Sunday, January 30, 2011

problematic girl

haa salam sejahtera semua.kali ini, nak mengadu nasib sikit.haha ada laa sorang kawan aku ni.nama dia kak ***h.haha dia tua lagi dari aku.haa aku kenai dia dekat satu tempat kerja ni.mula2 aku dapat kerja ngn dia, aku okay lagi.bila dah lama2, alamakkkk!!!! rasa mcm....mcm mana xtau.hahahah hari2 aku gadoh ngan dia.dia ah.suka marah2 aku.aku marah arr dia balik.bila aku marah dia, dia marah aku lagi.aku lagiiiii marah kat dia.hahhaha tgk2 dia dah nak berhenti...sedih laa pulak.even dlm hati aku suka! kah3 :))

erm, aku ni walaupun jahat, ada gak kebaikan tu.hehehehe skang ni dia dah berhenti.......aku dah jadi sedih.sedih sgt!! sebab apa? sebab bnyak salah aku kat dia. * xdan nk mnta maaf sbb dia kalot sgt nak balik.haha tapi xpa, aku dah minta maaf dlm hati.walaupun dia xtau, Allah tau.........huhu laa ni aku dah xdak org nak gadoh dah.huhu xdak sapa nk mengamuk dah kat aku.hehe aman laa sat even dok teringat kat dia.mesti dia meluat tgk muka aku kan.tu yg dia brhenti.huhu eleh, kalo ya pun meluat, sabaq la sat! aku pun lagi 9 hari nak dok situ.hehe

aku suka tu, agak laa suka.hehe sebab xgadoh dah lepas ni.tapi,,,,,,,,,, aku kesian kat dia....dia tu dah laa lama dah kerja situ.tgk2 brhnti.entah apa masalah dia kan.huhu lepas ni, dia nak kerja mana ah? erm, msti dia dah dpt kerja tu yg dia brhnti situ.kan3? eh yg aku dok pkiaq pasai dia buat pa xtau aih....hahahaha

Monday, January 24, 2011

weird life

hahaha :)) lama xcita muhong kat sini.hehe hmm nk buat cena, my life is kinda busy like a successful businesswoman.haha pulon ja lbh.huhu haa dulu time mula2 dpt bisnes tu, aku rasa syokk.sbb hidup aku x akan bosan dok rumah nganga.bila dah aku majukan bisnes tu dalam 2 mggu, baru aku rasa betapa susahnya nak cari duit.hehe hah at first aku dapat cubaan yang 8 jam punya.nxt week nya 12jam pulak.haa, hr ni....24/01/2011;isnin...aku kena buat 14 jam punya(full day) gila tak gila? haha bagi org yg dah biasa, biasa lerr, bg aku.... "oh my God...." smpai demam lah!!!! hahaha, hr ni aku pi pagi.then ada meeting pulak.haha after meeting aku pi jumpa 'puan' dan bgtau dia yg aku nk resign.(atceli xbgtau lagi pun..hmm pnjg cita dia.haha) then aku dah mula rasa sakit2.dan akhirnya....aku sakit smpai muntah2,huhu aku pun crying like a baby lah...hehe okay3, i need a phone.so aku pun cari lah phone seseorang. *out of topic.

okay, back to the point.aku xsuka laa hidup aku yang sekarang ni..mmg laa syokk.tapi lgsung xsyokk.okay? its suck you know?hahaha, hidup aku skang ni tlah terikat dgn full of errr, aku pun xtau nak smbung ayat pa.hehe kebebasan yang aku miliki tu dah hilang.... :(

hidup aku skang ni pun tlah jauhkan aku dari ibu dan ayah...family aku...bestfrinds aku..aku sedih sgt.....sesungguhnya, aku sgt merindui ibu dan ayah.......bff aku.....aman...erm, rndu gak laa...hehe yg plg aku sedih ialah dah lama aku xjumpa bff aku.aku sgt rindu depa dua...dah ada chance utk km keluaq bertiga, aku pulak demam.haih, tapi xpa....aku cuma nak depa tau yang walaupun aku dah agak jauh dgn depa....aku sebenarnya rindu depa..aku rndu sgt3 kt bff aku.dah sgt lama kami x gelak2 skali..huhu tapi xpa, aku slalu doakan depa.cuma depa ja yg xtau.hehe
>lot.tong.non<
oi! aku rindu hampa dua lah..hahahha :))

okay3,aku dah cuba bgtau kat kt 'bos' aku tu.huhu mntak2 laa aku dapat stop the bisnes.amin~

