Saturday, September 4, 2010

hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~

hah hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~ tu resipi mak aku pada hari ini....hari ni, pagi2 lagi aku dah bgn...(sahur lah).lepas makan,aku tgk tb.before mandi,tetiba ja terdetik di hati nak reply msg syifa.kawan lama aku.kami kenai kat tusyen INOVASI Jalan Pegawai..last year,bulan 12,2009.time tu ada class intensive account.ckgu cina.nama sir apa xtau..lupa dah.tp yg ingt, sir tu pkai spec.haha, lama gilos xjumpak diaa...tetiba pada bulan 6 hri tu kot jumpak syifa ni kt lib.dia ngn kwan2 dia..aku ngn *****.erm, time tu aku ngn si ***** ni still 'bestfriend' lg.... >.<>
hari ni, aku xpi skola.sbb nk pi tusyen.dah berkurun xpi tsyen.bulan 8 aku bayaq yuran awai bulan.tgk2 pi sehari jaa..huu ^^ pehtu xjd gak pi tsyen sbb kawan ku kata hari ni last.bek xyah pi....aku pon xpi...td dia msg kata after raya start mcm besa.aku kata laa "kata hr ni last?" pehtu dia reply: "hari last utk bulan posa kot org habaq" rupa2nya aku bca msg dia x abeh...aku yg salah pham...haha, sorry noh? erm, dia tau lah sapa dia..hee :D haa smbung cita.pg td pi shopping ngn ibu.balek tu, teman cik pi umah shafiq.balek dr umah shafiq, aku kemas bilik.Ya Allah....bilikku mcm tongkang pecah.segala tok nenek tikuih pon adaa... *tapi xdak laa...gambaran saja..huhu tgh asyik dok susun buku3, tetiba mak aku pnggil sruh tlg dia masak.

hari ni org msjid tempah nasik tomato kat mak aku....mak aku kesian, sbb dia dok tolak jaa sbelum ni..hr ni dia amekk.haha, aku pon kacau lah periuk tu.(ada laa bhan2 dia.xkan periuk kosong)...sambil tu, aku nyanyi lagu raya. *pulon. haha, tiba2, ayah aku tgur dari blakang.dia kata: "haa BAGUSSS...mcm ni laa...bljar masak dr laa...nnt xgadoh dah..ni dakk...kalo nak msak ja xreti...mana la nk tau nnt blh gnti ibu bukak catering sendiri".aku dgr2, 'tudiaaaa'...geli aku.hahhaha, hesh! baru hari ni aku tau cara nk masak ayam merah..kua3.tapi aku tgk ja laa...xdan nk praktikkan.sudah tuh, mak aku masokkan bahan2 nk buat ayam masak merah...aku heran sbb bnyak sgt dia campoq...sat dia boh sos.sos tu, sos cili,tomato,tiram..pehtu santan,susu, smpai dia sndiri kata yg dia pon xtau dia tgh masak paa...aku pelek.aku tnya la dia... "awat bnyak sgt bu?" then mak aku kata, "xtau...kita hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~ pehtu aku gelakk laa.aku kata la, "awat hentam2 ja?" "dah bnyak sgt kita masokkan....biaqlaa....rasa pa pon kita xtau...sedap ka xsedap kaa...masak, masak dah...."kata mak aku...hah start situ laa dia kata hr ni kita masak hEnTaM sAjAaa lAaAa ~ ~

aku pon xtau aku cita pa kat atas nuh..hahhaha, hah dah laa noh...xtau nk cita pa dah...huhu ^^ em dah hmpir nk raya nii...meh laa kita sama-sama ada semangat utk menyambut syawal..hahha, salam ;)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.