18.06.2011

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera to all of you. terima kasih kerana sudi singgah di post ini. baiklah, tanpa membuang masa, saya; Halimatul Saadiah Binti Hj Yahaya ingin menceritakan tentang kehidupan saya sebagai manusia pada hari ini iaitu hari Sabtu bersamaan 18 Jun 2011. tanpa kita sedar, err i mean, tanpa saya sedar lah....hahaha dah pun masuk tengah bulan Jun. cepat bebenor masa bertiktok yerr, hah okaylah kita start dari pagi :)

PAGI TADI......ida(wahida ; my roomate) gerak aku untuk solat subuh.aku taktau kali keberapa dia panggil aku bangun. hahahahahahaha dengan keadaan mengantuknya, aku pun bangunlah dan tak sempat pun nak tengok jam. tapi yang penting, confirm dah pukul 6.50pg and above ! astaghfirullahalazim..............aku pun cepat2 bangun then pi gosok gigi amek wuduk. orang lain semua dah siap berpakaian baju kurung lagi.sebabnya, mereka3 semua ada modul apa taktau. HAHAHAHAHAHAHAHAHA kesiannnnnnn,,,,, *hah jangan nak kesian sgt. esok aku pun akan kena jugak lah, adoiiiii =.= okay, lepas subuh tu, aku memang cadang nak tidoq balik. hehe yalaa, dah takdak nak buat apa, better join ida lena. kah3 fuh, nasib baik dina(addina ; my roomate) tolong ingatkan aku kes 'checking' then tak jadi lah aku nak join ida tu.....tunggu apa lagiii, aku pun rush laa pergi mandi-manda. :) okay, dah siap! aku, dina, jaja(syaza ; my roomate) pun berjalan lah pergi kolej sebelah. *nak tunggu kawan jaja then pi skali.

JALAN-JALAN
aduhai, pagi2 lagi dah panjat gunung. -___- haha hari2 lah aku panjat. errr, bukan aku sorang.semua orang.hhu OKAY, kami berjalan hingga di class mana taktau then kami pun berpisah laa. sebab dina dgn jaja ni ada modul tu. aku pun jalan lah sorang2 pi HEP nak check jadual modul untuk esok. hehehe smpai2 ada syasyaz(syazleen ; kawan senegeri aku hahahaha) dah check tuuu sembang lah sat kan, dah sembang tuuuu, aku pun berjalan lah pulak pergi ke PUSAT ISLAM. sebab ada kerja sikit kat situ.dah tuu, patah balik ke MUSHROOM. adoi, memang penat gila arr. aku settlekan urusan aku kat situ cepat2 then berjalan lah balik ke KOLEJ sorang2. memang macam orang gila ! semput kaki woo,

AIR~~
dah sampai di bilik...amboi, sedapnyaaaa tengok ida dok lena lagi.hurmmm, tetiba aku amek keputusan nak isi air kat bawah.okay, aku pun usung lah botol2 yg banyak dan besar tu -.- dah sampai bawah, alamakkkkkk!!!!! duit syiling pulak takdak.aku naik pulak atas amek duit nak tukar kat dewan makan.dah turun tu, aku terus pi tukar duit. tapi, duit syiling kat situ pulak nak habis dah...aduhai, aku usung la pulak bototl2 tu naik atas. dah sampai di bilik, aku baru teringat yang aku buat2 pergi beli makanan, hmmm, turun lah pulak aku ni.dah beli makanan tu, dapat lah duit syiling.......alaaaaaa!!!!!! botol pulak lupa nak bawa skali. so sad...... :( at last aku naik tak turun dah. *merajuk dgn diri sendiri. letih gila woo, dah laa bilik aku ni tingkat 2. dok main 'naik turun naik turun' pulak selesai makan, ida pun terjaga dan ajak aku pergi library. hehehe
about pukul 10.15 am mcm tuu, kmi pun turun lah bawah nak tggu kawan ida tu.dah selesai, kami panjat lagi gunung then pergi library.okay, -.-

LIBRARY :)
dah sampai lib, aku buat kerja aku. ida dan kawan2 dia buat assignment. at last, ida and her gang nak balik. aku takmau balik lagi. hahahahaha then tinggal lah aku sorang2 kat lib tuuu. =.= tak lama tu, ada 'orang' datang dan teman aku. hua3 terima kasih awak. you really made my day ! :) kah3 dan terima kasih sebab ajar saya tadi.dan maaf sebab saya tercakap banyak. haha lawak bila awak cakap nak pi c-mart. HAHAHAHAHA okay, kami dua pun jalan lah balik ke kolej masing2.

ROUND-ROUND
dah smpai bilik, oh tdakkkkk!!!!!!!!! ida boleh lena lagi. adoi, aku yang penat2 ni...hahahahaha dah aku sampai bilik, ida pun bangun dan kami pun 'sembang-sembang kera' hua3 sambil tu, kami makan nasi pukul 3 ptg. about 4 smthng, aku ngan ida pi jalan2 pusing2 round2 merry ground satu kolej dahlia2 ni.kami naik turun tangga again. =.= sesampainya di depan pintu bilik, dina jerit dari tangga sambil menyebut "matul!!!!!!!!!!!nak pergi kangar tak???!!!!jommm!!!cepat siap!!!!" aku dengan terkejutnya, lari masuk bilik terus tukar baju. hahahahahah lawak gila.mcm gi-la! dah siap tu, aku ngn dina tunggu pakman(pakcik teksi) kat lobi.pakcik pun sampai........

SEPETANG DI KANGAR :)
dah sampai kangar, kami(aku, dina, dayah[kawan dina]) pi station bus dulu. dina dgn dayah nak beli tiket bus nak balik cuti sem ni. haha kami pi the stor. pusing2 beli makanan.nyum3! lepas tu pusing2 depan the stor.huhu lepas tu makan beger lepas tu balik.haha

MALAM
sangat letihhhhh,,,,,dan dah nak tidur.tadi i dengar 'ceramah' dari dina and farah diba.kah3 cerita tentang CINTA hahahahahaha okaylah bye2~~~~~~~~
salam, :)


today was a fairytale



Comments

Popular posts from this blog

Sah pekasam

................................

KOSONG