FREEDOM~~~~ I'LL WAITING FOR YOU BABY! haha

Wednesday, January 19, 2011

yayayayayayaya

yoo! ya Allah....
bosan gila malam ni.huhu
xtau nak buat apa.haha
hoi halimatul!!!!
apa sedih2 nih...
hahhahahahahaha
xsyiokkk ah..
huhu
dah3!!!
ceria laa balik....
naa?
hehe

*mengarot2 sbb bosan.okay bye2 :)

Monday, January 17, 2011

sweet dream :))

assalamualaikum semua~ dan selamat pagi serta salam sejahtera :) hari ni, alhamdulillah lepas subuh x tdoq balik.kah3 :D hah ni cek ada cita nak cerita ni haa, huhu nak tau dak? kih3

hah aku ni seorang yang kuat berangan.suka berangan gila-gila! hehe nak buat nu kena berangan, nk buat ni kena brangan..gila kan? hah back to the point.semalam, dgn letihnya aku tdoq.tapi, mcm besa....sebelum lena kena brangan dulu kalo tak, xleh lena.huhu ^^ okay, aku dah lena....out of the blue, aku dapat mimpi ni...hehehehe

aku mimpi yang aku dipaksa kawen!!!! kah3 kawen ngn anak makcik mana xtau...hensem laa mamat tu.hehe ala2 cashier kat giant tu.hehe (sapa yg tau, tau lah...) hah ceritanya ni.......aku dipaksa kawen then aku sgt xsuka.mak laki tu yg suruh aku kawen.erm, had laki tu....biasa ja dia.huhu al kisah, suatu hari tu...lepas akad nikah.ni malam lah.hahaha aku kena tdoq kat umah laki tu / suami tu laa kan.ish, geli aih.hahaha hah aku pakai baju tdoq mcm mana aku dok pakai malam td(baju yg aku pkai nk tdoq sbelum mmpi ni laa) haha then aku basuh pggan kat sink kat rumah laki tu laa, aku ngn laki tu xpernah cakap apa2.hahaha tiba2 si 'mak mertua' ni pun pi kat aku then sembang ngan aku.mcm besa.aku dok buat muka xsuka aku terhadap perkahwinan itu.kah3 tiba2 si 'mak mertua' tu kata kat aku...... "matul....sayang lah anak mak ni...jagalah anak mak ni baik2....mak sayang dia sgt2.cintailah anak mak ni.." tiba2 jantung aku debar kencang.hahaha gila punya mimpi!!!! huhu pastu 'mak mertua' ni kata lagi, "matul kalo nak jadi menantu mak kena lah rajin.kena beradab sopan.xleh kasaq2.mak xsuka.matul kena ubah perangai matul.matul kena jadi baik dulu" bengong toi mimpi tu.dia yang paksa aku kawen ngn anak dia...dia pulak yang mengata aku.kah3

lepas tu, aku xdok dah dekat rumah 'mak mertua' tu.erm atceli, malam tu jugak lepas aku basuh pggan aku balik terus rumah aku.hahahaha had si 'laki' ni ada laa mai rumah aku ajak aku dok ngan dia...hahaha pada suatu hari....aku ngan adik pmpuan laki tu('adik ipar' aku.kah3) pi GIANT.haha dlm bnyak2 tmpat, GIANT jugak msuk dlm mimpi aku tu.huhu kami dua kena rompak.mcm mana xtau.aku pi selamatkan 'adik ipar' tu.si 'laki' ada gak kat GIANT tu tp dia pi ngn abg dia('abg ipar' aku.kah3) kami mmg xpernah cakap ni.mcm mana xtau........aku takut.hahaha tiba2 pi cari 'laki' tu.kua3 dlm mmpi aku ni....'mak mertua' aku tu pemilik kedai Nelson's . kah3 'mak mertua' aku tu xsuka kat aku.haha dia garang gila~~ huhu bila terjumpak 'mak mertua' ni, aku ngan 'adik ipar' ni pon lari lah pi kat kreta dia.huhu dlm keta tu ada 'suami','abg ipar',sapa xtau sorang lagi.haha gila betoi.bila 'adik ipar' ni crita yg aku slamatkan dia, 'mak mertua' aku ni pon dah jadi suka kat aku....hahaha 'suami' ni bangga dgn keberanian aku.kah3 tiba2 ja aku ada kat rumah 'mak mertua' aku.ada dalam bilik stor.dlm bilik tu ada aku, 'suami' ngan 'mak mertua'. 'mak mertua' ni tiba2 ja kata kat aku yang muka sedang hairan+xsuka.dia kata "kalau boleh mak nak matul kawen ngan anak mak ni...mak nak anak mak bahagia...mak nak matul ubah anak mak...matul kawen ngn anak mak tau" muka aku brubah laa sbb hairan. "bukankah aku dah kawen ka ngn anak dia? nak kawen bapa kali?!" kah3 aku cakap sorang2 laa dlm hati.hehe had si 'suami' ni tiba2 ja suka.kua3

