Friday, September 24, 2010

at last....

at last!!!! hahaha......update gak blog aku nih....hah yg plg penting....abeh gak trial aku slama ni...kah3 :D satu halangan dah selesai...skang ni...aku sedang prepare untuk halangan seterusnya....the biggest one.huhu

ermm, alhamdulillah aku dah pulih sepenuhnya dari masalah2 yg selama ini merasuk minda aku...terutamanya mengenai 'feeling'.kah3, skang ni aku dok bercinta ngn MR.B jaa...ahhaa,aku tau, dia akan selalu bersama aku sehingga aku mati selagi aku setia bersamanya...itu janji dia kepada aku.dan janji aku kepada dia..

selesai sahaja trial aku, aku dapat good+bad news. tapi aku rasa good news kot.good for mine...hah phone aku akan ditarik semula oleh ayah aku...akan dipajak gadaikan.begin from tomorrow! 25/09/2010;sabtu; aduh, aku okaay ja kalo xpakai.tapi, bila pkiaq balik, nnt cena nk cntact ngn qila hnan? kalo da papa cena?hah apa yg nak disusahkan...fon umah kan adaa...?fon ayah kan ada..?fon ibu kan adaa..?fon aman kan adaa...?haaa...jeng3! keh3

skang nih...aku dah tak boley macam dulu....mak ayah ku dah buat undang2 baru...aduh, directtt~ hurmm, result aku agak kurang memuaskan.gila.aku geram lah ngn sorang nih.dia yang bawak aku dalam gelombang masalah.tapi dia xrasa bersalah pon..aku tgk dia mcm rileks jaa...mcm xdak pa berlaku.tapi xpaa...nasib baik aku dah okay....

aku sedih sangat sebab kawan baik aku dan keluarganya baru ja ditimpa masalah...aku amat simpati kepada dia dan keluarganya...aku harap mereka sekeluarga tabah dan redha menghadapi ujian Allah ini....banyak sangat hikmah yang dapat diperolehi....xpaa...matun doakan agar kalian baik2 saja dan dilindungi oleh-Nya...amin~

tadi petang; 24/9/2010;jumaat; aku pi mcd.ada la sorang abang ni.aku tgk dia.muka dia mcm pidot.kawan aku.errmm, bfffffff aku.hahahhha, tetiba tingat kat dia.tadi aku chat ngn dia...lama gilos kami xcntact...huhu ^^ loga la sikit dapat tau pkembangan pasai dia tadi.huhu ^^ dia ni baik sgt...slalu tlg aku.hahha,

pehtu aku da sorang gi kawan baru...budak perak.hahhaha, pehtu ada gi..kawan pdot ni gak.satu skola la katakan..ahhaa,baik la jugak...aduh, ramai ngat aih...kalo aku nak bgtau..jenoh.smpai esok pon x abeh...

baiklah..tanpa membuang masa....aku nak minta diri dulu...baru teringat.tadi lepas aku makan, lupa nak minum air.patot ah tekak rasa lain..kua3 :D selamat hari2 semua... ;)

Monday, September 6, 2010

ia menjelang lagi.....

selamat tinggal ramadhan...selamat datang syawal... ini lah kata2 yg sering kita dengar..hari raya semakin dekat.hati orang masing2 sah dah xsabar menanti..tapi, tidak bagi aku..mungkin disebabkan bnyak faktor.yeaah, faktor utama absolutely aku on trial.haha, so xleh enjoy gila2! math sedang menanti~ faktor kedua mungkin suasana hari raya family ku pd tahun ni mesti dah xsama dgn tahun2 berikutnya...faktor seterusnya, impian kecil ku hancur.impian kecil? wow, apa?apa? hee :D erm, xdak pa laa...hnya sekadar angan2 kosong yg mmg tdk lagi akan jadi nyata...dulu aku pernah berharap agar aku dapat beraya ngn dia this year.tapi, setelah berakhir segala-galanya, xmungkin impian kecil ku itu akan menjadi.alhamdulillah, aku dah semakin pulih dari hidup ku yg xtentu arah itu...huhu sedikit sebanyak aku dah dapat petunjuk,semangat,untuk aku teruskan hidupku ini...erm,mmg dia dah pon janji smthng ngn aku, tapi aku xnak lah.....let by gone be by gone...aku xnak dah kes yg sama jadi lagi dalam hidup aku...mungkin dulu aku tabah.tapi skang, entah laa...mmg sukar gila.

