Posts

Showing posts from September, 2010

at last....

at last!!!! hahaha......update gak blog aku nih....hah yg plg penting....abeh gak trial aku slama ni...kah3 :D satu halangan dah selesai...skang ni...aku sedang prepare untuk halangan seterusnya....the biggest one.huhu
ermm, alhamdulillah aku dah pulih sepenuhnya dari masalah2 yg selama ini merasuk minda aku...terutamanya mengenai 'feeling'.kah3, skang ni aku dok bercinta ngn MR.B jaa...ahhaa,aku tau, dia akan selalu bersama aku sehingga aku mati selagi aku setia bersamanya...itu janji dia kepada aku.dan janji aku kepada dia..
selesai sahaja trial aku, aku dapat good+bad news. tapi aku rasa good news kot.good for mine...hah phone aku akan ditarik semula oleh ayah aku...akan dipajak gadaikan.begin from tomorrow! 25/09/2010;sabtu; aduh, aku okaay ja kalo xpakai.tapi, bila pkiaq balik, nnt cena nk cntact ngn qila hnan? kalo da papa cena?hah apa yg nak disusahkan...fon umah kan adaa...?fon ayah kan ada..?fon ibu kan adaa..?fon aman kan adaa...?haaa...jeng3! keh3
skang nih...aku dah t…

ia menjelang lagi.....

Image
selamat tinggal ramadhan...selamat datang syawal...ini lah kata2 yg sering kita dengar..hari raya semakin dekat.hati orang masing2 sah dah xsabar menanti..tapi, tidak bagi aku..mungkin disebabkan bnyak faktor.yeaah, faktor utama absolutely aku on trial.haha, so xleh enjoy gila2! math sedang menanti~ faktor kedua mungkin suasana hari raya family ku pd tahun ni mesti dah xsama dgn tahun2 berikutnya...faktor seterusnya, impian kecil ku hancur.impian kecil? wow, apa?apa? hee :D erm, xdak pa laa...hnya sekadar angan2 kosong yg mmg tdk lagi akan jadi nyata...dulu aku pernah berharap agar aku dapat beraya ngn dia this year.tapi, setelah berakhir segala-galanya, xmungkin impian kecil ku itu akan menjadi.alhamdulillah, aku dah semakin pulih dari hidup ku yg xtentu arah itu...huhu sedikit sebanyak aku dah dapat petunjuk,semangat,untuk aku teruskan hidupku ini...erm,mmg dia dah pon janji smthng ngn aku, tapi aku xnak lah.....let by gone be by gone...aku xnak dah kes yg sama jadi lagi dalam hidup…

hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~

hah hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~ tu resipi mak aku pada hari ini....hari ni, pagi2 lagi aku dah bgn...(sahur lah).lepas makan,aku tgk tb.before mandi,tetiba ja terdetik di hati nak reply msg syifa.kawan lama aku.kami kenai kat tusyen INOVASI Jalan Pegawai..last year,bulan 12,2009.time tu ada class intensive account.ckgu cina.nama sir apa xtau..lupa dah.tp yg ingt, sir tu pkai spec.haha, lama gilos xjumpak diaa...tetiba pada bulan 6 hri tu kot jumpak syifa ni kt lib.dia ngn kwan2 dia..aku ngn *****.erm, time tu aku ngn si ***** ni still 'bestfriend' lg.... >.<>
hari ni, aku xpi skola.sbb nk pi tusyen.dah berkurun xpi tsyen.bulan 8 aku bayaq yuran awai bulan.tgk2 pi sehari jaa..huu ^^ pehtu xjd gak pi tsyen sbb kawan ku kata hari ni last.bek xyah pi....aku pon xpi...td dia msg kata after raya start mcm besa.aku kata laa "kata hr ni last?" pehtu dia reply: "hari last utk bulan posa kot org habaq" rupa2nya aku bca msg dia x abeh...aku yg salah pham...haha, …

kalau lah boleh ulang.......

yuhuu~ hah aku mai dah....heheh, hari ni aku xnak cita panjang lebaq...just nak share ngan hampa2 jaa..heheh, em hari ni time aku jawab akaun paper1, aduh!tetiba rasa lain macam.aku heran lah.pasaipa~aku buat xtau dulu.dah mmg xleh tahan aku tgk lah tepi sebelah kiri aku.tudiaa aih.panass sgttt~ kipas xpusing.cam ngan pa gi....adeh, dah la 'panas' buat akaun.kipas pulak x switch on.btmbah panas lah aku dibuatnya..hik3,em kalu lah masa boleh ulang.....aku nak ulang semalam. :( aku dah buat kesilapan yg besar.iaitu telah membuang waktuku begitu sajaa..semalam serius aku malas.malas tahap max.dah laa xstadi paa...boleh dok lena.buat cam ngn hari ni xdak exam.mai tadi, baru nak kalot....huhu *tobat xmau buat dah...heheh,
hah tadi...tiba2 aku terringat last year.before posa.kami pi men futsal.haha, kami ni, aku,hanan,qila,thata,neesa,yono,anis,sab,p-nurt,unie, and ramai lagi lah...em skang baru aku sedaq yg dulu, aku, qila, hanan, buaasss sgt...akulah pala puak.had dok ngajaq depa …

grrr !!!

Image
salam to everyone...heheh, aku hanya ada masa selama 20minit saja utk menceritakan tntg liku-liku kehidupan aku sebagai pelajar akaun.hahahha, *saja buat pulon.erm, mmg pon... =.=
arrgggghhhh!!!!!!!!!
account aku hancoq!
what the tooth laa.....

em td awai2 pg lagi aku dh pi skola.tadi time jawab akaun, aku khusyuk sgt...khusyuk dok buat dokumen sumber tu lah...adeh, buat2 tgk2 ximbang.aku mula lah bengang.huh! sabaq~ aku maleh ah nak pikiaq, aku pi next question.mai2 dia tnya pkongsian.erm, tah laa...aku muhong pa xtau.dalam dewan tadi...tetiba otak aku jadi blank! dont know what should i do...aku betoi2 lupa cena nak buat.em boleh aku jadi cam xpenah blajaq...apa la nak jadi ngan aku nih..haaa? pehtu soalan mnx penyata mengira modal pd 31 ogos aku pi buat had 1 september 2009.GILOS.mmg bengong lah aku time tuh...nasib baik aku check balik.tgk2! naaahh, aku buat lain pulakk...pehtu xpa lah...aku tgh buat soalan 4.tiba2 aku dok tingat time hari raya.gila ka tak gilaa...tgh dok jwab exm …