sedang seronok mimpi....tiba2 "adik! adik!adik!phone ayah mana? adik letak kat mana?" suara mak aku..... -.- dah la time tu baru pukul 5.12 a.m.awai gila.hahaha aku pun bgn laa bgtau dgn mengntuknya.huhu ^^

hah the moral values is,
- mak mertua suka prmpuan yg sopan-santun
- lemah lembut
- berakhlak mulia
- blh jaga anak dia
- yg baik2 lah..
HAHA :))

tadi aku bgn nk sbuh...asyik dok pkiaq ja pasai mmpi tu.huhu adakah betul arr? mmpi tu ptunjuk spya aku berubah kot.kahkahkahkah :)) aku rasa malu sgt dpt mmpi mcm tu.hehe bnyak gila kekurangan aku.mmg la smua mnsia ada kkrngan.xdak mnusia yg smpurna.okay? haha atceli kan, mmpi tu pnjang lagi.saja matul short2 kan.haha mimpi tu agak romantik..tapi malu ah nak share.xbuat apa pon haih, hahaha

hope aku blh brubah ke arah kebaikan laa noh?! mmpi tu tlah mngajar aku~ hehe dan tlah buat aku xsabaq nak kawen.woi tun!!!!!!!!!! galak ngat aih........... hahahahahaha dak3, mlawak ja haa. hehe ^_^ mmg sweet gila dream tu.huhu serius aku suka.kua3 *ni pasai galok.huu ^^

sorry if ada typing error.hahaha malas nak baca balik.hehee :D

Saturday, January 8, 2011

happy anniversary :)

happy anniversary to my lovely sis, WAHIDAH BINTI YAHAYA and suami tercinta, MUHAMAD FEBRIANSHAH BIN SARWANI(xtau betoi ka dak eja lagu ni.hehe) semoga berbahagia selalu hingga ke akhir hayat..semoga kasih cinta kalian berputik hingga ke syurga~ amin...huhu

pejam celik, pejam celik, dah setahun pun berlalu.hehe hari ni 8 januari 2010, setahun dah depa nikah..esok, 9 januari 2010, setahun kenduri.kah3

diharap semoga kalian dapat membina sebuah keluarga yang harmoni dan sejahtera dgn penuh kasih sayang..huhu semoga mendapat anak2 yang comel dan soleh&solehah... *boleh saya buli.hehe smoga kalian tabah menghadapi cabaran hidup ini..hehe

Friday, January 7, 2011

tudia,

ya Allah....
hudohnya blog aku...
HAHAHAHAHAHHAHA~
sesungguhnya aku amat geli melihatnya! kah3 :D

tapi,
mesti hampa lagi geli kan?
dengan 'dot2' nya
kah3
warna pulak mcm ngn bangla lagi
haih,

*just temporary :)

hahaha

em aku dok rumah kerja nganga~
mak aku keja hingaq
HAHAHAHA
apa nak jadi laa dgn aku ni
haih,
prancangan pon tah tak ketahuan hala
orang lain nu,
dah rancang pun masa depan depa...
aku ni?
main2 lagi!!!!!
HAHAHAHA

papajalahjanjibahagia~~~

hah dok buat ayat tu ja laa
amboih,

Wednesday, January 5, 2011

bosan.boring.bored.laGI?

hah cuti ni..aku keja
makan.makan.makan.
tdoq.tdoq.tdoq.
tgk tb.
online.
sembang.
nganga~
xtau dah nak buat apa.
hehehe :D