eh tadi part sedih.had ni part lagi sedih.uwaa :(( *over.haha, hah disaat org ramai dok kalot, bergegas, bersuka ria, aku ni dok berduka cita...mau daknya...org blh balek kg..aku ? huh. hari2 aku balek kg....alangkah bahagianya kalo tok aku dok jauh2.eh2, i means dok jauh dari rumah ku lah...adeh, time raya boleh balek kg.huu suka.suka.tapi, plg jauh pun,kt penang nuh.haha, had maternal family lg syokk.sebelah rumah jaa.. xgadoh apaa....org balek kg naik keta, aku balek kg jalan kaki. (kdg2 lompat ja pagar tuh...kalo cik aku xtau lah..) hah lg puas.hari2 aku balek kg..tapi...xmau..nak jauh2.xpaa.tunggu satt..tnggu aku kawen ngn org nogoqi nnt.haha, yono, wait arr..heheh, :D nantii...boleh balek kampung.boleh la rasa cena suasana balik kg.huu amin~ mnx2 laa dpt kawen ngn org yg ada kg jauh2.hahha,

kampung halaman... [TERINGIN]

hah thank you for giving me this opportunity to apologize all of you.matun nk minx maaf kepada semua kawan2, pembaca2, dan semua lah sekiranya ada tersalah kata,terkasar bicara, dan ter apa2 ja lah....sorry sgt2?erm, dgn hari baik bulan yg baik ni, sama2 lah kita saling maaf, memaafi antra satu sama lain..^^ kpda awak, saya minta maaf sgt2 kerana slama ni saya slalu sakitkan hati awak...dan saya mnta maaf sbb xdpt nk balas ksh syg awak..erm mgkin apa yg awak pernah kata kt saya tuh, betul....'saya mmg memahami awak...tapi masih belum bisa buat awak bahagia...' so sorry..?tapii, satu jaa yg saya nk awak tau...saya dah lakukan yg 'terbaek' awak tuh...tp msh gagal.. :( mmg slah saya jugakk...kalau lah saya tau yg mlm tuh adalah malam terakhir kita msg mcm tuh...mesti saya akan layan awak.kalau lah saya tau bahawa hari tu merupakan hari terakhir kita jumpa, mesti saya akan terus pandang wajah awak...tapi skang, nasi sudah menjadi bubur...segala-galanya xkan berulang...saya doakan agar awak bahagia bersama si dia....saya harap sgt agar si dia dpt jaga awak lebih baik dari saya.kan saya pernah kata kat awak dulu,masa 14 mei, 2010, 'awak akan dapat yang lebih baik dari saya'...skang saya tau awak dah bahagia...dan saya harap awak akan bahagia utk selamanya.....tentang janji awak tuh, jgn risau...saya akan bubarkannya...dengan harapan awak xkan terikat lagi dgn perjanjian dan saya xkan terluka lagi....cukuplah setakat ni saja..smpai di sini saja yg saya mampu tanggung semua ni.sudah,jgn sakiti saya lagi,pls...kalau boleh pergilah jauh2 dari hidup saya :(

hahaha, msg kat atas tuh, special utk sapa2 yg sedaq akan diri dia sajaa...huhu ^^ erm i means, tuan punya badan laa..huu ^^ kepada semua, im so sorry...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

p/s:- utk awak...sorry, i have to write this bcoz this is the only way for me to apologize.i dnt want to msg u.becoz i might get hurt.thats why i on num celcom.
-i knows that yellow is your fav colour.

utk semua, apa yg dinyatakan dlm perenggan ke-3 tu, saja lawak2 jaa...xdak benda yg serius pon...keh3 :D saja dok buat pulon time mlm2..huhu ^^

my love is forever, HAVE A GREAT DAY ! AND GREAT HARI RAYA ;)

