Posts

Showing posts from April, 2012
aku sedar aku tak sempurna
tapi aku tahu tak da apa yang sempurna di muka bumi ini melainkanNya
aku sedar aku tak baik
tapi aku sedang cuba untuk jadi lebih baik
aku sedar aku tak kuat
tapi akan aku gagahi supaya kuat
aku sedar aku tak layak untukmu
tapi aku akan cuba sedaya upaya untuk terima hakikat tersebut
aku sedar hidup ini tak lama
tapi aku cuba menjadi insan yang taat kepadaNya
aku sedar aku anak yang bermasalah buat ibu dan ayah
tapi aku sedang cuba untuk jadi anak yang solehah
aku sedar bila-bila masa saja Allah akan tarik aku
tapi aku sedang cuba untuk bersedia

ya Allah....

terima kasih ya Allah.....
hari ini engkau berikan aku kesediha di dalam kegembiraan
aku bersyukur sangat kerana engkau telah berikan aku merasai kedua-duanya
walau apa pun keputusannya,
aku terima dengan hati yang terbuka dan ikhlas
kerana itulah doaku sepanjang waktu
hanya engkau sahaja yang tahu itu
ya Allah....
sesungguhya bukan ini pintaku,
aku akan belajar dari kesilapan laluku
terima kasih ya Allah kerana telah menyedarka aku daripada lamunan ini....
semoga engkau memberkati ku....
aminnnnn,

you said

haiiii, you said I LOVE YOU to me ? how brave you are.haa ?HAHAHA sorry boy. I can't accept you.because my heart is not belong with you.but belong with someone who I don't know yet.




oh bulankuuuu :)

andai bisa kau aku miliki, akan aku laksanakan kau bagai bulan. akan ku nanti setiap hari akan ku rindui setiap waktu walaupun cahayamu terkadang kelam serimu tidak pernah berbalam andai kau laksana bulan, aku pula laksana mentari. saling berkongsi cahaya, mengindahkan siang dan menyerikan malam kau begitu indah di mataku
diadaptasikan oleh penulis novel terkenal :)

saya memang suka awak ...

saya suka awak.... awak suka dia.... dia tak suka awak... awak tetap suka dia... saya diamkan diri ja...
awak kata saya sombong
bukan saya sombong, sebenarnya diam adalah ubat terbaik untuk merawat luka kekecewaan di hati ini...........

11 April 2012

okay, hari ni bgn seperti biasa.buat kerja rumah, hhu rutin seperti biasaaaaaaa boringggg boringggg dan boringggggg malam kemas bilik aman lepas tuuuu taktau nak buat apa dah..... tunggu nak tdoq ja kawan2 pun tak layan... sedihhhh HAHAHA

9 April 2012

hari ni, birthday abang aku. aku memang ingat lama dah dan aku sentiasa ingat birthday dia.dah lama aku plan nak beli hadiah tapi aku rasa terlalu awal untuk beli then aku pun tak beli la. hhe okay tadi semangat aku berkobar-kobar sgt nak wish dkat dia.hmmm, aku rindu dkat dia dh lma dia tak sembang ngn aku, okay. aku pun plan lah mcm2 tp last minute lah...about 2 jam before pkul 12am, aku baru teringt nk beli kek. em, hancur hrpan aku nak surprisekan dia...mak aku pulak tk bg keluar mlm2. okay, then aku pun fikir punya fikir, at last....a card out of my mind.hmmm, aku pun cipta lah sekeping card (ehem, kertas ja pun..)
okay, tepat pukul 12 aku pi nyanyi depan bilik dia. agak spoiled sbb ada kawan dia. hhe then bila aku bagi 'card' dan belon tuu muka dia agak terkejut dan terharu gila! kah3 tapiiiiii, aku sedih sgt. dia seolah-olah tak suka ja dgn pemberian aku tuu.hmmm, sedih gila :( tp tkpaaa, aku pcaya esok2 dia akan simpan jugak card aku tu. HAHAHAHA
happy birthday to you ab…