Thursday, August 9, 2012

Thursday

hyeeee,
helloooo,
assalamualaikum,

PART 1
emmmm,
THURSDAY :)
yang aku perasan lah kannn
the same problem surely will occur every Thursday
haihhh,
tak faham aku -,-
what problem haaaa?
problem of mine lah....
semua masalah tu berpunca dpda diri sendiri
ya Allah....
samapi bila lah semua ni nak okay haaa


 PART 2
eh awakkkkkkkk,
senyum lah sikit.......
muka awak tu dah cantik tau
cuba awak senyum lagi
hah lagi lah bertambah cantik tauuuuu
awak.....
tak rugi tau kalau kita senyum
senyum itu kan sedekah,
so sempena di bulan Ramadhan ni,
bnyak2kanlah senyuman......
senyum lah sikit...
haaaa kan manis ja kalau awak sentiasa senyum
:)
janganlah nak serius sangat muka tu....
tahu lah awak penat....
awak tak larat.....
awak berpuasa.....
eh, eh, bukan awak sorang ja tau yang berpuasa
bukan awak sorang ja tau yang penat
bukan awak sorang ja tau yang tak larat.....
saya pun puasa jugakkkk
saya pun tak larat jugakkkk
saya pun penat jugakkkkkk
semua orang sama awakkkkk,
saya ulang sekali lagi,
bukan awak sorang ja tau rasa semua tu.....
tapi janganlah tunjuk sangat yg awk tu sedang tak larat....
awak ingat mcm ni ja lah.
awak penat, org lain pun penat...
awak tak larat, org lain pun tak larat....
awak letih, org lain pun letih.....
walaupun awk rasa semua2 tu,
tak blh ka awk senyum sikit?
sikit jaaaaa, tak bnyak pun sy minta.
sy bukannya nk suruh awak gelak HUHAHUHA tuuuu,
awak SENYUM pun jadi lah.....
sejuk sikit hati saya ni nak tgk muka awak kannnn :)
awak janganlah ingt yg awk ni sorang2 ja dkat alam nyata ni...
yang tak payah senyum dkat sapa2.....
ingat lah org sekeliling awakkkkkkkk,
saya, dia, mereka, mereka semua....
okay?
senyum sikittttttttttt
haaaa kan comel gituuuu
 :)


PART 3
eh kakakkkkkkkkkk,
awak sedar tak yang awak tu sedang berhadapan dgn customers??!!!
hari-hari customers akan pergi dekat kedai awak
termasuk lah saya dan kawan2
hmmmm,
susah sangat ka nak bagi secalit senyuman dekat customers awak?
tak faham lah saya....
ohyaaaaaa,
saya lupa pulak sekarang ni kan bulan Ramadhan...
bulan puasa.......
erm, awak kan berpuasa...........................................
OHHHHHHH!
kalau puasa ja mmg tak payah senyum eh?
kalau puasa ja mmg semua org kena buat muka serius ka?
kalau puasa ja mmg kena marah2 org ya?
aduhai,
kakakkkkkk, kakakkkkkk, kakakkkkkkkk
macam lah awak sorang ja yg berpuasa kannnn
(kakak, you should read ayat2 di atas dlm PART 2 itu)
apalah salah saya haaaa,
saya cuma bertanya jaaaa
dan saya cuba bertanya dengan berlemah-lembut gituuuu
tak payah la nak marah2 saya......
kannnn?
lagi awak marah kakakkkkkkk,
lagi tak larat lah jadinyaaaaa
tahulah customers ramai pun......
dari pagi sampai ke petang....
tapi tak payah laaa nak marah2 org
sakit hati tahuuuu???!!!
sudah laaa cara awak tanya tu menggerunkan saya
depan kawan saya pulak tuuu
malu lah sayaaaaa
kannnnnnnnnn -,-
awak mmg lah takkan rasa malu
sbbnya yg kena tu saya...
ni kakakkkkkkk,
saya tak pernah buat salah dgn awak pun yaaaaa,
malah, kenal awak pun tak
sya pi kedai awak tu pun sy nak services dari kedai awak jaaaa
kalau tak buat apa laaa sya saja2 nak pi nganga situ haaaa
tak blh ka awk jd friendly dgn cstmers2 awak?
kalau awak dan kawan2 awk tu,
nk tak nak ja layan pelanggan,
hey tutup ja la kedai tuuuuuuuuu
we as customers,
mmg tak rugi pun.....
sebab banyak lagi kot kedai yg sama bisnes dgn kdai awk dkat tempat tu......
dah laaaa lepas awk marah sya yg first,
awak marah saya lagi depan org ramai yg berada dlm kdai awak
adoi,
tak boleh ka nak tnya elok2??!!!
saya ni bukannya mcm mesin p*o*o*t*t yg ada dlm kedai awk tu
yg takdak perasaan......
lain kali tu, kalau nak tnya,
tanya lah elok2....
tak payah nak jerit2
saya tak pekak lah hoiiiiiiii,
sakit pulak hati saya ni cik kak!
kan tak pasai2 ja saya kutuk awk dlam hati
hehehehe
padan muka awak kakakkkkkk
sapa suruh marah2 org tak tentu pasai
tapi padan muka dekat saya jugak
sbb free2 ja dapat dosa
haihhhhhh,

so conclusionnya, jadilah seorang peniaga yang sentiasa tersenyum....friendly dengan customers...(bukan cstmers saja tau)...melayan pelanggan dengan baik.....memberikan perkhidmatan yg terbaik kpda pelanggan supaya awak tak kehilangan pelanggan awk tu....belajar lah ilmu ekonomi kalau nak tau lbh lnjut.or baca lah buku2 yg berkaitan yaaa kakakkkkkkk.last but not least, senyum sokmo! :)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.