Saturday, September 4, 2010

hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~

hah hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~ tu resipi mak aku pada hari ini....hari ni, pagi2 lagi aku dah bgn...(sahur lah).lepas makan,aku tgk tb.before mandi,tetiba ja terdetik di hati nak reply msg syifa.kawan lama aku.kami kenai kat tusyen INOVASI Jalan Pegawai..last year,bulan 12,2009.time tu ada class intensive account.ckgu cina.nama sir apa xtau..lupa dah.tp yg ingt, sir tu pkai spec.haha, lama gilos xjumpak diaa...tetiba pada bulan 6 hri tu kot jumpak syifa ni kt lib.dia ngn kwan2 dia..aku ngn *****.erm, time tu aku ngn si ***** ni still 'bestfriend' lg.... >.<>
hari ni, aku xpi skola.sbb nk pi tusyen.dah berkurun xpi tsyen.bulan 8 aku bayaq yuran awai bulan.tgk2 pi sehari jaa..huu ^^ pehtu xjd gak pi tsyen sbb kawan ku kata hari ni last.bek xyah pi....aku pon xpi...td dia msg kata after raya start mcm besa.aku kata laa "kata hr ni last?" pehtu dia reply: "hari last utk bulan posa kot org habaq" rupa2nya aku bca msg dia x abeh...aku yg salah pham...haha, sorry noh? erm, dia tau lah sapa dia..hee :D haa smbung cita.pg td pi shopping ngn ibu.balek tu, teman cik pi umah shafiq.balek dr umah shafiq, aku kemas bilik.Ya Allah....bilikku mcm tongkang pecah.segala tok nenek tikuih pon adaa... *tapi xdak laa...gambaran saja..huhu tgh asyik dok susun buku3, tetiba mak aku pnggil sruh tlg dia masak.

hari ni org msjid tempah nasik tomato kat mak aku....mak aku kesian, sbb dia dok tolak jaa sbelum ni..hr ni dia amekk.haha, aku pon kacau lah periuk tu.(ada laa bhan2 dia.xkan periuk kosong)...sambil tu, aku nyanyi lagu raya. *pulon. haha, tiba2, ayah aku tgur dari blakang.dia kata: "haa BAGUSSS...mcm ni laa...bljar masak dr laa...nnt xgadoh dah..ni dakk...kalo nak msak ja xreti...mana la nk tau nnt blh gnti ibu bukak catering sendiri".aku dgr2, 'tudiaaaa'...geli aku.hahhaha, hesh! baru hari ni aku tau cara nk masak ayam merah..kua3.tapi aku tgk ja laa...xdan nk praktikkan.sudah tuh, mak aku masokkan bahan2 nk buat ayam masak merah...aku heran sbb bnyak sgt dia campoq...sat dia boh sos.sos tu, sos cili,tomato,tiram..pehtu santan,susu, smpai dia sndiri kata yg dia pon xtau dia tgh masak paa...aku pelek.aku tnya la dia... "awat bnyak sgt bu?" then mak aku kata, "xtau...kita hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~ pehtu aku gelakk laa.aku kata la, "awat hentam2 ja?" "dah bnyak sgt kita masokkan....biaqlaa....rasa pa pon kita xtau...sedap ka xsedap kaa...masak, masak dah...."kata mak aku...hah start situ laa dia kata hr ni kita masak hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~

aku pon xtau aku cita pa kat atas nuh..hahhaha, hah dah laa noh...xtau nk cita pa dah...huhu ^^ em dah hmpir nk raya nii...meh laa kita sama-sama ada semangat utk menyambut syawal..hahha, salam ;)

Thursday, September 2, 2010

kalau lah boleh ulang.......

