyukurrrrrrr.....
at least dapat berjalan beribu-ribu langkah setiap hari
dapat;
menyihatkan tubuh badanmengurangkan kadar kolestrol dlm badanmenguatkan otot2 malas -.-dapat mencuci matadapat mengeluarkan peluh yang banyakdapat melenguhkan kaki :Ddapat menghitamkan kulitdan yang paling penting.......
or
the most important is.............

dapat
jadi

KURUS

again :))
and so on......
neither +ve and -ve

haa, syiok kan?
mmg syiokkkkk ^^
hehe

ok3 currently i'm mad
but just a lil bit

/////////////////////////

KEGAGALAN HARI INI TIDAK BERMAKNA KITA AKAN GAGAL UNTUK SELAMANYA















































































PENANTIAN AKAN BERAKHIR DENGAN KEKECEWAAN