yuhuu~ hah aku mai dah....heheh, hari ni aku xnak cita panjang lebaq...just nak share ngan hampa2 jaa..heheh, em hari ni time aku jawab akaun paper1, aduh! tetiba rasa lain macam.aku heran lah.pasaipa~aku buat xtau dulu.dah mmg xleh tahan aku tgk lah tepi sebelah kiri aku.tudiaa aih.panass sgttt~ kipas xpusing.cam ngan pa gi....adeh, dah la 'panas' buat akaun.kipas pulak x switch on.btmbah panas lah aku dibuatnya..hik3,em kalu lah masa boleh ulang.....aku nak ulang semalam. :( aku dah buat kesilapan yg besar.iaitu telah membuang waktuku begitu sajaa..semalam serius aku malas.malas tahap max.dah laa xstadi paa...boleh dok lena.buat cam ngn hari ni xdak exam.mai tadi, baru nak kalot....huhu *tobat xmau buat dah...heheh,

hah tadi...tiba2 aku terringat last year.before posa.kami pi men futsal.haha, kami ni, aku,hanan,qila,thata,neesa,yono,anis,sab,p-nurt,unie, and ramai lagi lah...em skang baru aku sedaq yg dulu, aku, qila, hanan, buaasss sgt...akulah pala puak.had dok ngajaq depa dua buat bnda had xbetoi...kesian kt hmpa noh?sapa suruh ikot?hahaha, ehem qila.ingt ak time awai mggu fom4 had kita xmasok class B* tu? ops! biarlah rahsia..heheh, ^^ eh, hasil dpd futsal tuh, kami ni ada laa snap serba sikit gamaq2...meh nk tunjuk...cuci mata sikit.haha,tapi toksah dok kata pa laa....sebab gamaq ni time Zaman Renaissance..zaman pertengahan....budak2 dulu nuh.xtau pa gi...adeh, haha, sebarang komen,sila nyatakan. ;)
*TUDIAAA.....
sorry noh....ni gamaq time zaman jahiliah....(kami 3 terutama aku)

ni time aku hudoh....hhahaha,

hah dah la tuh...dua gamaq cukup.bukan xmau tunjuk.tapi,biaqlah..hahhaha,kepada semua kawan2, specially ; my lovely buddies....i'm sorry?? :( sbb dah TERRupload gamaq2 ni....berat hati nak share..tp xtau.sorry sgt2.marah, habaq.tau?em kepada semua, ni time zaman jahiliah.....zaman gelap...alhamdulillah skang sedang berada di zaman kesedaran.... ;) errr, skali lagi...sorry sangat99999!!!!!!!???? mmg org dok kata aku dok buat terok....em xkesah dah semua tuh......thats words is part and parcel of my life...

kalau lah boleh ulang.......aku nak pergi ke zaman di mana aku selalu habiskan masa aku dengan perkara yg sgt xberfaedah.tapi apa kan daya...itu semua hnya lah angan2 kosong.seperti aku dah kata kat atas........ATASSS SEKALI! 'semalam adalah sejarah yang tidak dapat diulang'. kalau dapat ulang pon, mmg xsama apa yg berlaku dgn hari ni.so, hargailah masa yg ada ini slagi sempat...biaq sesal dulu pendapatan, sesal kemudian, tiada guna.pls take it serious.jgn sampai kita menyesai one day sbb dah buang masa2 lalu~ like me. :( always remember! every ticking of clock is gold! diamond! very precious! BIAR MENYESAL SEKARANG.JANGAN NANTI.SEUMUR HIDUP.KERANA MASA TIDAK DAPAT DIBELI DENGAN WANG RINGGIT. selamat beribadat. ;)



(gambaq aku dah delete, hhe)

Wednesday, September 1, 2010

grrr !!!

salam to everyone...heheh, aku hanya ada masa selama 20minit saja utk menceritakan tntg liku-liku kehidupan aku sebagai pelajar akaun.hahahha, *saja buat pulon.erm, mmg pon... =.=

arrgggghhhh!!!!!!!!!
account aku hancoq!
what the tooth laa.....

em td awai2 pg lagi aku dh pi skola.tadi time jawab akaun, aku khusyuk sgt...khusyuk dok buat dokumen sumber tu lah...adeh, buat2 tgk2 ximbang.aku mula lah bengang.huh! sabaq~ aku maleh ah nak pikiaq, aku pi next question.mai2 dia tnya pkongsian.erm, tah laa...aku muhong pa xtau.dalam dewan tadi...tetiba otak aku jadi blank! dont know what should i do...aku betoi2 lupa cena nak buat.em boleh aku jadi cam xpenah blajaq...apa la nak jadi ngan aku nih..haaa? pehtu soalan mnx penyata mengira modal pd 31 ogos aku pi buat had 1 september 2009.GILOS.mmg bengong lah aku time tuh...nasib baik aku check balik.tgk2! naaahh, aku buat lain pulakk...pehtu xpa lah...aku tgh buat soalan 4.tiba2 aku dok tingat time hari raya.gila ka tak gilaa...tgh dok jwab exm boleh dok pikiaq nak raya..siap berangan pulak tuh.had org lain dok kalot tekan kalkulator, had aku dok kalot pikiaq pasai perancangan raya nih...siap atoq pulak tu raya first nak pi mana.adeh,

erm, depan aku ada sorang nih...aku panggil dia kak A(dlm sebutan vocal).aku tgk dia before start exam,muka relex jaa...yg aku ni glabah xtentu pasai.tgh aku dok kalot buat akaun, aku tgk dia boleh lena lagi...smpai ckgu mai tlg gerak dia laa...adeh, tetiba aku jadi mengantok.dgn sakit pala hotak...kalo boleh nak ja aku lena...tapi tudiaa lah..aku mmg qhalek gila...haha,abeh2 tu, time nak kutip kertas baru aku sedaq yg aku xtulis nama lg...aku pon tulis lah nama sgkatan aku...xsempat nk tulis penuh2. aku tulis 'HSY' jaa..haha, mai2 ketas nombor bapa xtau aku TERRRRRtulis huruf M di depan.wahhaa, persoalannya, sejak bila???aku pon xpaham...adeh,(hnya aku ja yg tau..)

okaylah.stop cita akaun.abeh akaun, aku rasa lega.tapi xlah sgt...sebb esok masih ada...wahh, esok pper1.rileks la SIKIT.kua3 :D aku pulon baca agama.mmg stadi last minute gila agama...aku xleh stadi.sbb keja dok nyembang jaa...5 minit nk start baru aku baca.no point lah aku baca...tapi alhamdulillah, 5 minit tu lah emas...apa yg aku bc slama 5minit tu lah dia tnya...huhu ^^ mai agama, lain pulakk cita.cita ni kes aku mengantok ~~tErAmAt SaNgAt~~~ em dh la TER.pehtu AMAT.SANGAT pulakk...adooii,, aku mmg qalek gila jwb agma...aku tulis satu huruf aku termenung 3minit.aku tulis satu perkataan aku berangan 10 minit..ramai yg dh letak kepala atas meja..aku xmau letak kepala.stgi aku lena.pehtu cena xtau.xthan dgn godaan.aku try la letak.tudiaa aih...patot lah depa semua lena.mmg syok gila! aku rasa cam ngan dok ataih katil wowh...nsb baik aku sedaq yg aku x abeh jwb gi.dan2 bgn jwb bg abeh.huhu em yg jd ngntok tu sbb faktor kot..ni satu gi.sbb ngn fktor tu kan sama ja? adeh, biaq ah...###SHORTCUT### (xlarat nak taip)

keluaqnya aku dari gate skola, tetiba aku nmpak KUNING naik moto ngn kwn dia..wahahha, cam tau2 ja dia tuh...dh la mlm tu dia xp tusyen.rindu.rindu. *hegeh. tp hari ni dia pakai helmet HITAM.kih3 em kwan tusyen a.k.a cinta dalam hati.hahaha, xdak lahh..memba2 jaa...huu ^^ okaylah.maleh nak taip dh...xlarat.lengoh jari..kua3 :D laa nih aku nk stadi ekonomi.esok nk cita pasai mslah kewangn dlm ngra pulakk.nk buat cena, bisnes! hahahaha, okaylah.salam... *keja dok 'okay' dr td..hua3

>ALWAYS HAVE A NICE DAY<
;)

.pilih.pilih.pilih.
.the answer lies in your hand.